, , ,

Finsko dá Ukrajině tanky Leopard 2, pokud to bude široce přijato v Evropě

finsko

Häkkänen pro MTV Uutis: Finsko dá Ukrajině tanky Leopard 2, pokud to bude široce přijato v Evropě

1.6.2023

Předseda Výboru pro obranu Antti Häkkänen (spol.) řekl MTV Uutis, že Finsko musí také dát Ukrajině bojové tanky Leopard 2, pokud se to má v Evropě provést v širším měřítku.

Říká, že v té době se musí do určité míry zapojit každá evropská země, primární je však vlastní obranná schopnost Finska.

– Pokud Evropa začne dávat tanky Ukrajině o jeden palec více, Finsko by se mělo zapojit. Samozřejmě s naším malým přispěním, protože naše vlastní obranná schopnost je pro nás jako hraniční zemi s Ruskem vždy prioritou, říká Häkkänen MTV Uutis.

Häkkänen říká, že mnoho evropských zemí má větší schopnost poskytovat obrněná vozidla než Finsko.

USA a Německo dodávají tanky Ukrajině

Spojené státy včera oznámily, že Ukrajině dodají tanky Bradley a Německu tanky Marder. Onehdy Francie také oznámila, že Ukrajině poskytne lehká obrněná bojová vozidla.

Häkkänen považuje rozhodnutí za velmi významná.

Během války proti Rusku bylo Německo skoupé na to, aby poskytlo tanky Ukrajině. Kvůli dohodám o vývozu zbraní nemůže žádná jiná země poskytnout Ukrajině solidní tanky Leopard, pokud to Německo nepřijme.

https://www.mtvuutiset.fi/video/prog1714

1 reply
  1. aamater
    aamater says:

    Podľa tohto sa dá usudzovať, že darebácky štát USA sa snaží vtiahnuť celý prehnitý západ do vojny proti Rusku. Ak sa tak stane, tak Rusko ako prvé vymaže USA z mapy sveta!!! A neostane to iba darebáckom štáte USA, zrejme potom budú nasledovať aj ďalšie štáty zločineckej teroristickej organizácie NATO. Boh ochraňuj Slovensko a rodu verných Slovákov!!! Svetu mier!!!

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *