, , , , , , ,

EU schválila nový emisní zákon, kterým odsoudila stamiliony Evropanů do věčné chudoby

EU schválila nový emisní zákon, kterým odsoudila stamiliony Evropanů do věčné chudoby

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

3.7.2022

Přestože šílení liberálové věří, že všichni lidé, kteří chtějí žít moderní život, ničí planetu, realita je taková, že naše společnost nemůže existovat na současné životní úrovni bez fosilních paliv.

Tam, kde existuje možnost rozšířit výrobu energie o větrnou a solární energii, bychom to měli udělat, ale nemohou se stát našimi primárními zdroji výroby energie.

Proč? Za a) protože není dostatek místa pro tolik solárních panelů a větrných farem; a za b) i kdyby existovalo, tyto zdroje energie nejsou 100% spolehlivé.

Co se stane při bezvětří? Větrné turbíny se netočí. A co když zapadne slunce? Solární panely neshromažďují paprsky a neukládají energii.

Evropská unie páchá na svých obyvatelích ekonomickou vraždu

Fosilní paliva jsou 100% spolehlivá a upřímně řečeno, s použitím dnešních technologií je dokážeme spalovat velmi čistě. Dnes dokážeme vyrábět více energie na bázi uhlíku při klesajících emisích.

Nyní, i když má Evropská unie v důsledku sankcí proti ruské ropě a zemnímu plynu potíže s poháněním svého hospodářství, hlasovala pro odsouzení svých občanů k trvalé chudobě.

„Poté, co před dvěma týdny původně neprošla Evropským parlamentem, částečně díky hlasování konzervativních a populistických politiků proti tomuto opatření, se EU nakonec podařilo prosadit další šílené klimatické omezení emisí uhlíku.

Tento krok, který se realizuje navzdory skutečnosti, že mnohé národy v rámci unie zažívají ochromující energetickou krizi, označil jeden poslanec EP za odsouzení Evropy ke generacím chudoby.“

Plán EU „Fit for 55“ zahrnuje snížení emisí v celé unii o 55 procent. Přestože byly původně zamítnuty, koncem minulého týdne je Europarlament schválil.

Plán obsahuje opatření, která výrazně rozšiřují systém obchodování s uhlíkem v rámci Evropské unie, což je něco, co podle kritiků povede k mnohem vyšším nákladům pro jednotlivce i podniky.

„Přijetím legislativy „Fit for 55“ Evropský parlament odsoudil Evropskou unii k pochmurné budoucnosti a budoucí generace svých občanů uvrhl do chudoby,“  řekl europoslanec Cristian Terhes pro Breitbart Europe krátce poté, co Europarlament odhlasoval provádění kdysi zamítnutého návrhu opatření.

„Tato legislativa je součástí ‚ambiciózního‘ plánu Ursuly von der Leyenové, předsedkyně Evropské komise, změnit chování Evropanů prostřednictvím vyšších daní a cen, jakož i dalších omezení,“  poznamenal dále rumunský konzervativní politik.

„Tato legislativa nejenže sníží atraktivnost Evropské unie pro firmy, ale zároveň přiměje současné firmy, aby z EU odešli.“

Vyhýbání se fosilním palivům povede ke katastrofě

Europoslanec Cristian Terhes není jediný, kdo věří, že vyhýbání se fosilním palivům povede k ekonomické katastrofě .

Larry Kudlow, jeden z nejvyšších ekonomických poradců tehdejšího prezidenta Donalda Trumpa, v nedávném rozhovoru varoval, že zanechání fosilních paliv povede k takovým úrovním nezaměstnanosti, které zničí státy.

Kudlow během rozhovoru začátkem tohoto měsíce se Sandrou Smithovou z Fox News se o víkendu vyjádřil k častým Bidenovým poznámkám během jeho cesty do Asie, ve kterých často používal termín „přechod“ k označení svých plánů pro americkou ekonomiku.

„Biden brání vysoké ceny benzínu. Jak víte, ropa je dnes na úrovni 120 dolarů za barel. Chci vám jen říci, že jakýkoli takzvaný přechod na zelenou ekonomiku, který ukončí využívání fosilních paliv, by byl ekonomickou katastrofou,“  začal Kudlow.

„Byla by to trvalá recese. Nemůžeme to v žádném případě udělat ani si to dovolit. Ztráta pracovních míst by se pohybovala v desítkách milionů. Nepřeháním. Mnoho prvotřídních ekonomů zaujalo stejný názor. Proto jsem znepokojen tímto přechodem,“  pokračoval.

„A ve svém vyjádření 1. června pro The Wall Street Journal začíná Biden mluvit o dalších investičních kreditech a větších daňových kreditech pro zelenou ekonomiku. Je to „Nový zelený úděl“, víte, je to ovce v ovčím rouchu, je to „Nový zelený úděl“ maskovaný jako „Nový zelený úděl“,“  dodal.

„Ten sen, to šílenství, ta liberální progresivnost zničí naši ekonomiku. Pokud toto myslí pod pojmem „přechod“, a já si myslím, že ano, pak jsme na cestě do pekla,“ zakončil své vyjádření Kudlow.

Zdroj:https://www.badatel.net/eu-schvalila-novy-emisny-zakon-ktorym-odsudila-stamiliony-europanov-do-vecnej-chudoby/


Související články

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *