, , ,

Kanada: Bývalí zaměstnanci žalují WestJet za to, že nehájí jejich práva a svobody

Skupina 176 aktivních i neaktivních zaměstnanců WestJet, kteří hledají „spravedlnost“ ohledně injekcí Covid, úspěšně podala u federálního soudu své prohlášení o nároku na leteckou společnost a vládu premiéra Justina Trudeaua.

„Ve spolupráci s leteckými společnostmi a korporátními zainteresovanými stranami zavedla kanadská vláda represivní a rozdělující mandáty k očkování proti Covid-19, čímž vytvořila dvouvrstvou společnost živenou pouze strachem,“ uvedla skupina Cause For Action , Justice for WestJetters, v tiskové zprávě zaslané na LifeSiteNews .

Její „námitka“ vůči mandátům Covid „spočívá v nátlaku, disciplíně a odmítnutí informovaného souhlasu používaného k dosažení hromadného očkování,“ uvedla skupina. „Vynucování souhlasu pod nátlakem je neetické, protiústavní, nezákonné a v žádném případě kanadské.“

Cause For Action žaluje WestJet Group, WestJet Airlines, Encore, Swoop a WestJet Vacations spolu s federální vládou. Jejich právním poradcem je právník v oblasti občanských svobod Leighton Grey z Alberty. Vedl právní poradce v různých vysoce sledovaných soudních sporech proti nařízení o očkování proti Covid, jako jsou případy týkající se Calgary Firefighters, Canadian National Railway a Canadian Pacific Railway.

Podle Cause For Action žalují WestJet, protože letecká společnost porušila svou „zodpovědnost poskytovat bezpečné pracovní prostředí a chránit své zaměstnance před takovými ohavnými útoky na jejich práva a svobody na pracovišti“.

„Namísto toho, aby se WestJet bránil nezákonným příkazům vlády, přijal a propagoval nátlak s nadšením. Jejich agresivní prosazování mělo za následek protiústavní zneužívání tisíců lidí,“ říká skupina.

Cause For Action dodal, že „prosté dodržování rozkazů historicky nebylo a ani nebude omluvou pro porušování lidských práv a informovaného souhlasu“.

Přečtěte si celý příběh na LifeSite News ZDE .

Opětovné najímání těch, kteří byli propuštěni

V loňském roce všechny kanadské aerolinky zavedly politiku povinných injekcí pro všechny zaměstnance, a to ještě předtím, než to vláda zavedla. Mnozí v důsledku toho přišli o práci. Poté, s účinností od 1. října 2022, Kanada ukončila všechny zbývající cestovní mandáty Covid, včetně mandátu pro cizince vstupující do země. A WestJet upustil od své politiky „žádné očkování, žádná práce“.

V tweetu kanadská skupina Free to Fly – složená z pilotů a pracovníků aerolinek, včetně mnoha pilotů WestJet, kteří přišli o práci kvůli nedodržení mandátů letecké společnosti ohledně očkování proti Covid – odsoudila proces opětovného najímání společnosti WestJet pro osoby bez vakcíny jako neetické, pokrytecké. a porušení svých práv.

V jiném tweetu Free to Fly zahrnul obrázek požadavků WestJet na opětovné zaměstnávání těch, kteří přišli o práci, a zdůraznil vážné obavy ohledně procesu opětovného náboru společnosti pro bezočkovací látku.

„Každý, kdo byl vyhozen z WestJet za to, že nezveřejnil status Vax, musí souhlasit,“ píše se v dokumentu, aby „vyřešil všechny nevyřízené stížnosti související s mandátem vakcíny, který máte vůči společnosti.“

Mezi požadavky na opětovné přijetí patří, že má-li být někým vráceno zaměstnání, musí zaměstnanec souhlasit s tím, že se „vzdá nároku na zpětný plat během vaší nepřítomnosti“, a také souhlasit, „že v případě, že federální vláda znovu zavede očkovací mandát, že budete souhlasit s umístěním na neplacené volno.“

Seznam požadavků WestJet pokračuje čtvrtým požadavkem, který uvádí, že člověk musí vyplnit „potvrzení o tom, zda jste nebo nejste plně očkováni (to znamená dvě dávky schválené vakcíny).

Pátý požadavek říká, že vracející se zaměstnanec musí také souhlasit s „vyhověním požadavku Transport Canada mosit roušku na letišti a na palubě letadla“.

Přečtěte si celý příběh na LifeSite News ZDE .

Zdá se, že tyto požadavky na opětovné najímání odpovídají požadavkům korektivních služeb New South Wales (“CSNSW”), na které včera upozornil v dopise australský čtenář The Exposé . Není zvláštní, jak se zdá, že se různé země opět pohybují „v těsném závěsu“?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *