nuklear

Trump varuje Bidena před Ukrajinou: ‚Pak přijdou atomovky‘

26.1.2023

Požadavky nyní končí „šílenou válkou“.

Prezident Trump, vyprovokovaný oznámením Joea Bidena, že USA, které už daly Ukrajině desítky miliard dolarů, nyní povolují vyslání 31 tanků Abrams do bojové země, říká, že válka musí nyní skončit.

Na Post Millennial byl Trump citován ze sociálních médií: „Nejprve POŠLETE TANKY, PAK POŠLETE NUKLEÁRNÍ ZBRANĚ. Skončete tuto šílenou válku HNED. Je to tak snadné!“

Zpráva uvádí, že Trumpův komentář přišel poté, co Biden oznámil, že USA pošlou do východní Evropy tanky Abrams, které mají být použity v boji mezi Ukrajinou a invazním Ruskem.

Zrovna tento týden bylo také oznámeno, že Vladimir Putin by mohl být schopen uzavřít dohodu s Talibanem v Afghánistánu, aby získal přístup k americké válečným zbraním v hodnotě miliard dolarů, která tu nechala, když Biden zorganizoval útěk amerických sil z Afghánistánu.

Biden právě tento týden oznámil plán poslat tanky na pomoc Ukrajině v boji proti Rusku.

Biden řekl, že se okamžitě zapojí 31 tanků.

Zpráva také poznamenala: „USA dosud poskytly Ukrajině několik balíčků nouzového financování, z nichž největší má hodnotu 40 miliard dolarů. To také zahrnuje 3,75 miliardy dolarů, které byly odeslány na začátku roku 2023, včetně miliard v těžkých zbraní.“

Daily News také uvedlo, že Německo souhlasilo s odesláním 14 high-tech tanků Leopard 2 Ukrajině a Británie, Polsko, Nizozemsko a Švédsko přidávají další tanky nebo jiná vozidla a zásoby.

Newsweek zdůraznil naléhavost Trumpova varování.

Ve skutečnosti řekl, že „atomové zbraně“ by mohly přijít v důsledku rozhodnutí západních zemí poslat dlouho požadované tanky na Ukrajinu uprostřed  probíhající války proti Rusku.“

babiš pavel

Podle článku 5 smlouvy o NATO nemá Česká republika žádné „spojenecké závazky“!!!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi ZDE:

Severoatlantická smlouva

Washington, DC, 4. dubna 1949

  • 4. dubna 1949 – Poslední aktualizace 9. prosince 2008 13:22

Článek 5

Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti. Každý takový útok a všechna opatření učiněná v jeho důsledku budou neprodleně oznámena Radě bezpečnosti. Tato opatření budou ukončena, jakmile Rada bezpečnosti přijme opatření nutná pro obnovení a zachování mezinárodního míru a bezpečnosti.

ZDROJ: https://www.nato.int/cps/en/natohq/official_texts_17120.htm?selectedLocale=cs

Logo NATO

Závislá dezinformační média (např. Aktuálně.cz, Forum24, Novinky.cz a další) útočí na Andreje Babiše za výrok, že by neposlal vojenskou pomoc Polsku v případě jeho napadení. Presidentský kandidát se nechal touto hysterickou kampaní trochu zmást a zcela zbytečně svůj výrok následně mírnil.

V článku 5 smlouvy o vzniku NATO bychom ale slova jako „závazek“, „musí“, „je povinen“ hledali marně Prostě tam nejsou. Slovní spojení „spojenecké závazky“ nebo „plnit spojenecké závazky“ jsou tudíž zjevnou dezinformací, kterou ovšem závislá média donekonečna opakují a pan Cemper a další strážci a „ověřovatelé faktů“ to ignorují. Podle článku 5 smlouvy o NATO Česká republika žádné spojenecké závazky nemá!!

Americký „štěkozuřipes“ Martin Fendrych znění článku 5 Washingtonské smlouvy ocitoval ve svém textu „Babišovi nezáleží“ na aktuálně.cz. Každý Fendrychův čtenář si tam mohl přečíst, že dotčený článek obsahuje pouze sloveso „považovat“ („consider“), takže veškeré „spojenecké závazky“ a „záruky bezpečnosti“ spočívají v onom „považování“. Členské státy budou považovat útok na jeden z nich na útok na všechny a přijmou opatření, která budou považovat za vhodná (třeba poslat balenou vodu). Žádné závazky, žádné záruky bezpečnosti! Propaganda a lež od samého počátku.

Onen slavný článek 5 dává pouze možnost vstupu do války tím, že připouští vojenskou pomoc v případě napadení jiného. A to vyhovuje zejména Anglosasům (Velká Británii + USA), kteří v době před rokem 1949 museli ke svému vstupu do válek organizovat různé provokace (atentát na následníka trůnu v Sarajevu, pogrom na Němce v Polsku v létě 1939, provokování Japonska k útoku na Pearl Harbor apod.). Oba jmenované státy přitom vždy odmítaly jakákoli jednání jak před vznikem konfliktu, tak během konfliktu. Situace se nyní opakuje na Ukrajině – viz odmítání jednat s Ruskem o bezpečnostních zárukách, ozbrojené provokace, atentáty, Minské dohody jen na oko apod.

Prezidentský protikandidát Petr Pavel na situaci reagoval oznámením, že jako president co nejdříve Polsko navštíví. Tedy to Polsko, které v roce 1918 obsadilo Těšínsko a vyprovokovalo tzv. sedmidenní válku, Polsko, které se v roce 1938 přiživilo na mnichovském diktátu a obsadilo Bohumín a další československá území, Polsko, které v roce 1945 vyhnalo všechny Čechy z Kladska a Slezska. Z takové historické zkušenosti lze ovšem usuzovat, že „Polsko, náš spojenec v NATO“ by v případě napadení ČR na pomoc nejspíš přispěchalo, ale možná s cílem pokusit se opět „přifařit“ nějaké další území.

Babišova slova o nepomoci Polsku jsou proto výrokem zralého a historie znalého státníka! Jako prezident by měl plné právo nesouhlasit s jakoukoli materiální či dokonce vojenskou pomocí napadenému členskému státu a smlouva o založení NATO mu v tom nijak nebrání. Jediný závazek, který tato smlouva obsahuje, je závazek dodržovat Chartu OSN, který se ovšem nedodržuje (viz útok na Jugoslávii apod.). Členství v NATO je proto jen zdrojem problémů, nákladnou zbytečností a výtahem ke kariéře pro lidi typu Petra Pavla. Zárukou bezpečnosti není v žádném případě.

ZDROJ: Czech Free Press https://www.czechfreepress.cz/pavel-krivka/podle-clanku-5-smlouvy-o-nato-nema-ceska-republika-zadne-spojenecke-zavazky.html

USA letectvo

Američané plánují nasadit na Ukrajině letectvo pod pláštíkem „dobrovolníků

27.1.2023

To už tady bylo, kdo si pamatuje „Air America“ z války v Indočíně?

Bývalý americký plukovník US Airforce Jeffrey Fischer vyzval v ukrajinské provládní hlásné troubě Kiev Post k vytvoření žoldáckého letectva, které by bojovalo na Ukrajině proti Rusům. Tito piloti „žoldáci“ by pilotovali západní letadla a aktivně by se účastnili bojů. To by byla další eskalace americko-ruského konfliktu. Americké jednotky už na Ukrajině sice dávno bojují, ale oficiálně jen jako „dobrovolníci“ a bojují sice se západními zbraněmi, ale v ukrajinských uniformách.

Vytvoření „námezdního“ letectva už by se za dobrovolnické jednotky vykládalo daleko obtížněji. To není jen o pilotech, ale i o podpoře vycvičeného pozemního personálu, systémů koordinace s pozemními jednotkami atd. atd. Navíc moderní letadla jsou enormně drahá a mohou je proto obsluhovat pouze aktivní piloti vyškolení na tento typ letadla, kteří jsou v aktivní službě. Představě, že si do F-18 sedne nějaký penzista, který má sice pilotní průkaz, ale se stíhačkou letěl naposledy před 20 lety, jen představitelná snad jen pro důvěřivé a hloupé čtenáře pro vládních medií jako Forum24, či Respekt.

Jenže americké tajné služby mají s tímhle „námezdním“ letectvem už zkušenosti. V době války ve Vietnamu, propukla válka i v sousedním Laosu, který částečně okupovala vietnamská vojska ze Severu a vietnamští komunisté podporovali laoské komunistické revolucionáře v úsilí o získání vlády nad zemí vojenskou cestou. Americký kongres ale neschválil přímé nasazení amerických jednotek v Laosu (a Kambodže) a tak CIA vymyslela tzv. Air America. Vycvičení američtí piloti vystoupili formálně z armády a stali se z nich „žoldáci-dobrovolníci“, stejně jako z pozemního personálu. Na letadlech se přemalovaly státní znaky a najednou tu byla armáda „žoldáků“, kde úplně náhodu létali američtí piloti (jen ne v amerických uniformách), na amerických letadlech a obsluhoval je americký pozemní personál. Za zmínku stojí snad, že tato armáda utrpěla v Laosu velké ztráty a byla poražena.

Podle všeho se dnes chystá podobný model i pro Ukrajinu.

ZDROJ: Česká Věc https://ceskavec.com/2023/01/americane-planuji-nasadit-na-ukrajine-letectvo-pod-plastikem-dobrovolniku-to-uz-tady-bylo-kdo-si-pamatuje-air-america-z-valky-v-indocine

bezplatné zdravotnictví

V liberálně-demokratické Evropě se připravuje odstranění bezplatného zdravotnictví a likvidace sociálního systému

26.1.2023

Na válku s Ruskem peníze jsou, pro bílé Evropany ne

Ve Velké Británii se připravuje zrušení bezplatné zdravotní péče a její následná privatizace a pokusné balonky, chystající mediálně-informační pole, jsou už venku. Podle předchozího ministra zdravotnictví Sajida Javida (typicky britské jméno) je potřeba zavést zpoplatnění návštěv pacientů u praktických lékařů i specialistů. Podle něj to povede ke zkvalitnění péče a zrychlení plánovaných zákroků atd. Prý je současný systém neudržitelný. To vše v době, kdy britská vláda investuje obří prostředky do války proti Rusku. Na Ukrajinu putují masivní dodávky zbraní, zapojují se tam britští vojáci, posílají velké finanční půjčky atd. Na válčení s Rusem peníze jsou, pro běžné Brity ale nikoliv.

Problém britského zdravotnictví je především v tom, že ho využívá mnoho osob, které do něj nikdy nepřispívaly. Jde hlavně o barevné imigranty a uprchlíky. Bílí Britové zkrátka neplatí na zdravotním pojištění dost, aby uživili i miliony imigrantů, kteří ho zdarma využívají.

Podobný plán má i ukrajinská vláda P. Fialy. Už se začínají ozývat hlasy pro vládních „odborníků“ o „plýtvání“ (drzý Čech si dovoluje chodit s nemocemi k lékaři..) a nutnosti dalších příjmů do zdravotnictví. Situace v ČR je úplně stejná jako ve Velké Británii. I „česká“ vláda P. Fialy masivně dotuje válku na Ukrajině i ona cíleně přilákala stovky tisíc imigrantů, kteří čerpají zdravotní péči zcela zdarma a do systému nijak nepřispívají a chystá omezování sociálního systému pro původní české obyvatelstvo (pozdější odchod do penze, nadstandard ve zdravotnictví, což se rovná zpoplatnění zdravotní péče, atd. atd.)

Ozývají se ale další země. Namátkou Slovensko, Německo atd.

Cílem globálních elit je zlikvidovat evropský solidární sociální systém a přinést další rozvrat do společnosti. S bílou Evropou se již nepočítá, tak proč její příslušníky léčit, že?! Podle chorobných mozků globální finanční oligarchie je to jen plýtvání zdroji. Nechají si to bílé národy Evropy líbit?

ZDROJ: Česká věc

https://ceskavec.com/2023/01/v-liberalne-demokraticke-evrope-se-pripravuje-odstraneni-bezplatneho-zdravotnictvi-a-likvidace-socialniho-systemu-na-valku-s-ruskem-penize-jsou-pro-bile-evropany-ne

putin-rusko

Putinovo poslední varování zemím NATO: Nebrečte potom, že jsme Vám to neřekli dopředu!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

27.1.2023

migranti

Epidemie záškrtu, svrabu a tuberkulózy – to vše objevili lékaři v bruselském squatu obývaném ilegály

26.1.2023

Jeden squat plný ilegálů nakažených v Evropě víceméně vymýcenými nemocemi a jen o něco dál jiný squat plný kolaborantů, kteří těmto jedincům dlouhodobě umožňují infiltrovat Evropu. Jak symbolické!!

Nemělo by se právě osazenstvo tohoto evropskými občany štědře dotovaného squatu nahnat do zablešeného squatu na brigádu, aby okusili „vlastní medicínu,“ kterou připravují občanům obohacovaných zemí Evropy?

 

Od loňského října se téměř tisíc žadatelů o azyl zmocnilo bývalé budovy FPS Finance v Schaerbeeku. Ve zcela vybydlené budově se znovu objevují zapomenuté nemoci.

Podle lékařů je mnoho lidí postiženo záškrtem, nemocí, která již v Evropě vymizela. „Belgičtí lékaři tuto nemoc nikdy v životě neviděli,“ řekl David Vogel z Lékařů bez hranic. Ten také varuje před případy tuberkulózy, „nemoci přítomné v Belgii v minulém století, kdy jsme se zahřívali uhlím a nevětrali.“

A konečně, mnoho žadatelů o azyl se také nakazí svrabem, nemocí spojenou se základní hygienou. Tento jev je obtížné zastavit, protože i když jsou příznaky léčeny, obyvatelé se vrátí do infikovaných postelí nebo vedle někoho kontaminovaného. „Je to nikdy nekončící řetězec,“ uzavírá Vogel.

 

Mimochodem, Lékaři bez hranic, kteří na návrat již vymýcených nemocí do Evropy upozorňují, jsou za to, že se opět objevily v Evropě, spoluzodpovědní. Mimo jiné i jejich pašerácké lodě dováží do Evropy tyto „obohacující“ jedince, kteří jsou semeništěm nejen tří uvedených, ale i mnoha dalších nemocí…

Odpad nahromaděný ve dvoře budovy.

Squatovaná budova FPS Finance v Schaerbeeku.
squatovaná budovaZDROJ:Necenzurovaná Pravda, Slovankahttps://necenzurovanapravda.cz/2023/01/epidemie-zaskrtu-svrabu-a-tuberkulozy-to-vse-objevili-lekari-v-bruselskem-squatu-obyvanem-ilegaly/

sahara

Sahara pod sněhem: Jde o další ukázku propagovaného „globálního oteplování“? (video)

26.1.2023

Stále více již chápu proč se ještě donedávna proklamované „globální oteplování“ přeměnilo na „klimatickou změnu.“ Jednoduše se zřejmě čeká na to, co se bude dít dál. Třeba se za rok dozvíme, že dochází k přechodu na „dobu ledovou.“

Každopádně nejsou změny klimatu nic neobvyklého, v historii se měnilo mnohokrát. Proto by nebylo nic podivného, kdyby docházelo ke změnám i nyní.

Je to však poprvé v historii, kdy je klima zneužito k zavádění celosvětové diktatury.

ilustrace

Úžasné fotografie severoafrické zimy kolují za zády mediálního mainstreamu už týden, od 19. ledna.
ilustrace
Meteorologové vše zdůvodnili zní střízlivě:
„Na zadní straně středomořské cyklóny dosáhly masy studeného arktického vzduchu severní Afriky. Začátkem tohoto týdne tam začalo sněžit a rozšířilo se i do pouštních oblastí. Sahara byla poté oblečena v bílém.“
Jde o velmi vzácný jev počasí: k něčemu podobnému došlo teprve popáté za posledních 42 let. Meteorologové také hovoří o „bezprecedentní“ události.

I v příštích dnech bude od severu a severovýchodu proudit vytrvalý přísun studeného vzduchu, takže se na severu Alžírska může nadále vyskytovat sněžení.

 

ZDROJ: Necenzurovaná Pravda, Slovanka https://necenzurovanapravda.cz/2023/01/sahara-pod-snehem-jde-o-dalsi-ukazku-propagovaneho-globalniho-oteplovani-video/

smis

Vyhodíte ji dveřmi – vrátí se vám oknem aneb vakcinační mortalita ve Spojených státech

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

26.1.2023

Tomáš Fürst

Z několika stran jsem byl upozorněn na článek Marka Skidmora, který dochází k závěru, že v důsledku covidových vakcín ve Spojených státech zemřelo možná přes čtvrt milionu lidí. Už samotný fakt, že mi během dvou dnů přišlo asi deset upozornění na tuto publikaci, svědčí o jisté úrovni nervozity, alespoň tedy v kruzích, ze kterých mi chodí maily😊. K článku jsem napsal několik komentářů, o které se s vámi rád podělím.

1. Odhad počtu úmrtí po vakcíně presentovaný v článku se řádově shoduje s mým názorem. Už dlouho mám v hlavě velmi hrubý odhad, vytvořený na základě mnoha různých datových sad s různou vypovídací hodnotou, že po mRNA vakcíně zemře řádově 1 člověk z tisíce. To je na jedné straně naštěstí dost málo, něco mezi skákáním padákem a turistikou v Himalájích (viz tahle skvělá grafika). Na druhé straně, pokud v USA naočkovali čtvrt miliardy lidí, tak jich řádově čtvrt milionu po vakcíně možná skutečně zemřelo. Tolik „back of the envelope calculations“.

2. Citovaný článek je založen na dotazníkovém šetření representativního vzorku americké populace, kterého se účastnilo 2840 respondentů. Asi 17% respondentů odpovědělo, že ve svých sociálních kruzích má někoho, kdo zemřel po covidu. Asi 9% respondentů odpovědělo, že ve svých sociálních kruzích má někoho, kdo zemřel po covidové vakcíně. Pronásobením toho poměru skutečným počtem úmrtí s covidem v USA v daném období docházejí autoři k odhadu, že skutečných úmrtí po covidových vakcínách bylo asi 280 tisíc.

3. Rozhodně není špatný nápad se takto zeptat a výsledek je zajímavým střípkem do skládanky evidence. Na druhé straně, dotazníkové šetření je obecně považováno za evidenci s poměrně nízkou vahou, hned po dlouhém pohledu z okna. Covidisté tedy jistě tuto studii smetou ze stolu jedním pohybem.

4. Prostý pohled do oficiální americké farmakovigilanční databáze VAERS poskytuje prakticky stejnou informaci, a to již téměř dva roky. K dnešnímu dni obsahuje asi 16 500 nahlášených úmrtí po covidových vakcínách. Panuje všeobecná shoda na tom, že závažných podezření na nežádoucí účinky vakcín je hlášena maximálně jedna desetina (spíše však ještě méně), tohle číslo je tedy třeba násobit asi tak dvaceti, což dává podobný výsledek jako citovaný článek. Evidence z oficiální farmakovigilanční databáze je navíc rozhodně silnější než evidence z dotazníkového šetření.

5. Mimo rámec citovaného článku dodávám, že je docela nepříjemné, že vakcinační mortalita má patrně jinou věkovou strukturu než covidová mortalita. Covid zabíjel především starší lidi, zatímco po vakcínách umírají i mladší. Proto je důležité udělat pořádně risk-benefit analýzu s ohledem na věk a prodělání infekce. Dle mého názoru od začátku vakcinační kampaně platilo (a platí to stále), že mRNA vakcínami má smysl očkovat jen staré lidi, kteří infekci ještě neprodělali. Na SMIS jsme to psali poprvé už v létě 2021 a vysloužili si za to nálepku dezinformátorů.

ZDROJ: SMIS https://smis-lab.cz/2023/01/26/vyhodite-ji-dvermi-vrati-se-vam-oknem/

kampaň

Dalši kampaň za nama. Polityci se směju, z lidi kape krev

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Blog – převzato z blogu Ládi Větvičky

26. 1. 2023 
Mam taky divny pocit, že nam to robi schvalně. Od roku 2010 do roku 2030 su enem dva roky, kdy nebyly a nebudu jakesik hlupe volby. Prezident, parlament, senat, eurosajuz, kraje, obce a ja nevim co všecko.

A do teho bilbordy, reklamy na kandydaty, reklamy proti kandydatum, volebni schuze, vlajky, fangličky, neustala propaganda v medyjach…

Bolševik robil raz za štyry roky volby, kere žadnyma volbama nebyly, ale stejně tam člověk musel valit, jinak by se člověk nedostal ani do Chalupek, ne tak na Krk. A tihle novi šašci zas přišli ze systemem, kery ma každeho znechutit, bo ma pocit, že ten volebni hnus každeho 1. ledna začina, ale nikdy nekonči.

Mame teho zapotřebi? V zitřejšich volbach budeme vybirat mezi Losnu a Mažňakem, komunystu nebo komunystu, ulizanym Fantomasem nebo proradnym Netopyrem. Z lidu kape krev, jak su všeci rozhadani. Hadaju se v rodinach, hospodach aji na naměsťach. Čert nam byl dlužny taku cypovinu jako prezidentske volby. Kdyby byla veřejna volba prezidenta před sto rokama, Masaryk by nikdy neprošel. Měl vroubky u naroda, a to se neodpušťa.

Přitem jaky je rozdil mezi kandydatama? Jeden byl agentem Moskvy a Wošinktona, druhy se schazal s bolševicku policiju, s keru se ten prvni schazal už z pryncypu věci. Jeden jak druhy. Tuž jak ma člověk rozhodnut? Zkuste si řict – dal bysem svoju dceru zelene gumě, kera robila pro obě strany? Ale je zas tak hezky oblečeny, pysk vystajlovany, fajně lingvistycky vycvičeny, nerobi skoro žadne chyby. Anebo bysem dal dceru mezinarodnimu obchodnikovi, kery neumi pořadně česky, plete pate přes devate, dojebal tuto republiku tajak žadny jiny? Ale co když ten prvni ju dojebe ještě vic, až se dostane ke korytu? V životě v polityce nebyl, jedine, co umi, je vydavat rozkazy. A hlavně je přijimat.

Tuž, těžka volba.

Je třiatřicet roku po plyšaku, kdy došlo k pokojnemu předani moci od komunystu k tym komunystum pravdolaskařskym.

Představte si, že třiatřicet roku po valce, v roce 1978 se do Německa vracaju dva chlopi. Oba dva byli v NSDAP, ale to byl v te době taky zvyk pro ty, keři chtěli čehosik dosahnut. Jeden robil pro firmu s chemickyma produktama, řekněme BASF. Nic zleho nezrobil. Pravda, stykal se se sudruhama ze strany, ale to se tak nějak tenkrat robilo. A su tam jakesik nejasnosti s financovanim jakehosik Orliho hnizda. Nebo jineho fogla, to neni podstatne.

Druhy robil pro Abwehr. Byl už dobře vycvičeny pro vysazeni v tylu nepřitela, ale jak na potvoru, valka skončila. Co fčil? Držet se přisahy bude znamenat ztratu naprosto všeckeho. Mohl by maximalně tak hlidat vrata v ulici Polityckych vězňu. A tak zapomina na přisahu a přeběhne na druhu stranu. Na tym přece neni nic špatneho. Je mlady, ma znalosti, tuž byla by škoda, aby šel kajsik hazat lopatu. A tak přebiha na druhu stranu, proti kere byval cvičeny.

A po třiatřiceti rokach se potkavaju, aby se jeden z nich stal řišskym kancleřem.

Těžka volba, co?

Tuž utřete si krev z rozbitych pysku, jednemu z nich to hoďte, zaplaťte přišerne ceny za eletryku, plyn, žradlo, poděkujte politykum za inflaci, kera vam enem za loňsky rok ukradla z uspor okolo 20% a přišti rok vas čeka podobna šaškarna.

Taky divny smich je slyšet ze zakulisi, že? To se vam fialova sebranka směje a těši, až po volbach rozjede tu svoju rakušacku maškaradu naplno. Bo jestli zme ve valce, jak tvrdi jeden z kandydatu, pak si chystejte neenem peněženky, ale aji maskače.

Ladik Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Poruba

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797263

větvička

Dvakrat zme si postavili do čela generala a přišly zle dny. Zrobime to po třeti?

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

25. 1. 2023 

Blog – převzato z blogu Ladislava Větvičky

Poprve se postavil general do čela vlady v roce 1938. Podruhe se dostal general do funkce prezidenta v roce 1968.

Aji když se rozjařeny lid radoval, bo v tom viděl šanci na lepši vyvoj, velice rychle nasledovaly největši prusery v našich dějinach.

V roce 1938 po protestach lidu byl do čela vlady postaveny legionařsky hrdina, general Syrovy. Lid se zklidnil a myslel si, že s generalem bude všecko lepši. Bohužel, general byl enem loutka v Benešovych rukach. Neodvolal souhlas předchozi vlady s odstoupenim pohraničnich uzemi Německu a tak po tydnu ve funkci mohl enem tak čumět, jak Němci se suhlasem předchozi československe vlady a pod dozorem Francuzu, Britu a Italu zabiraju uzemi, kera po tisic roku patřila k zemim Koruny česke.

V roce 1968 byl zvoleny prezidentem general Svoboda, legionařsky bojovnik, hrdina prvniho aji druheho odboja. Po cele řadě pozityvnich kroku při podpře reformniho procesu se ještě zasadil o zachranu internovanych polityku, odvlečenych do Sovětskeho svazu, pak už ale nedokazal překročit svuj stin. Podilel se na přijeti kapitulačniho Moskevskeho protokolu, na druhu stranu se po skončeni jednani odmítl vratit do Prahy bez Františka Kriegla, kery Moskevský protokol odmítl podepsat. Pak už nasledoval enem podpis obuškoveho zakona v srpnu 1969, neschopnost zabranit masivnim čistkam a umrtveni života ve společnosti a neschopnost přibrzdit normalizaci.

Takže fčil se nam do vedouci funkce hlasi třeti general, hrdina boju z Jugošky, prověřeny kadr z Moskvy i Washingtonu, pokud mu to teda hodite.

Přemyšlajte dobře, abychom si to pak nemuseli hodit my.

Ladik Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Praskly hrad

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797239