, , , ,

DOLLAR DOOMSDAY: Globální odklon od eura a dolaru se zrychluje

DOLLAR DOOMSDAY: Globální odklon od eura a dolaru se zrychluje

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

5.10.2023   Ethan Huff

Ekonomická situace ve Spojených státech i v Evropské unii (EU) se v posledních týdnech natolik zhoršila , že i mocnosti přiznávají, že situace vypadá mnohem ošklivě, než „experti“ dříve varovali.

Podle údajů SWIFT, globální služby zasílání zpráv pro hotovostní transakce, se používání eura za posledních devět měsíců zhroutilo . Její podíl na transakcích klesl z lednových 38 procent na ubohých 23,2 procenta na konci srpna, což je nejnižší úroveň za posledních 12 let.

Nyní se uznává, že Evropa je více než pravděpodobně již v recesi. A na základě starých standardů výpočtu recese jsou v recesi také USA – a míří k velké depresi , která bude mnohem horší než ta první.

Všechny zisky, které euro dosáhlo od prosince 2022 do července 2023, jsou nyní ztraceny. A od poloviny července ztratila společná měna vůči dolaru dalších osm procent – ​​a pokud jde o pokračující pokles, pravděpodobně teprve začíná.

(Související: V srpnu Indie a Spojené arabské emiráty [SAE] dokončily svůj první prodej ropy bez dolaru spíše v rupiích než v petrodolarech.)

Globální ekonomika se zastavuje, protože inflace stále stoupá

 

Na základě nových standardů se očekává, že USA v roce 2024 „oficiálně“ vstoupí do recese, protože si vyberou svou daň dopady zpřísnění měnové politiky. Někteří věří, že dolar se během zimních měsíců udrží zhruba stabilní, než příští rok spadne z útesu.

Stejně špatně, jako jsou na tom USA právě teď ekonomicky, je na tom eurozóna údajně mnohem hůř. Tam růstová dynamika klesá nejrychlejším tempem, zatímco americká ekonomika zdánlivě magicky dál „zasekává“.

Ztráta pracovních míst v továrnách v celé Evropě narůstá, protože nové objednávky klesají a podnikatelská důvěra se zhoršuje. Zpráva HCOB PMI v eurozóně ve své 26leté historii nikdy nezaznamenala tak závažný pokles objednávek nových produktů v celé Evropě.

Evropský automobilový sektor se rovněž potýká s problémy a lídři EU zahájili vlastní vyšetřování nezákonných státních dotací v čínském automobilovém sektoru. Co se stane s budoucími obchodními vztahy mezi EU a Čínou, se teprve uvidí.

„Nakonec se domníváme, že nejpravděpodobnějším scénářem je vyjednané urovnání, které by buď vyústilo v určitá ochranná opatření a/nebo by znamenalo dohodu o čínských investicích v Evropě buď v automobilovém nebo bateriovém sektoru,“ uvedl Zero . Živý plot .

Evropská komise říká, že také posoudí rizika čtyř kritických technologií: polovodičů, umělé inteligence, kvantových technologií a biotechnologií, jako jsou vakcíny a sekvenování genomu. Cílem je zajistit, aby tyto technologie nebyly „vyzbrojovány zeměmi, které nejsou v souladu s jejími hodnotami“.

Poprvé od dubna také došlo ke zrychlení tempa inflace u nás i v zahraničí. Rovněž došlo k výraznému nárůstu cen energií, zejména během měsíce září.

„Může být zapotřebí nějaké další zpřísnění měnové politiky, aby se zajistilo, že se inflace vrátí k cíli v rozumném časovém rámci, ale to bude i nadále záviset na datech a vyvíjejícím se hodnocení rizik,“ stojí v prohlášení Reserve Bank of Australia (RBA). vedoucí Michelle Bullock o tamní zoufalé situaci.

Celkově vzato je globální ekonomické klima čím dál tím ošklivější, jak se blíží pád z útesu, aby se už nikdy nevrátil k tomu, co bylo.

Konec západní dominance nad světovými záležitostmi je nyní v nedohlednu. Více se dozvíte na Collapse.news .

Zdroje pro tento článek zahrnují:

 

ZeroHedge.com

Newstarget.com

 

ZDROJ:https://www.naturalnews.com/2023-10-05-global-shift-away-euros-dollars-accelerating.html

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *