, , ,

Hořící baterie opět způsobily zuřivý požár na nákladní lodi několik dní

Hořící baterie opět způsobily zuřivý požár na nákladní lodi několik dní

2. ledna 2024

Nákladní loď převážející lithium-iontové baterie z Vietnamu do Kalifornie několik dní hořela u pobřeží Aljašky. Baterie se stále více ukazují jako bezpečnostní riziko v nákladní dopravě. Spotřebitelé budou muset dříve nebo později zaplatit cenu. Takové incidenty nemusí být nutně prospěšné pro takzvanou „klimatickou rovnováhu“ elektrických vozidel.

‚Genius Star XI‘ měl dodat 2000 tun lithium-iontových baterií z Vietnamu do San Diega v Kalifornii. Na kotvě u Aljašky se však celé dny snažili uhasit požár v nákladovém prostoru způsobený bateriemi. Aby však místní obyvatelstvo neohrožovalo jedovatými plyny, musela loď zůstat dvě míle (asi 3,2 kilometru) od pobřeží.

Nyní, když byl požár uhašen, nákladní loď dorazila do místního přístavu. Posouzení poškození nákladu a lodi samotné bude nyní pravděpodobně prioritou. Takové požáry baterií totiž způsobují velmi vysoké teploty, které by mohly vést k poškození strukturální integrity nákladní lodi.

Znovu se ukazuje, že přeprava baterií ( stejně jako elektromobilů ) je riskantní podnik. To ovlivní pojistné za takovou přepravu a povede k dodatečným nákladům. V konečném důsledku se tyto vyšší náklady na dopravu pravděpodobně přenesou na konečného spotřebitele. Nabízí se však také otázka, zda jsou takovéto požáry baterií zahrnuty i do tzv. „klimatické bilance“ u elektromobilů.

 

ZDROJ:https://report24.news/wieder-sorgten-brennende-akkus-fuer-tagelanges-feuer-auf-einem-frachtschiff/

 

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Podpořte nás, prosím, i finančně, překlady a vysílání opravdu stojí hodně peněz. Děkujeme.
Podpořit ZDE 👇👇👇:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *