, , , , , ,

Elon Musk vydává soubory TWITTER. Jak Twitter spolupracoval s „týmem Biden“, aby zakryl příběh Hunter Laptop Story

CENZURA

Elon Musk vydává soubory TWITTER

Jak Twitter spolupracoval s „týmem Biden“, aby zakryl příběh Hunter Laptop Story

3.12.2022

Ve velmi očekávaném pátečním nočním poklesu toho, o čem se očekávalo, že bude skrýší informací zahrnujících cenzuru zápisníku Huntera Bidena dny před prezidentskými volbami v roce 2020, před chvílí Elon Musk – který pracoval ve spolupráci s notoricky známým nezávislým gonzo novinářem Mattem. Taibbi ze slávy „Vampire Squid“ – zveřejnil „Twitter Files“.

Krátce před jejich vydáním poslal Matt Taibbi svým odběratelům substacku následující e-mail:

Vážení čtenáři TK:

Velmi brzy začnu zveřejňovat dlouhé vlákno informací na Twitter, na můj účet @mtaibbi. Tento materiál pravděpodobně vzbudí velkou pozornost. Naprosto pochopím, jestli se předplatitelé zlobí, že se to neobjevuje nejdříve zde na Substacku. Taky bych se zlobil.

Posledních 96 hodin patřilo k nejchaotičtějším v mém životě, zahrnovalo několik cest tam a zpět po celé zemi, s debatou v Kanadě mezi nimi. Doufám, že budu moci brzy vyprávět dlouhý příběh, ale nemůžu, stejně ještě ne. Mohu říci, že výměnou za možnost obsáhnout jedinečný a výbušný příběh jsem musel souhlasit s určitými podmínkami.

Ti z vás, kteří jsou zde léta, vědí, jak vážně beru svůj závazek vůči odběratelům tohoto webu. Při této příležitosti vás budu muset jednoduše požádat, abyste mi věřili. Jak se to stane, může přijít ještě několik velkých překvapení a ta budou zde na Substacku. A časem zde bude také prostor o tom diskutovat. V každém případě děkuji za vaši podporu a trpělivost a prosím, dodržte mi slib, že vám to všechno vynahradím a ještě něco navíc.

O chvíli později Elon potvrdil, že ve skutečnosti pracoval s Taibbi:

A toto je to, co Taibbi v posledních několika minutách tweetoval ( odkaz zde ):

1. Vlákno: SOUBORY TWITTER

2. To, co se chystáte číst, je první díl série, založený na tisících interních dokumentů získaných zdroji na Twitteru.

3. „Twitter Files“ vyprávějí neuvěřitelný příběh z nitra jedné z největších a nejvlivnějších platforem sociálních médií na světě. Je to frankensteinovský příběh o mechanismu sestrojeném člověkem, který vyrostl pod kontrolou jeho konstruktéra.

4. Twitter byl ve své koncepci skvělým nástrojem umožňujícím okamžitou masovou komunikaci, díky čemuž je poprvé možná globální konverzace v reálném čase.

5. V raném pojetí Twitter více než dostál svému poslání a dával lidem „moc vytvářet a sdílet nápady a informace okamžitě, bez bariér“.

6. Postupem času však byla společnost pomalu nucena tyto bariéry přidávat. Některé z prvních nástrojů pro kontrolu řeči byly navrženy pro boj proti spamům a finančním podvodníkům.

7. Postupem času začali zaměstnanci a vedoucí pracovníci Twitteru nacházet stále více využití pro tyto nástroje. Lidé zvenčí začali žádat společnost, aby také manipulovala s řečí: nejprve trochu, pak častěji a pak neustále.

8. Do roku 2020 byly žádosti připojených aktérů o smazání tweetů rutinou. Jeden vedoucí pracovník napsal druhému: „ Další recenze od týmu Biden.“ Odpověď se vrátí: „Vyřízeno.“

9. Celebrity i neznámé osoby mohou být odstraněny nebo přezkoumány na příkaz politické strany:

10.K těmto nástrojům měly přístup obě strany. Například v roce 2020 byly přijaty a splněny požadavky Trumpova Bílého domu i Bidenovy kampaně. Nicméně:

11. Tento systém nebyl vyvážený. Bylo to na základě kontaktů. Protože Twitter byl a je v drtivé většině zaměstnán lidmi jedné politické orientace, existovalo více kanálů, více způsobů, jak si stěžovat, otevřených pro levici (dobře, demokraté) než pro pravici.

12. Výsledný sklon v rozhodování o moderování obsahu je viditelný v dokumentech, které se chystáte číst. Je to však také hodnocení několika současných a bývalých vedoucích pracovníků na vysoké úrovni.

… Dobře, v tom procesu bylo víc hrdla, ale hurá do toho, pojďme kupředu

16. The Twitter Files, Part One: How and Why Twitter Blocked the Hunter Biden Laptop Story

17. Dne 14. října 2020 zveřejnil New York Post  BIDEN SECRET EMAILS , odhalení založené na obsahu opuštěného notebooku Huntera Bidena:

18. Twitter podnikl mimořádné kroky k potlačení příběhu, odstranil odkazy a zveřejnil varování, že to může být „nebezpečné“. Zablokovali dokonce jeho přenos prostřednictvím přímé zprávy, nástroje, který byl dosud vyhrazen pro extrémní případy, např. dětskou pornografii.

19. Mluvčí Bílého domu Kaleigh McEnanyová byla zablokována ze svého účtu za tweetování o tomto příběhu, což vyvolalo zuřivý dopis od zaměstnance Trumpovy kampaně Mikea Hahna, který kypěl: „Alespoň předstírejte, že vám na příštích 20 dnů záleží.“

20.To vedlo vedoucí představitelku veřejné politiky Caroline Stromovou k odeslání zdvořilého dotazu WTF. Několik zaměstnanců poznamenalo, že mezi komunikačními/politickými týmy, které měly malou/menší kontrolu nad moderováním, a bezpečnostními/důvěryhodnými týmy panovalo napětí:

21. Stromova poznámka vrátila odpověď, že příběh o notebooku byl odstraněn kvůli porušení zásad společnosti týkající se „napadených materiálů“:   https://web.archive.org/web/20190717143909/https://help.twitter.com/en /pravidla-a-zásady/hacknuté-materiály

22. Ačkoli několik zdrojů připomnělo, že v létě slyšely o „obecném“ varování federálních orgánů činných v trestním řízení o možných cizích hackech, neexistuje žádný důkaz – jak jsem viděl – o tom, že by se do příběhu o notebooku zapojila vláda. Ve skutečnosti to mohl být problém…

23. Rozhodnutí bylo učiněno na nejvyšších úrovních společnosti,  ale bez vědomí generálního ředitele Jacka Dorseyho, přičemž klíčovou roli hrál bývalý vedoucí právního oddělení, politiky a důvěry Vijaya Gadde .

24. „Prostě to udělali na volné noze,“ tak charakterizoval rozhodnutí jeden bývalý zaměstnanec. „Hackování bylo omluvou, ale během několika hodin si v podstatě každý uvědomil, že to nebude fungovat.“ Ale nikdo neměl odvahu to zvrátit.“

25. Zmatek můžete vidět v následující dlouhé výměně názorů, která skončí včetně Gaddeho a bývalého šéfa Trustu a bezpečnosti Yoela Rotha. Úředník Comms Trenton Kennedy píše: „Snažil jsem se porozumět politickému základu pro označení tohoto jako nebezpečného“:

26. V tomto bodě „každý věděl, že to bylo v prdeli,“ řekl jeden bývalý zaměstnanec, ale odpověď byla v podstatě chyba na straně… pokračující v chybování.

27. Bývalý viceprezident Global Comms Brandon Borrman se ptá: „Můžeme pravdivě tvrdit, že je to součást politiky?“

28. Zdá se, že bývalý zástupce hlavního právního zástupce Jim Baker opět radí zůstat v kurzu, protože „opatrnost je namístě“:

29. Zásadní problém s technologickými společnostmi a moderováním obsahu: mnoho lidí, kteří mají na starosti řeč, o řeči ví/nestará se o ni a musí jim sdělit základy od lidí zvenčí. Pro vtip:

30. V jedné vtipné výměně názorů prvního dne osloví demokratický kongresman Ro Khanna Gaddeho, aby mu jemně navrhl, aby skočila do telefonu, aby si promluvila o „reči proti odporu“. Khanna byl jediný demokratický úředník, kterého jsem ve spisech našel, který vyjádřil znepokojení.

31. Gadde rychle odpoví, okamžitě se ponoří do plevele politiky Twitteru, aniž by věděl, že Khanna má větší obavy z Listiny práv:

32. Khanna se snaží přesměrovat konverzaci na První dodatek, o kterém je obecně těžké najít v souborech:

33. Během jednoho dne dostane šéfka veřejné politiky Lauren Culbertsonová příšerný dopis/zprávu od Carla Szaba z výzkumné firmy NetChoice, která již oslovila 12 členů kongresu – 9 Rs a 3 demokraty, od „Sněmovního soudního výboru po Rep. Kancelář Judy Chu.“

34.NetChoice dává Twitteru vědět, že na nadcházejících slyšeních v Hillu čeká „krvavá lázeň“, přičemž členové říkají, že je to „bod zlomu“, stěžující si, že technologie „narostla tak, že se nemohou ani sami regulovat, takže vláda možná bude muset zasáhnout. “

35.Szabo hlásí na Twitteru, že některé postavy Hilla charakterizují příběh notebooku jako „technologický přístup Hollywood moment“:

36. Soubory na Twitteru pokračovaly: „PRVNÍ DODATEK NENÍ ABSOLUTNÍ“ 

Szabův dopis obsahuje mrazivé pasáže vyjadřující postoje demokratických zákonodárců. Chtějí „více“ umírněnosti, a pokud jde o Listinu práv, ta „není absolutní“

37. Úžasná podzápletka aféry s notebookem Twitter/Hunter Biden spočívala v tom, jak moc se toho udělalo bez vědomí generálního ředitele Jacka Dorseyho a jak dlouho trvalo, než se situace „odflákla“ (jak to řekl jeden bývalý zaměstnanec) i po Dorsey skočil dovnitř.

38. Při procházení Gaddeových e-mailů jsem viděl známé jméno – moje vlastní. Dorsey jí poslal kopii mého článku ze Substacku, který incident odpálil

39. Ve spisech je několik případů, kdy Dorsey zasahoval, aby zpochybnil pozastavení a další moderační akce, pro účty napříč politickým spektrem

40. Problém s rozhodnutím o „napadených materiálech“, uvedlo několik zdrojů, spočíval v tom, že to obvykle vyžadovalo zjištění hacku ze strany úředníků nebo orgánů činných v trestním řízení. Ale takové zjištění se nikdy neobjeví v tom, co jeden z vedoucích pracovníků popisuje jako „vich“ 24hodinový celofiremní nepořádek.

41. I pro mě to byla smršť 96 hodin. Čeká nás mnohem více, včetně odpovědí na otázky týkající se problémů, jako je stínový zákaz, posílení, počet sledujících, osud různých individuálních účtů a další. Tyto otázky se neomezují pouze na politickou pravici.

42. Dobrou noc všem. Děkujeme všem, kteří v posledních dnech zvedli telefon.

* * *

Vydání bylo telegrafováno  před týdnem , když Musk uznal, že odhalení interních diskusí Twitteru kolem cenzury příběhu o notebooku Hunter Biden z  New York Post těsně před americkými volbami v roce 2020 je „nezbytné k obnovení důvěry veřejnosti“.

Připomeňme, že  Post  měl svůj twitterový účet v říjnu 2020 zablokován kvůli hlášení o  nyní potvrzeném skutečném „laptopu z pekla“, který obsahoval dosud nestíhané důkazy o cizím vlivu prodávaném prostřednictvím tehdejšího viceprezidenta Joea Bidena – včetně v roce 2015 setkání s jednatelem ukrajinského plynárenského gigantu Burisma.

Uživatelé, kteří se pokusili sdílet odkaz na článek, byli uvítáni zprávou: „ Tento požadavek nemůžeme dokončit, protože tento odkaz byl Twitterem nebo našimi partnery označen jako potenciálně škodlivý .“

Poté, několik dní po Muskově tweetu,  bývalý šéf Twitteru pro důvěru a bezpečnost, Yoel Roth,  připustil, že bylo „chybou“  cenzurovat příběh o notebooku Hunter Biden .

Při svém prvním veřejném vystoupení od doby, kdy se stal bývalým zaměstnancem, Roth naznačil, že příběh o notebooku Hunter Biden byl pro Twitter jednoduše „příliš obtížný“ k ověření. Alternativně mohla společnost jednoduše důvěřovat  Postu,  jedné z nejstarších amerických publikací, která nemá pověst vymýšlení bombových příběhů – jako to dělá Twitter s bezpočtem anonymních bomb z jiných velkých publikací.

“ Nevěděli jsme, čemu máme věřit. Nevěděli jsme, co je pravda. Byl tam kouř, “ řekl Roth během rozhovoru na konferenci Knight Foundation, jak poznamenal  Epoch Times . “ A pro mě to nakonec nedosáhlo místa, kde by mi bylo příjemné tento obsah z Twitteru odstranit. 

„Spustilo to všechny mé vyladěné poplašné zvony APT28 ‚hack and leak campaign‘,“ řekl s odkazem na notoricky známý tým kyberšpionů napojených na ruskou vojenskou rozvědku. „Všechno na tom vypadalo jako hack and leak.“

Na otázku, zda nebyla chyba cenzurovat příběh, Roth odpověděl: „Podle mého názoru ano.“

Potlačil by Roth příběh, kdyby to byl notebook Don Jr. plný usvědčujících důkazů?

* * *

Nakonec bude  velmi  zajímavé sledovat, kteří „nezávislí“, „nestranní“ a „objektivní“ členové mainstreamových médií pokrývají Soubory na Twitteru, které na rozdíl od všech těch keců o tajných dohodách o Rusku byly skutečným a žalovatelným pokusem zasahovat do americké demokracie. zakrýváním jednoho z nejvýbušnějších politických příběhů generace, nemluvě o události, která by ovlivnila prezidentské volby v roce 2020.

Tento příspěvek byl původně publikován na Zero Hedge

ZDROJ:https://www.zerohedge.com/markets/elon-musk-releases-twitter-files-how-twitter-collaborated-biden-team-cover-hunter-notebook

https://summit.news/2022/12/03/elon-musk-releases-the-twitter-files/

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *