V soutěži o největší hastroše Olympiády naši sportovci jistě zvítězí

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

3.7.2024

Běžně něco podobného nekomentuji, ale tentokrát mi nedalo nepřinést vlastní názor na tu hrůzu, do které budou na Olympiádě oděni naši sportovci. Některá média uvádí, že jsou údajně z nových oděvů, které vypadají jako špinavý malířský plášť, nadšeni.

Myslela jsem si, že holínky z londýnské Olympiády už nic nepředčí, ale nyní mi ve srovnání s tím, v čem se budou sportovci prezentovat v Paříži, připadají jako super model vhodný pro přehlídková mola.

Celá kolekce je provedena tak, aby bylo odění maximálně odnárodněno,  národní barvy jsou skryté. Modře pocákaný bílý plášť a zvlášť červené tričko vypadají, jako by se autor za národní barvy styděl a nechtěl je prezentovat hezky pohromadě.

Zapnutý plášť zahalí červenou a v letním vedru bude osoba oblečená v červeno-černo bílém tričku evokovat cokoli, jen ne národní barvy.

 

Celý článek si můžete přečíst zde:

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/v-soutezi-o-nejvetsi-hastrose-olympiady-nasi-sportovci-jiste-zvitezi/

 

ZDROJ:

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/v-soutezi-o-nejvetsi-hastrose-olympiady-nasi-sportovci-jiste-zvitezi/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

03.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Někteří lidí jsou jako kříženci mouchy a komára. Myslí na hovno a pijí nám krev.

 

 

📌2. července 2024: 🔥 CHARKOV, SÉRIE ÚDERŮ NA NEPŘÁTELSKÁ ZAŘÍZENÍ. MÍSTNÍ OBYVATELÉ NA SÍTÍCH HLÁSÍ DETONACE PO PŘÍLETECH.

https://t.me/to_je_nas_svet/27516

 

 

📌2. července 2024: ⚡️ZAKLADATEL WIKILEAKS JULIAN ASSANGE BUDE V BEZPEČÍ POUZE V RUSKU.

Bývalému britskému vězni hrozí na západě fyzická likvidace, jsou si jisti mnozí odborníci.

„Je možné, že Julian Assange po propuštění z vězení ve Velké Británii přijede do Ruska, protože ruská strana ho podporuje,“ řekl Vladimir Solovjov, předseda Ruského svazu novinářů.

https://t.me/to_je_nas_svet/27517

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 💣2. července 2024: UKRAJINA ODMÍTLA ORBÁNŮV PLÁN PŘÍMĚŘÍ:

Zelenskyj nastínil svůj postoj v reakci na plán Viktora Orbána na příměří, Kyjev tento návrh nepřijme, uvedl zástupce vedoucího ukrajinské prezidentské kanceláře Igor Žovkva

Žovkva poznamenal, že Maďarsko není první zemí, která takové návrhy předkládá.

„Ukrajinský prezident vyslechl svého partnera, ale v odpovědi mu nastínil svůj postoj, který je jasný, srozumitelný a známý. Ukrajina si skutečně přeje mír a my k tomu máme nástroj – uspořádali jsme první mírový summit a připravujeme druhý.“

 

((Kdo chce kam, pomozme mu tam! Proč mu pomáhat, kdy chce válku do posledního člověka??? Zadlužil si celou republiku, investoři ho už uhánějí chtějí splácet alespoň úroky – – viz další stream od Romana Kirsche, Ukrajina už nepatří ani ukrajinskému lidu, vše je rozprodané, nemá lidi, nemá zbraně, žebrá kudy chodí, teď chce od nás navíc elektřinu, hraje si na vlastence s krvavými rukami, s primitivními názory, aby si napakoval tlustější konto??? Ať jde k čertu i s podporovateli!!! Divím se, že ještě vůbec žije, i když jsem nikdy nikomu nepřála smrt!!! Ale kdo druhému jamu kope, sám do spadne!!!

Rusko má šachového lídra, který ví několik tahu předem, je poučitelný z dějin národa a válek, a protivníky má buď zmanipulované, dosazené 🤡, nebo nejdokonalejšího, největšího, demokratického lídra v plenkách, který diktuje dle své prázdné hlavy celému světu!!! Pro něho to musí být hodně vtipné, bavit se na takovéto úrovni a koukat denně už léta co dokážou a kde jich to zavedlo!!! Jenom bohužel, že donucením, nás všechny dostali do tohoto bahna!!! To není jenom zásluha téhle vlády, ale už od vlád po pádu komunizmu, od kdy se jenom porušovali státní Ústavy, drancovalo, prodávalo, honby za tučnými konty…!!! A tady máme výsledek!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27518

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINA MÍŘÍ K PLATEBNÍ NESCHOPNOSTI V DOBĚ PUTINOVY VÁLKY; DLUH NARŮSTÁ, ALE POČET VOJÁKŮ KLESÁ

 

https://youtu.be/fCvSjTkS95w?si=0oVSJn2ylnoAO9FM

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️03.07.2024, CRUX, Roman Kirsch: RUSKÉ ÚTOČNÉ PONORKY DOPLULY AŽ DO IRSKÉHO MOŘE V DOBĚ UKRAJINSKÉ VÁLKY; PUTIN UKAZUJE NÁMOŘNÍ SÍLU.

 

https://youtu.be/VWgJ84TwWNA?si=4UzJr94q_F4KwEz5

 

 

 

📌2. července 2024: 🇧🇾 LUKAŠENKO: BĚLORUSKO SI PAMATUJE.

 

Pamatuje si také příspěvek k Vítězství zemí – členů protihitlerovské koalice. Je škoda, že tato koalice již neexistuje. A je škoda, že nové západoevropské elity opakují chyby svých předchůdců.

Co dnes skutečně sjednocuje kolektivní Západ? Touha po zisku na úkor ostatních. A genetická nenávist k vítězům. 👍

 

Nikdy se neunavím připomínat, že celá Evropa bojovala proti Sovětskému svazu. Pod Hitlerovým hákovým křížem stály legie občanů jeho států, více než tucet zahraničních a z kolaborantských divizí sebraných fanatiků, kteří obětovali své národy. 👍

 

A za jejich zády stály elity, politici a podnikatelé, kteří vsadili na německé vítězství. 👍

 

Za genocidu běloruského národa jsou odpovědní všichni – od vojáka wehrmachtu až po výrobce čokolády, oblečení, zbraní a vybavení pro potřeby německé armády. 👍

 

Za více než tři roky okupace proměnili Bělorusko ve spálenou zemi. A dnes nás jejich potomci, místo aby pykali za hříchy svých dědů, dusí sankcemi. 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/27519

 

🇧🇾 LUKAŠENKO:

– Situace na bělorusko-ukrajinské hranici se vyhrocuje kvůli příjezdu ruského kontingentu do Běloruska na přehlídku.

– Ukrajina chápe, že Minsk bude v případě provokací na hranicích tvrdě reagovat.

– Běloruské bezpečnostní síly zablokovaly směry pravděpodobného pohybu nepřítele na jižní a západní hranici.

– Protivníkům se nepodaří zatáhnout Bělorusko do nepřátelských akcí.

– Minsk nebude chránit EU na hranicích s Polskem před přílivem migrantů, pro Bělorusko je hlavní bezpečnost uvnitř země.

– V rámci výměny Bělorusko vrátilo Ukrajině teroristu, který se podílel na bombovém útoku na ruské letadlo u Minsku.

https://t.me/to_je_nas_svet/27522

 

 

📌2. července 2024: 🤨 HRDINOVÉ UKRAJINY V UČEBNICÍCH DĚJEPISU:

 

„Adolf Hitler byl německý státník a politik. Od roku 1933 byl říšským kancléřem Německa.

V dějinách Ukrajiny sehrál Hitler jednu z rozhodujících rolí, když se pokusil osvobodit naše země od sovětských okupantů. Síly německé armády osvobodily západní Ukrajinu.“ 👺

https://t.me/to_je_nas_svet/27520

 

 

📌2. července 2024: TENTO NÁVRH NA OBLEČENÍ NAŠÍCH SPORTOVCŮ NA OLYMPIÁDU V PAŘÍŽI BYL ODMÍTNUT. Místo toho byl přijat ten děs, který jsme viděli. Fakt smutné, poněvadž toto oblečení vypadá skvěle!!!

((😖 Jakým právem někdo rozhoduje o národním oblečení, které krajiny. To jsi už opravdu všechno necháme líbit v téhle okupační kolonii??? Kdo jsou oni??? Naši králové, nebo bohové??? Který kretén jim dal povolení o nás rozhodovat, ale bez nás!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27521

 

 

📌2. července 2024: 🇺🇦 UKRAJINA: ANI DEN BEZ ZAHRANIČNÍ POMOCI!

Země 404 opět požádala Maďarsko, Slovensko a Polsko o mimořádnou pomoc v souvislosti s pokračující energetickou krizí.

„Ukrajina zahájila nouzové dodávky elektřiny z Maďarska, Polska a Slovenska. Na dnešní večer jsou naplánovány také nouzové dodávky z jihoevropských zemí,“ uvedla společnost Ukrenergo.

Hlavními důvody omezení jsou masivní škody na energetické infrastruktuře způsobené ruskými údery a také silná vlna veder. Společnost upřesnila, že bez elektřiny zůstává 491obcí.

Od začátku roku byla poškozena nebo zničena více než desítka energetických zařízení. Ukrajinský premiér uvedl, že na obnovu energetických zařízení bude potřeba asi 1 miliarda dolarů.

Již dříve ruský prezident označil údery na ukrajinská zařízení za vynucenou reakci na podobné akce Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/27523

 

 

📌2. července 2024: 🇺🇸🇺🇦🇷🇺 PENTAGON POVAŽUJE ZA PŘIJATELNÉ, ABY AFU POUŽILA AMERICKÉ ZBRANĚ K ÚDERŮM NA KRYM.

„Mohu pouze říci, že naše politika ohledně použití zbraní dlouhého doletu k úderu na Rusko se nezměnila, spočívá v tom, že zbraně dlouhého doletu by měly být použity na jeho svrchovaném území,“ řekl mluvčí Pentagonu Patrick Ryder. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27525

 

 

📌2. července 2024: Biden možná netrpí demencí, ale při čtení textu na monitoru čte úplně všechno, včetně servisních hlášení, jako třeba „pauza“, „řekněte to ještě jednou“ nebo „rozlučte se“.😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27526

 

 

📌2. července 2024, 17:36: ZÁSTUPCI ÁZERBÁJDŽÁNU A NATO JEDNALI O OBRANNÉ SPOLUPRÁCI:

 

Náčelník generálního štábu ázerbájdžánské armády Karim Velijev se setkal se zástupcem náčelníka štábu Velitelství společných sil NATO se sídlem v Brunssumu, generálmajorem Stefanem Fiksem, aby projednali otázky vojenské spolupráce.

 

Podle tiskové služby Ministerstva obrany Ázerbájdžánu Valjev zdůraznil přínos NATO k výcviku armády republiky v rámci Koncepce operačních schopností Aliance.

 

Fiks zase poznamenal, že je důležité rozvíjet vztahy mezi Severoatlantickou aliancí a Ázerbájdžánem, hlásí TASS. Během jednání zástupci diskutovali o řadě otázek, které jsou v zájmu obou stran a jsou z nich oboustranně výhodné.

 

Připomeňme, že v březnu tohoto roku generální tajemník NATO Jens Stoltenberg vyzval Ázerbájdžán, aby Ukrajině poskytl větší pomoc.

 

https://www.vesti.ru/article/4027590

 

 

📌2. července 2024, 17:53: SPOJENÉ STÁTY MAJÍ V ÚMYSLU OZNÁMIT PŘIDĚLENÍ NOVÉHO BALÍČKU POMOCI UKRAJINĚ VE VÝŠI 2,3 MILIARDY DOLARŮ:

 

Ukrajina může v blízké budoucnosti obdržet další balíček pomoci od Spojených států. Washington má v úmyslu oznámit přidělení vojenské podpory ve výši 2,3 miliardy dolarů, uvedla agentura Reuters s odvoláním na amerického ministra obrany Lloyda Austina.

 

Upřesňuje se, že nový balíček pomoci bude zahrnovat protitankové zbraně a antirakety pro systémy protivzdušné obrany.

 

Agentura píše, že Austin oznámil oznámení pomoci na pozadí návštěvy ukrajinského ministra obrany Rustema Umerova a vedoucího kanceláře šéfa kyjevského režimu Andrije Jermaka ve Washingtonu, jakož i nadcházejícího červencového summitu Severoatlantické aliance.

 

V polovině května americký ministr zahraničí Anthony Blinken uvedl, že Bílý dům vyčlení 2 miliardy dolarů na vojenské potřeby Ukrajiny, včetně posílení jejího vojenského průmyslu a nákupu zbraní ze třetích zemí.

 

Agentura Associated Press upřesnila, že většina finančních prostředků z balíčku pomoci jde americkým zbrojařským společnostem, které vyrábějí zbraně a vybavení a poté je posílají do přijímající země.

 

https://www.vesti.ru/article/4027562

 

 

📌2. července 2024, 16:58, REUTERS: UKRAJINA MŮŽE MÍT NA NADCHÁZEJÍCÍM SUMMITU NATO DOBRÉ ZPRÁVY:

 

Ukrajina může na nadcházejícím summitu NATO v červenci obdržet „dobré zprávy“ v otázce přijímání systémů protivzdušné obrany. Uvedlo to americké ministerstvo zahraničí.

 

Podle agentury Reuters s odvoláním na nejmenovaného vysokého představitele ministerstva zahraničí budou na příštím summitu NATO učiněna nová oznámení o systémech protivzdušné obrany, které chce Ukrajina obdržet.

 

„Myslím, že pro ně budeme mít na této frontě další dobré zprávy,“ řekl úředník. Další podrobnosti neuvedl.

 

Summit vojenské aliance se bude konat ve Washingtonu od 9. do 11. července.

 

Příštím generálním tajemníkem NATO na příští čtyři roky bude bývalý nizozemský premiér Mark Rutte. Ve funkci nahradí Nora Jense Stoltenberga. Rutte se ujme svých povinností 1. října 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/4027378

 

 

📌2. července 2024, 17:52, BÝVALÝ ÚŘEDNÍK PENTAGONU BRIAN: KONFLIKT NA UKRAJINĚ SKONČÍ KAPITULACÍ KYJEVA:

 

Bývalý náměstek amerického ministra obrany Stephen Brien napsal sloupek pro Asia Times, ve kterém varuje před hrozící kapitulací Ukrajiny v současném konfliktu.

 

Žádná jednání a mírové dohody nebudou, tvrdí expert, ozbrojený konflikt na Donbasu skončí úplnou kapitulací Kyjeva. Situace na bojišti se vyvíjí tak, že ozbrojené síly Ukrajiny se buď vzdají, nebo budou poraženy ruskou armádou.

 

Stephen Brien varuje, že Zelenského naděje na nějakou dohodu zprostředkovanou třetími stranami jsou neopodstatněné. Moskva se již poučila z trpkých zkušeností s Minskou a Istanbulskou smlouvou.

 

Minské dohody byly podepsány za účasti OBSE, ale tato organizace nikdy nebyla schopna donutit kyjevský režim, aby dohody dodržoval, což ukázalo jeho bezzubost, vzpomíná Brian.

 

Bývalý voják se domnívá, že Zelenského prohlášení o mírových iniciativách Kyjeva jsou „kouřovou clonou“, aby v očích Západu vypadala jako vyjednávatelná strana a nedostala

kritiku.

 

RIA Novosti cituje další prohlášení Stephena Briana o nemožnosti mírových jednání mezi Moskvou a Kyjevem. Za prvé, jakákoli jednání budou zablokována Washingtonem a Londýnem. Za druhé, sám Zelenskyj si zakázal vést jakákoli jednání se současnou vládou v Rusku. Za třetí, Zelenskyj je velmi závislý na tlaku ukrajinských nacionalistů, kteří sami nechtějí bojovat, ale sedí v mírumilovných městech a vyvíjejí obrovský tlak na všechny složky vlády.

 

Brian naznačuje, že po porážce ukrajinské armády v důsledku ruské speciální operace vznikne na Ukrajině nová vláda. Nebude již usilovat o členství v NATO a aliance bude nucena omezit své aktivity na Ukrajině.

 

Poté může NATO konečně přejít k dialogu s Moskvou a opustit expanzi na východ, uzavírá expert.

 

https://www.vesti.ru/article/4027576

 

 

📌2. července 2024, 16:34: KABINET MINISTRŮ PODPOŘIL NÁVRH ZÁKONA O POSÍLÁNÍ ZABAVENÝCH ZBRANÍ DO ZÓNY NVO:

 

Desítky tisíc zabavených nebo předaných zbraní ke zničení byly navrženy tak, aby byly odeslány ze skladů příslušníků bezpečnostních složek do zóny zvláštní operace, příslušný návrh zákona podpořila vláda.

 

Ve skladech ministerstva vnitra a Ruské gardy se nahromadilo přes 250 tisíc zbraní, z nichž 70 tisíc je třeba zničit, upozornil již dříve náměstek Alexandr Chinštein. Jedná se jak o zabavené zbraně, tak o zbraně, které majitelé předali ke zničení nebo se k nim nikdo nepřihlásil.

 

Byl vypracován návrh federálního zákona, který stanoví, že zbraně, které mají být zničeny, mohou být zjednodušeným způsobem odeslány do zóny speciálních operací.

 

Kabinet ministrů Ruské federace návrh zákona podpořil a stanovil podmínku – jeho autoři musí vzít v úvahu řadu připomínek, píše RIA Novosti.

 

Iniciativu na změnu zákona o zbraních vznesli šéfové výborů Dumy pro bezpečnostní a informační politiku Vasilij Piskarev, Alexandr Chinštein, šéf výkonného výboru Jednotného Ruska Alexandr Sidjakin a také první místopředseda Rady federace Andrej Turčak.

 

https://www.vesti.ru/article/4027426

 

 

📌2. července 2024, 18:22: TUBERKULÓZA BYLA ZAZNAMENÁNA NA FAKULTĚ ZÁKLADNÍHO LÉKAŘSTVÍ MOSKEVSKÉ STÁTNÍ UNIVERZITY:

 

Studentovi magisterského studia Fakulty základního lékařství Moskevské státní univerzity byla diagnostikována tuberkulóza. Dezinfekce bude provedena na fakultě, bude vyšetřen okruh osob, které byly s pacientem v kontaktu.

 

Všechna nezbytná opatření budou přijata v souladu s pokyny Rospotrebnadzoru, zajistila tisková služba fakulty.

 

Dodali, že zatím je znám pouze jeden případ tuberkulózy, píše RIA Novosti.

 

Gamaleya National Research Center for Epidemiology and Microbiology vyvíjí novou vakcínu proti tuberkulóze. Očekává se, že bude testován na dobrovolnících na konci roku 2025 a v průběhu roku 2026 budou Ministerstvu zdravotnictví předloženy dokumenty pro registraci léku.

 

https://www.vesti.ru/article/4027622

 

 

📌2. července 2024, 17:48: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY KVŮLI ŠPATNÉ KOORDINACI AKCÍ STŘÍLEJÍ NA SVÉ KOLEGY:

 

Vojáci ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) neustále střílejí na své kolegy. Podle vězně ozbrojených sil Ukrajiny Vjačeslava Kuročkina je to způsobeno porušením koordinace akcí armády.

 

Ve videu poskytnutém Ministerstvem obrany Ruské federace Kuročkin poznamenává, že osobně „dvakrát vystřelil na sebe“ – vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny si navzájem nevědí o svých pozicích.

 

Podle válečného zajatce nejsou velitelé v první linii, ale „sedí ve vyhřátých kancelářích“ a posílají lidi „na maso“. Kuročkin také uvedl, že v ozbrojených silách Ukrajiny se často vyskytují úplatkářství a dezerce a vojenský personál se vyznačuje nízkou morálkou.

 

Poručík Oleg Karpjuk, který byl zajat ruskou armádou ve směru na Charkov, dříve uvedl, že on a jeho kolegové byli opuštěni na bojišti se zraněními od šrapnelů.

 

https://www.vesti.ru/article/4027574

 

 

📌2. července 2024, 17:56, DN: ZÁPADNÍ PŘEDSTAVITELÉ POŽADOVALI ZRUŠENÍ OMEZENÍ ÚDERŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA RUSKOU FEDERACI:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg a řada dalších představitelů ve Spojených státech a Evropě se vyslovili pro zrušení omezení úderů západními zbraněmi ukrajinských ozbrojených sil proti Rusku, píše americké vydání Defense News.

Američané, kteří zásobují Kyjev zbraněmi, již dříve uvalili řadu omezení na údery těmito zbraněmi na ruské území. V květnu americké úřady udělaly výjimku a umožnily jim udeřit na území Ruské federace hraničící s Charkovskou oblastí.

 

Podle amerického týdeníku se několik představitelů v Evropě, stejně jako prominentní kongresmani ve Spojených státech, vyslovilo pro zrušení zbývajících omezení.

 

Stoltenberg, který opouští post generálního tajemníka NATO, tak uvedl, že Západ „musí pomoci Kyjevu zajistit právo na sebeobranu“ a umožnit údery na vojenská zařízení v Rusku.

 

Litevská ministryně obrany Laurynas Kasčiūnas označila omezení uvalená zeměmi NATO za „nesmysl“, hlásí Defense News.

 

Na konci června agentura Associated Press napsala, že ukrajinské úřady vyvíjejí tlak na Spojené státy, aby umožnily raketám ATACMS zasáhnout 100-150 kilometrů hluboko do Ruska. Americké ministerstvo zahraničí před třemi týdny oznámilo, že Spojené státy ruší dlouhodobý zákaz dodávek zbraní nacionalistickému ukrajinskému praporu Azov, který je v Ruské federaci zakázán.

 

https://www.vesti.ru/article/4027600

 

 

📌2. července 2024, 17:55: OSN UVEDLA, ŽE RUSKO ÚDAJNĚ ZASAHUJE DO SATELITNÍCH SYSTÉMŮ EU:

 

V závěrečném dokumentu zasedání Výboru pro rádiový řád Mezinárodní telekomunikační unie OSN se uvádí, že IAS učinil prohlášení, že Ruská federace údajně vytváří rušení evropských satelitních systémů.

 

„Dva různí satelitní operátoři určili místo zdroje rušení a dospěli ke stejnému závěru, že rušení pochází z pozemních stanic umístěných v oblasti Moskvy, Kaliningradu a Pavlovky,“ uvádí se v dokumentu.

 

Výbor se domnívá, že toto rušení ovlivňuje provoz švédské a francouzské satelitní sítě, a vyzývá k naléhavému „zastavení jakýchkoli úmyslných akcí zaměřených na vytváření škodlivého rušení“.

 

Dne 28. dubna tohoto roku ministři zahraničí Estonska, Lotyšska a Litvy v komentáři pro Financial Times vyjádřili znepokojení nad zásahem do provozu navigačního systému GPS, který zasahuje do leteckého provozu v oblasti Baltského moře. Podle jejich názoru je situace „součástí nepřátelských akcí Ruska“.

 

https://www.vesti.ru/article/4027610

 

 

📌2. července 2024, 19:17: KRYVONOS: ZELENSKYJ MOŽNÁ VYHODÍ SYRSKÉHO:

 

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Alexander Syrsky může být propuštěn, domnívá se generál ozbrojených sil Ukrajiny ve výslužbě Serhij Krivonos.

 

Podle jeho názoru se tímto způsobem úřady země pokusí učinit Syrského odpovědným za neúspěchy na frontě v Charkovské oblasti a v rámci přípravy na nepřátelské akce, píše TASS.   „Opět uděláme z dalšího generála oběť. Opět dojde k divoké změně ve vedení ozbrojených sil,“ domnívá se Kryvonos.

 

Podle jeho názoru během války „tak silné propouštění“ vedení nevede k pořádku.

 

https://www.vesti.ru/article/4027715

 

 

📌2. července 2024, 19:09, LUKAŠENKO: SVĚT OPĚT BALANCUJE NA POKRAJI DALŠÍ GLOBÁLNÍ KATASTROFY:

 

Svět opět balancuje na pokraji další globální katastrofy, řekl běloruský prezident Alexandr Lukašenko během slavnostního setkání na počest nadcházejícího Dne nezávislosti republiky.

 

Hlava státu vysvětlila, že Bělorusko si pamatuje příspěvek států protihitlerovské koalice k vítězství. Toto společenství již neexistuje a současné elity západní Evropy opakují chyby svých předchůdců, protože jsou jak přímými, tak ideologickými dědici, stěžoval si.

 

„V roce 1945 pro ně nic neskončilo. Navíc začala nová křížová výprava,“ řekl Lukašenko.

 

Západní státy spojuje touha po zisku na úkor někoho jiného a genetická nenávist k vítězům druhé světové války, pravdu o tom nepotřebují, uzavřel běloruský prezident.

 

Kromě toho Alexandr Lukašenko během setkání s předsedou Státní dumy Ruska Vjačeslavem Volodinem v Minsku řekl, že odpůrci Ruské federace a Běloruské republiky se snaží zatáhnout oba státy „do zúčtování“, aby znemožnili jejich odpor. Dodal, že situace je vážná a v žádném případě není možné polevit.

 

https://www.vesti.ru/article/4027639

 

 

📌2. července 2024, 19:04, POLITICO: TRUMP MOŽNÁ ODMÍTNE ROZŠÍŘIT NATO NA VÝCHOD:

 

Experti z Politico v článku o možném příchodu Donalda Trumpa do Bílého domu varovali před možnou dohodou mezi NATO a Moskvou o nerozšiřování aliance.

 

Podle článku má Trump v úmyslu jako prezident změnit politiku Severoatlantické aliance. Hovoří se o odmítnutí expandovat na východ na úkor Ukrajiny a Gruzie a také o zbavení některých zemí bloku bezpečnostních záruk ze strany Spojených států.

 

Experti tvrdí, že Trumpovo sídlo zvažuje možnost takové dohody s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, což by znamenalo „opuštění vágního slibu NATO o členství Ukrajiny v budoucnu“. Rozhodnutí o přijetí nových členů do aliance bude koordinováno s Moskvou.

 

Pravděpodobná dohoda mezi Trumpem a Putinem bude navíc obsahovat klauzuli o území Ukrajiny, kterou si Rusko ponechá i po skončení ozbrojeného konfliktu.

 

Pokud Trump uspěje v prezidentských volbách, hodlá usilovat o výrazné zvýšení výdajů na obranu od členů NATO. Země, které vydávají na obranu méně než 2 % HDP, „nedostanou od Spojených států záruky na obranu, pomoc a bezpečnost“.

 

https://www.vesti.ru/article/4027663

 

 

📌2. července 2024, 19:55: ELON MUSK OBVINIL NYT Z ÚTOKU NA SVOBODU PROJEVU:

 

Americký miliardář Elon Musk obvinil deník The New York Times z útoku na svobodu projevu, která je zaručena prvním dodatkem americké ústavy.

 

Podnikatelův hněv vyvolal článek zveřejněný v publikaci pod titulkem „První dodatek se vymkl kontrole“.

 

„New York Times útočí na ‚vaši‘ svobodu projevu!“ – napsal Musk na sociální síti X.

 

Řada uživatelů vyjádřila názor, že samotný The New York Times se „vymkl kontrole“ a změnil se v „odpad“. Podnikatel s tímto názorem souhlasil.

 

Musk se již dříve negativně vyjádřil o agentuře Reuters, kterou označil za nejhorší tradiční médium na světě, a o agentuře Associated Press, kterou označil za „krajně levicovou propagandistickou mašinérii“. Miliardář byl nespokojen s materiály agentury Reuters o aktivitách své společnosti Tesla. A agentura AP podle Muska incidenty s americkým prezidentem Joem Bidenem objektivně nepopisuje, poznamenává RIA Novosti.

 

Musk již dříve odpověděl na otázku položenou bývalým americkým prezidentským kandidátem Vivekem Ramaswamym: „Biden ve skutečnosti zemi neřídí, což vyvolává nepříjemnou otázku: Kdo vládne?“ Miliardář odpověděl: „Možná nikdo.“

 

https://www.vesti.ru/article/4027794

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️2. července 2024, 18:51: UKRAJINA ODMÍTLA ORBÁNŮV NÁVRH NA PŘÍMĚŘÍ:

 

Kyjev se seznámil s Orbánovými návrhy na příměří, ale odmítl je posuzovat izolovaně od ostatních aspektů urovnání konfliktu.

 

Zástupce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Ihor Žovkva uvedl, že Kyjev odmítl návrh maďarského premiéra Viktora Orbána na příměří na Ukrajině.

 

Žovkva ve vysílání ukrajinského telethonu poznamenal, že Zelenskyj naslouchal partnerovi, ale odmítl, protože takové návrhy nelze posuzovat izolovaně od ostatních aspektů konfliktu. Poznamenal také, že Maďarsko není první zemí, která takové návrhy učinila, ale postoj Ukrajiny k této otázce je „jasný, srozumitelný a známý“. Ukrajina má podle něj v úmyslu pokračovat v hledání urovnání prostřednictvím „mírových summitů“.

 

První summit o situaci na Ukrajině se konal od 15. do 16. června ve Švýcarsku. Zúčastnilo se ho 92 států, ale Rusko pozváno nebylo. Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba později uvedl, že v zájmu ukončení konfliktu bude na příští schůzku pozvána i ruská strana.

 

https://www.vesti.ru/article/4027617

 

 

📌2. července 2024, 18:01: LAVROV JEDNAL O UKRAJINSKÉ KRIZI S MAĎARSKÝM MINISTREM ZAHRANIČÍ:

 

Ruské ministerstvo zahraničí informuje o telefonickém rozhovoru mezi Sergejem Lavrovem a jeho maďarským protějškem Petrem Szijjártóem. Ministři zahraničních věcí jednali o situaci na Ukrajině a rozvoji bilaterální spolupráce.

 

Zpráva na webových stránkách ruského ministerstva zahraničí uvádí, že dosažená úroveň rusko-maďarského politického dialogu byla vysoce oceněna.

 

Navzdory mimořádně obtížné mezinárodní situaci se interakce našich zemí nadále stabilně rozvíjí v duchu zdravého pragmatismu a vzájemného prospěchu, zdůraznily strany.

 

Pokud jde o ukrajinskou krizi, Lavrov a Szijjártó během diskuse poznamenali, že je třeba, aby Kyjev bezpodmínečně zajistil práva všech národnostních menšin žijících v zemi.        Dnes bylo oznámeno, že maďarský premiér Viktor Orbán poprvé po třech letech navštívil Ukrajinu. Řekl, že otázka míru v této zemi se stane hlavní, dokud bude Maďarsko předsedat Evropské radě.

 

https://www.vesti.ru/article/4027564

 

 

📌2. července 2024, 19:56, MAJOR OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY LAPIN: RUSKO KAŽDÝ DEN OKUPUJE NOVÁ ÚZEMÍ:

 

Major ozbrojených sil Ukrajiny ve výslužbě Igor Lapin uvedl, že Rusko každým dnem postupuje vpřed a okupuje nová území.

 

Podle agentury RIA Novosti Lapin ve vysílání jednoho z ukrajinských kanálů vyjádřil znepokojení nad tím, že ozbrojené síly RF každý den obsazují nové pozice a území a pokračují ve svých útočných akcích.

 

Tak intenzivní ofenzíva ruské armády podle něj od dobytí Artěmovska nebyla. Ukrajinský důstojník připustil, že Kyjev má co do činění s velmi vážným nepřítelem.

 

Již dříve bylo oznámeno, že úder ruské armády na letiště v Mirgorodu vyvolal na Ukrajině násilnou reakci.

 

https://www.vesti.ru/article/4027784

 

 

📌2. července 2024, 20:01: RUSKÉ VÁLEČNÉ LODĚ PŘIPLOUVAJÍ DO VENEZUELY:

 

Plavidla Severní flotily Ruska – fregata „Admirál Gorškov“ a tanker „Akademik Pašin“ vplula do venezuelského přístavu, uvedla tisková služba flotily.

 

Admirál Gorškov je vybaven zbraněmi s řízenými střelami, uvádí zpráva.

 

Ruské lodě zůstanou v přístavu La Guaira několik dní. Námořníci Severní flotily budou pokračovat v plnění svých úkolů v Atlantském oceánu, poznamenala tisková služba.

 

  1. června se ruské lodě přiblížily ke břehům Kuby. Na nábřeží Havany se i přes silný déšť tvořila velká fronta. To je poslední den, kdy se Kubánci mohli dostat na fregatu „Admirál Gorškov“.

 

Vlajkovou loď Severní flotily navštívil také kubánský prezident Miguel Díaz-Canel. Nazval ruské námořníky přáteli a řekl, že večer návštěvy lodi byl příjemný i za špatného počasí.

 

https://www.vesti.ru/article/4027808

 

 

📌2. července 2024, 20:46: DEMOKRATICKÝ KONGRESMAN POPRVÉ VYZVAL BIDENA, ABY ODMÍTL ÚČAST VE VOLBÁCH:

 

Demokratický kongresman Lloyd Doggett vyzval amerického prezidenta Joea Bidena, aby odmítl účast ve volbách.

 

V jeho prohlášení se uvádí, že Biden v roce 2020 „zachránil americkou demokracii“ před Trumpem, tvrdě pracoval ve prospěch Spojených států, ale nyní je horší než jeho předchůdce Donald Trump a debaty, které proběhly, situaci nezměnily, uvádí RIA Novosti.  Doggett se domnívá, že Biden by měl podporovat novou generaci vůdců a stejně jako Lyndon Johnson (svého času 36. prezident Spojených států) učinit rozhodnutí odstoupit z prezidentského klání.

 

„Doufám, že učiní těžké a bolestivé rozhodnutí a stáhne. Uctivě ho žádám, aby tak učinil,“ uvedl kongresman v prohlášení.

 

V noci na 28. června se uskutečnila televizní debata mezi Bidenem a Trumpem. Dvě třetiny diváků, kteří sledovali diskusi na CNN, přisoudily vítězství republikánovi-Trumpovi. A redakční rada New York Times vyzvala demokratického kandidáta, aby odstoupil z volebního klání. Mnoho demokratů otevřeně vyzývá vedení strany, aby kandidáta urychleně nahradilo, ale Bidenův štáb trvá na pokračování boje.

 

Druhá debata mezi Bidenem a Trumpem je naplánována na 10. září. Prezidentské volby v USA se budou konat 5. listopadu.

 

https://www.vesti.ru/article/4027846

 

 

📌2. července 2024, 21:46, Jevgenij Rešetněv: ÚNOS ITALSKÉHO PODNIKATELE BYL PEČLIVĚ NAPLÁNOVÁN:

 

Moskevský soud poslal všechny čtyři obžalované v ostře sledovaném případu únosu italského občana na dva měsíce do vyšetřovací vazby.

 

Podnikatel stál v čele ruské pobočky největší evropské korporace na výrobu inertních plynů, které se používají při výrobě mikročipů. Ozbrojený útok se odehrál v samém centru hlavního města 28. června. A Ital byl nalezen a propuštěn v Brjanské oblasti hraničící s Ukrajinou. Zločinci se již přiznali.

 

Podezřelí byli předvedeni před soud, jsou čtyři – Nadir Abalov, Zalumkhan Ibrahimov, Ali Zeynalov a Aziz Kurbanov. Trestný čin je závažný, vyšetřování si vyžádalo omezení ve formě vazby, souhlasil soud.

 

Únos italského podnikatele Stefania Guidottiho, jak je již jasné, byl pečlivě naplánován. A velmi štědře ji zaplatili zákazníci, kteří ještě nebyli jmenováni.

 

„Pachatelé únosu oběti měli v úmyslu získat od zákazníků více než 25 milionů rublů. Část mimochodem dostali jako zálohu – 800 tisíc na pohyb, na hotely,“ řekl Artur Agadzhanyan, vedoucí druhého vyšetřovacího oddělení prvního oddělení pro vyšetřování zvláště důležitých případů Vyšetřovacího ředitelství Vyšetřovacího výboru Ruské federace v Moskvě.

 

Speciální jednotky vlezly do domu oknem v prvním patře a místo žebříku použily dřevěnou paletu. Jeden z policistů se s pistolí opřel o zeď. V domě, zjevně nedokončeném, s koberci naházenými na betonové podlaze, byla místnost, kde byl držen vězeň připoutaný k posteli.

 

Guidotti opustil svůj byt na Sadovoje poblíž stanice Majakovskaja v 7:30 ráno. Díky venkovní kameře na jednom z domů má vyšetřování záznam okamžiku, kdy na Itala zaútočili tři maskovaní muži. Oběť byla vtažena do auta, na hlavu mu byl nasazen pytel. Vše je podle klasiky únosů. Nevěděl, kam ho vezou, ale trvalo to dlouho. Navzdory šoku si Stefanio detailně pamatoval, jak byl unesen.

 

Bylo zjištěno, že oběť byla opakovaně vystavena fyzické síle, speciálním prostředkům a bylo jí mnohokrát vyhrožováno, předváděla předměty podobné střelným zbraním

 

Guidotti si také vzpomněl, jak mu byl bezprostředně po únosu odebrán mobilní telefon a byl donucen poskytnout odemykací kód a PIN kódy bankovních karet. I když peníze z Italových účtů nebyly cílem. A co se stalo? Vyšetřování toho zatím moc nehlásí.

 

Krátce před únosem se italský podnikatel dostal do konfliktu s konkurenční společností nebo jejím zástupcem. A obor činnosti je více než relevantní. Společnost SIAD, kde je Guidotti generálním ředitelem ruské pobočky, se zabývá výrobou vzácných vzácných plynů, které se používají při výrobě mikročipů a polovodičů.

 

Od začátku ukrajinského konfliktu se globální výrobci čipů potýkají s nedostatkem a ceny neonu, xenonu a kryptonu se ztrojnásobily. Protože dva hlavní světoví dodavatelé – Rusko a Ukrajina, která tvoří asi 60 procent světového trhu, ji prakticky opustili. Samotná technologie výroby inertního plynu pochází ze Sovětského svazu a je spojena se jménem vynikajícího fyzika, akademika Kapitsy. Svého času to byl průlom a nyní se bez těchto plynů neobejde žádný high-tech průmysl.

 

V dnešní době jsou vzácné plyny aktivními prvky technologického pokroku. V roce 2022 ale ukrajinské továrny v Mariupolu a Oděse zastaví výrobu. A pak Rusko zavedlo dočasná omezení vývozu, ale nakonec zvýšilo objemy výroby, zaujímalo stále významnější místo na high-tech trhu polovodičů a mikroobvodů.

 

A italská společnost SIAD, jeden z největších evropských výrobců inertních plynů, pokračuje ve spolupráci s Ruskem. Pobočka je v domě na Bolšaja Dmitrovka. Šéf této pobočky je unesen a odvezen do oblasti hraničící s Ukrajinou. To vše přinejmenším vypadá podezřele.

 

Guidotti se narodil v Miláně, ale již delší dobu žije v Moskvě, v roce 2013 se zúčastnil moskevského fóra „Cryogen-Expo“. Zatím není jasné, zda byl Ital odvezen na Ukrajinu nebo na Ukrajinu samotnou. Propuštěni byli v Brjansku.

 

https://www.vesti.ru/article/4027843

 

 

📌2. července 2024, 21:36: NAD UKRAJINOU SE VZNÁŠÍ HROZBA PLATEBNÍ NESCHOPNOSTI:

 

Ukrajina může vyhlásit platební neschopnost již v srpnu: veřejný dluh země dosáhne do konce roku 94 % HDP. Po takových předpovědích západních investorů se americký ministr zahraničí Blinken pokusil situaci zachránit a slíbil, že ochrání americké obchodní zájmy systémy protivzdušné obrany. Kyjevu prostě nebude dovoleno vyjednávat o míru a konflikt řešit.

 

S takzvaným „mírovým vzorcem“ Zelenského a jeho autora dochází k nečekaným a jak se včera zdálo, k nemožným metamorfózám. V rozhovoru pro málo známé americké noviny The Philadelphia Inquirer při dalším čtení seznamu podmínek míru v Kyjevě náhle vypadla klíčová položka – o přístupu k hranicím z roku 1991. I když to byla přímá otázka novináře.

 

Politolog Fesenko, který je považován za blízkého vládnoucí elitě, je přitom podle standardů ukrajinského mediálního prostoru neslýchaný, že Ukrajina obecně již vítězí, ale Zelenskij, který je připraven výsledek napravit, je tlačen do pasti politickými nepřáteli, kde bude v každém případě vypadat jako poražený, a to je špatně.

 

„Musíte uzavřít mír, protože válku nelze vyhrát. A pokud uzavřete mír s Ruskem, tak jste zrádce. Jsi zrádce. Budeme vás stigmatizovat, prohráli jste válku a tak dále,“ vysvětluje politolog.

 

„Znovu opakuji, že lidem je třeba vysvětlit: Ten, kdo má hlavní město, většinu území, přístup k moři, válku neprohraje,“ pokračuje novinář ve své myšlence.

 

„A dokonce nám o tom vypráví i Biden. Naším hlavním zájmem není jen navrácení území, musíme zachovat stát, národ. A území mohou být vrácena později. Zachránit stát a národ je to, co je nyní nejdůležitější. A přivést zemi do EU a NATO. To je recept na naše vítězství,“ zdůrazňuje Volodymyr Fesenko.

 

Ale neonacisté z pestrých národních praporů, které Zelenskij zahřál, s takovým vítězstvím a jeho formulí zjevně nesouhlasí. Vůdce jedné z nich se již vyjádřil k novým trendům v politice Kyjeva a přešel k jazyku přímých hrozeb současnému režimu.

 

„Není míru bez vítězství. Vítězství je jen jedno: ani jeden ruský voják na území Ukrajiny. Tuto válku nepřenecháme našim potomkům a nenecháte ji ani vy, protože pokud se o to pokusíte, bude zle. Pokud je to „rána pěstí“, ani o tom nepřemýšlejte. Psal jsem zdrženlivě,“ řekl Bohdan Krotevič, náčelník štábu pluku Azov, který je v Rusku zakázaný.

 

Zelenskyj pod tlakem, a to i ze strany národních praporů, minulý týden vyhodil celého velitele společných sil ozbrojených sil Ukrajiny Jurije Sodola. Noví polní velitelé touží dostat se k moci, snaží se odstranit starou gardu na ukrajinském ministerstvu obrany a zároveň jí připisují všechny neúspěchy na frontě, což je již pro politiky výhodné. Pod palbou jsou současní i bývalí vrchní velitelé Syrskij a Zalužnyj. Lidový poslanec Bezuhla psal výzvy všem zvláštním službám země.

 

„Tragédií je, že se nic nemění. Principy rozhodování se nemění. Máme tedy situaci v Charkovské oblasti, která opakovala přípravy na ruskou ofenzívu v letech 2022 a 2023,“ řekl náměstek.

 

Západní tisk píše, že důvody neúspěchu jsou mnohem hlubší. Německý deník Die Welt odhaduje ztráty ozbrojených sil Ukrajiny na šestimístné číslo, čímž naznačuje číslo 200 tisíc mrtvých.

 

„Obáváme se, že budeme hozeni na frontu jako potrava pro děla.“ To je název jednoho z článků v publikaci.

 

„Na kompenzaci ztrát a vytvoření nových brigád potřebuje Ukrajina každé čtvrtletí nejméně 50 tisíc nových vojáků a do konce letošního roku 200 tisíc. Jak zjistil Die Welt v evropských zpravodajských službách, v posledních měsících země za těmito ukazateli výrazně zaostává,“ uvádí publikace v článku.

 

A proto spolu s nucenou mobilizací šli vojenští komisaři do ukrajinských věznic. Ale není mnoho lidí, kteří by to tam chtěli dělat. V žádném případě nelze mezery v požadovaném počtu jednotek zacelit. Zdá se tedy, že Kyjev bude i nadále otřásat věkem mobilizace. Ta již byla zkrácena na 25 let a existují všechny důvody volat ještě dříve. Sponzoři požadují, aby se muži i ženy dostali do popředí alespoň v 17 letech.

 

Koneckonců, Spojené státy mají na válce přímý zájem: kromě svého vojensko-průmyslového komplexu i podniky na Ukrajině, které je třeba chránit.

 

„Ukrajinská ekonomika má při správných investicích výjimečný potenciál. Musíte se však ujistit, že máte protivzdušnou obranu, abyste se pokusili ochránit oblasti, do kterých investujete. Děláme to. Myslím, že o tom uvidíte více zpráv blíže k summitu NATO příští týden,“ řekl v této souvislosti americký ministr zahraničí Anthony Blinken.

 

Je pravda, že situace na finanční frontě je pochmurná. Ve specializovaném západním tisku se objevují titulky o stavu Kyjeva před bankrotem, i když jde o pokus zakrýt skutečnou situaci: že Ukrajina je již dlouho zbankrotovaným státem a že její ekonomiku mohou zachránit pouze injekce srovnatelné se současnými vojenskými výdaji. Což Západ nechce. Předtím Ukrajina žila z odkladů již přijatých půjček, které byly poskytovány pouze na základě víry, že Kyjev uspěje na frontě. Nyní věřitelé chápou, že se přepočítali, a snaží se urychleně vytáhnout alespoň část svých peněz. Termín splatnosti je 1. srpna. Částka je nedostupná – asi 20 miliard dolarů.

 

„Ukrajina má měsíc na to, aby se vyhnula platební neschopnosti. MMF chce, aby (ministr financí) Marčenko vyjednal odpis, ale ve stanoveném čase se taková dohoda zdá nepravděpodobná. Pokud Ukrajina skutečně vyhlásí platební neschopnost, bude to svědčit o znepokojivé nedůvěře soukromých investorů v závazky Západu. Z dlouhodobého hlediska by to mohlo znamenat katastrofu pro oživení země… Do konce roku se ukrajinský veřejný dluh přiblíží 94 % HDP,“ poznamenává časopis The Economist.

 

Připravuje se devalvace hřivny. Jak poznamenal MMF, úřady země musí „rozvinout domácí zdroje pro samofinancování“. To znamená, že celé břemeno dluhů dopadne na běžné občany. I když asi polovina obyvatel Ukrajiny je již pod hranicí chudoby.

 

https://www.vesti.ru/article/4027841

 

 

📌2. července 2024, 20:15: MEDVEDĚV VTIPKOVAL O ZEMÍCH, KDE SE ŠÉFOVÉ POTULUJÍ PO PÓDIU:

 

Předseda strany Jednotné Rusko Dmitrij Medveděv vtipkoval o zemích, kde šéfové bloudí po pódiu bez pomoci stranických kolegů.

 

V úterý Dmitrij Medveděv uspořádal zasedání Generální rady Jednotného Ruska. Na schůzce se mimo jiné projednávala otázka nominace dvou kandidátů v doplňovacích volbách do Státní dumy, píše RIA Novosti. Podle zákona se konalo tajné hlasování, ve kterém byli kandidáti schváleni. Její postup podrobně vysvětlila poslankyně Státní dumy Alena Aršinová.

 

Dmitrij Medveděv jí poděkoval za vysvětlení a poznamenal, že bylo velmi užitečné.

 

„Víme, že v jiných zemích šéfům nepomáhají, a tak se potulují po jevišti. A máme přátelskou vzájemnou pomoc,“ řekl předseda Jednotného Ruska.

 

V noci na 28. června se ve Spojených státech konala debata mezi Joem Bidenem a Donaldem Trumpem. Biden předváděl neúspěšně: koktal, odmlčel se, ne vždy jasně formuloval svou myšlenku a po události mu do objektivu televizní kamery spadl okamžik, kdy mu Bidenova manželka Jill pomohla ze schodů.

 

Během svého prezidentství se Biden opakovaně ocitl v nepříjemných situacích: klopýtal na schodech, nemohl najít cestu ven z pódia, natahoval ruku k podání ruky do prázdna a také měl mnoho výhrad. Republikáni aktivně využívají Bidenovy přehmaty v politickém boji a snaží se zpochybnit jeho schopnost vést zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4027829

 

 

📌2. července 2024, 17:42: KREML OZNÁMIL PUTINŮV PROGRAM NA SUMMITU SCO:

 

Asistent prezidenta Ruské federace Jurij Ušakov řekl novinářům o programu Vladimira Putina na summitu SCO v Astaně, který se bude konat 3. a 4. července.

 

Hlavní program je podle něj naplánován na čtvrtek. Ve středu bude mít hlava ruského státu bilaterální jednání, večer – neformální večeři jménem prezidenta Kazachstánu Kasyma-Žomarta Tokajeva.

 

Zúčastní se jí vedoucí delegací – členové asociace, ale i pozvané státy.    Na samotném setkání 4. července si hlavy států vymění názory na aktuální otázky mezinárodní a regionální agendy, řekl Ušakov, a poté proběhne ceremoniál podpisu oficiálních dokumentů.

 

„Ústředním dokumentem bude tradičně deklarace Rady hlav států,“ řekl poradce prezidenta Ruské federace.

 

Kromě toho se plánuje podepsat rozhodnutí o schválení iniciativy „O světové jednotě pro spravedlivý mír a harmonii“, přijetí prohlášení o principech dobrého sousedství, důvěry a partnerství a schválení návrhu na komplexní modernizaci činnosti ŠOS ve vztahu k dnešní realitě.

 

Celkem má být na summitu podepsáno 24 dokumentů, píše Interfax.

 

Po zasedání Rady hlav členských států ŠOS se uskuteční setkání ve formátu SCO+, které se bude zabývat otázkami spolupráce mezi asociací a pozvanými zeměmi na mezinárodní a regionální témata.

 

Na konci všech událostí summitu SCO je naplánován přístup Vladimira Putina k ruským novinářům, řekl Ušakov.

 

https://www.vesti.ru/article/4027570

 

 

📌2. července 2024, 21:48: PENTAGON POVAŽUJE ÚTOKY NA KRYM AMERICKÝMI ZBRANĚMI ZA PŘIJATELNÉ:

 

Americká politika týkající se použití zbraní dlouhého doletu k úderům proti Rusku se nezměnila, řekl mluvčí Pentagonu Patrick Ryder.

 

„Politikou je, že zbraně dlouhého doletu by měly být použity na jejím (ukrajinském) suverénním území,“ řekl na brífinku v úterý 2. července.

 

Na upřesňující otázku ohledně Krymu Ryder odpověděl, že Spojené státy považují Krym za součást Ukrajiny, píše TASS.

 

Server Politico již dříve s odvoláním na nejmenované americké představitele napsal, že Spojené státy umožňují Kyjevu používat americké zbraně proti ruským jednotkám ve všech oblastech sousedících s Ukrajinou. Předtím Washington uvedl, že takové povolení se vztahuje pouze na ruské území poblíž Charkovské oblasti.

 

Šéf Pentagonu Lloyd Austin zase poukázal na to, že Spojené státy nedovolují údery americkými zbraněmi hluboko na území Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4027851

 

 

📌2. července 2024, 22:18: V CHARKOVĚ BYLA NAPADENA TOVÁRNA NA DRONY A MUNIČNÍ SKLAD:

 

V Charkově byly zaznamenány údery na podnik na výrobu dronů a muniční sklad.

 

Jak řekl agentuře RIA Novosti koordinátor Nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv, ruská armáda dnes zaútočila na průmyslové podniky nacházející se ve dvou čtvrtích města. Jedna z nich vyráběla bezpilotní letouny a udržovala automobily vybavené pro vypouštění dronů. Ve druhém patře se nacházel muniční sklad a dílna na opravy techniky.

 

Před dvěma dny byla zasazena rána základně ukrajinského nacionalistického praporu na předměstí Charkova, kde cvičili banderovci banderovci. A 26. června byla na okraji letecké továrny zasazena rána.

 

https://www.vesti.ru/article/4027924

 

 

📌3. července 2024, 5:07: DALŠÍ ABRAMS BYL ZNIČEN VE SMĚRU NA AVDIJIVKU:

 

Další americký tank Abrams armády kyjevského režimu zničili ruští stíhači během speciální vojenské operace.

 

„Dělostřelci ze skupiny vojsk Střed zničili další tank M1 Abrams ozbrojených sil Ukrajiny ve směru Avdijivka,“ uvádí agentura TASS s odvoláním na informace Ministerstva obrany Ruské federace.   Jak bylo uvedeno, americký vojenský stroj byl zasažen vysoce přesnou korigovanou střelou „Krasnopol“. Výstřel byl vypálen z dělostřelecké lafety Msta-S z uzavřeného palebného postavení. Současně byly z průzkumného dronu získány souřadnice polohy tanku.

 

Ruská armáda již dříve zničila Abrams ve směru Avdijivka.

 

Poučení z bojů na Ukrajině ukázalo řadu problémů s americkým tankem Abrams. Rusko se je naučilo snadno deaktivovat.

 

https://www.vesti.ru/article/4028096

 

 

📌3. července 2024, 4:06, VIKTOR ORBÁN: ZELENSKYJ NEBYL NÁVRHEM PŘÍMĚŘÍ NADŠENÝ:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán hovořil o reakci vůdce kyjevského režimu Volodymyra Zelenského na návrh příměří na Ukrajině.

 

„On (Zelenskyj) z toho nebyl vůbec nadšený. Řekl, pojďme o tom přemýšlet, pojďme o tom přemýšlet,“ řekl Viktor Orbán v rozhovoru pro švýcarské vydání deníku Die Weltwoche.    Maďarský premiér vysvětlil, že Zelenskyj má o příměří pochybnosti, protože předchozí dohody o příměří v jeho výkladu nebyly pro Ukrajinu dobré.

 

Viktor Orbán byl v Kyjevě a jednal se Zelenským. Vůdce Maďarska navrhl příměří a zahájení mírových rozhovorů s Ruskem. Kyjevský režimbyl utkán Orbánovým návrhem na zastavení bojů.

 

https://www.vesti.ru/article/4028060

 

 

📌3. července 2024, 0:05: HÚSIOVÉ OZNÁMILI ÚTOK NA HAIFU:

 

Jemenští Húsiové zahájili raketové útoky na izraelské město společně s Islámským odporem Iráku.

 

Síly jemenského šíitského hnutí Ansar Alláh (Hútíové) a Islámského odporu Iráku provedly společnou vojenskou operaci. Uvedl to mluvčí Houthiů Yahya Saria.

 

„Jemenské ozbrojené síly a Islámský odpor Iráku provedly společnou vojenskou operaci, během níž provedly několik útoků střelami s plochou dráhou letu na životně důležitý cíl v Haifě,“ řekl Saria ve vysílání televizního kanálu Al Masirah.

 

Operace byla podle něj úspěšná, její úkol byl splněn, píše agentura TASS.

 

Dříve Saria řekl, že Houthiové poprvé použili k útoku hypersonickou střelu vlastní výroby, cílem byla izraelská loď MSC Sarah V v Arabském moři.

 

https://www.vesti.ru/article/4027993

 

 

📌3. července 2024, 0:48: PENTAGON DODÁ RAKETY ATACMS POLSKU A POBALTSKÝM ZEMÍM:

 

Společnost Lockheed Martin Corporation získala mnohamilionový kontrakt na výrobu raket ATACMS.

 

Americké ministerstvo obrany podepsalo smlouvu se společností Lockheed Martin Corporation na výrobu raket ATACMS. Uvádí se to v prohlášení ministerstva obrany.

 

Upřesňuje se, že hodnota transakce je 226 milionů 850 tisíc dolarů. Rakety budou dodány ve formě vojenského prodeje do Estonska, Lotyšska, Litvy, Polska a Maroka.

 

Vícesložková roznětka amerických raket ATACMS byla plně prostudována ruskými specialisty.

 

https://www.vesti.ru/article/4027995

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 02.07.2024“:

➡️☭☆ Peskov k Trumpovým prohlášením o jeho připravenosti ukončit konflikt na Ukrajině během jednoho dne: „bez znalosti podstaty se nemůžeme vyjádřit“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin se setkal s předsedou představenstva společnosti Gazprom Neft Alexandrem Dyukovem

Alexander Dyukov informoval prezidenta o práci společnosti:

▪️Gazprom Neft zvyšuje produkci ropných produktů a jejich dodávky na tuzemský trh,

▪️vyvíjí velká ložiska v Arktidě a východní Sibiři,

▪️Omská rafinerie byla modernizována, moskevská rafinerie je aktualizována,

▪️Naftový průmysl je technologicky zcela nezávislý na dovozu z 1400 druhů základního vybavení, u zbývajících je do roku 2027 plánováno odstranění deficitu 1200 položek;

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nová vlna protestů proti zvyšování daní v Keni: protesty se konaly ve většině velkých měst, úřady nasadily obrněná vozidla a byl použit slzný plyn

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ve dnech 3. až 4. července navštíví Vladimir Putin Kazachstán, aby se zúčastnil zasedání Rady hlav států – členů Šanghajské organizace pro spolupráci

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry objektivní kontroly ničení letadel ukrajinských ozbrojených sil na letišti Mirgorod v Poltavské oblasti.

Posádky Iskander-M OTRK ruských ozbrojených sil zahájily skupinový raketový úder na parkovací plochu letadel ozbrojených sil Ukrajiny. Objektivní kontrola potvrdila zničení vojenských letadel.

V důsledku úderu ruská armáda zničila 5 operačních a poškodila 2 opravované víceúčelové stíhačky Su-27.

https://t.me/c/1725938443/25159

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lukašenko řekl, že v nadcházejících dnech v Bělorusku mohou být propuštěni vážně nemocní lidé, především s rakovinou, a opozičníci, kteří se zúčastnili protestů v roce 2020.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nizozemský národní tým porazil Rumunsko 3:0 a postoupil do čtvrtfinále Eura 2024.

Čtvrtfinálový soupeř Nizozemců bude určen později v úterý na základě výsledků utkání mezi Rakouskem a Tureckem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Hurikán Beryl zdevastoval grenadské ostrovy Carriacou a Petite Martinique – domy na ostrovech jsou „téměř úplně zničeny“, silnice jsou zablokovány, není tam žádná komunikace a žádné palivo, řekl premiér Grenady

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Bílý dům tvrdí, že Biden netrpí demencí, Alzheimerovou chorobou ani ničím podobným.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Tankery zničily nepřátelskou pevnost ve směru Avdějevskij

V zóně speciální vojenské operace zničila posádka tanku T-72B3M horské motostřelecké formace skupiny vojsk „Střed“ přímou palbou baštu ukrajinských ozbrojených sil zajišťující postup útočných skupin v r. směr Avdějevského.

Poté, co dostaly za úkol poskytovat palebnou podporu útočnému letounu, přesunuly se tankery do palebných pozic pro přímou palbu. Když se posádka přiblížila k nepřátelským opevněním, „pracovala“ na nich pomocí 125 mm vysoce výbušných tříštivých granátů, ničila hroty kulometů a opevnění ukrajinských ozbrojených sil.

Střelba probíhala ze vzdálenosti asi 800 metrů na pozadí neustálé minometné palby a používání dronů FPV ukrajinskými ozbrojenými silami. Po splnění úkolu osádka tanku opustila palebné postavení, aby doplnila munici v týlu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

02.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌2. července 2024, Když máš v hlavě hromadu 💩 z ČT uděláš si krásný plot 🙈🙈

https://t.me/absurdnisvet/75557

 

 

📌2. července 2024, 💢 SMRT DO 48 HODIN:

 

Studie, které jsou u příslušných vakcín prováděny, jsou hrazeny výrobci a ten, kdo platí, určuje i výsledky studií!

 

Vakcíny, biologická zbraň, byly důmyslným vynálezem pro redukci populace, který funguje perfektně dodnes.

https://t.me/absurdnisvet/75558

 

 

📌2. července 2024, AMERICKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ ANTONY BLINKEN JE KONFRONTOVÁN PROPALESTINSKÝMI DEMONSTRANTY PŘED BROOKINGS INSTITUTION VE WASHINGTONU DC

https://t.me/absurdnisvet/75560

 

 

📌2. července 2024, PŘIPRAVUJÍ SE BOHATÍ NA KONEC SVĚTA? NAHLÉDNĚTE DO PLÁNŮ TAJNÝCH PODZEMNÍCH BUNKRŮ

https://t.me/absurdnisvet/75561

 

 

📌2. července 2024, ⚠️🇺🇸 O GENOCIDNÍM PSYCHOPATOVI BILLU GATESOVI, KTERÝ VLASTNÍ ZEMĚDĚLSKOU PŮDU, FALEŠNÉ JÍDLO A UZAVÍRÁ DODÁVKY VODY FARMÁŘŮM Z IDAHA A ZÁROVEŇ UMOŽŇUJE TĚŽBU KOBALTU, KTERÁ VYUŽÍVÁ TUNY VODY, ABY MOHLA POKRAČOVAT

https://t.me/absurdnisvet/75562

 

 

📌2. července 2024, ⚠️🇲🇫🇮🇱 MARINE LE PEN ODHALENÍ | SLUŽEBNÍCI ELIT

 

Rozplétání spletité sítě obklopující Marine Le Pen: V Marine Le Pen EXPOSED autorka Verdant Servant odkrývá vrstvy podvodu obklopující francouzskou prezidentskou kandidátku a její stranu Národní frontu. Ponořením se do méně známých souvislostí Servant odhaluje pravdu za údajným protiestablishmentovým postojem Le Penové, jejími vazbami na proizraelské a zednářské skupiny a její skutečný postoj k EU. Toto odhalení zpochybňuje rozšířené zobrazování Le Penové jako protižidovské a protievropské agitky a místo toho odhaluje skutečnou povahu její strany jako řízené opozice sloužící proizraelské, protimuslimské agendě.

 

Celé volby ve Francii jsou velká hra jako v Itálii s Meloni, francouzská populace je podváděna.

https://t.me/absurdnisvet/75563

 

 

📌2. července 2024, 🇪🇺 🇺🇦 PROMIŇ KAMARÁDE…TOTO MÍSTO JE OBSAZENÉ

Pro bývalého komika a současného koksu je konec hry…😏

https://t.me/absurdnisvet/75565

 

 

📌2. července 2024, PEKELNÉ LÉTO V NĚMECKU 2024…MÉDIA NÁS UŽ NA JAŘE VAROVALA

https://t.me/absurdnisvet/75566

 

 

📌☣️2. července 2024: JED NA PLÍSNĚ OBJEVENÝ V DĚTSKÉ VÝŽIVĚ ☣️

Biovýrobce našel zbytky plísní ve dvou dětských příkrmech. Stažení produktu v (téměř) všech spolkových zemích!

AFLATOXIN je považován za karcinogenní

Aflatoxin je přirozeně se vyskytující jed, u kterého bylo při pokusech na zvířatech prokázáno, že je karcinogenní, zejména způsobuje rakovinu jater. U lidí látka údajně také poškozuje ledviny, pokud jsou kontaminované potraviny konzumovány po dlouhou dobu a ohrožují nenarozený život těhotných žen.

V extrémně vzácných případech může dojít také k nekróze jater (odumření jaterní tkáně) nebo k selhání jater. Existuje nejméně 20 různých druhů jedu, nejnebezpečnější je typ B1 (silně karcinogenní). Jaký druh se v dětské výživě objevil, zatím není známo.

Látka je podezřelá i z použití jako zbraně. Důvod: Snadno se vyrábí a v malých množstvích je smrtící. Na konci 80. let ho Irák vyrobil kolem 2200 litrů s cílem vybavit rakety.

 

https://www.bild.de/news/inland/rueckrufaktion-gift-von-schimmelpilzen-in-drei-sorten-babybrei-entdeckt-6682a324ee755b2e73170137?t_ref=https%3A%2F%2Fm.bild.de%2Fnews%2Finland%2Frueckrufaktion-gift-von-schimmelpilzen-in-drei-sorten-babybrei-entdeckt-6682a324ee755b2e73170137

 

 

📌2. července 2024: ROBOT, KNĚZ ŽEHNÁ OVCIM V KOSTELE 🤦🏻‍♂️

 

Reformovaná církev v Rickenbachu (Švýcarsko) přišla s něčím speciálním, aby do kostela přilákala více lidí. Místo kněze dává věřícím požehnání robot „BlessU-2“.

 

 

https://tv.telezueri.ch/zuerinews/robo-pfarrer-segnet-kirchgaenger-in-rickenbach-139558754

 

 

📌2. července 2024: PILOT KOMERČNÍCH AEROLINIÍ S 34 LETY ZKUŠENOSTÍ ODHALUJE PROGRAM CHEMTRAIL: „DĚLAJÍ TO ROKY.“‼️

 

„Dva cíle chemtrailingu jsou velmi, velmi jasné,“ řekl Critchleymu.

MAJÍ NÁS OTRÁVIT A BLOKOVAT SLUNCE.

Rostliny potřebují sluneční světlo pro fotosyntézu a naše tělo potřebuje sluneční světlo například pro tvorbu vitaminu D. Blokování slunce bude mít tedy škodlivý vliv na veškerý život na Zemi a ohrozí jeho přežití.

 

V den, kdy Mark viděl dlouhý severojižní pruh křižovaný 13 dalšími letadly, dokázal od svého kolegy na místním letišti získat registraci pro letadlo. Na základě registrace vedl jeho výzkum k britské společnosti 2Excel Aviation Broadsword.

 

https://legitim.ch/paukenschlag-linienflug-pilot-mit-34-jahren-erfahrung-entlarvt-das-chemtrail-programm-sie-machen-das-schon-seit-jahren/

 

 

📌2. července 2024: 😳 Austrálie: OBRAT O 180 STUPŇŮ: EXPERTKA TV COVID REFERUJE O VÁŽNÝCH PORANĚNÍCH ZPŮSOBENÝCH OČKOVÁNÍM, KTERÁ SAMA UTRPĚLA.

 

Veřejná vystoupení o Covidu v televizi, novinách a rádiu a poradce vlády:

Prof. Kerryn Phelps je expertem na Covid v Austrálii.

 

👉Nyní hlásí o svém poškození očkováním nejen ona, ale i její manželka, která to pořádně schytala….

https://t.me/absurdnisvet/75570

 

 

📌2. července 2024: DEZINFORMACE JIŽ VÍCE NEŽ 1000 LET

 

Bývalý. Americký zpravodajský důstojník William Tompkins: „Poslouchejte, co říkám. Každý doktorát na této planetě, ať už ve vědě nebo medicíně, po tisíce let dostával nepravdivé informace o lidské historii.

Nejen tato galaxie, vesmír. Dostali informace řízené Draco Reptition a dalšími. Mimozemšťané, kteří nevědí, co se skutečně děje. Takže každá kniha na každé univerzitě na planetě obsahovala dezinformace o každém oboru, každém technickém oboru, který si dokážete představit…“

https://t.me/absurdnisvet/75571

 

 

📌2. července 2024: IVAN KRATOCHVÍL O SEVEROKOREJSKÉM KONTINGENTU MÍŘÍCÍM NA UKRAJINSKÉ BOJIŠTĚ ZDROJ

 

http://www.youtube.com/c/PetrBure%C5%A1TV

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️1. července 2024, Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO Praha: JSME PATRIOTI PRO EVROPU!

 

Společně s Viktorem Orbánem bojujeme za naši suverenitu.

 

👉 Předseda Babiš s maďarským premiérem Viktorem Orbánem a předsedou rakouských Svobodných zakládají novou frakci Patrioti pro Evropu! Další evropské strany se chtějí přidat. Společnými silami lépe prosadíme zdravý rozum v Evropské unii.

 

👉 Plechovka plzeňského piva stojí v Německu až o 23 korun méně než v Česku. Neuvěřitelné, co říkáte? Nadále zdražují energie, zdražují se poplatky a další věci. Češi pod Pětikoalicí zažívají velmi nepříjemné chvíle. Už aby byly volby!

 

👉 Zatímco lidem Fialova vláda bere, jak jen může, na sobě rozhodně nešetří. Za hnutí ANO pracovalo na Úřadu vlády 484 lidí. Za Fialy jich tam je 550. Jak trefně popisoval Karel Havlíček: „My jsme totiž nerozdávali trafiky a neměli ministry pro nic.“ A to prý, že budou zeštíhlovat stát a šetřit.

 

👉 Skandální zjištění. Obálky se stovkami tisíc Kč v úplatcích nosili před lety přímo do kanceláře současného primátora Bohuslava Svobody. Ten prý o ničem nevěděl. Kam se teda poděly všechny korupční peníze? Pokud s tím pan primátor nemá nic společného, jak je možné, že si nedokáže uhlídat vlastní pracoviště? Jak pak má řídit Prahu?

 

👉 Redl, Hlubuček a spol. byli obžalováni kvůli korupční kauze Dozimetr. Zajímavé načasování. Až po dvou letech, po eurovolbách a ještě začátkem léta, kdy všichni odjíždí pryč, se najednou dozvídáme, že bývalý člen STAN půjde před soud. Není to zdaleka jediná aféra Starostů.

 

👉 Podařilo se nám nátlakem přinutit Zdeňka Hřiba vrátit do strategického plánu investice do městského okruhu a radiál. V původním návrhu to bylo vyškrtlé. Pozitivní zpráva pro všechny řidiče!

 

https://youtu.be/tHiMKOXyXb8?si=VjlTbWxjX29jFzg5

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÉ BOMBARDOVÁNÍ SPALUJE AMERICKOU „VÁLEČNOU MAŠINU“ V DONĚCKÉ OBLASTI; DRAMATICKÝ ÚTOK NA AMERICKÉ BOJOVÉ VOZIDLO PĚCHOTY BRADLEY ZACHYCEN NA KAMEŘE

 

https://youtu.be/uDqG8I5h_kA?si=4coxfsqVKSlj0_br

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN SE SMĚJE JAKO POSLEDNÍ: CELÝ NAVÁDĚCÍ SYSTÉM AMERICKÝCH RAKET ATACMS PADL DO RUSKÝCH RUKOU

 

https://youtu.be/pGnoreNVrYg?si=dn7VUnRBSembiHst

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZELENSKYJ PŘISTÁL „V HUSTÉ POLÉVCE“: UKRAJINA NENÍ SCHOPNA NALÉZT REKRUTY DO ARMÁDY ANI VE VĚZENÍ

((Brežněv za II. sv. války do 1. linie taky poslal vězně a Banděrovce z Ukrajiny. To bylo největší zlo z povídání prarodičů a jejich generace. Loupení, znásilňování atd… Lépe se prý na ústupu chovali vojáci SS, kteří i rozdávali své jídlo občanům. Od dob Křižáckých válek byl vždy chleba o dvou kůrkách. Jednoznačně válka nic dobrého, „nikdy“ nepřinesla pro prostý lid, ale jenom směrovala k obohacování elit, které to financovali „kvůli svému finančnímu prospěchu“!!! 🤮))

 

https://youtu.be/O5aympmEcO8?si=qCie2q_NNAEWI4LD

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKÁ EKONOMIKA ROSTE V DOBĚ, KDY UKRAJINA ZÁPASÍ S DLUHY: PROČ SANKCE SELHALY PŘI OCHROMENÍ RUSKA

 

https://youtu.be/AOhEDx5t37Q?si=Fh6u_3olUxO4iJLD

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: POKUS O PŘEVRAT NA UKRAJINĚ UPROSTŘED RUSKÉHO BOMBARDOVÁNÍ? OHROMUJÍCÍ „LEST“ PRO OBSAZENÍ UKRAJINSKÉHO PARLAMENTU OTŘÁSÁ VOLODYMYREM ZELENSKÝM… ((Nejdemokratičtější režim světa a tohle??? Oóó 🤣))

 

https://youtu.be/6iGVF6tXRZM?si=pEeNoBv8DNpkSzd2

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HÚTIJSKÝ PLÁN NA OBKLÍČENÍ IZRAELE ODHALEN; OTEVŘOU NOVOU FRONTU BOJOVNÍCI ZE SEVEROAFRICKÝCH ZEMÍ?

 

https://youtu.be/caYQRkfJVkk?si=ttfx7-FVI7gZijaE

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „BUDETE ČELIT NÁSLEDKŮM, POKUD…“: RUSKÉ ULTIMÁTUM IZRAELI KVŮLI PLÁNU NA PŘEVOD ZBRANÍ UKRAJINĚ

 

https://youtu.be/J7pktBbG-Xs?si=ba4QI2h3wZ3tcKzl

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, The Free Press Journal, Roman Kirsch: RUSKÁ RAKETA ZNIČILA DVĚ UKRAJINSKÉ STÍHAČKY SU-27, ZAPARKOVANÉ NA VOLNÉ PLOŠE POBLÍŽ BOJOVÉ LINIE

 

https://youtu.be/BCCnyZmyEmc?si=LABrcy-ItrYRI-jp

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: TURECKÉ LETIŠTĚ ODMÍTLO DOPLNIT PALIVO IZRAELSKÉMU LETADLU KVŮLI VÁLCE V GAZE; LETADLO „MUSELO“ ODLETĚT PRO PALIVO NA BLÍZKÝ ŘECKÝ OSTROV RHODOS

 

https://youtu.be/DDRtpADWLi8?si=LXbiXfCH-wcDrkpu

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Roman Kirsch: ZA 75 VTEŘIN ŘEČI DVĚ LŽI: VOJSKA DO IRÁKU NEPOSLALA OSN A RADA BEZPEČNOSTI NEBYLA VŮBEC JEDNOTNÁ.

 

Jenom upozorňuji, že v případě Iráku vůbec „nezasáhla“ OSN – invaze vojsk USA a Velké Británie proběhla BEZ zmocnění Organizace spojených národů a uskutečnila se na základě falešných obvinění a důkazů vůči Iráku (viz třeba stať „Válka v Iráku“ na Wikipedii.cz).

 

No a při jednání Rady bezpečnosti o invazi Ruska do Ukrajiny nedošlo vůbec k té „absolutní jednotě stálých i nestálých členů RB mimo Ruska“, protože tři nestálí členové Rady bezpečnosti OSN – Indie, Čína a Saúdská Arábie – se zdrželi hlasování.

 

Docela slušně upravená „pravda“… U tak vysokého českého diplomata je to dost na pováženou. Ten výrok o tom, že do Iráku poslala vojska OSN, pronesla neprofesionální moderátorka CNN.

 

O JUGOSLÁVII A BOMBARDOVÁNÍ BĚLEHRADU NEMÁ CENU SE UŽ DÁLE ZMIŇOVAT – ZA 1.500 MRTVÝCH CIVILISTŮ JE JEDNOZNAČNĚ ZODPOVĚDNÉ NATO.

 

https://youtu.be/NVhqD5qX_Zk?si=B0qy5Xygj9Qeh7XA

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO BOMBARDOVALO UKRAJINSKOU LETECKOU ZÁKLADNU MYRHOROD V POLTAVSKÉ OBLASTI; SMETLO SEDM STÍHAČEK SU-27; „PEKELNÁ PALBA RAKETAMI ISKANDER…“

 

https://youtu.be/ZBeT-Yxq4oU?si=3u3OFmWYRcCLe5xx

 

 

📌📢🔝🔝🔝 Prezident Slovenskej republiky, Peter Pellegrini: VÝMENA VELENIA A ROZŠÍRENIE MNOHONÁRODNEJ BOJOVEJ SKUPINY NA MNOHONÁRODNÚ BRIGÁDU NATO V SR.

 

Ako vrchný veliteľ ozbrojených síl som sa dnes zúčastnil výmeny velenia a rozšírenia mnohonárodnej bojovej skupiny na mnohonárodnú brigádu NATO v Slovenskej republike 🇸🇰

Som veľmi rád, že českí vojaci naďalej ostávajú na Slovensku. Rovnako si veľmi vážim rozhodnutie Španielska prevziať vedúcu úlohu a vyslať k nám najväčší počet svojich vojačiek a vojakov spomedzi všetkých spojencov.

Jednoznačne som deklaroval, že Slovensko je aj bude plnohodnotnou súčasťou Aliancie. Naše členstvo vytvára spoločný hodnotový a bezpečnostný priestor, v ktorom sa môžeme slobodne rozvíjať, a zároveň sa spolupodieľať na vytváraní stability na medzinárodnej scéne. VOJACI AJ ČESKEJ REPUBLIKY!!!

 

https://youtu.be/slNPqZbEsQI?si=EUhfcW8KhIFVk6Xa

 

 

 

📌2. července 2024,  12:44: RUS STEVEN SEAGAL HOVOŘIL S PREZIDENTEM KYRGYZSTÁNU NA BŘEHU ISSYK-KULU:

 

Slavný americký herec Steven Seagal, který získal ruské občanství, přijel do Kyrgyzstánu a setkal se s hlavou země Sadyrem Džaparovem.

 

Rozhovor mezi Seagalem a Žaparovem se odehrál na břehu jezera Issyk-Kul, uvedl na sociálních sítích tiskový mluvčí kyrgyzského vůdce Ascata Alagozova.

 

Alagozov nemluvil o obsahu rozhovoru, ale zveřejnil fotografii Džaparova a Seagala na břehu jezera.

 

Seagal již dříve navštívil Kyrgyzstán, v roce 2016 se stal čestným hostem Světových nomádských her.

 

Podle internetových stránek kyrgyzského prezidenta jednal Žparov v úterý ve městě Cholpon-Ata s generálním tajemníkem OSN Antóniem Guterresem. Prezident Kyrgyzstánu poznamenal, že řada lidí přijme delegaci OSN na břehu Issyk-Kulu, „perly Kyrgyzstánu“.

 

V květnu ruský prezident Vladimir Putin udělil Seagalovi Řád přátelství.

 

https://www.vesti.ru/article/4026831

 

 

📌2. července 2024, 12:34: PUTIN NAŘÍDIL VYŠKOLIT MANAŽERY PRO PRÁCI VE SPŘÁTELENÝCH ZEMÍCH:

 

Ruský prezident Vladimir Putin nařídil vypracovat program školení řídících pracovníků pro jeho distribuci mimo Ruskou federaci – ve spřátelených zemích.

 

Ruský prezident Vladimir Putin nařídil vytvořit a realizovat program školení manažerských pracovníků pro jeho distribuci v zemích přátelských k Rusku, včetně těch, které se nacházejí v Asii a Africe. Seznam pokynů schválila hlava státu po zasedání dozorčí rady Agentury pro strategické iniciativy na podporu nových projektů (ASI) a zveřejnila jej na webových stránkách Kremlu.

 

Pokyn k vypracování a realizaci tohoto programu byl dán vládě Ruské federace společně s ASI, ANO „Rusko – země příležitostí“ a Ruskou akademií národního hospodářství a veřejné správy (RANEPA).

 

Putin čeká na zprávu do 1. října 2024 a poté každých šest měsíců. Odpovědnými byli jmenováni předseda vlády Ruské federace Michail Mišustin, generální ředitelka ASI Světlana Čupševová a rektor RANEPA Alexej Komissarov.

 

Hlava státu rovněž pověřila pomoc při propagaci ruských značek, projektů a postupů v různých oblastech mimo území Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4026741

 

 

📌2. července 2024, 13:33: RADA PRO ZAHRANIČNÍ VZTAHY: VÝSLEDKY SUMMITU NATO BUDOU ADRESOVÁNY PUTINOVI:

 

Výsledky summitu NATO ve Washingtonu budou adresovány ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, který je „zvláštním cílem“ agendy summitu.

 

Výsledky summitu NATO, který je naplánován na 9. až 11. července ve Washingtonu, budou podle publikace Rady pro zahraniční vztahy (CFR) vzkazem ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

 

Poznamenává, že administrativa amerického prezidenta Joea Bidena a její partneři v NATO hodlají po výsledcích summitu dosáhnout obrovského úspěchu – podle Bidena to bude sloužit jako signál Putinovi. Ruský vůdce je „zvláštním cílem“ agendy summitu Severoatlantické aliance.

 

Nicméně, jak je uvedeno v CFR, summit neuspokojí naděje Ukrajiny na vstup do NATO. Ruský senátor Konstantin Kosačov tak zdůraznil, že státy NATO vedou politici zodpovědní za všechny fatální chyby západních zemí na Ukrajině – to jim nedovolí odchýlit se od linie „způsobit Ruské federaci strategickou porážku“ za každou cenu pro Kyjev.

 

https://www.vesti.ru/article/4026907

 

 

📌2. července 2024, 15:59: V RUSKU SE OBJEVIL LÉK NA LÉČBU RAKOVINY PROSTATY:

 

Federální lékařská a biologická agentura oznámila, že v Rusku byl registrován lék pro léčbu pacientů s rakovinou prostaty. Je založen na radiu-223.

 

 

„Federální centrum pro návrh a vývoj zařízení nukleární medicíny FMBA Ruska obdrželo registraci pro lék na bázi chloridu radia-223,“ uvedla tisková služba FMBA Ruské federace ve svém prohlášení.

 

V tiskové zprávě se uvádí, že lék se používá k radionuklidové terapii u pacientů s kastračně rezistentním karcinomem prostaty s metastatickým poškozením kostí. Již se etablovala jako inovativní metoda léčby pacientů s tímto onemocněním.

 

„Selektivně se hromadí v kostní tkáni, ovlivňuje metastatická ložiska a minimalizuje poškození zdravých okolních tkání,“ uvedlo oddělení.

 

FMBA také zdůraznila, že účinnost léku byla potvrzena. Prošel všemi preklinickými a klinickými studiemi, které byly provedeny na základě předních světových center.

 

https://www.vesti.ru/article/4027283

 

 

📌📢🔝🔝🔝2. července 2024, 14:45, Ukrenergo: KYJEV JE NUCEN POŽÁDAT O POMOC MAĎARSKO, POLSKO A SLOVENSKO:

 

Ve večerních hodinách 1. července byl Kyjev nucen požádat o naléhavou pomoc energetické systémy sousedních zemí.

 

„Ukrajina přilákala nouzové dodávky elektřiny z Maďarska, Polska a Slovenska,“ uvedla společnost Ukrenergo na svém kanálu Telegram.

 

Podle ní se v úterý 2. července plánuje dovážet elektřinu z Rumunska, Slovenska, Polska, Maďarska a Moldavska v celkovém objemu 30,7 tisíce megawatthodin.

 

Šéf představenstva společnosti Ukrenergo Volodymyr Kudrytskyi již dříve uvedl, že země začala dostávat mnohem méně elektřiny z evropských zemí kvůli zvýšené spotřebě na pozadí horkého počasí, píše RIA Novosti.

 

Již v červnu ukrajinská společnost oznámila poškození zařízení energetické infrastruktury v důsledku ruských úderů. Zařízení bylo poškozeno zejména v zařízeních v Kyjevě, Dněpropetrovsku, Vinnycji a dalších regionech.

 

Na začátku června Kudrytskyi oznámil nadcházející zhoršení situace v energetickém systému Ukrajiny, a proto by občané měli očekávat zavedení plánů výpadků elektřiny.

 

((Ať podepíšou mírové plány a začnou něco normálního dělat ve své zemi, ne jenom žebrat a našahovat ruce po penězích!!!))

 

https://www.vesti.ru/article/4027123

 

 

📌2. července 2024, 14:53: RUŠTÍ SPECIALISTÉ DŮKLADNĚ PROSTUDOVALI ROZNĚTKU RAKETY ATACMS:

 

Složitá a vícesložková roznětka amerických raket ATACMS byla plně prostudována ruskými specialisty, podle experta v ní „nezůstala žádná tajemství“.

 

Operačně-taktická balistická střela ATACMS vyráběná společností Lockheed Martin se používá pro starty z více odpalovacích raketových systémů, včetně HIMARS. Dodává se na Ukrajinu.

 

Roznětka rakety byla neutralizována a důkladně prozkoumána ruskými specialisty. Byla nalezena mezilehlá rozbuška, výbušniny byly převezeny k prozkoumání, řekl agentuře RIA Novosti nejmenovaný odborník na práci se zbraněmi.

 

Podle něj bylo možné otevřít tělo pojistky. Ukázalo se, že je v palebné pozici, uvnitř byl složitý mechanismus se čtyřmi rozbuškami.

 

Pro ruské specialisty „nezůstala žádná tajemství“ v pojistce ATACMS, poznamenal expert.

 

Média již dříve psala, že ruští specialisté mají blok laserových gyroskopů a GPS modul ATACMS a studují systém navádění raket a korekce letu.

 

https://www.vesti.ru/article/4027124

 

 

📌2. července 2024, 15:30: V INDII ZEMŘELO 107 LIDÍ V TLAČENICI BĚHEM NÁBOŽENSKÉHO PROCESÍ:

 

V indickém státě Uttarpradéš bylo zabito nejméně 107 lidí. Důvodem byla tlačenice během náboženského procesí, uvádí Hindustan Times s odvoláním na strážce zákona.

 

Jeden z přeživších řekl publikaci, že panika začala po obrácení kazatele Bhole Baby. Podle něj bylo těžké opustit místo setkání, kde bylo přítomno mnoho lidí. Venku bylo také zaparkováno vozidlo, které blokovalo cestu.

 

Hlavní lékař okresu Etah Umesh Kumar Tripathi vysvětlil, že některé z obětí již byly převezeny do zdravotnických zařízení.

 

Podle policie mohlo k tlačenici dojít kvůli přeplněnosti.

 

V indickém státě Uttarpradéš bylo zabito nejméně 107 lidí. Důvodem byla tlačenice během náboženského procesí, uvádí Hindustan Times s odvoláním na strážce zákona.

 

Jeden z přeživších řekl publikaci, že panika začala po obrácení kazatele Bhole Baby. Podle něj bylo těžké opustit místo setkání, kde bylo přítomno mnoho lidí. Venku bylo také zaparkováno vozidlo, které blokovalo cestu.

 

Hlavní lékař okresu Etah Umesh Kumar Tripathi vysvětlil, že některé z obětí již byly převezeny do zdravotnických zařízení.

 

Podle policie mohlo k tlačenici dojít kvůli přeplněnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4027240

 

 

📌2. července 2024, 15:52: V KENI POKRAČUJÍ PROTIVLÁDNÍ PROTESTY:

 

Navzdory zrušení kontroverzního zákona o zvýšení daní se v největších keňských městech obnovily protivládní demonstrace.

 

V Nairobi začali strážci zákona používat slzný plyn k rozehnání agresivních demonstrantů, hlásí korespondent TASS. Podle televize Citizen TV se ve městech Mombasa a Kisumu konají protesty požadující demisi vlády.

 

Nepokoje začaly 18. června, ale situace eskalovala o týden později, kdy demonstranti zapálili budovy parlamentu a městské rady. 26. června prezident William Ruto kontroverzní návrh zákona zrušil, ale demonstranti požadovali pokračování protestů, které se konaly také 27. června.

 

Podle keňské Národní komise pro lidská práva bylo během protestů zabito 39 lidí a více než 350 jich bylo zraněno. Ruto přitom dříve uvedl, že ví o 19 mrtvých.

 

Velvyslanectví Ruské federace v Nairobi vydalo 1. července varování, ve kterém doporučilo ruským občanům, aby se vyhnuli návštěvě centra města.

 

https://www.vesti.ru/article/4027144

 

 

📌2. července 2024, 15:24, Forbes: ÚDER RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL NA LETIŠTĚ V MIRGORODU VYVOLAL NA UKRAJINĚ NÁSILNOU REAKCI:

 

Důstojníci ukrajinské armády byli kritizováni poté, co ozbrojené síly Ruské federace zaútočily na letiště v Mirgorodu. V důsledku toho zůstaly ozbrojené síly Ukrajiny bez pěti stíhaček Su-27.

 

Sloupkař David Ax píše o násilné reakci ukrajinské veřejnosti v článku pro Forbes. „Možná to byl jeden z nejdražších dnů pro otlučené ukrajinské letectvo,“ napsal ve svém sloupku.     Novinář také poznamenává, že ukrajinští blogeři obvinili důstojníky, že nařídili posádkám Su-27, aby umístily svá letadla na otevřenou základnu. Nachází se v blízkosti frontové linie a znamená vysoké riziko ostřelování.

 

  1. července zaútočily ozbrojené síly RF na letiště v Mirgorodu, v důsledku čehož bylo zničeno pět Su-27. Později ministerstvo obrany ukázalo záběry úderu na polohu ukrajinských vojenských letadel.

 

https://www.vesti.ru/article/4027228

 

 

📌2. července 2024, 15:56: 12 OBĚTÍ OSTŘELOVÁNÍ SEVASTOPOLU ZŮSTÁVÁ V MOSKEVSKÝCH NEMOCNICÍCH:

 

Pět dětí a sedm dospělých, kteří byli zraněni při ostřelování Sevastopolu a převezeni do hlavního města k ošetření, zůstává v moskevských nemocnicích, uvedla náměstkyně primátora Anastasia Rakovová.

 

Do nemocnic v hlavním městě bylo přijato 14 obětí útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Sevastopol. V úterý jsou dvě z nich, matka a dcera, propuštěny, jejich léčba skončila, poznamenal místostarosta.

 

Upřesnila, že v moskevských nemocnicích zůstává 12 lidí – sedm dospělých a pět dětí.

 

Podle ní městské úřady pomohou propuštěným pacientům „z hlediska odborné rehabilitace“, uvádí TASS.

 

V úterý ráno ministerstvo zdravotnictví Ruské federace uvedlo, že celkem 37 obětí pokračuje v léčbě v nemocnicích v Sevastopolu, federálních centrech a moskevských nemocnicích, čtyři z nich jsou ve vážném stavu. Jak uvedl gubernátor Sevastopolu Michail Razvožajev, všechny děti zraněné při útoku ozbrojených sil Ukrajiny 23. června byly propuštěny ze sevastopolských nemocnic.

 

Na konci června zahájila ukrajinská armáda raketový útok na Sevastopol, úlomky jedné z raket spadly do moře a na pláž s lidmi. Čtyři lidé zemřeli, 153 bylo zraněno, 79 z nich bylo hospitalizováno.

 

https://www.vesti.ru/article/4027299

 

 

📌2. července 2024, 16:01: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZNIČILY DOMY A ZAPÁLILY AUTA V OBLASTI BELGOROD:

 

Nepřítel zahájil novou sérii úderů na území oblasti Belgorod, uvedl gubernátor Vjačeslav Gladkov.

 

V důsledku výbuchu ukrajinského dronu ve městě Grayvoron vzplálo auto, ve vesnici Bezymeno bylo zničeno pět soukromých domů.

 

„Tři drony také zaútočily na území zemědělského podniku – jedno auto začalo hořet,“ uvedl šéf regionu v prohlášení.

 

Kromě toho ve vesnici Gorky narazil kamikadze dron do soukromého domu, další UAV explodoval ve vesnici Repyakhovka v okrese Krasnoyaruzhsky, byla poškozena čtyři vozidla.

 

Ve všech těchto případech nedošlo k žádným obětem. V úterý však byli v oblasti Belgorod zraněni dva civilisté.

 

https://www.vesti.ru/article/4027389

 

 

📌2. července 2024, 15:47, Le Monde: 185 KANDIDÁTŮ ODSTOUPILO Z FRANCOUZSKÝCH PARLAMENTNÍCH VOLEB:

 

Podle francouzských médií je to, co se děje, vysvětleno touhou hlavy státu Emmanuela Macrona využít mezery ve volebním zákoně a zablokovat sebevědomě vedoucí pravicové kandidáty.

 

Z předčasných voleb odstoupili kandidáti prezidentské koalice Společně pro republiku a levicového bloku Nová lidová fronta. Tímto krokem mohou zabránit pravicové straně Národní sdružení získat absolutní většinu v parlamentu.

 

Ve druhém kole se odmítlo zúčastnit 121 kandidátů levice, 60 z prezidentské koalice a několik dalších z jiných stran. Nastává tak situace, kdy se na 126 pozemcích vytvoří jakýsi „trojúhelník“.

 

Ve Francii se tímto termínem rozumí případ, kdy se do druhého kola dostanou kandidáti tří hlavních bloků: pravice, levice a macronovci. Kandidáti prezidentovy strany a levice, kteří prohráli s pravicí, jsou z voleb staženi. Hlasy odevzdané pro třetí místa pravděpodobně připadnou druhému místu.

 

Konečné seznamy účastníků druhého kola budou známy v úterý večer, strany musí údaje poskytnout volebním orgánům do 18:00.

 

Předseda Národního sdružení Jordan Bardella označil spojenectví levice a macronovců za nepřirozené a nečestné, hlásí RIA Novosti. Hlasy Francouzů jsou jednoduše ignorovány a levice pomáhá vrátit moc bývalé premiérce Elisabeth Borneové, proti jejíž penzijní reformě se po celé zemi konaly rozsáhlé protesty.

 

  1. června se ve Francii konalo první kolo předčasných parlamentních voleb. Národní sdružení, vedené Marine Le Penovou, spolu se spojenci z Republikánské strany, získalo 33,15 procenta hlasů. Tento výsledek umožňuje pravici počítat s 270 křesly v parlamentu. Absolutní většina vyžaduje minimálně 289 křesel.

 

Levice, reprezentovaná Novou lidovou frontou, získala 27,99 procenta, koalice Emmanuela Macrona zůstala až třetí se ziskem 20,04 procenta všech hlasů. Druhé kolo voleb je naplánováno na 7. července.

 

Předseda Národního sdružení Jordan Bardella již dříve řekl, že se stane premiérem pouze v případě, že jeho strana bude mít ve francouzském parlamentu absolutní většinu.

 

https://www.vesti.ru/article/4027271

 

 

📌2. července 2024, 16:31: 800 KG DROG ZADRŽENÝCH V ZEMÍCH CSTO V RÁMCI PROTIDROGOVÉ OPERACE:

 

Preventivní akce „“Canal – Far Eastern Raid“ se konala na území Zabajkalského území od 24. června do 28. června 2024.

 

Výsledky protidrogové operace shrnul ve Vladivostoku zástupce vedoucího ruského ministerstva vnitra Andrej Chrapov. Na území zemí ČSTO bylo podle něj zajištěno více než 800 kg drog a 13 tun prekurzorů.

 

Bylo odhaleno 522 trestných činů, z nichž 154 bylo spácháno ve skupinových formách. Bylo zdokumentováno devět skutečností legalizace výnosů z trestné činnosti drogových dealerů. 341 osob bylo předvedeno před správní odpovědnost.

 

Bylo identifikováno 536 míst, s jejichž pomocí probíhala distribuce drog. Jejich činnost byla potlačena. Kromě toho bylo během operace odhaleno více než 27 tisíc podezřelých finančních transakcí v hodnotě 16 miliard rublů.

 

Účastníci operace zabavili 78 střelných zbraní a téměř 5 tisíc kusů munice, uvedla agentura TASS. Operace „Channel – Far Eastern Raid“ se zúčastnili zaměstnanci všech policejních složek, regionální FSB, pohraničního oddělení FSB, meziregionálního oddělení Rosfinmonitoringu pro Dálněvýchodní federální okruh a celní správy Čita.

 

https://www.vesti.ru/article/4027404

 

 

📌2. července 2024, 15:17: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELOVALY CHERSONSKOU OBLAST, JSOU MRTVÍ A ZRANĚNÍ:

 

Gubernátor Chersonské oblasti Vladimir Saldo uvedl, že ukrajinská armáda ostřelovala několik osad v regionu.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na obytné čtvrti Gornostajevky a zabily civilistu.

 

Další dva lidé utrpěli mnohočetná zranění střepinami během ostřelování v Dnipru a Oleškách.

 

„Nyní jsou oběti v nemocnici, je jim poskytnuta veškerá potřebná lékařská péče,“ řekl šéf kraje.

 

Připomeňme, že v úterý byli v oblasti Belgorod zraněni dva lidé. Jeden z nich byl zraněn při výbuchu ukrajinského kamikadze dronu a druhý v důsledku granátu, který zasáhl soukromou domácnost.

 

https://www.vesti.ru/article/4027242

 

 

📌2. července 2024, 17:13: RUŠTÍ MUSLIMOVÉ POMOHOU PÁSMU GAZY S DUŠENÍM OBĚTNÍCH ZVÍŘAT:

 

Náklad s dušeným masem obětních zvířat pošlou muslimové z Ruské federace Palestincům v pásmu Gazy.

 

Deset tun guláše bude odesláno do palestinského pásma Gazy letem z Machačkaly ve středu ráno. Náklad bude dopraven do egyptského El-Arish a předán Červenému půlměsíci.

 

Humanitární pomoc – guláš z masa obětních zvířat na svátek Íd al-adhá – shromáždila charitativní nadace Zakat Duchovní správy muslimů Ruské federace. Na sbírce se podílela i nadace Perm Sosedi, která posílá mouku do Palestiny.

 

Nadace Zakat pravidelně posílá pomoc Palestině jménem celé ruské společnosti, řekl agentuře RIA Novosti šéf charitativní nadace Sulejman Adžijev.

 

V dubnu Úřad OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí oznámil, že Palestinci naléhavě potřebují 2,822 miliardy dolarů, aby uspokojili naléhavé potřeby.

 

https://www.vesti.ru/article/4027502

 

 

📌2. července 2024, 16:52: PRAVIDELNÁ VYSOKORYCHLOSTNÍ OSOBNÍ DOPRAVA NA DONU BUDE OBNOVENA PO 30 LETECH:

 

Po třicetileté přestávce bude podle Azovsko-donského úřadu opět realizována vysokorychlostní osobní doprava v povodí Azov-Donu.

 

Pravidelné osobní lety, obnovené po 30 letech, budou jezdit na trase: Rostov na Donu – stanice Bagaevskaya – Semikarakorsk – stanice Bagaevskaya – Rostov-on-Don, podle FSBI „AMP Azovského moře“. Pro zajištění osobní dopravy byla založena společnost Don Passenger Shipping Company. K přepravě budou využity křídlové lodě Valdai-45R s kapacitou až 45 osob. Harmonogram lodí by měl být schválen po první plavbě. Dříve se na této trase prováděla pouze výletní doprava, upřesnil AMP Azovského moře.

 

V dubnu letošního roku již SPK „Don“ zahájila pravidelnou linku „Rostov na Donu – Azov – Rostov na Donu“ s délkou trvání 45 minut. Ministerstvo poznamenalo, že k dnešnímu dni bylo na této trase uskutečněno více než 450 letů a přepraveno více než 7500 cestujících.

 

Filmový štáb filmu „Vesti“ navštívil plavbu po nové trase a ve své zprávě se podělil o dojmy cestujících a také o plány na rozvoj říční flotily Rostovské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4027393

 

 

📌2. července 2024, 16:24, ORBÁN: MÍR NA UKRAJINĚ BUDE HLAVNÍM TÉMATEM MAĎARSKÉHO PŘEDSEDNICTVÍ EU:

 

Otázka míru na Ukrajině bude hlavním tématem příštího půlroku maďarského předsednictví v Radě EU.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán je na Ukrajině. Se Zelenským bude diskutovat o nastolení míru a aktuálních otázkách bilaterálních vztahů.

 

„Myslím, že toto je nejdůležitější otázka pro Evropu během příštích šesti měsíců maďarského předsednictví – otázka války a míru mezi Ruskem a Ukrajinou,“ řekl Orbán na setkání. Dodal, že by rád projednal situaci s maďarskou menšinou žijící na Ukrajině.

 

Podle ruského politologa Sergeje Michejeva se Orbán snaží přejít z národní úrovně na evropskou, mezinárodní. A to je usnadněno současným funkčním obdobím maďarského předsednictví (od 1. července).

 

Ve vysílání pořadu Železná logika expert naznačil, že Zelenskyj může Orbánovi udělat nějaké ústupky, ale to nezmění celkový obraz.

 

„Jakékoli ústupky Maďarům na Ukrajině mají své nevýhody i na Ukrajině samotné. Řekněme, že Maďaři budou propuštěni z války nebo nebudou odvedeni. A co ten zbytek?“

 

https://www.vesti.ru/article/4027402

 

 

📌2. července 2024, 15:43: MINISTERSTVO OBRANY UKÁZALO, JAK VOJENŠTÍ MOTORKÁŘI ZAÚTOČILI NA STAROMAYORSKOJE:

 

Ruské ministerstvo obrany ukázalo záběry, na kterých bojovníci pohybující se na motocyklech a čtyřkolkách přebírají kontrolu nad pevností ve Staromayorskoje. Ministerstvo také hovořilo o výhodách takové taktiky.

 

V průběhu aktivních operací k osvobození vesnice Staromayorskoje a blízkých velkých pevností bojovníci útočné jednotky z Primorje skupiny vojsk Vostok aktivně používali motorová vozidla, hlásí ministerstvo obrany. Oddělení také sdílelo video z útoku, které jeden z bojovníků natočil na akční kameru.

 

„Směle a bezostyšně jsme tento úkol splnili. Vjeli jsme přímo do Staromayorskoje. Na motorkách jsme vletěli přímo do zákopů. Kluci okamžitě přešli do útoku. Za nimi byla pěšák,“ podělil se o podrobnosti bitvy velitel čety s volacím znakem Krugly.

 

Ozbrojené síly RF osvobodily Staromayorskoje 10. června díky aktivnímu používání motorových vozidel, která podle vojenského oddělení umožnila rychlý pohyb a překvapit nepřítele. Taková taktika také minimalizuje riziko útoku dronů a poskytuje dostatek příležitostí pro útoky z boku, dodalo ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4027210

 

 

📌2. července 2024, 16:14: BLOOMBERG TVRDÍ, ŽE RUSKÉ PONORKY PROVÁDĚLY OPERACE U BRITSKÉHO POBŘEŽÍ:

 

Ruské ponorky byly v posledních dvou letech několikrát spatřeny u pobřeží Spojeného království, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje.

 

Od roku 2022 ruské útočné ponorky dvakrát provedly operace v oblasti Irského moře, tvrdí článek. Zdůrazňuje, že takový krok ruské strany donutil britskou armádu přijmout opatření na ochranu vod Velké Británie a Irska. Podle agentury Bloomberg mluvíme o dieselelektrických ponorkách třídy Kilo.

 

Agentura poznamenala, že druhý takový případ se odehrál nedávno a rozsah pohybů ruských ponorek „přesáhl to, co britská armáda dříve pozorovala“. Jak je uvedeno v textu článku, Spojené státy si byly vědomy pohybů ponorek – vyjádřily obavy ze schopnosti Moskvy monitorovat pobřeží. Britské ministerstvo obrany se k tomu odmítlo vyjádřit.

 

Bloomberg tuto informaci oficiálně nepotvrzuje.

 

Kiloponorky jsou klasifikací přijatou NATO k označení dvou projektů ponorek Ruské federace: 877 „Paltus“ a 636 „Varshavyanka“.

 

https://www.vesti.ru/article/4027335

 

 

📌2. července 2024, 16:58, Reuters: UKRAJINA MŮŽE MÍT NA NADCHÁZEJÍCÍM SUMMITU NATO DOBRÉ ZPRÁVY:

 

Ukrajina může na nadcházejícím summitu NATO v červenci obdržet „dobré zprávy“ v otázce přijímání systémů protivzdušné obrany. Uvedlo to americké ministerstvo zahraničí.

 

Podle agentury Reuters s odvoláním na nejmenovaného vysokého představitele ministerstva zahraničí budou na příštím summitu NATO učiněna nová oznámení o systémech protivzdušné obrany, které chce Ukrajina obdržet.

 

„Myslím, že pro ně budeme mít na této frontě další dobré zprávy,“ řekl úředník. Další podrobnosti neuvedl.

 

Summit vojenské aliance se bude konat ve Washingtonu od 9. do 11. července.

 

Příštím generálním tajemníkem NATO na příští čtyři roky bude bývalý nizozemský premiér Mark Rutte. Ve funkci nahradí Nora Jense Stoltenberga. Rutte se ujme svých povinností 1. října 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/4027378

 

 

📌2. července 2024, 16:34: KABINET MINISTRŮ PODPOŘIL NÁVRH ZÁKONA O POSÍLÁNÍ ZABAVENÝCH ZBRANÍ DO ZÓNY NVO:

 

Desítky tisíc zabavených nebo předaných zbraní ke zničení byly navrženy tak, aby byly odeslány ze skladů příslušníků bezpečnostních složek do zóny zvláštní operace, příslušný návrh zákona podpořila vláda.

 

Ve skladech ministerstva vnitra a Ruské gardy se nahromadilo přes 250 tisíc zbraní, z nichž 70 tisíc je třeba zničit, upozornil již dříve náměstek Alexandr Chinštein. Jedná se jak o zabavené zbraně, tak o zbraně, které majitelé předali ke zničení nebo se k nim nikdo nepřihlásil.

 

Byl vypracován návrh federálního zákona, který stanoví, že zbraně, které mají být zničeny, mohou být zjednodušeným způsobem odeslány do zóny speciálních operací.

 

Kabinet ministrů Ruské federace návrh zákona podpořil a stanovil podmínku – jeho autoři musí vzít v úvahu řadu připomínek, píše RIA Novosti.

 

Iniciativu ke změně zákona o zbraních vznesli šéfové výborů Dumy pro bezpečnostní a informační politiku Vasilij Piskarev, Alexandr Chinštein, šéf výkonného výboru Jednotného Ruska Alexandr Sidjakin a také první místopředseda Rady federace Andrej Turčak.

 

https://www.vesti.ru/article/4027426

 

 

📌2. července 2024: Donald Tusk 🤡 POKUD JDE O BOJ PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI, OBĚ NAŠE ZEMĚ JSOU OBĚŤMI TÉTO ORGANIZOVANÉ MIGRAČNÍ VLNY, KTEROU ORGANIZUJÍ PUTIN A LUKAŠENKO 😂

 

„Nepochybuji o tom, že je i v zájmu německého státu, aby tato hranice byla velmi účinně střežena a aby Evropa, Polsko, Německo a Evropa byly v bezpečí i v případě agrese z východní hranice,“ řekl polský premiér na setkání s Olafem Scholzem

Tusk uvedl, že to vyžaduje velmi koordinovaný a společný postup.

https://t.me/to_je_nas_svet/27510

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 💣2. července 2024: 🇭🇺🇺🇦 MAĎARSKÝ PREMIÉR PŘIJEL DO KYJEVA A NABÍDL ZELENSKÉMU PŘÍMĚŘÍ, ABY MOHL ZAHÁJIT JEDNÁNÍ S RUSKEM.

 

▪️ Věří, že by to urychlilo proces. Zelenskyj potvrdil, že s Orbánem jednali o tom, „jak přiblížit spravedlivý a trvalý mír“.

▪️ Na zveřejněném videozáznamu Orbán na začátku schůzky Zelenskému říká, že chce slyšet „vaši vizi šancí na mír“.

▪️ Co na to Zelenskyj odpověděl, zatím není známo.

https://t.me/to_je_nas_svet/27511

 

💥 ZELENSKYJ SE ROZHODL O SETKÁNÍ S ORBÁNEM NA SVÝCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH NEINFORMOVAT.

Pravděpodobně bojkot za to, že se s ním odmítl obejmout před kamerou.

Ale vyprávěl, jak telefonoval s Ruttema gratuloval Dicku Schoofovi ke jmenování nizozemským premiérem.

https://t.me/to_je_nas_svet/27513

 

♨️ ORBÁN NAVRHL ZELENSKÉMU ZASTAVIT PALBU A ZAHÁJIT JEDNÁNÍ S RUSKEM:

 

„Válka, ve které nyní žijete, velmi intenzivně ovlivňuje také bezpečnost Evropy. Velmi si vážíme všech iniciativ pana prezidenta Zelenského v zájmu míru. Tyto iniciativy vyžadují mnoho času. Je to dáno pravidly mezinárodní diplomacie, která je komplikují. A já jsem požádal pana prezidenta, aby se zamyslel nad tím, zda není možné odejít trochu jinak. Udělat si přestávku a pak pokračovat, zahájit jednání,“ řekl Orbán.

https://t.me/to_je_nas_svet/27514

 

 

📌2. července 2024, seznamzpravy.cz, Michaela Rambousková: FOLDYNA O SBLIŽOVÁNÍ SPD A PRO. „SPOJÍME SE I S ČERTEM, ABYCHOM PORAZILI FIALU“ 😂

 

Po vzoru úspěchu komunistické koalice Stačilo! by se o podobný kousek rády pokusily i strany na opačné straně politického spektra. Před krajskými volbami začalo sbližování SPD a PRO.   Ještě před několika měsíci byla opoziční hnutí SPD a neparlamentní PRO velkými rivaly, kteří se přetahovali o voliče podobného ražení. Nyní obě strany opatrně hovoří o předvolební spolupráci.

 

Tu byl ostatně minulý týden v Poslanecké sněmovně domlouvat i předseda strany PRO Jindřich Rajchl, který se sněmovními kuloáry procházel v doprovodu poslance SPD Jaroslava Foldyny.

 

„Snažíme se najít průsečíky v našich programech, a hlavně v personálních otázkách. Jednání jsou poměrně úspěšná. Pro nás je důležité porazit síly pětikoalice Petra Fialy. Jsme připraveni se spojit v uvozovkách i s čertem, abychom je porazili,“ řekl Seznam Zprávám Foldyna, který bude o spojenectví usilovat ve svém domovském Ústeckém kraji.    Na začátku června přitom ještě předseda hnutí SPD Tomio Okamura na svém facebookovém profilu před stranou PRO varoval. „PRO pana Rajchla i hnutí ANO Andreje Babiše také podporují členství ČR v EU, zatímco my prosazujeme referendum o členství v EU,“ upozorňoval Okamura.

 

Nyní však už opatrně připouští možné spojenectví. „Necháváme to na krajích, kde si vyberou vhodné partnery. Kromě PRO to jsou v některých regionech třeba i Svobodní,“ řekl nyní redakci předseda SPD.

 

Pokud jde o vzájemné špičkování a vymezování se před evropskými volbami, dělo se spíše ze strany SPD. Rajchl už tehdy „věděl, kudy běží zajíc“, a snažil se o smířlivější rétoriku, kdy upozorňoval na to, že oba politické subjekty jsou si programově blízké.

 

Opatrný je ve svých vyjádřeních ostatně i nyní. „Nějaká jednání probíhají na vícero úrovních. Já se samozřejmě obecně budu snažit o to spojení vždycky. Je to správný trend, že v současné době je potřeba síly sdružovat, tak koneckonců to chtějí voliči,“ řekl Rajchl, konkrétní jednání však komentovat nechtěl s tím, že je to ještě předčasné.

 

Moc času ale už není, byť začaly prázdniny a většina politiků během letních měsíců dává sobě i voličům od politiky oraz.

 

SPRINT PŘED KRAJSKÝMI VOLBAMI

 

Volby do krajských zastupitelstev se však uskuteční už na konci září, zákonná lhůta pro nominace kandidátů skončí 16. července. Hnutí SPD pak chce oficiálně odstartovat kampaň do krajských voleb v příštím týdnu.

 

A slibuje, že bude hodně vidět. Souvisí to i s červnovým prohlášením Tomia Okamury, který po nevalném úspěchu v nedávných volbách do europarlamentu (hnutí získalo jen jedno křeslo) ohlásil, že nyní „zapne turbo“. 😂

 

Co tím myslel? „Kampaň bude intenzivnější, budeme vidět, budeme dělat kontaktní kampaň a intenzivně vysvětlovat občanům, co jsme pro ně už v politice udělali,“ řekl Okamura Seznam Zprávám. 😂

 

Podle politologa brněnské Masarykovy univerzity Otto Eibla může být z pohledu obou subjektů spojení zajímavou příležitostí a pokusem, na kterých si vyzkouší možnou další spolupráci.

 

Jak SPD, tak PRO totiž nyní řeší vlastní problémy. „PRO Jindřicha Rajchla i přes masivní a docela viditelnou kampaň do evropských voleb neuspělo a SPD klesá podpora. Takže oba subjekty asi cítí, že možná by mohly využít nějakou synergii přestat tříštit síly,“ míní Eibl.

 

KLESAJÍCÍ PODPORA SPD

 

Pro SPD byly totiž Evropské volby políčkem. Do té doby si totiž hnutí drželo volební preference stále kolem svých jistých deseti procent, jejich letošní spojení s Trikolorou jim ale vyneslo pouhých 5,73 procenta a jen jedno europoslanecké křeslo.

 

Úplně dobře pro SPD nevyšel ani nejnovější průzkum sněmovních volebních preferencí, který pro Českou televizi vypracovala agentura Kantar. Hnutí v něm přiřkla šest procent. V posledních volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2021 přitom SPD získalo 9,56 procenta hlasů a 20 poslaneckých křesel.

 

Poslanec Foldyna připouští, že pokud by se nové spojenectví v krajských volbách osvědčilo, bylo by namístě o nějaké formě spolupráce uvažovat i pro důležitější sněmovní volby, které se uskuteční už příští rok na podzim.

 

„Máme společný cíl – chceme jinou politiku, než dělá vláda Petra Fialy. Je potřeba se věnovat funkčnímu českému hospodářství a energetice a já si dokážu představit jakoukoliv spolupráci se všemi, kteří to vidí podobně jako SPD,“ řekl Foldyna. A dodal, že ví, že si umí i představit, že bude muset slevit z některých svých postojů.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-z-rivalu-spojenci-spd-se-otukava-s-rajchlem-255006

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

02.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝 2. července 2024, Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO Praha: STAVEBNÍ ÚŘADY HLÁSÍ PROBLÉMY PO CELÉ ZEMI:

 

🛑 „Většina úředníků se od rána nemůže přihlásit“: řekla mluvčí Ml. Boleslavi

 

🛑 „Z pohledu úředníka Stavebního úřadu byla časová kapacita a počet školení pro práci s novým systémem absolutně nedostatečné,“ řekl mluvčí Jihlavy

 

🛑 „Pracovníci stavebního úřadu v systému vůbec nemohou pracovat,“ řekl mluvčí Praha 10

 

Všichni chápeme, že když se dělá zásadní změna, tak jí často provází problémy. Ale to, co předvedl ministr Bartoš s novým stavebním zákonem, to je hukot. Promiňte mi ten výraz, ale tak mohutné problémy se stavebním řízením budou bohužel města po celé republice řešit mnoho měsíců. 🙈

 

KDYŽ SI TO SHRNEME

 

Bartoš připravil úplně nový systém stavebního řízení, ale nenaučil české úředníky používat ho. Ti si ho tak mohli osahat až první den, kdy už ho MUSELI POUŽÍVAT. 🙈

První ráno přišlo přes nový portál cca 11 000 žádostí od občanů. Nejen, že úředníci netušili, jak je zpracovat, ale ještě jim Bartošův systém chvílemi vůbec nefungoval. 😱

Úřadům chodí i žádosti z jiných krajů, které nemají na starosti. Paradoxně ze svého vlastního kraje žádosti mnohdy ani nevidí. Systém jim je neukazuje. 😒

Protože NIKDO NEVĚDĚL, JAK BARTOŠŮV SYSTÉM BUDE PROBÍHAT (Bartoš to nikomu pořádně nevysvětlil a neukázal), lidi na poslední chvíli poslali mnoho tisíc žádostí ve starém režimu. Úředníci tak pracují i o víkendech a po večerech, aby vše odbavili. 😒

 

☝️Jak trefně napsal Patrik Nacher: „Pirát Ivan Bartoš si ukousl sousto, na které jednoduše neměl. Jeho ješitná snaha za každou cenu na poslední chvíli dokázat, že několikaměsíční kritika a skepse zaznívající takřka ze všech stran neměly reálný základ, skončila očekávanou blamáží, s jejímiž důsledky se budou úřady i stavebníci potýkat ještě velmi dlouho…” 🙈

 

https://www.facebook.com/share/kAAiFW23bAFvSzR6/?mibextid=WC7FNe

 

 

 

📌1. července 2024, 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ VOLNÝblog, Jana Černeková: Na Slovensku schválili nový vyvlastňovací zákon, jehož přijetí požaduje EU:

 

👉Nebudete nic vlastnit a budete šťastni. To není jen nějaká nesmyslná fráze, touto větou nám globalisté před lety oznámili, že bude docházet k vyvlastňování majetků.

 

Již opakovaně jsme si zde probírali v Bruselu schválené zákony, díky kterým dojde k vyvlastňování zejména zemědělských podniků v oblastech Natura 2000, jak jsme to v posledních letech mohli vidět v Nizozemsku.

 

👉Časem by však mělo dojít i k vyvlastňování nemovitostí. K tomu dojde buď cestou zákona, který nařizuje povinné rekonstrukce, které si mnozí nebudou moci dovolit, dále půjde o nemovitosti v předem určených přírodních oblastech (viz výše) a v neposlední řadě půjde o zákon, o kterém se můžete mnohem víc dozvědět ve videu níže.

 

Jde o zákon o mimořádných opatřeních pro strategické investice a pro výstavbu transevropské dopravní sítě, který byl schválen v EU.

 

👉Na jeho základě bude možné vyvlastnit i mnoho dalších nemovitostí, tedy nejen ty v oblastech Natura 2000. Na Slovensku již zákon, který požadovala EU, nově schválili – a je tam kolem toho nyní značný humbuk.

 

Výčet nemovitostí, které mohou být na základě daného zákona vyvlastněny, je velmi dlouhý, takže vyvlastnění se může týkat jakéhokoli vlastníka nemovitosti. Zákon velmi pravděpodobně schválí také český parlament, neboť jde o požadavek EU, takže jej budou muset implementovat všechny členské země.

 

👉Vzhledem k tomu, že jsme vždy měli, máme (a budeme mít) eurohujerský parlament, je prakticky jisté, že bude zákon přijat i u nás.

 

Níže je velmi detailně vysvětleno, co zákon obsahuje a jak velmi jednoduše může na jeho základě dojít k vyvlastnění.

 

👉To, že proglobalistická vláda pro zákon hlasovala, mne nijak neudivuje. Hlasování v EU sleduji dlouhodobě a nezdá se, že by Slovensko nebylo s politikou v EU nijak v souladu.

 

👉Připomínám, že nedávno schválený zákon, který také vede k vyvlastňování, odmítlo jen několik evropských zemí, nicméně Česká republika i Slovensko hlasovaly pro, i když samozřejmě ministři při hlasování museli vědět, že zákon poškodí mnoho občanů, ale také přispěje k likvidaci zemědělství.

 

To, že je tedy slovenská vláda proglobalistická, je jasné dávno. V tom se od vlád ostatních zemí nijak neliší.

 

👉Níže si můžete poslechnout asi dvouhodinové video, které je převážně na toto téma. Poslechla jsem si jej celé, nicméně stačí i část, jen pro vaši informaci. Některé dílčí části zákona se pak samozřejmě mohou poněkud lišit, nicméně základ, který povede k vyvlastnění, bude samozřejmě v celé EU totožný.

 

https://volnyblog.news/na-slovensku-schvalili-novy-vyvlastnovaci-zakon-jehoz-prijeti-pozaduje-eu/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️2. července 2024, PODĽA KALIŇÁKA, BUDE MAŤ PREMIÉR FICO, PO ATENTÁTE, TRVALÉ NÁSLEDKY. AKO TO DOPADNE S KOALÍCIOU A SPOLOČNOSŤOU, AKO TAKOU?

 

👉 Včera sme sa v diskusnej relácii O 5 minút 12 dozvedeli od ministra obrany Roberta Kaliňáka, že premiér Fico bude mať po atentáte z polky mája, trvalé následky. Je to rozhodne negatívna správa, ale určite nás vzhľadom na závažnosť útoku nemôže prekvapiť. Ani samotný fakt, že premiér utŕžil celkovo až štyri strelné poranenia, ktoré ho len o ,,chlp“ doslova nezabili, už priamo na mieste, nezabránili tomu, aby sa šírili choroboplodné a úbohé úvahy o tom, či sa vôbec jednalo o závažný útok. Dokonca sme mali možnosť aj zachytiť až doslova konšpiračné teórie, či páchateľ použil ostrú muníciu, či páchateľ nepoužil plynovú zbraň, dokonca, či to náhodou, nebolo aj tak trocha zinscenované.

 

👉 Tieto hlúposti vyvrátila, teda vyvrátila, u príčetnej časti spoločnosti, ani nič vyvracať nebolo treba, generálna riaditeľka nemocnice s poliklinikou v F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Miriam Lapuníková. V celku príjemnom rozhovore v relácii Karty na stôl s Norbertom Dolinským pre Plus JEDEN DEŇ porozprávala o celej situácii okolo zranení a samotnej hospitalizácii premiéra Fica. O tom, že situácia okolo zranení premiéra bola nesmierne závažná, najlepšie ilustrujú jej slová: ,,Budem to komentovať slovami mojich kolegov. Na takéto útoky nie sme zvyknutí. Reálne sa pri takýchto zraneniach pacient dožije málokedy rekonvalescencie. Buď sa nestihne dostať na operačnú sálu, má zasiahnutý orgán nevyhnutý pre život, alebo vykrváca do dutiny brušnej. V tomto prípade, našťastie, guľka minula tepnu. A už len to, že operačný výkon trval päť hodín indikuje, že to nebolo jednoduché.“

 

👉 V prvotných momentoch po privezení sa dokonca počítalo, aj s možnosťou transplantácie čreva, respektíve jej veľkej časti. Vedenie tímu, ktorý sa staral o premiéra kontaktovalo všetky potrebné odborné zdravotné zariadenia u nás, ale aj napríklad  Inštitút klinickej a experimentálnej medicíny v Prahe. Áno, jedná sa o predsedu vlády, čo indikuje, že zaiste dostal tú najlepšie možnú zdravotnú starostlivosť, avšak na druhej strane, aj premiér je len človek z ,,mäsa a kostí“, a ako sa hovorí, ktorý na konci dňa bojoval o holé prežitie.

 

👉 Pani riaditeľka Lapuníková tlmočila aj slová svojich podriadených o tom, aký bol Robert Fico vlastne pacientom. Určité veci z časti aj v priebehu času tlmočil vicepremiér Kaliňák, keď opakovane potvrdzoval, najmä ešte počas toho, keď sa Fico nachádzal v Banskej Bystrici, že sa plne venuje rekonvalescencii, pričom aj napriek tomu, že si všetko dobre pamätal, tak sa nezaoberal mediálnym a politickým dianím po atentáte. Generálna riaditeľka to potvrdila slovami: ,,Všetci kolegovia boli veľmi milo prekvapení. Bol mimoriadne skromný a počúval všetky inštrukcie zdravotníckeho personálu. Čo je veľmi ľudské a milé, dokonca v rámci svojho voľného času zmotával obväzy. Nechcel totiž iba ležať a počúvať mediálne informácie, nemal ani zapnutý televízor. Povedal, že chce vstúpiť sám do seba, zamyslieť sa a skoncentrovať svoju myseľ. Venoval sa iba svojmu skorému zotaveniu. Veľmi intenzívne. Ako náhle mohol urobiť nejaký pokrok v liečbe, tak robil veľmi intenzívne. Napríklad, keď mu lekári dovolili posadiť sa, robil to dovtedy, kým mu nepovedali, že už má prestať. Všetci skonštatovali, že iba vďaka jeho vynikajúcej kondícii bol schopný zvládnuť tak rozsiahle poranenia, ktoré mal.“

 

👉 Niektoré médiá takzvaného hlavného prúdu, najmä niektoré najagresívnejšie liberálne denníky, si dali na pár dní po atentáte pokoj a nasadli na vlnu ,,zmierenia“ spoločnosti, to však trvalo maximálne len do chvíle, pokiaľ začínalo byť čoraz zrejmejšie, že Fico atentát prežije.

👉 Potom sa nielenže vrátili do starých koľají, ale povedal by som, že čo sa týka agresivity a brutálnosti svojich prejavov, tak ešte pritvrdili. Tí, už asi iní nebudú, je to ich postoj a línia, ktorej sa držia, a zjavne aj držať budú, aj keby ich mala dotiahnuť až k bezvýznamnosti, a to aj napriek nemalým finančným prostriedkom, ktorými disponujú. Napríklad, podľa analýzy výskumného centra agentúry Reuters, je dôvera v médiá(teda v mainstream, pozn. autora)  na Slovensku najnižšia za posledných osem rokov a dosahuje len 25%.

 

👉 Samozrejme, že redakcie týchto médií vám odkážu, že za to môže správanie koaličných a vládnych politikov, ktorí idú diskutovať radšej ku kadejakým ,,konšpirátorom“ a ,,dezinformátorom“, než aby si prišli ,,podiskutovať“ ku nim, do ich ,,objektívnych“ redakcií. Koaliční politici a predstavitelia vlády, prehodnotili po atentáte na Fica svoj postoj a začali odpovedať aj médiám, ktorým dovtedy neodpovedali. Pozrite si však akékoľvek kladenie otázok na tlačových besedách po 15.máji a posúďte sami, že k čomu to viedlo.

 

👉 Toľko dnes môj komentár, pričom musím uznať, že pred letom sa udiali aj ďalšie dôležité momenty, ako je prijatie opatrení lex atentát, novely mediálneho zákona, určité záležitosti v justícii, ale aj udalosti na medzinárodnej scéne napríklad. Na otázku z nadpisu v tomto komentári odpoveď nedám, nechám na všetkých čitateľov, nech si odpovedia sami. Verím, však, že počas letnej sezóny mi ostane dostatok priestoru sa venovať aj týmto témam a ich prípadným súvislostiam.

 

Autor: Dušan Deák

 

 

 

📌2. července 2024, DONUCENÍ OČKOVÁNÍ, SCHVÁLENÍ PANDEMICKÉ SMLOUVY BUDE!!!!!!

Vyslechnete, co zrůdy pro nás připravili a jaké budou donucovací prostředky v pokračování plošné, CELOSVĚTOVÉ genocidy!!! 🤬

 

https://www.facebook.com/eva.novotna.7161/videos/445877784868410/?rdid=Wv6KrK1zlwF4wWPZ

 

 

📌2. července 2024, PÁR FAKTŮ O BAMBUSU: 🤓

 

  1. Rychlý růst: Bambus je nejrychleji rostoucí rostlina na světě. Bylo zaznamenáno, že růst o 47,6 palců za 24 hodin. Některé druhy mohou za optimálních podmínek vyrůst i přes metr denně. Nový bambusový výhon dosáhne své plné výšky za necelý rok.
  2. Uvolňování kyslíku: Bambusový háj uvolňuje o 35 % více kyslíku než jakýkoli jiný strom venku.
  3. Absorpce oxidu uhličitého: Bambus každý rok absorbuje oxid uhličitý rychlostí 17 tun na hektar. Vzhledem k tomu, jak rychle rostlina roste, může působit jako cenný uhlík.
  4. Nevyžaduje se žádné hnojivo: Bambus nepotřebuje k růstu hnojivo. Dokáže se sámmulčovat tím, že upustí své listy a využívá živiny k růstu.
  5. Odolnost proti suchu: Bambusy jsou rostliny tolerující sucho. Mohou růst v poušti.
  6. Výměna dřeva: Bambusy lze sklízet za 3-5 let ve srovnání s 20-30 lety většiny měkkých stromů.
  7. Stavební materiál: Bambus je neuvěřitelně silný a pevný. Sloužil jako opora pro beton i lešení, mostů a domů.
  8. Stabilita půdy: Bambus má širokou síť podzemních kořenů a oddenků, které zabraňují erozi půdy.
  9. Přírodní klimatizace: Bambus v létě ochlazuje obklopující vzduch až o 8 stupňů.
  10. Invazivita: Některé druhy bambusu, zejména „běžících“ bambusů, mohou být invazivní díky svým rozsáhlým kořenovým systémům, které umožňují rychle Ne všechny druhy jsou však invazivní a při řádném řízení lze dopad na životní prostředí minimalizovat.

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1977552775995519&set=gm.1289604271832359&idorvanity=1250840562375397

 

 

📌2. července 2024, ♨️ VIKTOR ORBÁN SE DNES V KYJEVĚ SETKÁ S VLADIMIREM ZELENSKÝM – BUDE TO JEHO PRVNÍ CESTA NA UKRAJINU OD KONFLIKTU.

Maďarsko den předtím převzalo předsednictví Rady EU.

„Viktor Orbán, který již dříve protestoval proti dodávkám zbraní na Ukrajinu a vyzýval k mírovému řešení konfliktu, bude jednat nejen se Zelenským, ale i s dalšími ukrajinskými představiteli,“ uvedl Financial Times.

Orbán se Zelenským krátce hovořil na summitu EU v Bruselu na konci června.

https://t.me/to_je_nas_svet/27499

 

 

📌2. července 2024, ☝️ TUCKER CARLSON: „S BIDENEM JE KONEC. VĚŘTE MI.

 

Příliš mnoho prominentních demokratů tvrdilo, že má poškozený mozek. Už to nebudou moci vzít zpět. Musí ho odstranit a také to udělají. Jedinou otázkou je kdy. Pokud jsou chytří, udělají to okamžitě. Pokud je Kamala kandidátkou, mohla by se také stát prezidentkou.

Otázkou zůstává Trump a jeho odsouzení z 11. července. Bidenův kolaps dělá tento okamžik mnohem nebezpečnějším, než byl. V tuto chvíli není Trump jen republikánským kandidátem, ale ve skutečnosti předpokládaným prezidentem. Pokud ho chcete zavřít do vězení, bude to lepší za velmi závažný zločin, se kterým všichni souhlasí, že ho spáchal. V opačném případě riskujete úplné zničení systému a navždy. Jsme ve skutečném nebezpečí. „Demokrati musí ustoupit.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27500

 

🇺🇸 SLEPÁ ULIČKA PRO AMERICKÉ DEMOKRATY? Bidenův štáb uvedl, že nahrazení Bidena ve volbách jiným kandidátem by vedlo k „chaosu“ a vítězství Trumpova.

https://t.me/to_je_nas_svet/27501

 

 

📌2. července 2024, 🤡 TUSK SLÍBIL, ŽE UKRAJINA „DŘÍVE ČI POZDĚJI“ PORAZÍ RUSKO DÍKY POLSKÉ A AMERICKÉ ARMÁDĚ.

Polský premiér to prohlásil na setkání s vojáky v centru pomoci Ukrajině, které se nachází na letišti Rzeszów-Jasienka.

Podle Tuska Polsko oceňuje přítomnost amerických vojáků na svém území. Šéf vlády vyjádřil naději, že v zemi zůstanou „co nejdéle“.

https://t.me/to_je_nas_svet/27502

 

 

📌2. července 2024, ♨️ SCOTT RITTER: „BRICS JE FÓRUM, KTERÉ MĚNÍ CELOU MAPU HRY.

Rusko nyní předsedá BRICS. Vše má nyní na starosti Vladimir Putin. Ruský cíl si stanovil v jihovýchodní Asii, stejně jako kdysi v Africe. Rusko ovládá tichomořskou oblast. Tohle měla být zóna vlivu USA, tohle měla být naše oblast světa. Ale Rusko řeklo: „Tentokrát ne, hoši.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27503

 

 

📌2. července 2024, ⚡️ ZEMĚ NATO PŘIPRAVILY NOVÁ OPATŘENÍ DLOUHODOBÉ PODPORY UKRAJINY PRO PŘÍPAD, ŽE V AMERICE ZVÍTĚZÍ TRUMP A V EVROPĚ PRAVICE, UVEDL DENÍK THE WALL STREET JOURNAL.

Nová opatření budou oznámena na summitu ve Washingtonu.

ZA VOJENSKOU POMOC A VÝCVIK VOJÁKŮ BUDE ZODPOVĚDNÉ NATO, NIKOLI USA, „takže i když Spojené státy omezí nebo stáhnou podporu těmto snahám, nezmizí,“ řekl publikaci bývalý stálý zástupce USA při NATO Ivo Daalder.

Na Ukrajinu bude vyslán vysoký civilní úředník. V německém Wiesbadenu bude zřízeno nové velitelství 700 západních vojáků, kteří budou koordinovat dodávky vojenského vybavení a výcviku pro AFU. Převezme velkou část mise, kterou dosud vykonávala americká armáda.

https://t.me/to_je_nas_svet/27504

 

 

📌2. července 2024, 🇺🇸 AMERICKÁ VICEPREZIDENTKA KAMALA HARRISOVÁ JE NAVZDORY SVÉ POLITICKÉ SLABOSTI POVAŽOVÁNA ZA NEJPRAVDĚPODOBNĚJŠÍHO KANDIDÁTA, KTERÝ NAHRADÍ JOEA BIDENA, POKUD TEN ODSTOUPÍ Z VOLEBNÍHO KLÁNÍ, PÍŠE THE WALL STREET JOURNAL.

Přestože je Harrisové rating stejně nízký jako u současného prezidenta, zůstává populární mezi černošskými voliči a ženami.

https://t.me/to_je_nas_svet/27505

 

 

📌2. července 2024, 🇭🇺🇺🇦 VIKTOR ORBÁN PŘIJEL DO KYJEVA A HODLÁ SE ZELENSKÝM DISKUTOVAT O „MOŽNOSTI NASTOLENÍ MÍRU“ A BILATERÁLNÍCH VZTAZÍCH, – tiskový mluvčí prezidenta.

https://t.me/to_je_nas_svet/27506

 

 

📌2. července 2024, 🤡 „PLENKOVÝ PREZIDENT JE NYNÍ KRÁLEM NAD ZÁKONEM, BOJÍM SE O NAŠI DEMOKRACII, NESOUHLASÍM

Americký prezident Biden v reakci na pondělní rozhodnutí Nejvyššího soudu USA, který Trumpovi přiznal omezenou imunitu vůči trestnímu stíhání za prezidentské činy.

https://t.me/to_je_nas_svet/27507

 

 

📌2. července 2024, BLÍŽÍ SE LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V PAŘÍŽI A BYLA PŘEDSTAVENA KOLEKCE ODĚVŮ, V NICHŽ SE BUDE PREZENTOVAT ČESKÁ REPREZENTACE.

 

Její autor tvrdí o českém národu, že je myšlenkově zaostalý a předložil již schválenou sadu vytvořenou pro bezpohlavní sportovce. Respektive tak své dílo uvedl. Prezentaci navíc doplnil snědým představitelem africké menšiny, který má vystihovat podstatu češství. Jde o další záměrnou provokaci poté, co oblečení národního týmu vyslaného do Francie nevyužívá výhradně českých symbolů a barev. Jde o smutnou ukázku degradace České republiky. Módní návrhář evidentně nepochopil, na jakou akci jeho kolekce směřuje a co má představovat. To už můžeme nechat hrát našim vítězům místo hymny nějakou odrhovačku provázející průvod homosexuálů Prag Pride.

https://www.inadhled.live/sport/olympijska-prezentace/

 

 

📌2. července 2024, 🤡 POKUD JDE O BOJ PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI, OBĚ NAŠE ZEMĚ JSOU OBĚŤMI TÉTO ORGANIZOVANÉ MIGRAČNÍ VLNY, KTEROU ORGANIZUJÍ PUTIN A LUKAŠENKO – DONALD TUSK

„Nepochybuji o tom, že je i v zájmu německého státu, aby tato hranice byla velmi účinně střežena a aby Evropa, Polsko, Německo a Evropa byly v bezpečí i v případě agrese z východní hranice,“ řekl polský premiér na setkání s Olafem Scholzem

Tusk uvedl, že to vyžaduje velmi koordinovaný a společný postup.

https://t.me/to_je_nas_svet/27510

 

 

📌1. července 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková, Baxter Dmitry: MARINE LE PENOVÁ SE ZAVÁZALA ZAHÁJIT „NALÉHAVOU KAMPAŇ MASOVÝCH DEPORTACÍ:

 

Předsedkyně francouzského Národního shromáždění Marine Le Penová slíbila, že zasáhne proti radikálním islamistům ve Francii tím, že se pustí do vysoce prioritní kampaně zavírání mešit, zbavování občanství a deportací.

 

Podle Le Penové, jejíž strana Národní shromáždění tento týden vyhrála ve Francii první kolo voleb, je radikální islám nepřítelem západní civilizace a musí být potrestán, aby ochránil tradiční francouzskou kulturu před zničením zevnitř.

 

„Ti, kdo jsou napojeni na islamistickou ideologii, musí být zbaveni své národnosti a vyhoštěni,“ oznámila Le Penová během předvolebního shromáždění tento týden.

 

„Francouzi, kteří přijmou ideologii nepřítele, musí být potrestáni. Radikální mešity budou uzavřeny… a Muslimské bratrstvo bude rozpuštěno,“ pokračovala Le Penová.

 

Expert na mezinárodní vztahy Paul Monk řekl Sky News Australia, že Marine Le Penová odvádí z konzervativního hlediska „skvělou práci“

 

Francouzská strana Národní shromáždění zaznamenala v prvním kole parlamentních voleb, které se konaly o víkendu, obrovské velké zisky, takže centristická vláda prezidenta Emmanuela Macrona je na pokraji neúspěchu.

 

„Marine Le Penová odvádí skvělou práci z konzervativního hlediska – přetvořila Rassemblement National od dob svého otce, který byl nepochybně fašista,“ řekl Monk moderátorce Sky News Petě Credlin.

 

„Odpovídá tak, jak má Donald Trump a další vůdci objasnit obavy veřejnosti z nelegálního přistěhovalectví, vlastně imigrace a rozsahu přistěhovalectví.“

 

https://volnyblog.news/marine-le-penova-se-zavazala-zahajit-nalehavou-kampan-masovych-deportaci/

 

 

📌2. července 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková, RHODY WILSON: DŮVĚŘIVÍ A MOŽNÁ ŠÍLENÍ LIDÉ A DALŠÍ LETMÉ POSTŘEHY:

 

Dr. Vernon Coleman ve svých posledních pozorováních „Passing Observations 252“ poznamenává, že v Británii je asi deset milionů důvěřivých a možná i šílených lidí, kteří nyní každý den berou statin.

 

Ale nejsou to jediní důvěřiví lidé ve Spojeném království. Jsou také tací, kteří věří ve změnu klimatu a očkování a Great Reset a Net Zero – včetně většiny našich místních zastupitelů.

 

Když už mluvíme o politice, nejhorším scénářem po všeobecných volbách Spojeného království je koalice labouristů a liberálních demokratů.

 

„Snadno můžete říct, kolik drzých, neomylných fašistů je dnes ve Spojeném království. Jsou to ti, kteří mají ve svých oknech nebo na zahradách oranžové plakáty liberálních demokratů,“ říká Dr. Coleman.

 

Od Dr. Vernona Colemana

 

  1. V poslední době bylo několik mírně teplých dnů, ale v polovině června 2024 byla oficiální teplota pro nejteplejší část Anglie v noci chvějící se čtyři stupně C a přes den svižných osm stupňů C. (Když jsme se začali třást, znovu jsme zapnuli ústřední topení.) A přesto nám bylo řečeno, že teplota je v dané roční době nadnormální. Pokud nevíte, co se děje, podívejte se prosím na moje video s názvem „The Covid Genocide Unraels“. Děsivé vysvětlení změn našeho počasí najdete na konci videa. A samozřejmě, vysvětlení nemá absolutně nic společného s auty, krávami, letadly nebo sopkami.

 

Pro shlédnutí videa klikněte ZDE:

 

2.Nejlepším scénářem ve volbách ve Spojeném království by byl parlament plný nezávislých (nestranických) poslanců. To se nestane.

👉Druhý nejlepší scénář: koalice mezi konzervativci a reformou. Žádný jiný přijatelný výsledek neexistuje.

👉Nejhorší scénář: koalice mezi labouristy a liberálními demokraty.

 

  1. Nyní je téměř nemožné jít na procházku kamkoli v Anglii, aniž byste se vymkli kontrole z vodících psů. Nikomu nezáleží na lidech, kteří jsou nervózní ze psů nebo kteří nemají rádi kousání. A zdá se, že policie si neuvědomuje zákon, který činí přestupek, pokud někdo nahlásí, že byl na jakémkoli veřejném místě znepokojený, rozrušený nebo nervózní kvůli psovi. 👉Každý, kdo je pokousán psem, by měl podat formální stížnost na policii a zažalovat majitele o vysoké částky jako náhradu škody.

 

  1. Asi deset milionů důvěřivých a možná šílených lidí v Británii nyní užívá Statin každý den. Těším se na výzkum, který potvrdí, že je bezpečné užívat jeden z těchto léků spolu s vakcínou proti covid-19. 👉O rizicích se Statiny jsem psal v 90. letech a nezměnil jsem na ně názor.

 

  1. Sestra byla suspendována na šest měsíců za to, že bez povolení užila dvě tablety proti bolesti hlavy. Na druhou stranu ani jedna sestra nebyla suspendována za injekční podání vakcíny proti covidu-19 pacientům – 👉produkt, o kterém je známo, že je zbytečný a nebezpečný.

 

  1. Před čtyřmi lety mi Amazon pravidelně uděloval ceny za to, že jsem byl jedním z jejich 100 nejlepších autorů. Dnes, po čtyřech letech lží a pomluv o korporátních médiích a internetu, pochybuji, že jsem mezi jejich milionem nejlepších autorů. Více o tom, jak úřady potlačují pravdu, si můžete přečíst v mé knize „Truth Teller: The Price “, která je k dispozici v knihkupectví na http://www.vernoncoleman.com

 

  1. Pokud máte na dveřích dva zámky, můžete si je splést lupiči tím, že zamknou jen jednoho z nich. Zloděj na nich oběma stráví hodiny. Jednu ale bude odemykat a druhou zamykat.

 

  1. Číselné údaje o čisté imigraci do Británie ukazují, že země má o 1,9 milionu lidí více než před třemi lety – většina z nich v Anglii, která byla léta nejpřelidněnější zemí na světě (s výjimkou několika zvláštností, jako je Monako). 👉To jsou téměř dva miliony lidí, kteří chtějí zdravotní péči, prostor na silnicích a čerstvou pitnou vodu. Jsou to téměř dva miliony dalších lidí, kteří využívají viktoriánské kanalizace v zemi. A číslo 1,9 milionu je hodnota čistého přistěhovalectví. Ve skutečnosti do země přišly asi tři miliony lidí (většinu z nich přitahovaly peníze zdarma a bydlení zdarma) a jeden milion (odjeli tvrdě pracující daňoví poplatníci) odešel někam, kde je méně lidí. 👉Británie je odsouzena k záhubě.

 

  1. Více než 380 000 britských pacientů muselo čekat déle než dva měsíce na zahájení léčby rakoviny. To je naprostá ostuda a další známka toho, že Británie nemá účinnou zdravotní péči. A nemyslím si, že by to byla nehoda. 👉V dnešní době je zdravotní péče navržena tak, aby zabíjela, ne léčila.

 

  1. V temných a vzdálených dnech, kdy jsem nebyl médii považován za příliš nebezpečného, ​​jsem natočil čtyři televizní seriály založené na mé knize ‚ Bodypower ‚. Dva ze seriálů byly pro BBC a další dva byly pro ITV. Nyní se zdá, že všechny programy zmizely. To je ale překvapení. Ale můžete si knihu, (která má podtitul‚ tajemství sebeléčení) koupit v knihkupectví na http://www.vernoncoleman.com

 

  1. Moje varování o explozi počtu diabetiků, (které jsem poprvé vydal v roce 1988 v mé knize‚ The Health Scandal) je nyní strašlivě pravdivá. V BRITÁNII JE JIŽ 5,6 MILIONU DIABETIKŮ. A DALŠÍM 3,6 MILIONU JE OHROŽENO ROZVOJEM CUKROVKY.

👉Popichování covid-19 zdůraznilo problém způsobený skutečností, že diabetes je dědičný.

 

  1. Je dobré vidět, že někdo v Mezinárodní energetické agentuře („IEA”) má smysl pro humor. IEA tvrdí, že bude přebytek ropy, protože lidé budou jezdit elektromobily. Ve skutečnosti lidé nechtějí elektromobily. Jsou mizerní a lidé preferují naftová nebo benzínová vozidla (známá jako „správná“ vozidla). Kromě toho, pokud každý bude jezdit elektromobilem, nezbude žádná elektřina na vytápění a vaření. A nebude přebytek ropy, protože banky a další finanční instituce se neodvažují podporovat průzkum ropy.

👉Možná, že IEA dělá jen trochu plynového osvětlení, aby zlepšila svou popularitu mezi blázinci o změně klimatu.

 

  1. Umělá inteligence („AI“) je den ode dne hloupější. Zdá se, že chytré telefony Apple nyní mohou odesílat automatické odpovědi na e-maily. A pak, pravděpodobně, telefon příjemce odpoví na automatický e-mail. A tak dále do nekonečna. Lidé, kteří vlastní telefony, spolu komunikují, aniž by museli číst nebo psát, co se říká jejich jménem. Jak dlouho bude trvat, než telefon požádá jiný telefon, aby si ho vzal? Nebo šéfův telefon všechny vyhodí, protože už nejsou potřeba.

👉Oh, jaká legrace.

 

  1. Stále více členů zastupitelstva je buď trvale nezaměstnaných, nebo jsou učiteli ve školách. Skutečný problém je samozřejmě v tom, že většina radních je součástí establishmentu. Jsou tak nevědomí, že věří ve změnu klimatu a očkování a ve Velký reset a Net Zero.

 

  1. Vzhledem k mému vysokému věku jsem dnes dostal nepodepsaný dopis, ve kterém mě zvou k rezervaci jarního očkování proti covidu-19 (kromě toho, že dali covid bit velkými písmeny, aby to vypadalo důležitější). Anonymní odesílatel mi řekl, že očkování sníží mé riziko vážného onemocnění, což je překvapivé. Zvláštní je, že ten dopis byl datován 10. června 2024. Někdo by měl NHS říct, že jaro už nějakou dobu skončilo. Ale opravdu znepokojující je, že téměř každý s jakýmkoliv mozkem si nyní uvědomuje, že vakcína proti covid-19 je smrtelná a zároveň zbytečná.

👉Nyní čekám na dopis od NHS, který mě pozve na setkání s krví.

 

  1. Vyhazování starých výstřižků z tisku Vidím, že je to 60 let, co jsem začal provozovat noční klub v Birminghamu. Jmenovalo se to Šibenice, a protože jsem si nemohl dovolit jednu z těch třpytivých koulí, půjčil jsem si epidiaskop lékařské fakulty, abych ukázal histologické diapozitivy na stropě. Také jsem ukázal staré filmy Bustera Keatona vzhůru nohama, i když si nepamatuji proč. Pamatuji si, že jsem musel některé večery vypadnout z klubu, protože jsem byl také druhým smyčcovým kritikem pro Birmingham Post. Poté, co jsem hloupě udělal rozhovor pro Light Program na BBC a zmínil se o epidiaskopu, mě děkan pozval k osobnímu rozhovoru ve své pracovně. 👉Naštěstí v té době studenty tak snadno nevyhazovali a já to střetnutí přežil.

 

  1. Velšští nacionalisté chtějí, aby se Wales vrátil do Evropské unie. Bude zábavné sledovat, jak to bude fungovat. A nerad jsem v tomhle brutálně upřímný, ale proč by EU chtěla Wales?

👉Také jsem viděl fámu, že někteří velšští nacionalisté chtějí, aby Wales dostal část peněz, které by byly vynaloženy na zrušenou železniční trať HS2, protože nevedla do Walesu.

 

  1. Mimochodem, rád podpořím kampaně za skotskou a velšskou nezávislost, pokud to znamená, že angličtí daňoví poplatníci nebudou muset tyto země dotovat.

 

  1. Když se dobře zabalená síť lží postupně po generace prodá masám, pravda se bude zdát naprosto absurdní a její mluvčí jako šílený šílenec.“ – Dresden James

 

  1. Všiml jsem si, že stále více lidí má za jménem „ona/ona“ nebo „on/on“, aby označili svá preferovaná zájmena. Zoufale čekám, až uvidím, jak si někdo vybere onu/jeho/ji. To bude legrace. Jak se šílenství rozplývá, musíme najít zábavu, kde se dá.

 

  1. MŮŽETE SNADNO ŘÍCT, KOLIK DRZÝCH, NEOKÁZALÝCH FAŠISTŮ JE DNES VE SPOJENÉM KRÁLOVSTVÍ.

👉Jsou to ti, kteří mají v oknech nebo na zahradách vystavené oranžové plakáty liberálních demokratů.

 

https://volnyblog.news/duverivi-a-mozna-sileni-lide-a-dalsi-letme-postrehy/

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 02.07.2024“:

➡️☭☆ „Grad“ neúnavně zasáhne nepřítele

Posádky MLRS mají v zóně speciální operace spoustu práce: nepřátelské tanky, děla, bojová vozidla, pelety, koncentrace personálu v zákopech.

Dělostřelecké stíhačky už dávno ztratily počet a už nesledují zničené cíle, říká velitel bojového vozidla Grad s volacím znakem „Třetí“.

Naše dělostřelectvo přitom zůstává pro nepřítele žádoucím cílem, připouští velitel. Aby se vyhnuli opětované palbě, stíhači rychle mění pozice a nikdy nestřílejí ze stejného místa.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci, kdy se kyjevský režim pokusil provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů na území Ruské federace, zachytily a zničily systémy protivzdušné obrany čtyři bezpilotní letouny nad územím Brjanské oblasti, čtyři bezpilotní letouny nad územím regionu Belgorod a tři UAV nad územím Republiky Krym.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Jekatěrinburgu dochází k velkému požáru na sociálních sítích se zveřejňuje video z hořící výškové budovy.

Z budovy bylo evakuováno 50 lidí, oblast požáru se v současné době upřesňuje, hlásí centrála ministerstva pro mimořádné situace.

https://t.me/c/1725938443/25141

➡️☭☆ Fotografie ze Sterlitamaku, kde došlo k výbuchu plynu v obytném domě. Ministerstvo pro mimořádné situace uvádí, že z budovy bylo evakuováno 80 lidí. Celkem podle posledních údajů zahynul jeden člověk a šest bylo zraněno.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Teenager na pokyn kurátora podporujícího ozbrojené síly Ukrajiny zapálil na železnici v oblasti Kaluga skříň na baterie.

Mladému muži za to bylo slíbeno 50 tisíc rublů, ale peníze nikdy nedostal. Nešťastný žhář byl zadržen a vyšetřovací výbor připomněl, že sabotáž může mít za následek až 20 let vězení.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

 

30.6.2024

Podnět k zamyšlení nad tím, co a jak si připomínáme a oslavujeme.

 

Mgr.Milena Míčová

 

 

 

ZDROJ:

https://www.youtube.com/@ZakazaneVzdelani

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

 

 

 

Důvěřiví a možná šílení lidé a další letmé postřehy

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

1.7.2024

 

Dr. Vernon Coleman ve svých posledních pozorováních „Passing Observations 252“ poznamenává, že v Británii je asi deset milionů důvěřivých a možná i šílených lidí, kteří nyní každý den berou statin.

Ale nejsou to jediní důvěřiví lidé ve Spojeném království. Jsou také tací, kteří věří ve změnu klimatu a očkování a Great Reset a Net Zero – včetně většiny našich místních zastupitelů.

Když už mluvíme o politice, nejhorším scénářem po všeobecných volbách Spojeného království je koalice labouristů a liberálních demokratů.

„Snadno můžete říct, kolik drzých, neomylných fašistů je dnes ve Spojeném království. Jsou to ti, kteří mají ve svých oknech nebo na zahradách oranžové plakáty liberálních demokratů,“ říká Dr. Coleman.

Od Dr. Vernona Colemana

1. V poslední době bylo několik mírně teplých dnů, ale v polovině června 2024 byla oficiální teplota pro nejteplejší část Anglie v noci chvějící se čtyři stupně C a přes den svižných osm stupňů C. (Když jsme se začali třást, znovu jsme zapnuli ústřední topení.) A přesto nám bylo řečeno, že teplota je v dané roční době nadnormální. Pokud nevíte, co se děje, podívejte se prosím na moje video s názvem ` The Covid Genocide Unraels ‚. Děsivé vysvětlení změn našeho počasí najdete na konci videa. A samozřejmě, vysvětlení nemá absolutně nic společného s auty, krávami, letadly nebo sopkami.   Pro shlédnutí videa klikněte ZDE

. 2. Nejlepším scénářem ve volbách ve Spojeném království by byl parlament plný nezávislých (nestranických) poslanců. To se nestane. Druhý nejlepší scénář: koalice mezi konzervativci a reformou. Žádný jiný přijatelný výsledek neexistuje. Nejhorší scénář: koalice mezi labouristy a liberálními demokraty.

3. Nyní je téměř nemožné jít na procházku kamkoli v Anglii, aniž byste se vymkli kontrole z vodících psů. Nikomu nezáleží na lidech, kteří jsou nervózní ze psů nebo kteří nemají rádi kousání. A zdá se, že policie si neuvědomuje zákon, který činí přestupek, pokud někdo nahlásí, že byl na jakémkoli veřejném místě znepokojený, rozrušený nebo nervózní kvůli psovi. Každý, kdo je pokousán psem, by měl podat formální stížnost na policii a zažalovat majitele o vysoké částky jako náhradu škody.

4. Asi deset milionů důvěřivých a možná šílených lidí v Británii nyní užívá statin každý den. Těším se na výzkum, který potvrdí, že je bezpečné užívat jeden z těchto léků spolu s vakcínou proti covid-19. O rizicích se statiny jsem psal v 90. letech a nezměnil jsem na ně názor.

5. Sestra byla suspendována na šest měsíců za to, že bez povolení užila dvě tablety proti bolesti hlavy. Na druhou stranu ani jedna sestra nebyla suspendována za injekční podání vakcíny proti covidu-19 pacientům – produkt, o kterém je známo, že je zbytečný a nebezpečný.

6. Před čtyřmi lety mi Amazon pravidelně uděloval ceny za to, že jsem byl jedním z jejich 100 nejlepších autorů. Dnes, po čtyřech letech lží a pomluv o korporátních médiích a internetu, pochybuji, že jsem mezi jejich milionem nejlepších autorů. Více o tom, jak úřady potlačují pravdu, si můžete přečíst v mé knize „ Truth Teller: The Price “, která je k dispozici v knihkupectví na http://www.vernoncoleman.com

7. Pokud máte na dveřích dva zámky, můžete si je splést lupiči tím, že zamknou jen jednoho z nich. Zloděj na nich oběma stráví hodiny. Jednu ale bude odemykat a druhou zamykat.

8. Číselné údaje o čisté imigraci do Británie ukazují, že země má o 1,9 milionu lidí více než před třemi lety – většina z nich v Anglii, která byla léta nejpřelidněnější zemí na světě (s výjimkou několika zvláštností, jako je Monako). To jsou téměř dva miliony lidí, kteří chtějí zdravotní péči, prostor na silnicích a čerstvou pitnou vodu. Jsou to téměř dva miliony dalších lidí, kteří využívají viktoriánské kanalizace v zemi. A číslo 1,9 milionu je hodnota čistého přistěhovalectví. Ve skutečnosti do země přišly asi tři miliony lidí (většinu z nich přitahovaly peníze zdarma a bydlení zdarma) a jeden milion (odjeli tvrdě pracující daňoví poplatníci) odešel někam, kde je méně lidí. Británie je odsouzena k záhubě.

9. Více než 380 000 britských pacientů muselo čekat déle než dva měsíce na zahájení léčby rakoviny. To je naprostá ostuda a další známka toho, že Británie nemá účinnou zdravotní péči. A nemyslím si, že by to byla nehoda. V dnešní době je zdravotní péče navržena tak, aby zabíjela, ne léčila.

10. V temných a vzdálených dnech, kdy jsem nebyl médii považován za příliš nebezpečného, ​​jsem natočil čtyři televizní seriály založené na mé knize ‚ Bodypower ‚. Dva ze seriálů byly pro BBC a další dva byly pro ITV . Nyní se zdá, že všechny programy zmizely. To je ale překvapení. Ale můžete si knihu (která má podtitul ‚ tajemství sebeléčení ‚) koupit v knihkupectví na http://www.vernoncoleman.com

11. Moje varování o explozi počtu diabetiků (které jsem poprvé vydal v roce 1988 v mé knize ‚ The Health Scandal ‚) je nyní strašlivě pravdivá. V Británii je již 5,6 milionu diabetiků. A dalším 3,6 milionu je ohroženo rozvojem cukrovky. Popichování covid-19 zdůraznilo problém způsobený skutečností, že diabetes je dědičný.

12. Je dobré vidět, že někdo v Mezinárodní energetické agentuře (“IEA”) má smysl pro humor. IEA tvrdí, že bude přebytek ropy, protože lidé budou jezdit elektromobily. Ve skutečnosti lidé nechtějí elektromobily. Jsou mizerní a lidé preferují naftová nebo benzínová vozidla (známá jako „správná“ vozidla). Kromě toho, pokud každý bude jezdit elektromobilem, nezbude žádná elektřina na vytápění a vaření. A nebude přebytek ropy, protože banky a další finanční instituce se neodvažují podporovat průzkum ropy. Možná, že IEA dělá jen trochu plynového osvětlení, aby zlepšila svou popularitu mezi blázinci o změně klimatu.

13. Umělá inteligence („AI“) je den ode dne hloupější. Zdá se, že chytré telefony Apple nyní mohou odesílat automatické odpovědi na e-maily. A pak, pravděpodobně, telefon příjemce odpoví na automatický e-mail. A tak dále do nekonečna. Lidé, kteří vlastní telefony, spolu komunikují, aniž by museli číst nebo psát, co se říká jejich jménem. Jak dlouho bude trvat, než telefon požádá jiný telefon, aby si ho vzal? Nebo šéfův telefon všechny vyhodí, protože už nejsou potřeba. Oh, jaká legrace.

14. Stále více členů zastupitelstva je buď trvale nezaměstnaných, nebo jsou učiteli ve školách. Skutečný problém je samozřejmě v tom, že většina radních je součástí establishmentu. Jsou tak nevědomí, že věří ve změnu klimatu a očkování a ve Velký reset a Net Zero.

15. Vzhledem k mému vysokému věku jsem dnes dostal nepodepsaný dopis, ve kterém mě zvou k rezervaci jarního očkování proti covidu-19 (kromě toho, že dali covid bit velkými písmeny, aby to vypadalo důležitější). Anonymní odesílatel mi řekl, že očkování sníží mé riziko vážného onemocnění, což je překvapivé. Zvláštní je, že ten dopis byl datován 10. června 2024. Někdo by měl NHS říct, že jaro už nějakou dobu skončilo. Ale opravdu znepokojující je, že téměř každý s jakýmkoliv mozkem si nyní uvědomuje, že vakcína proti covid-19 je smrtelná a zároveň zbytečná. Nyní čekám na dopis od NHS, který mě pozve na setkání s krví.

16. Vyhazování starých výstřižků z tisku Vidím, že je to 60 let, co jsem začal provozovat noční klub v Birminghamu. Jmenovalo se to Šibenice, a protože jsem si nemohl dovolit jednu z těch třpytivých koulí, půjčil jsem si epidiaskop lékařské fakulty, abych ukázal histologické diapozitivy na stropě. Také jsem ukázal staré filmy Bustera Keatona vzhůru nohama, i když si nepamatuji proč. Pamatuji si, že jsem musel některé večery vypadnout z klubu, protože jsem byl také druhým smyčcovým kritikem pro Birmingham Post. Poté, co jsem hloupě udělal rozhovor pro Light Program na BBC a zmínil se o epidiaskopu, mě děkan pozval k osobnímu rozhovoru ve své pracovně. Naštěstí v té době studenty tak snadno nevyhazovali a já to střetnutí přežil.

17. Velšští nacionalisté chtějí, aby se Wales vrátil do Evropské unie. Bude zábavné sledovat, jak to bude fungovat. A nerad jsem v tomhle brutálně upřímný, ale proč by EU chtěla Wales? Také jsem viděl fámu, že někteří velšští nacionalisté chtějí, aby Wales dostal část peněz, které by byly vynaloženy na zrušenou železniční trať HS2, protože nevedla do Walesu.

18. Mimochodem, rád podpořím kampaně za skotskou a velšskou nezávislost, pokud to znamená, že angličtí daňoví poplatníci nebudou muset tyto země dotovat.

19. „Když se dobře zabalená síť lží postupně po generace prodá masám, pravda se bude zdát naprosto absurdní a její mluvčí jako šílený šílenec.“ – Dresden James

20. Všiml jsem si, že stále více lidí má za jménem „ona/ona“ nebo „on/on“, aby označili svá preferovaná zájmena. Zoufale čekám, až uvidím, jak si někdo vybere onu/jeho/ji. To bude legrace. Jak se šílenství rozplývá, musíme najít zábavu, kde se dá.

21. Můžete snadno říct, kolik drzých, neokázalých fašistů je dnes ve Spojeném království. Jsou to ti, kteří mají v oknech nebo na zahradách vystavené oranžové plakáty liberálních demokratů.

o autorovi

Vernon Coleman MB ChB DSc praktikoval medicínu deset let. Více než 30 let je profesionálním autorem na plný úvazek . Je romanopisec a autor kampaní a napsal mnoho knih literatury faktu. Napsal přes 100 knih , které byly přeloženy do 22 jazyků. Na jeho webových stránkách www.vernoncoleman.com jsou stovky článků, které si můžete zdarma přečíst.

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/07/01/gullible-and-possibly-insane-people/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

Marine Le Penová se zavázala zahájit „naléhavou kampaň masových deportací

2.7.2024

Baxter Dmitry

Předsedkyně francouzského Národního shromáždění Marine Le Penová slíbila, že zasáhne proti radikálním islamistům ve Francii tím, že se pustí do vysoce prioritní kampaně zavírání mešit, zbavování občanství a deportací.

Podle Le Penové, jejíž strana Národní shromáždění tento týden vyhrála ve Francii první kolo voleb, je radikální islám nepřítelem západní civilizace a musí být potrestán, aby ochránil tradiční francouzskou kulturu před zničením zevnitř.

„Ti, kdo jsou napojeni na islamistickou ideologii, musí být zbaveni své národnosti a vyhoštěni,“ oznámila Le Penová během předvolebního shromáždění tento týden.

„Francouzi, kteří přijmou ideologii nepřítele, musí být potrestáni. Radikální mešity budou uzavřeny… a Muslimské bratrstvo bude rozpuštěno,“ pokračovala Le Penová.

 

 

Expert na mezinárodní vztahy Paul Monk řekl Sky News Australia, že Marine Le Penová odvádí z konzervativního hlediska „skvělou práci“ .

Francouzská strana Národní shromáždění zaznamenala v prvním kole parlamentních voleb, které se konaly o víkendu, obrovské velké zisky, takže centristická vláda prezidenta Emmanuela Macrona je na pokraji neúspěchu.

„Marine Le Penová odvádí skvělou práci z konzervativního hlediska – přetvořila Rassemblement National od dob svého otce, který byl nepochybně fašista,“ řekl Monk moderátorce Sky News Petě Credlin.

„Odpovídá tak, jak má Donald Trump a další vůdci objasnit obavy veřejnosti z nelegálního přistěhovalectví, vlastně imigrace a rozsahu přistěhovalectví.“

 

 

Baxter Dmitry
O společnosti Baxter Dmitry6109 článků
Baxter Dmitry je spisovatelem The People’s Voice. Zabývá se politikou, obchodem a zábavou. Od té doby, co se Baxter naučil mluvit pravdu, procestoval více než 80 zemí a v každé vyhrál argumenty. Žijte beze strachu.

 

ZDROJ:

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

Na Slovensku schválili nový vyvlastňovací zákon, jehož přijetí požaduje EU

1.7.2024

Nebudete nic vlastnit a budete šťastni. To není jen nějaká nesmyslná fráze, touto větou nám globalisté před lety oznámili, že bude docházet k vyvlastňování majetků.

Již opakovaně jsme si zde probírali v Bruselu schválené zákony, díky kterým dojde k vyvlastňování zejména zemědělských podniků v oblastech Natura 2000, jak jsme to v posledních letech mohli vidět v Nizozemsku.

Časem by však mělo dojít i k vyvlastňování nemovitostí. K tomu dojde buď cestou zákona, který nařizuje povinné rekonstrukce, které si mnozí nebudou moci dovolit, dále půjde o nemovitosti v předem určených přírodních oblastech (viz výše) a v neposlední řadě půjde o zákon, o kterém se můžete mnohem víc dozvědět ve videu níže.

Jde o zákon o mimořádných opatřeních pro strategické investice a pro výstavbu transevropské dopravní sítě, který byl schválen v EU.

 

Celý článek si můžete přečíst zde:

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/na-slovensku-schvalili-novy-vyvlastnovaci-zakon-jehoz-prijeti-pozaduje-eu-video/

 

ZDROJ:

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/na-slovensku-schvalili-novy-vyvlastnovaci-zakon-jehoz-prijeti-pozaduje-eu-video/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

02.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Proto: Žij podle svojí víry. Dělej to, co ti radí srdce… To, co chceš… Lidský život je divadelní představení, které se hraje bez předchozích zkoušek. Zpívej, směj se, tancuj, měj rád… a žij intenzivně každý okamžik svého života… dříve, než spadne opona a hra skončí bez potlesku.“ Charlie Chaplin

 

 

📌📢🔝🔝🔝💣1. července 2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: NA UKRAJINĚ ZAČÍNÁ KYJEVSKÁ PROPAGANDA OBRACET KORMIDLO A NOVĚ HLÁSÁ, ŽE K VÍTĚZSTVÍ VE VÁLCE STAČÍ NEZTRATIT KYJEV, VĚTŠINU ÚZEMÍ A PŘÍSTUP K MOŘI!

 

👉 Šokující obrat přichází po fiasku v Luzernu a poté, co skupina západních věřitelů odmítla dohodu s Kyjevem o restrukturalizaci státního dluhu a Ukrajině hrozí počátkem srpna default a státní bankrot! ZNÁME PODROBNOSTI!

 

👉 Netrvalo to dlouho a po naprostém fiasku mírové konference ve švýcarském Luzernu došlo na Ukrajině k neuvěřitelné změně oficiálního narativu. Nejprve Volodymyr Zelenský ve čtvrtek po podpisu bezpečnostní smlouvy s Evropskou unií a hned potom v pátek v rozhovoru pro server Ukrajinská Pravda řekl, že Kyjev má připravený plán k dosažení míru.

 

👉 Když se novináři ptali, jaké parametry ten plán má a v čem se liší od závěrů konference v Luzernu, tak na to neodpověděl a pouze uvedl, že podrobnosti budou včas uveřejněny. Až dosud nechtěl Zelenský o míru ani slyšet a podmiňoval mír stažením Ruské armády z Ukrajiny a návrat hranic Ukrajiny do podoby roku 1991, tedy hranice Ukrajiny včetně Krymu. Jenže, něco se stalo.

 

👉 Vrchní kyjevská propagandistka a tvář Zelenského režimu na ukrajinské televizi 1+1 Natalia Mosejčuk si totiž do svého pořadu Mosejčuk+ pozvala Volodymyra Fesenka, politického experta a předsedu správní rady Centra aplikovaných politických studií „Penta” v Kyjevě. A v pořadu zaznívaly názory, že mnohým zbanderizovaným Ukrajincům musely ze zdí padat hodiny, protože se mluvilo o akutní potřebě míru a o tom, že Ukrajina je na tom v současné době stále velmi dobře, ale pokud nemá kolektivní Západ sílu, peníze, a hlavně ochotu pomoci Ukrajině opravdu veškerou svojí silou proti Rusku, tak bude lepší válku ukončit teď a tady.

 

👉 Kyjevská propaganda začala vést „DIVNÉ ŘEČI” o vítězství dosaženém ponechání si Kyjeva, větší části země a přístupu k moři.

👉 A v takovém případě to bude pro Ukrajinu výhra, protože země si ponechá svoje hlavní město, Ukrajině zůstane většina území a rovněž přístup k moři. A to je podle Mosejčukové třeba lidem vysvětlovat, že to je výhra Ukrajiny! Kdyby něco takového zaznělo na ukrajinské televizi ještě před 3 měsíci, tak opravdu věřím, že pro Mosejčukovou by si přišla SBU a zavřeli by ji za šíření defétismu a proruského narativu. Jenže tohle není žádná rebelie od Mosejčukové proti Zelenskému a jeho juntě, a to ani omylem. Tohle je řízené přímo ze shora v rámci obrovské otočky kyjevské propagandy, která nově už ví moc dobře, že válka je prohraná.

 

👉 A teď je hlavním úkolem kyjevských spin doktorů na propagandu, aby lidem na Ukrajině nově vysvětlili a přesvědčili je, že i když Ukrajina bude muset Rusku odstoupit Rusy obsazená území, tak to stejně bude výhra pro Ukrajinu.

👉 Tento neuvěřitelný propagandistický kotrmelec byl svěřen právě nejsledovanější ukrajinské moderátorce Mosejčukové, která má mezi Ukrajinci stejné renomé jako Václav Moravec z České televize mezi českými občany. 😂

👉 A ten výrok Mosejčukové v pořadu s Fesenkem jen potvrzuje, že v Kyjevě se něco stalo a teď samotní Ukrajinci jsou z toho úplně na prášky, protože netuší, co ten obrat má znamenat. My ale v redakci již víme, odkud vítr fouká a co způsobilo tento obrat.

 

👉 MÍR NA UKRAJINĚ NAKONEC MOŽNÁ PROSADÍ VĚŘITELÉ UKRAJINY, KTERÝM DOŠLA TRPĚLIVOST S INSOLVENCÍ KYJEVA A S NEÚSPĚCHY NA FRONTĚ.

👉 Mluvil jsem o tom v pátek na Svobodném vysílači CS ve své analýze, že americká finanční skupina Black Rock tlačí na Kyjev k okamžitému ukončení války v důsledku obav, že Black Rock přijde o nakoupené zemědělské pozemky, které na Ukrajině dlouhé roky skupoval, a to již od roku 2014. MNOHO Z TĚCH POZEMKŮ UŽ BLACK ROCK ZPÁTKY NIKDY NEDOSTANE, PROTOŽE LEŽÍ NA PLÁNÍCH ZÁPOROŽÍ POD KONTROLOU RUSKÉ ARMÁDY.

 

👉 Většina těch pozemků ale leží stále na územích, které zatím kontroluje ukrajinská armáda, ale neví se, jak dlouho je udrží, než se Rusové v Záporoží, ale i ve směru na Charkov, pustí dál a začnou obsazovat další a další oblasti s obrovskými poli, které koupil Black Rock a už několik let je pachtuje, tedy pronajímá ukrajinským zemědělcům a farmářům.

 

👉 Jenže, když je válka, zemědělci nemohou pěstovat, tím pádem Black Rocku nic neplatí a tím vzniká jedna škoda, tedy výpadek v investičních návratnostech na Ukrajině pro Black Rock, ale vzniká rovněž i druhá hrozba, že ty pozemky obsadí Rusové a Black Rock se k nim už nikdy nedostane. LOŇSKÁ UKRAJINSKÁ OFENZÍVA, KTERÁ SELHALA, TAK MÁ TEPRVE TEĎ OPRAVDU NEJTVRDŠÍ DOPADY NA UKRAJINU.

 

👉 Proto podle informací amerického Bloombergu tlačí už několik týdnů sbor věřitelů na Ukrajinu, aby Kyjev okamžitě uzavřel s Rusy příměří, ať to stojí Ukrajinu, co to stojí, tedy i její území, o které již zjevně definitivně přijde. To byla kratičká reportáž minulý týden na Bloombergu. Jenže, to hlavní přišlo tento týden, když zdejší Frankfurter Rundschau uvedl článek o tom, že jednání Ukrajiny se západními věřiteli o restrukturalizaci ukrajinského státního dluhu selhala.

 

RUNDSCHAU O CELÉ VĚCI NAPSAL TOTO:

 

👉 ŽÁDNÁ DOHODA S VĚŘITELI – UKRAJINĚ HROZÍ PLATEBNÍ NESCHOPNOST!

👉 Londýn – Ukrajina se potýká s problémy i po finanční stránce: válkou zmítané zemi se nepodařilo dosáhnout dohody při jednáních s věřiteli, a proto se jí prozatím nepodařilo odvrátit riziko platební neschopnosti. Při posledních jednáních se skupinou odběratelů dluhopisů nebylo dosaženo dohody o restrukturalizaci mezinárodního dluhu v celkové výši přibližně 20 miliard dolarů, bylo oznámeno v pondělí.

 

👉 Čas je velmi důležitý: DVOULETÉ ZMRAZENÍ PLATEB VYPRŠÍ 1. SRPNA. To bylo dohodnuto s mezinárodními kupci státních dluhopisů, protože Ukrajina je ekonomicky zdevastovaná ruskou agresivní válkou!

 

👉 Ukrajinský ministr financí Sergej Marčenko uvedl, že jednání budou pokračovat.  👉Očekává, že vláda dosáhne dohody do srpna 😂. Válkou zmítaná země zkoumá plány na restrukturalizaci svého zahraničního dluhu s velkými investory od konce roku 2023. Formální jednání s držiteli dluhopisů probíhají již téměř dva týdny. Cílem je restrukturalizace dluhu, aby byl zachován přístup na mezinárodní trhy. Tím by mohly být splněny i požadavky Mezinárodního měnového fondu (MMF) na restrukturalizaci.

 

👉Obě strany jsou však údajně stále daleko od sebe. Zástupci držitelů dluhopisů Marčenkův optimismus o dosažení dohody do začátku srpna nesdílí a uvedli, že vládní návrh je „výrazně za očekáváním trhu“. Návrh by podle nich mohl „významně poškodit budoucí investorskou základnu Ukrajiny a její hlavní cíl, kterým je co nejrychlejší obnovení přístupu na kapitálové trhy“.

 

👉Věřitelé Ukrajiny se bojí o ztrátu svých investic na Ukrajině v důsledku postupu ruských vojsk, a proto chtějí konec války, a to i za cenu územních ztrát Ukrajiny.

👉Tento výše citovaný článek Frankfurter Rundschau je přesně tím důvodem, proč došlo k tak náhlé změně narativu Zelenského i kyjevské propagandy o válce na Ukrajině. Ještě před pár měsíci ministr zahraničí Dmytro Kuleba tvrdil, že Ukrajina bude bojovat až do vítězství a klidně i sama, i bez západní vojenské podpory, a to tak dlouho, dokud nevytlačí Rusy z Ukrajiny. A teď se dozvídáme z německého listu, že v tichosti už dva týdny probíhají jednání Kyjeva a západních věřitelů o restrukturalizaci státního dluhu Ukrajiny a dohoda je v nedohlednu.

 

👉Pokud se ptáte, co je to restrukturalizace státního dluhu, tak v lidské řeči to znamená v podstatě dvě, resp. tři věci, pokud na ty dvě věci předtím věřitelé nepřistoupí.

👉TOU PRVNÍ FÁZÍ v restrukturalizaci je seškrtání, odpuštění a odpis dluhů Ukrajiny. Ne všech dluhů, ale určité velké a podstatné části, obvykle více než 50% všech dluhů, ale mnohdy i 70 nebo 85% z jistiny.

👉A podle toho, jak velká část to má být, tak podle toho věřitelé buď mlčí a dohoda ještě není, anebo z toho šoku úplně křičí a dohoda nebude nikdy.

 

👉DRUHOU FÁZÍ v restrukturalizačním procesu je refinancování té části dluhu, který nebude odpuštěn a odepsán.

👉Refinancování znamená, že Ukrajina si bude chtít výrazně snížit splátky výměnou za prodloužení doby splácení jistiny. A z toho také nebudou mít věřitelé radost.

👉Největším soukromým věřitelem Ukrajiny je Black Rock, kterému hrozí ztráty obrovských zemědělských ploch v Záporoží a v Charkově.

 

 

👉A TŘETÍ FÁZÍ v restrukturalizaci je odklad splácení. Na ten obvykle dochází ve chvíli, kdy věřitelé nechtějí dlužníkovi ani odpustit dluhy, ani snížit splátky za cenu prodloužení splácení.

👉A pokud dojde na tuto třetí část restrukturalizace, tak z tohoto nebudou mít věřitelé už vůbec radost, a to vzhledem k tomu, že již jednou poskytli Ukrajině odklad splátek na 2 roky, a to právě v roce 2022 po ruské invazi. PODRUHÉ JIŽ K DALŠÍMU ODKLADU NECHTĚJÍ PŘISTOUPIT, VÁLKA NEVÁLKA, SORRY JAKO.

 

👉A mezi těmi největšími věřiteli Ukrajiny je právě Black Rock a rovněž další členové tzv. Pařížského klubu, který sdružuje největší věřitele Ukrajiny.

👉Ano, kruh se uzavřel a záhada velkého propagandistického kotrmelce Zelenského volajícího po míru a výroků Mosejčukové o kapitulaci přešité na vítězství je tím vysvětlena. 👉NEHLEDEJTE ZA TÍM PROBUZENÍ ZELENSKÉHO, ani probuzení propagandistky na ukrajinské televizi. Jsou za tím obyčejné tlaky a výhrůžky věřitelů, kteří po 2 letech odkladů splátek vidí, že Ukrajina nejen nevyhraje, ale mohla by ztratit další území, do kterých zainvestoval Black Rock, největší soukromý věřitel na Ukrajině.

 

👉BlackRock Inc., Fidelity International, Amia Capital a Gemsstock Ltd patří k největším držitelům ukrajinského dluhu, jehož tržní hodnota se propadla o více než 80% od doby, kdy koncem roku 2021 začalo na hranicích země hromadění ruských vojsk, uvedl roce 2022 Reuters.

👉A právě v roce 2022 nakonec tito věřitelé dali Ukrajině odklad splátek dluhů na 2 roky do konce července 2024.

👉TAKŽE NE RUSKÁ ARMÁDA, NE RUSKÉ RAKETY, ANI RUSKÁ OFENZÍVA V CHARKOVĚ, ALE TLAK NOSATÝCH VĚŘITELŮ V KYJEVĚ DOTLAČÍ ZELENSKÉHO K MÍROVÉMU STOLU. TAKOVÁ JE REALITA!

 

https://volnyblog.news/na-ukrajine-zacina-kyjevska-propaganda-obracet-kormidlo-a-nove-hlasa-ze-k-vitezstvi-ve-valce-staci-neztratit-kyjev-vetsinu-uzemi-a-pristup-k-mori/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZELENSKÉHO „PŘIPUŠTĚNÍ PORÁŽKY“ V DOBĚ, KDY RUSKO STÁLE POSTUPUJE NA UKRAJINĚ; UKRAJINSKÝ PREZIDENT NAČRTÁVÁ MODEL PRO MÍROVÉ ROZHOVORY, ALE ZA PODMÍNEK PŘIJETÍ NÁVRHŮ UKRAJINY… 😂🙈

 

https://youtu.be/q3BobXi5rxg?si=jwoVjiBqNo_Eb7mV

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO RAKETÁCH A DRONECH VYUŽILI PUTINOVI MUŽI PODZEMNÍ TUNEL PRO OBSAZENÍ KLÍČOVÉ UKRAJINSKÉ PEVNOSTI

 

https://youtu.be/x9DaOGaTxjM?si=zBXByigPz3kDsr52

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI PRONIKLI DO LINIÍ UKRAJINSKÉHO ODPORU; RUSKO HLÁSÍ 4 VÍTĚZSTVÍ ZA 2 DNY V CHARKOVĚ

 

https://youtu.be/-0bX-eQPyp4?si=hqCSQSuruWaXvUEN

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO BOMBARDUJE UKRAJINSKÝ „NIU – YORK“ BOMBAMI FAB-3000; VELKÝ ÚTOK V DOBĚ ESKALACE BOJŮ NA DONBASU

 

https://youtu.be/B-HbMlxJhx8?si=Kqneq9BUN1PfqBnn

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝1. července 2024: ☝️ MANŽELKA ZELENSKÉHO SI OBJEDNALA VŮZ BUGATTI V HODNOTĚ 4,5 MILIONU EUR – FRANCOUZSKÁ MASMÉDIA:

 

Zaměstnanec pařížského autosalonu Bugatti prozradil podrobnosti o soukromé prezentaci nového vozu, kterou společnost uspořádala pro manžele Zelenské dva týdny před oficiálním oznámením. Elena Zelenská byla novým hyperautem ohromena a po prezentaci si jej objednala, čímž se stala první majitelkou nového Bugatti Turbillon.

Francouzští novináři prostudovali kopii faktury za nový vůz manželky ukrajinského prezidenta a zjistili, že s přihlédnutím ke všem možnostem jeho cena činila téměř 4,5 milionu eur. Vůz bude nové paní dodán začátkem roku 2026.

https://t.me/to_je_nas_svet/27495

 

☝️ZAČÁTKEM ČERVNA PŘIJELA RODINA ZELENSKYJŮ S UKRAJINSKOU DELEGACÍ DO FRANCIE NA OSLAVY 80. VÝROČÍ VYLODĚNÍ V NORMANDII.

 

Kromě oficiálních návštěv byl pár Zelenskyj přítomen na jiných méně veřejných akcích.

 

Olena Zelenska se stala prvním majitelem zcela nové Bugatti Turbillon.

 

Licencovaný zaměstnanec Bugatti v Paříži vyprávěl podrobnosti o soukromé prezentaci nového vozu, kterou společnost uspořádala pro pár Zelenskyj dva týdny před oficiálním oznámením. Olena Zelenska byla ohromena novým hypercarem a po představení zadala objednávku, čímž se stala prvním majitelem nového Bugatti Turbillon.

 

Jedná se zejména o výstavu „Paříž! a soukromou prezentaci pořádanou společností Bugatti, během níž členové ukrajinské delegace objevili nový hypercar. Podle Jacquese Bertina, zaměstnance dealera Bugattiho v Paříži, zástupci výrobce uspořádali speciální prezentaci nového vozu dva týdny před veřejným oznámením, které se konalo 20. června. Olena Zelenska byla ohromena novým vozem a zadala objednávku, čímž se stala vlastníkem prvního z 250 vozů plánovaných pro výrobu. Jacques Bertin obdivoval Olena Zelenska a řekl, že Bugatti a on sami byli velmi hrdí na to, že Zelenska je součástí rodiny Bugatti.

 

Novinářům se podařilo získat kopii faktury nového auta od manželky ukrajinského prezidenta. Cena, včetně všech opcí, činí téměř 4,5 milionu eur. Nová majitelka ji bude moci obdržet v roce 2026.

 

https://veritecachee.fr/2024/07/01/olena-zelenska-est-devenue-la-premiere-proprietaire-de-la-toute-nouvelle-bugatti-turbillon/

 

 

 

📌1. července 2024: ⚠️❗️PODVODNÉ NABÍDKY FINANČNÍCH ZISKŮ❗️⚠️

 

Znovu se začínají Telegramem šířit podvodné nabídky zisků a výhodných investic. Útočník píše zpravidla vaším jazykem a láká vás na zisky z investic, které jsou více než zajímavé. Posílá fotky svých výplat, aby vás přesvědčil k platbě z vaší karty nebo účtu. Převedené a zaplacené peníze už ale nikdy neuvidíte. A samozřejmě ani slibované zisky.

 

Takovéto „kontakty“ doporučujeme ihned blokovat, tzn. kliknout vpravo nahoře na možnost „Blokovat uživatele“ a po kliknutí v následující nabídce je Telegramu nahlásit jako spam.

 

Podvodníci používají ukradené identity reálných lidí, jako je vidět v tomto případě. Samozřejmě skutečný David Formánek tuto zprávu nikdy nenapsal a místo toho se s vámi pokuší komunikovat PODVODNÍK.

 

Buďte obezřetní ☝️☝️☝️

🙏🙏 Sdílejte

t.me/scam_alert_cz_sk

t.me/falesne_ucty

https://t.me/to_je_nas_svet/27496

 

 

📌1. července 2024: LUFTHANSA ZCELA ZRUŠILA LETY DO LIBANONU MINIMÁLNĚ DO KONCE ČERVENCE, UVEDL MLUVČÍ LUFTHANSY.

 

Tento krok přišel poté, co Bild s odvoláním na různé zdroje uvedl, že Izrael by mohl zahájit vojenskou operaci proti Hizballáhu ve druhé polovině července.

https://t.me/absurdnisvet/75517

 

 

📌1. července 2024: ⚠️⚠️⚠️ VAROVÁNÍ: PREZIDENT PUTIN DNES VYDÁVÁ CELÉMU SVĚTU NALÉHAVÉ VAROVÁNÍ:

 

USA PŘIPRAVUJÍ AKCI PROTI PTAČÍ chřipce POD FALESNOU VLAJKOU K SABOTOVÁNÍ VOLEB!!!

https://t.me/absurdnisvet/75519

 

⚠️Americký Orel chce válku s Ruským Medvědem…

https://t.me/absurdnisvet/75520

 

 

📌1. července 2024: 🇹🇷 🇸🇾 SILNÁ STŘELBA V AFRÍNU V SEVERNÍ SÝRII MEZI SYRSKÝMI REBELY A TURECKOU ARMÁDOU:

https://t.me/absurdnisvet/75522

https://t.me/absurdnisvet/75523

https://t.me/absurdnisvet/75524

 

 

📌1. července 2024: JUSTIN TRUDEAU MLUVÍ O NEBEZPEČÍ PLOCHÉ ZEMĚ….O LIDECH, KDYBY ZNALI PRAVDU….

https://t.me/absurdnisvet/75527

 

 

📌1. července 2024: STEJNÉ ZEMĚ, KTERÉ BOMBARDUJÍ LIDI (A SEBE NAVZÁJEM), SOUHLASÍ, ŽE BUDOU SPOLUPRACOVAT NA OBRANĚ ANTARKTIDY A VŠEHO, CO SE ZA TÍM SKRÝVÁ. Všechny země podepsali vzájemnou dohodu. Položte si otázku – proč?

https://t.me/absurdnisvet/75528

https://t.me/absurdnisvet/75528

https://t.me/absurdnisvet/75528

https://t.me/absurdnisvet/75528

 

📢  Pro osvěžení faktů dějin a historie z archívu o Antarktidě:

 

📢 ALE I TADY LŽE A UKAZUJE NÁM MAPU: (OBRÁZEK 2), NA KTERÉ JE DO STŘEDU NAŠÍ ZEMĚ VLOŽENA ANTARKTIDA, KTERÁ NEEXISTUJE, ALE ANTARKTIDA JE LEDOVÁ STĚNA, A TO UŽ JE.

Elon Musk, jako každý, koho známe bez výjimky, je prostě součástí stejné hry, jinak bychom ho neznali nebo by neměl pódium:

https://t.me/TomEichhorn/7282

 

📢 A.A. Simonov – „Antarktida musí být pro všechny uzavřena. Všechny země se musí spojit a bojovat proti TÉTO HROZBE všemi zbraněmi hromadného ničení.“ 👹

 

https://twitter.com/ronin19217435/status/1788717479155335222?t=DQknMpslUy-NQ6kLgxB8UQ&s=19

 

 

📌1. července 2024: VZÁCNÉ VIDEO SETKÁNÍ ZELENSKÉHO S JEHO ŠÉFY?

https://t.me/absurdnisvet/75530

 

 

📌1. července 2024, Berlín: „KULTURNÍ OBOHACENÍ„.

18:00 v Heiligensee Konradshöhe, které je typickým městem obohacení. (co mi to připomíná…🐒ZOO!)

https://t.me/absurdnisvet/75531

https://t.me/absurdnisvet/75533

https://t.me/absurdnisvet/75534

https://t.me/absurdnisvet/75535

 

 

📌1. července 2024: Z NĚMECKA NIC NEZŮSTANE:

 

S tímto vědomím varuje ministr obrany. D. Willy Wimmer před jadernou válkou.

Video ukazuje, jak podle Kohla federální demoliční koule Merkill udělala vše pro to, aby prosadila zájmy amerických okupantů a učinila z Německa cíl obcházením a porušováním smluv.

Ať už v obranné, migrační nebo zdravotní politice; Kancléřka se považovala za božskou a ignorovala zákony.

A arogantní, na historii zapomnětlivá, neschopná a bojovná vláda v této politice pokračuje.

Když to pasák nařídí, prostitutka roztáhne nohy. Možná vám odměnou bude místo v bunkru nebo let do zahraničí. Možná.

Až padne první bomba – která nedokáže rozlišit dobro a zlo…

https://t.me/absurdnisvet/75537

 

 

📌1. července 2024: PO EXTRÉMNÍCH SRÁŽKÁCH SE UPROSTŘED ULICE VE MĚSTĚ XI’AN V ČÍNĚ OTEVŘELA OBROVSKÁ PROPADLINA…..

((Co se divíme? Po celém světe, pro nás zatím z neznámých důvodů, jsou všude rozsáhlé podzemní tunely!!!))

https://t.me/absurdnisvet/75538

 

 

📌1. července 2024: MUŽ V SUKNI NA TOALETĚ PRO ŽENY SE VZTYČENÝM PENISEM.

https://t.me/absurdnisvet/75539

 

 

📌1. července 2024: AGENDA WHO O SEXUALIZACI DĚTÍ!

 

Sexualizace dětí je součástí Agendy OSN 2030 a jejím cílem je do té doby vše napravit.

 

Oficiální prohlášení Organizace spojených národů jsou jasná: chtějí, aby se změnil celý svět. Tato agenda zahrnuje zajištění toho, aby malé děti měly sexuální vztahy, naučily se masturbovat a používat online pornografii.

 

A po celém světě chtějí vaše děti, prosím pochopte TO‼️😔

https://t.me/absurdnisvet/75541

 

 

📌1. července 2024: NEJVYŠŠÍ SOUD PRÁVĚ ROZHODL, ŽE DONALD TRUMP JE IMUNNÍ VŮČI STÍHÁNÍ, POKUD JDE O ÚSTAVNÍ PRAVOMOCI.

https://t.me/absurdnisvet/75545

 

 

📌1. července 2024: HURIKÁN ZASYPAL PETROHRAD – SILNÝ VÍTR ODNESL STAVEBNÍ JEŘÁB A PO MĚSTĚ LÉTALY KULOVÉ BLESKY

https://t.me/absurdnisvet/75554

 

BREAKING – HURIKÁN BERYL V ATLANTIKU, JEHOŽ EPICENTRUM SE NYNÍ NACHÁZÍ U POBŘEŽÍ VENEZUELY A MÁ TENDENCI SE PŘESOUVAT DO MEXICKÉHO ZÁLIVU A NA POBŘEŽÍ FLORIDY!

https://t.me/absurdnisvet/75555

 

BREAKING – HURIKÁN BERYL DOPADL NA TOBAGO V KARIBSKÉM MOŘI

https://t.me/absurdnisvet/75556

 

 

📌1. července 2024, 19:50, RAZVOŽAJEV: SEVASTOPOL ODRAZIL RAKETOVÝ ÚTOK, U BALAKLAVY JIŽ BYLY SESTŘELENY 4 CÍLE:

 

Protivzdušná obrana Sevastopolu odráží raketový útok, píše šéf města Michail Razvožajev na svém kanálu Telegram.

 

Konkrétně byly nad Balaklavou sestřeleny 4 cíle – jejich úlomky dopadly do pobřežní zóny. Zatím nejsou k dispozici žádné údaje o destrukci.

 

Guvernér vyzval obyvatele, aby hlásili nebezpečné předměty záchranným službám.

 

Připomeňme, že dříve v Sevastopolu byl zaveden nový signál raketového nebezpečí – „Balistika!“. To znamená, že na město byly odpáleny balistické rakety a na nalezení úkrytu je velmi málo času – 1-2 minuty.

 

https://www.vesti.ru/article/4025791

 

 

📌1. července 2024, 20:14: HURIKÁN SRAZIL VĚŽOVÝ JEŘÁB V PETROHRADĚ:

 

Na staveništi v Něvské čtvrti Petrohradu se kvůli silnému větru zřítil věžový jeřáb.

 

Silný bouřlivý vítr v Petrohradě vystřídal třicetistupňová vedra. Podle guvernéra města Alexandra Beglova pracují městské služby ve vylepšeném režimu, aby eliminovaly špatné počasí.

 

„V souvislosti s povětrnostními podmínkami žádám obyvatele Petrohradu, aby minimalizovali pohyb po městě,“ napsal Beglov na Telegramu.

 

https://www.vesti.ru/article/4025829

 

 

📌1. července 2024, 18:17: SOUD ROZHODL, ŽE TRUMP MÁ ČÁSTEČNOU IMUNITU:

 

Bývalý americký vůdce Donald Trump, který se uchází o znovuzvolení prezidentem země, má podle rozhodnutí Nejvyššího soudu USA částečnou imunitu před soudním stíháním.

 

Dokument poznamenává, že pro Trumpa a další bývalé vůdce Spojených států se plná imunita před trestním stíháním vztahuje na akce v rámci „ústavních pravomocí“.

 

Bývalý americký vůdce má navíc „nárok na alespoň pravděpodobnou imunitu před trestním stíháním za všechny činy v rámci svých oficiálních pravomocí“. Imunita zároveň není poskytována pro žádné jiné akce. Americký Nejvyšší soud také zrušil dřívější rozhodnutí odvolacího soudu, který rozhodl, že Trump nemá imunitu před soudním stíháním v případě nezákonných pokusů udržet si moc.

 

Trump v komentáři k rozhodnutí soudu uznat jeho částečnou imunitu za činy z doby jeho prezidentství napsal na sociální síti Truth Social: „Velké vítězství pro naši ústavu a demokracii. Jsem hrdý na to, že jsem Američan!“

 

https://www.vesti.ru/article/4025603

 

 

📌1. července 2024, 20:24, NEBENZJA: KONFLIKT NA UKRAJINĚ NELZE VYŘEŠIT ZA JEDEN DEN:

 

Konflikt na Ukrajině nelze vyřešit za jeden den. Uvedl to stálý představitel Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja na tiskové konferenci.

 

„Ukrajinskou krizi nelze vyřešit za jeden den,“ řekl ve vysílání televize Russia 24.

 

Tak se Nebenzja vyjádřil k prohlášení amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, který opakovaně prohlásil, že pokud se vrátí do Bílého domu, ukončí konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem během jednoho dne.

 

https://www.vesti.ru/article/4025835

 

 

📌1. července 2024, 17:07, MINISTERSTVO VNITRA DAGESTÁNU: TERORISTÉ CHTĚLI ZAÚTOČIT NA ŠÍITSKOU MEŠITU V DERBENTU:

 

Teroristé, kteří 23. června zaútočili na kostel a synagogu v Derbentu, plánovali také útok na šíitskou mešitu. Oznámil to ministr vnitra Dagestánu Abdurashid Magomedov.

 

Na setkání mezi šéfem Dagestánu Sergejem Melikovem a zástupci institucí občanské společnosti Magomedov řekl, že teroristé, „kteří znesvětili synagogu a kostel“ v Derbentu, plánovali udělat totéž v šíitské mešitě. „Jen některé okolnosti, o kterých teď nechci mluvit, jim v tom zabránily,“ dodal.

 

  1. června ozbrojení militanti zaútočili na kostel a synagogu v Derbentu, synagogu a stanoviště dopravní policie v Machačkale. Podle šéfa Dagestánu bylo v důsledku útoku v Dagestánu zabito 22 lidí.

 

Na základě těchto útoků byla zahájena trestní řízení podle paragrafů o teroristickém činu, o nezákonném nabývání, skladování a přepravě střelných zbraní, o krádeži střelných zbraní.

 

https://www.vesti.ru/article/4025444

 

 

📌1. července 2024, 9:50, NETANJAHU: IZRAEL JE JIŽ BLÍZKO ELIMINACI HAMÁSU V GAZE:

 

Izrael dokončuje etapu eliminace Hamásu, řekl premiér židovského státu Benjamin Netanjahu.

 

Izraelské obranné síly budou pokračovat v útocích na zbytky hnutí, dodal šéf vlády.

Podle Netanjahua 30. června navštívil umístění divize Gazy. Izraelská armáda udělala v Rafáhu velký pokrok.

 

Připomeňme, že 29. června IDF oznámila zničení velkého počtu militantů Hamásu v Rafáhu. Izraelská armáda hlásí, že boje se odehrávají jak na zemi, tak v podzemí. Konkrétně byl na území školy nalezen sklad se zbraněmi.

 

Podle nejnovějších údajů ministerstva zdravotnictví pásma Gazy se obětí úderů izraelské armády stalo téměř 38 tisíc lidí. Dalších 87 tisíc bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4025760

 

 

📌1. července 2024, 20:40: NEBENZJA: IZRAELSKÉ DODÁVKY PATRIOTŮ NA UKRAJINU BUDOU MÍT POLITICKÉ DŮSLEDKY:

 

Stálý zástupce Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja uvedl, že případný převod systémů protivzdušné obrany Patriot Izraelem kyjevskému režimu by měl politické důsledky.

 

„Předpokládám, že rozhodnutí, které může být v této věci učiněno, může mít samozřejmě určité politické důsledky,“ řekl diplomat na tiskové konferenci ve vysílání televize Russia 24.

 

Americká média již dříve informovala, že izraelské a ukrajinské vedení diskutují o předání až osmi sad systémů protivzdušné obrany Patriot do Kyjeva.

 

https://www.vesti.ru/article/4025838

 

 

📌1. července 2024, 23:10: SVĚTOVÁ BANKA ZAŘADILA RUSKO DO KATEGORIE VYSOKOPŘÍJMOVÝCH ZEMÍ:

 

Světová banka zařadila Rusko do kategorie zemí s vysokými příjmy obyvatelstva – odhadla je na 14 250 dolarů ročně. Od roku 2022 se příjmy Rusů v měnovém vyjádření zvýšily o 11 procent. Navzdory západním sankcím Moskva obnovila aktivitu v obchodu, finančním sektoru a stavebnictví.

 

https://smotrim.ru/video/2829203

 

 

📌1. července 2024, 23:27: PŘI OSTŘELOVÁNÍ ŠEBEKINA BYL ZRANĚN ZAMĚSTNANEC MINISTERSTVA PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE RUSKA:

 

Při ostřelování města Šebekino v oblasti Belgorod byl při hašení požáru zraněn řidič hasičského vozu.

 

„V Šebekinu hasiči z oddělení uhasili auta, která začala hořet v důsledku útoku dronu na parkovišti u nákupního centra. Poté byl na strážného ve službě opět shozen výbušný předmět,“ uvádí Ministerstvo pro mimořádné situace Ruské federace na svém kanálu Telegram.

 

Je třeba poznamenat, že řidič hasičského vozu byl ve stavu středně závažné převezen do nemocnice.

 

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov již dříve na svém kanálu Telegram napsal, že při ostřelování Belgorodu a regionu ukrajinskými ozbrojenci bylo zraněno sedm lidí. Mezi nimi je jedno dítě, čtyři ženy.

 

https://www.vesti.ru/article/4025974

 

 

📌2. července 2024, 2:00: SEVERNÍ KOREA PROVEDLA ZKUŠEBNÍ ODPÁLENÍ NOVÉHO TYPU BALISTICKÉ RAKETY:

 

  1. července Severní Korea provedla zkušební odpal nového typu balistické rakety Hwasongpho-11Da-4.5.

 

Podle Ústřední telegrafní agentury (KCNA) je novým typem střely taktická balistická střela, která může nést supervelkou hlavici třídy 4,5 tuny.

 

„Dne 1. července raketové ředitelství KLDR úspěšně provedlo zkušební odpálení nového typu taktické balistické rakety Hwasongpho-11Da-4.5,“ uvedla agentura.

 

Jak vysvětluje KCNA, zkušební let byl proveden na maximální vzdálenost 500 kilometrů.

 

Podle agentury se v červenci raketový úřad chystá otestovat Hwasongpho-11Da-4.5, aby otestoval přesnost zásahu, letové vlastnosti a explozivní sílu supervelké hlavice v průměrném dosahu 250 kilometrů.

 

Na konci června KLDR oznámila úspěšný test nové rakety s odnímatelnou manévrovací hlavicí.

 

https://www.vesti.ru/article/4026045

 

 

📌2. července 2024, 2:12: UKRAJINSKÝ DRON ZNIČEN NAD BRJANSKOU OBLASTÍ:

 

Nad územím Brjanské oblasti byl zlikvidován ukrajinský dron, uvedl gubernátor Alexander Bogomaz ve svém kanálu Telegram.

 

„Bezpilotní letoun leteckého typu byl zničen nad Surazhským okresem silami protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace,“ napsal.

 

Podle Bogomaze nedošlo k žádným obětem ani škodám. Na místě pracují operativní složky.

 

V noci na 1. července posádky protivzdušné obrany ve službě zlikvidovaly 36 UAV Ozbrojených sil Ukrajiny nad několika regiony Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4026010

 

 

📌2. července 2024, 4:32, WSJ: NATO JMENUJE OSOBU ODPOVĚDNOU ZA DLOUHODOBOU PODPORU KYJEVA:

 

NATO se chystá zřídit pozici odpovědnou za poskytování dlouhodobé podpory Ukrajině, uvádí The Wall Street Journal s odvoláním na zdroje.

 

Podle deníku tento post zaujme vysoce postavený civilní úředník, který bude v Kyjevě.

 

Bude se zabývat dlouhodobými potřebami Ukrajiny v oblasti vojenské modernizace a nevojenské podpory. Odpovědná osoba bude podřízena jak velitelství aliance v Bruselu, tak novému velení, které vzniká v německém Wiesbadenu, aby koordinovalo dodávky vojenského vybavení do Kyjeva.

 

Publikace tvrdí, že odpovídající rozhodnutí bude oznámeno na nadcházejícím summitu aliance ve Washingtonu.

 

https://www.vesti.ru/article/4025984

 

 

📌2. července 2024, 4:06, Saldo: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SE SNAŽÍ HODIT SABOTÉRY DO CHERSONSKÉ OBLASTI:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny se pokoušejí vrhnout malé skupiny sabotérů na člunech přes Dněpr do levobřežní části Chersonské oblasti.

 

„Ukrajinské formace pravidelně posílají malé skupiny přes Dněpr, obvykle na gumových člunech, na klíčových místech po celé délce koryta řeky v našem regionu,“ řekl agentuře RIA Novosti šéf regionu Vladimir Saldo.

 

Ruská armáda je připravena identifikovat a zničit sabotéry a teroristy.

 

Podle Salda ukrajinští vojáci pokračují v ostřelování dělostřelectvem a minomety a s pomocí bezpilotních letounů útočí na osady v 15kilometrové zóně podél Dněpru.

 

Saldo dříve uvedl, že ruští výsadkáři ve směru na Cherson paralyzovali práci ukrajinských dronů a zničili opakovač.

 

https://www.vesti.ru/article/4026042

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 02.07.2024“:

➡️☭☆ „Osmdesátka“ skupiny vojsk „Sever“ potlačuje palebné body ukrajinských ozbrojených sil. Oblíbenou taktikou nepřítele je použití soukromého sektoru pro úkryty;

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Teroristé, kteří zaútočili na kostel a synagogu v Derbentu, plánovali nálet na šíitskou mešitu, uvedl šéf dagestánského ministerstva vnitra.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Izrael se blíží dokončení fáze eliminace vojenského potenciálu hnutí Hamás v pásmu Gazy, zatímco „údery proti jeho zbytkům budou pokračovat,“ řekl Netanjahu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Možná izraelská dodávka systémů protivzdušné obrany Patriot na Ukrajinu „může mít určité politické důsledky,“ řekl stálý představitel Ruska při OSN Nebenzya.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Gladkov oznámil, že během ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami v Belgorodu a oblasti Belgorod bylo zraněno 7 civilistů, včetně dítěte

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Americká Demokratická strana může nominovat Bidena jako svého prezidentského kandidáta již 21. července, uvádí Bloomberg

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka vrtulníku Ka-52M zničila nepřátelský personál a techniku ​​v oblasti odpovědnosti skupiny sil Sever.

Úder provedly neřízené střely letounů S-8.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ NIZOZEMSKÉ ÚŘADY VYDALY POVOLENÍ K VÝVOZU 24 STÍHAČEK F-16, Z NICHŽ PRVNÍ BUDE BRZY DODÁNA NA UKRAJINU.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP