, , , , ,

Vlády potlačují politicky „nebezpečné“ projevy

nebezpečné“ projevy

Vlády potlačují politicky „nebezpečné“ projevy a „nenávistné“ projevy, zatímco AI Facebooku, která je pomáhá šířit nelze opravit

1. Listopadu 2022

Irsko zavádí zákony o „nenávistných projevech“. Zákony o „nenávistných projevech“ nejsou jen cenzurou. Jejich hlubším účelem je ukončit rovnost pod zákonem, takže se normativní domorodí členové národa cítí jako mimozemská spodina.

Americké ministerstvo vnitřní bezpečnosti („DHS“) rozšiřuje své úsilí o omezení „nebezpečných projevů“  dezinformací  a malinformací.

Algoritmy umělé inteligence („AI“) společnosti Facebook mu mezitím daly nenasytný návyk na „lži a nenávistné projevy“. Ale muž, který je postavil nemůže problém vyřešit.

Jednou z nejnovějších a možná nejvíce znepokojujících nových hranic cenzury jsou eskalující prostředky. Vyloučení občanů z finančního systému jako mimosoudní trest za vyjádření názorů nebo zapojení do politického aktivismu neschvalovaného mocí establishmentu.

Exposé se stalo obětí této nejnovější nové hranice cenzury. Před týdnem, potřetí v tomto roce, byl účet The Exposé zmrazen a dary na účtu jsou „dočasně“ zablokovány. Více čtěte ZDE . Podpořte Expose ZDE .

Jak se Facebook stal závislým na šíření dezinformací

Algoritmy AI společnosti jí daly nenasytný zvyk lhát. Muž, který je postavil nemůže problém vyřešit.

Poznámka: přečtěte si článek, abyste pochopili, co autor myslí „lži“ a „nenávistnými projevy“.

Když v březnu 2018 vypukl skandál Cambridge Analytica. Odstartovalo by to dosud největší reklamní krizi Facebooku. Znásobilo to obavy, že algoritmy, které určují, co lidé vidí,  zesilují falešné zprávy a nenávistné projevy.  Přiměly společnost, aby založila tým s poněkud vágní směrnicí: prozkoumat společenský dopad firemních algoritmů.

Joaquin Quiñonero Candela byl přirozenou volbou, aby to vedl. Během šesti let na Facebooku vytvořil některé z prvních algoritmů pro cílení na uživatele.  Obsahem přesně přizpůsobeným jejich zájmům a poté tyto algoritmy rozšířil po celé společnosti. Nyní bude jeho úkolem učinit je méně škodlivé. Měl však svázané ruce a na prvním místě byla snaha vydělat peníze.

Přečtěte si celý článek MIT Technology Review ZDE

Zákony o „nenávistných projevech“ Vítejte v Stasi Ireland!

Ti, kteří pochybovali o tom, že západní civilizace je v procesu demontáže  dostanou definitivní odpověď. Údajně „nevyhnutelné“ škody způsobené  na našich svobodách na jaře 2020, které nebyly nikdy napraveny ani zvráceny  se chystají konsolidovat.

Od oněch osudných dnů na jaře 2020 se to vždy stávalo a bylo zapečeno . Je tomu tak proto, že pokud „úřad“ pozastaví údajně nezcizitelná práva a svobody  poté  po dlouhém období jejich zadržování bez objektivně rozpoznatelného zdůvodnění. Vypustí jejich simulakrum zpět pod rubriku koncese a brzy se ukáže, že tato práva a  svobody přestaly existovat.

Tento týden byla v mé zemi  Irsku  přes noc vyvěšena nástěnka s novým souborem pokynů, které se týkají toho, co lze napsat, říci nebo  v první analýze  myslet. Jmenuje se zákon o trestním soudnictví (podněcování k násilí nebo nenávisti a trestným činům z nenávisti) z roku 2022  Vztahuje se k problému, který se stal známým jako „nenávistný projev“, který odkazuje na způsob, jakým bude od nynějška povoleno občanům mluvit. S určitými pojmenovanými kategoriemi „chráněných menšin“, které jsme před nedávnem vytvořili a neočekávaně je našli mezi námi.

Poté, co jsem měl možnost si přečíst návrh zákona,  jsem přesvědčen, že je extrémně nebezpečný a ve skutečnosti je schopen v první řadě zcela odstranit to, co zbylo z veřejné debaty nebo diskuse o řadě otázek: např. rasa, „barva“, sexualita, to čemu se říká gender, islám, ateismus atd. – tj. „chráněné vlastnosti“ Což v podstatě znamená vlastnosti chráněné politickou korektností kulturním marxismem.  Stejně jako čistě tokenisticky  národnost, postižení  ať už je to cokoliv.

Místo „kritických názorů“ však návrh zákona používá termín „nenávist“, amorfní termín, který není nikde definován jinak než tautologicky a to takto:

„Nenávist“ znamená nenávist vůči osobě nebo skupině osob ve státě nebo jinde, kvůli jejich chráněným vlastnostem nebo některé z těchto charakteristik.

V některých souvislostech jsou čtenáři návrhu zákona pro vysvětlení odkázáni na rámcové rozhodnutí Rady EU 2008/913/SVV z listopadu 2008, které se zabývá „bojem proti určitým formám a projevům rasismu a xenofobie prostřednictvím trestního práva“. (Potvrzuje, že návrh zákona je v souladu s tímto vyjádřením politiky a mandátů EU.) Nicméně rámcové rozhodnutí nám říká jen velmi málo. Dalšího, jeho „definice“ jsou stejně tautologické jako ty v trestním soudnictví (podněcování k násilí nebo nenávisti ) Bill, 2022. „Nenávist“ je například v rámcovém rozhodnutí definována takto:

„Nenávist“ se rozumí nenávist na základě rasy, barvy pleti, náboženství, původu nebo národního či etnického původu.

To není v žádném smyslu definice „nenávist“. Ve skutečnosti nám neříká nic o tom, co je nenávist. Za předpokladu, že to každý už ví. Potíž je v tom, že když zákon začne klamat představami, že „každý už ví, velmi rychle upadáme do subjektivismu, svévole a  ano  předsudků.

Celý článek Johna Waterse Unchained si přečtěte ZDE

Příručka velkého bratra: Úsilí DHS omezit „nebezpečné“ řeči

Byly zveřejněny pokyny federální vlády pro boj proti „dezinformacím“ ,což bychom mohli přesněji popsat jako příručka velkého bratra. Vláda USA a její spojenci, včetně strážců médií a vzdělávacích institucí a globálních korporací, se stali soudci a porotami „dezinformací“. A Big Tech je jejich popravčí.

Podle nedávno podaných soudních dokumentů ve věci Missouri v. Biden : „Ministerstvo vnitřní bezpečnosti tiše rozšiřuje své úsilí o omezení řeči, kterou považuje za nebezpečnou.“

Je to zvláště důležité pro volby v roce 2022 a 2024:

  • DHS „přímo spolupracuje se společnostmi sociálních médií, aby označili MDM“. MDM je definován jako  dezinformace a malinformace. Činí tak „před volbami v roce 2022“ a připravuje své úsilí na rok 2024.
  • DHS se ptá, jak „inspirovat inovátory k partnerství s vládou“, aniž by to „bylo vnímáno jako vládní ‚propaganda‘.
  • Zaměření DHS na dezinformace není omezeno na volby. Doporučuje se zaměřit se na dezinformace, „které podkopávají kritické funkce vykonávané jinými klíčovými demokratickými institucemi, jako jsou soudy, nebo jinými sektory, jako je finanční systém nebo opatření v oblasti veřejného zdraví“.
  • Plán DHS by „poskytl finanční podporu“ nevládním partnerům, kteří bojují proti „falešným a zavádějícím narativům“. Jinými slovy dodavatelé americké vlády, kteří by dostali finanční prostředky na udušení protivládních narativů.

Doufám, že nebezpečí těchto programů a iniciativ jsou zjevná. Byla by to federální vláda a její partneři, kdo by definoval dezinformace. Toto nejsou neutrální pozorovatelé; jejich síla se spíše opírá o vyprávění. Vnímaná nelegitimnost je rizikem.

Jinými slovy  hrozbou je víra  nikoli samotná „dezinformace“. Skutečným cílém  jsou tedy ti, kteří poslouchají  čtou a sledují jiné než vládní zdroje. Přesvědčení jsou formována omezením toho co mohou vidět. Je lepší držet tyto nebezpečné nápady mimo dohled veřejnosti.

Celý článek The Reactionary si přečtěte ZDE

Konsorcium zavádějící režim rostoucí cenzury

Objevily se nějaké zprávy  ode mě [Glenn Greenwald] a další – o novém a naprosto podvodném „dezinformačním“ průmyslu. Tato nově ražená  samozvaná expertíza založená na něco víc než na hrubé politické ideologii.  Nárokuje si  právo oficiálně určovat, co je „pravda“ a „nepravda“. Mimo jiné za účelem ospravedlnění státní a podnikové cenzury

Toto odvětví je financováno konsorciem malé hrstky neoliberálních miliardářů (George Soros a Pierre Omidyar) aj., zpravodajskými agenturami USA, Británie a EU. Tyto vládou a miliardáři financované „anti-dezinformační“ skupiny se často maskují pod vlídně znějícími názvy: Institut pro strategický dialog, laboratoř digitálního forenzního výzkumu Atlantické rady  Bellingcat, projekt hlášení o organizovaném zločinu a korupci.

To, že tyto skupiny jsou financovány bezpečnostním státem Západu, Big Tech, dalšími nejrůznějšími politicky aktivními miliardáři není spekulace nebo nějaká horečná konspirační teorie. Z různých právních důvodů jsou povinni zveřejnit své sponzory . Tato fakta o tom, kdo je financuje,  jsou tedy založena na jejich vlastních veřejných přiznáních. Financování tak často plyne přes dobře zavedené přední skupiny pro CIA, ministerstvo zahraničí a státní bezpečnost USA, jako je „National Endowment for Democracy“.

Jednou z nejnovějších a možná nejvíce znepokojujících nových hranic cenzury jsou eskalující prostředky vyloučení občanů z finančního systému jako mimosoudní trest za vyjádření názorů nebo zapojení do politického aktivismu neschvalovaného mocí establishmentu. V jistém smyslu to není novinka.

V roce 2012 předseda senátního výboru pro vnitřní bezpečnost požadoval, aby společnosti poskytující finanční služby, jako je online zpracovatel plateb PayPal, společnosti vydávající kreditní karty MasterCard , Visa a Bank of America, za trest ukončily účty WikiLeaks.

V letošním roce PayPal rozšířil používání vyloučení z finančního systému jako trestu za to, co považuje za „extrémistické“ politické názory a aktivity. Není pochyb o tom, že vyloučení z finančního systému se stává nástrojem volby pro západní cenzory .Ve veřejném i soukromém sektoru, kteří spolupracují  stejně jako Big Tech a americký bezpečnostní stát na identifikaci a potrestání disidentů, kteří jsou příliš nebezpeční na to, aby mít dovoleno mluvit.

Přečtěte si celý článek Glenna Greenwalda ZDE

Zdroj:https://expose-news.com/2022/11/01/govts-clamp-down-on-politically-dangerous-speech/

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *