Nebezpečnější než Pandemická smlouva: Další informace k poslední verzi Mezinárodních zdravotních předpisů

21.3.2024

Na nebezpečí změn Mezinárodních zdravotních předpisů zde upozorňuji opakovaně. V jejich případě je totiž v podstatě jisté, že budou schváleny, protože potřebují méně hlasů než Pandemická smlouva. A potřebná nadpoloviční většina, která je musí schválit, se podle posledních informací nejspíš najde.

Tato většina stačí k tomu, aby nové MZP platily úplně všude, tedy i v zemích, které změny neschválí. Podstatné tak v tento moment není to, jak se ta která vláda postaví k samotným změnám při hlasování, ale spíš to, jak dalece je ochotná odejít z WHO.

Jenže – jak zde bylo již mnohokrát zmíněno – samotná EU po svých členech požaduje členství ve vybraných světových organizacích, k nimž samozřejmě patří také WHO.

Žádná eurohujerská vláda (což jsou aktuálně všechny vlády zemí EU – bez výjimky) nebude ochotna z WHO vystoupit, protože to by předně vyžadovalo vystoupení z EU.

Například USA mají v případě nástupu Trumpa celkem jisté, že z WHO vystoupí (USA byly mimo WHO za Trumpa již v roce 2020), stejně tak může doufat ve vystoupení i mnoho dalších zemí světa, které by případně vyměnily vlády.

Země EU však v totéž doufat nemohou.

O to je důležitější si připomenout, co nová pravidla – aktuálně z nejnovější lednové verze – znamenají. Více o jejich aktuálním obsahu jste si mohli přečíst již zde.

James Roguski, který od samého počátku snahy WHO o převzetí moci nad světem sleduje, nyní upozornil na to, co nové MZP znamenají a jak se k nim staví členské státy.

Kritickému autorovi a aktivistovi Jamesi Roguskimu se podařilo alespoň dočasně skoncovat se zmatky kolem Mezinárodních zdravotních předpisů, které byly roky přísně tajné:

Získal nejnovější verzi – dokument  z 9. ledna 2024 (oficiálně negociační text,  tedy jakýsi negociační dokument, který však odráží zamýšlené usnesení), který do jisté míry představuje prováděcí předpisy k připravované pandemické smlouvě WHO.

Tyto MZP jsou mnohem toxičtější než samotná smlouva, protože o nich rozhoduje pouze prostá většina, i když zahrnují všechny „mučicí nástroje,“ které známe z let Covidu: požadavky na testování, uzavírání veřejných prostranství, zákazy kontaktů, požadavky na rozestupy, karanténa, zákazy cestování, požadavky na očkování atd.

Kromě toho mají být zavedena další opatření, která může WHO nařídit v případě mezinárodní, regionální nebo dočasné zdravotní nouze a jdou daleko nad rámec omezení, která známe z takzvané „pandemie“: cenzura, povinnost výroby a distribuce léků, povinnosti identifikace (např. zavádění ID), cestovní předpisy atd.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 21.3.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *