, , , ,

9 Přírodních léku na ředění krve, které už možná máte doma

9 Přírodních léku na ředění krve, které už možná máte doma

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

10/05/2023 // Olivia Cook

 

Zde je seznam účinných přírodních léků na ředění krve , které můžete přidat do svého jídelníčku a wellness, abyste zlepšili krevní oběh a zabránili vzniku život ohrožujících krevních sraženin , které mohou způsobit vážné zdravotní stavy.

 

kajenský pepř

Cayenne obsahuje salicylát – přírodní prostředek na ředění krve, který je ceněný pro své antitrombózní účinky . Kromě toho obsahuje také kapsaicin, u něhož bylo v několika studiích prokázáno, že má vlastnosti snižující lipidy, antihypertenzní, antidiabetické a antiobezitní vlastnosti, jak je uvedeno ve studii publikované v Iranian Journal of Basic Medical Sciences . . Z těchto důvodů je kajenský pepř často užíván ve formě tobolek na podporu kardiovaskulárního zdraví a krevního oběhu.

 

Přidejte kajenský pepř do dušeného masa a polévek pro pikantní chuť; střídmě ji posypte natvrdo uvařenými selskými vejci; použijte špetku na dochucení kakaa nebo jiných čokoládových dobrot; nebo si vezměte kajenský pepř ve formě kapslí po konzultaci s lékařem.

 

Cassia

Skořice, zejména skořice kasie, je bohatá na aromatický organický fytochemický kumarin, silný antikoagulant, který se ve skutečnosti používá k výrobě warfarinu (obchodní názvy Coumadin a Jantoven) – léku na předpis, který se používá k prevenci tvorby nebo zvětšování škodlivých krevních sraženin.

 

Je lepší přidat skořici do svých jídel a nápojů místo dlouhodobého užívání doplňků skořice , což může být problematické – což může vést k problémům s játry ze zvýšené konzumace kumarinu.

 

Použijte skořici ve formě prášku do pečiva, koláčů a nápojů; kombinujte celou nebo práškovou skořici s jiným kořením ve slaných pokrmech; nebo užívejte skořici jako tobolky, pokud vám to doporučí lékař.

 

Česnek

Studie publikovaná v Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids zjistila, že konzumace malého množství česneku denně, zejména čerstvého, syrového česneku, by mohla být prospěšná při prevenci trombózy .

 

Allicin – jedna z primárních aktivních složek česneku, která mu dodává jeho výraznou chuť a vůni – a další česnekové fytosloučeniny pomáhají zabránit tvorbě krevních sraženin.

 

Přidejte čerstvý nebo sušený česnek do slaných jídel; do těsta na chleba před pečením přidejte čerstvě nasekaný česnek a olivy; nebo užívejte česnek jako doplňky, pokud vám to lékař doporučil.

 

Zázvor

Zázvor je další protizánětlivé koření, které může pomoci zabránit srážení krve. Přehled literatury publikovaný v časopise PLoS One  uvádí, že zabraňuje krevním sraženinám snížením tromboxanu , hormonu, který způsobuje agregaci nebo slepování krevních destiček a arteriální konstrikci.

 

Stejně jako kajenský pepř obsahuje zázvor salicylát – chemickou látku, která byla studována pro svou schopnost předcházet trombóze, ke které dochází, když se v tepně nebo žíle vytvoří krevní sraženina.

 

Všimněte si, že existují výzkumy, které varují uživatele, kteří kombinují perorální zázvorové doplňky a warfarin, takže to před kombinováním léčby proberte se svým lékařem.

 

Používejte čerstvý nebo sušený zázvor ve sladkých nebo slaných pokrmech a pečivu; pohmoždit, nakrájet a namočit do vody, aby se uvařil zázvorový čaj; přidejte ji do šťáv a smoothies; nebo užívejte zázvor ve formě kapslí po konzultaci s lékařem.

 

Ginkgo biloba

Studie z celého světa prokázaly silné protidestičkové vlastnosti ginkga, které inhibují agregaci krevních destiček a aktivitu trombinu. Tato studie publikovaná v Experimental and Clinical Cardiology ukázala, že fibrinolytické účinky ginkga jsou srovnatelné s účinky streptokinázy a mohou mít vysokou terapeutickou hodnotu.

 

Extrakt z listů ginkgo biloba je k dispozici v doplňcích jako tablety nebo kapsle, ale nezapomeňte se nejprve poradit se svým lékařem.

 

Zelený čaj

Silné antioxidanty v zeleném čaji – zejména jeden zvaný epigalokatechin galát (EGCG) – vykazují protidestičkové a antikoagulační vlastnosti. Jedna studie na myších publikovaná v Food and Function ukázala, že katechiny zeleného čaje pomohly zabránit agregaci krevních destiček .

 

Vzhledem k tomu, že zelený čaj je napařený čajový list a není tak zpracovaný jako černý čaj nebo čaj oolong, „získáte o něco více zdravotních přínosů čajových lístků ,“ říká registrovaná dietoložka a nutriční specialistka Grace Derocha, národní mluvčí Akademie Výživa a dietetika .

 

Konzumace zeleného čaje každý den prospívá nejen vašemu srdci, ale může vám pomoci zhubnout a posílit vaše kognitivní funkce. Přestože je zelený čaj pro vás velmi zdravý, měli byste být opatrní, pokud musíte užívat léky proti srážlivosti krve.

 

Omega-3 mastné kyseliny/rybí tuk

Užívání doplňků omega-3 může zlepšit vaše kardiovaskulární zdraví a pomoci zabránit přílišnému zahuštění krve.

 

Ve srovnávací studii publikované v Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology vědci zjistili, že ve studiích na zvířatech rybí olej omega-3 zabraňuje příliš rychlému srážení krve . Omega-3 doplňky zároveň pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a zlepšovat zdraví krve.

 

V případových zprávách publikovaných v The Annals of Pharmacotherapy výzkumníci navrhli, aby pacienti, kteří užívají warfarin a omega-3, byli pravidelně sledováni, aby bylo možné kontrolovat jejich krevní stav .

 

Kurkuma

Studie publikovaná v BMB Reports ukazuje, že kurkumin, prospěšný polyfenol v kurkumě, inhiboval trombin – proteázu, která hraje roli při srážení krve. Vědci dospěli k závěru, že každodenní konzumace tohoto kari koření může pomoci udržet jeho přirozený antikoagulační stav.

 

Přidejte kurkumu do slaných jídel a polévek; smíchejte ji s horkou vodou a vytvořte čaj; nebo vezměte kurkumu ve formě kapslí po kontrole u svého lékaře.

 

vitamín E

Studie, včetně jedné publikované v časopise Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), podporují, že vitamín E má protisrážlivou aktivitu a funguje jako silné ředidlo krve. (Související: Doplňky vitamínu E snižují riziko krevních sraženin u žen .)

 

Doplnění vitamínu E a konzumace potravin bohatých na vitamín E, jako je avokádo, mandle, brokolice, mango, špenát, slunečnicová semínka a celá zrna, může pomoci předcházet onemocněním srdce a krevních cév.

 

Přejděte na NaturalCures.news , kde najdete další příběhy o přírodních lécích.

 

Podívejte se na následující video o 10 neuvěřitelných potravinách, které vám mohou pomoci vyhnout se krevním sraženinám .

 

https://www.brighteon.com/206aaae5-90a2-4617-8f1c-b9619dd85c36

 

 

 

 

Toto video pochází z kanálu Daily Videos na Brighteon.com .

Další související příběhy:

Studie Johnse Hopkinse zjistila, že hořká čokoláda pomáhá předcházet krevním sraženinám.

 

Krevní sraženiny: Vše, co potřebujete vědět (a způsoby, jak jim předcházet).

 

Tipy pro zdraví: 7 způsobů, jak kontrolovat krevní tlak.

 

Mezi zdroje patří:

 

TheEpochTimes.com

MedicalNewsToday.com

NCBI.NLM.NIH.gov 1

PLEFA.com

Journals.PLOS.org

NCBI.NLM.NIH.gov 2

Pubs.RSC.org

EverydayHealth.com

AHAJournals.org

Journals.SAGEPub.com

KoreaScience.or.kr

PNAS.org

Brighteon.com

 

ZDROJ:https://www.naturalnews.com/2023-10-05-9-natural-blood-thinners-you-have-at-home.html

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *