, , , ,

Vitamin B12 je tak prospěšný pro zdraví mozku, že psychiatrické léky by mohly být ZASTARALÉ

Vitamin B12 je tak prospěšný pro zdraví mozku, že psychiatrické léky by mohly být ZASTARALÉ

 

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

08/25/2023 // Ethan Huff

Šokující počet psychiatrických poruch, které se západní medicína snaží léčit farmaceutickými léky, má kořeny v nedostatku vitaminu B12 , který lze snadno napravit dietou a suplementací.

V příspěvku, který napsala pro The Epoch Times , zakládající prezidentka Weston A. Price Foundation (WAPF), Sally Fallon Morell, rozbalila poznatky z případové zprávy z roku 2015 publikované v Indian Journal of Psychological Medicine (IJPM) týkající se nedostatku vitaminu B12 a neuropsychologických poruch.

V této zprávě 13letý chlapec z jižní Indie, který dodržoval tradiční lakto-vegetariánskou stravu, náhle přestal mluvit a projevoval „rigiditu, nehybnost, upřený pohled, narušený spánek, představy bezcennosti a beznaděje, bezcílné bloudění a pocit viny. a sebevražedné myšlenky.“

Chlapec, který se projevil mnoha běžnými symptomy spojenými s autismem, byl poté, co mu byla diagnostikována „akutní psychotická porucha podobná schizofrenii“, zařazen do stále se vyvíjejícího koktejlu drog. Bylo mu dáno:

• Lorazepam, lék používaný k léčbě úzkostných poruch

• Olanzapin, antipsychotikum

• Sertralin, antidepresivum, běžněji známé jako Zoloft

• Aripiprazol, antipsychotikum

Když tyto čtyři silné drogy nakonec v těle selhaly, což vedlo k tomu, že se stal hyperaktivním s „podezřívavostí, slyšením hlasů, přehnanou upovídaností, přílišnou veselostí, nafouknutým sebevědomím, sníženou potřebou spánku, zvýšenou chutí k jídlu, zvýšenými příjemnými aktivitami a rušivými společenskými událostmi. „vzdělávání,“ jeho diagnóza byla upravena na „schizoafektivní porucha, manický typ“ a jeho Zoloft byl nahrazen divalproátem sodným, lékem používaným k léčbě záchvatů.

Poté, co se chlapcovy příznaky ještě více zhoršily, vrátil se pro ještě šestý lék: uhličitan lithný, lék používaný k léčbě bipolární poruchy.

(Související: Věděli jste, že vitamín B12 inhibuje klíčový enzym zodpovědný za způsobení Parkinsonovy choroby?)

Než začnete užívat nebezpečná léčiva, zkuste nejprve zvýšit hladinu vitamínu B12

Nic nefungovalo, dokud nakonec chlapec nebyl testován na hladiny vitaminu B12, což odhalilo, že měl hrubý nedostatek pouze 112 nanogramů na mililitr (ng/ml) – normální rozmezí B12 je mezi 180-914 ng/ml, přičemž 180 ng/ml je spojena s nejzávažnějším projevem nedostatku B12, známým jako perniciózní anémie.

Dokonce i hladiny B12 500-550 ng/ml jsou v Japonsku a některých evropských zemích považovány za spojené s psychologickými a behaviorálními projevy, jako je demence a ztráta paměti.

Poté, co chlapci dostali několik injekcí vitamínu B12, hle, jeho příznaky se zlepšily a jeho diagnóza byla upravena na „schizoafektivní porucha sekundární k nedostatku kobalaminu (vitaminu B12)“ – problém vyřešen .

Bylo to velmi jednoduché řešení – a přitom bezpečné – a přesto trvalo několik kol chybného omámení a testování, než byli indičtí lékaři schopni přijít na to, že chlapci prostě chybí nezbytný vitamín, který je zásadní pro jeho zdraví mozku a duševní schopnosti. .

„Nedostatek B12 je spojen s celou řadou psychických poruch – deprese, ztráta paměti, Alzheimerova choroba, úzkost, iracionální nebo chronický hněv, násilné chování a další psychické problémy,“ poznamenává Morell.

„Terapie vitaminem B12 se ukázala jako užitečná u řady stavů považovaných za neurologické – problémy se zrakem, ztráta sluchu a tinitus, necitlivost a mravenčení v rukou a nohou, alkoholismus, impotence, inkontinence, neuralgie, bojová únava a nedostatek rovnováhy nebo abnormální chůze.“

„Kromě toho je nízká hladina B12 indikována u řady dalších onemocnění – osteoporóza, astma, kožní onemocnění včetně lupénky, cukrovka, glaukom, neplodnost a samozřejmě anémie.“

Mezi nejlepší přírodní zdroje vitaminu B12 patří maso a syrové mléko, dále játra a měkkýši. Některé rostlinné potraviny, jako je sója, houby a spirulina, také obsahují B12, ale ve formě, která může ve skutečnosti zhoršit nedostatek B12 kvůli přítomnosti analogů B12 nazývaných kobamidy, které mohou vést k přemnožení bakterií v tenkém střevě.

Nejnovější zprávy o přírodních lécích na lidské nemoci najdete na Cures.news .

 

Zdroje pro tento článek zahrnují:

 

TheEpochTimes.com

 

NaturalNews.com

ZDROJ:https://www.naturalnews.com/2023-08-25-vitamin-b12-brain-health-psychiatric-drugs-obsolete.html?fbclid=IwAR3pFvdiuDQ_tROZ53CCoYM3ML3eguZ4A1rkPUVcJfcEhDzxOROEY7I9-Uk

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *