Meta záměrně přiměla děti a dospívající k ZÁVISLOSTI na sociálních sítích, aby je využívala k zisku

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

15.11.2023 // Arsenio Toledo /

Mateřská společnost Facebooku Meta a další velké společnosti v oblasti sociálních médií záměrně používaly škodlivé a agresivní taktiky, aby přiměly uživatele, včetně dětí, k závislosti na sociálních médiích , což vedlo k šokujícímu nárůstu depresí a sebevražd.

Toto je obvinění vznesené proti společnosti Big Tech před několika týdny desítkami generálních prokurátorů, kteří podali žalobu na Meta Platforms Inc. a tři z jejích dceřiných společností za údajné poškozování dětí tím, že je přiměly k závislosti na platformách sociálních médií Meta, včetně Facebooku. a Instagram. (Související: 42 generálních prokurátorů SUE Meta kvůli „vysoce návykovým“ platformám sociálních médií, o nichž říkají, že poškozují mladé lidi .)

Tato dvoustranná skupina 42 států tvrdí, že miliardářský technologický gigant Mark Zuckerberg „vědomě navrhl a nasadil škodlivé funkce na Instagramu a Facebooku, aby cíleně návykoval děti a dospívající“.

Žaloba generálního prokurátora je postavena na mnohaletých důkazech a vyšetřováních, které silně naznačují, že Facebook úmyslně cílil na děti a teenagery za účelem peněžního zisku. Jeden informátor dokonce zveřejnil důvěrné dokumenty z Facebooku, které ukazují, že demografická skupina mládeže byla „cenným, ale nevyužitým publikem platformy sociálních médií“.

Meta a další sociální mediální společnosti jsou odpovědné za poškození duševního zdraví dětí

Po podání několika žalob proti technologickým gigantům , které je obviňují z poškozování duševního zdraví americké mládeže, se Meta a další velké technologické společnosti  – včetně mateřské společnosti Google Alphabet, provozovatele TikTok ByteDance a provozovatele Snapchatu – Snap – pokusily přimět soud k zamítnutí soudního sporu. .

Ale okresní soudce Spojených států Yvonne Gonzalez Rogers ze severního okresu Kalifornie rozhodl proti technologickým gigantům , což umožnilo pokračovat v soudních sporech proti nim.

Spolu se žalobami států podaly školní obvody po celé zemi také žaloby na Meta, ByteDance, Alphabet a Snap, které tvrdily, že společnosti úmyslně způsobily dětem nejen psychickou, ale i fyzickou újmu .

Rozhodnutí Gonzaleze Rogerse uvádí, že první dodatek a oddíl 230, hlava 47 amerického kodexu, který říká, že online platformy by neměly být považovány za vydavatele obsahu třetích stran, neštítí platformy sociálních médií, jako je Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok. a YouTube od veškeré odpovědnosti.

Žaloby, tvrdí Gonzalez Rogers, nepředstavují útoky na svobodu projevu a projevu platforem sociálních médií. Spíše mají co do činění s údajnými „závadami“ na samotných platformách. Patří mezi ně nedostatečná rodičovská kontrola, žádné „robustní“ systémy ověřování věku a zbytečně složité procesy mazání účtů.

„Řešení těchto vad by nevyžadovalo, aby obžalovaní změnili způsob nebo jakou řeč šíří,“ napsala Gonzalez Rogersová ve svém rozhodnutí. „Například rodičovská oznámení by mohla věrohodně umožnit rodičům omezit přístup svých dětí k platformě nebo s nimi diskutovat o používání platformy.“

Gonzalez Rogers však zavrhl některé aspekty žalob proti společnosti Meta a dalším společnostem v oblasti sociálních médií a tvrdil, že jsou chráněny podle § 230. Patří mezi ně požadavky nabídnout začátek a konec kanálů sociálních médií, doporučit účty dětí dospělým a navrhované využití limitů na množství času, který mohou děti strávit na nástupištích.

Přečtěte si nejnovější zprávy týkající se Meta, Facebooku a Marka Zuckerberga na FacebookCollapse.com .

Podívejte se na toto video pojednávající o tom, jak se Zuckerberg a Meta zaměřují na děti a záměrně je činí závislými na sociálních sítích.

Toto video pochází z kanálu The New Prisoners na  Brighteon.com .

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com