, , , , ,

Velké technologické společnosti se hemží bývalými agenty FBI a CIA, protože sociální média se stávají součástí „státní bezpečnosti“

velké společnosti

Velké technologické společnosti se hemží bývalými agenty FBI a CIA, protože sociální média se stávají součástí „státní bezpečnosti“

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

28.2.2023

Natural News ) Podle novináře, který rozsáhle studoval velké technologické giganty, jako je Twitter, Facebook a Google, nejsou tyto společnosti jen soukromými subjekty, ale v podstatě „agenty státu národní bezpečnosti“, který dále tvrdí, že tyto společnosti se stávají příliš mocnými a aktivně využívají veřejnost.

Novinář Alan MacLeod  na podcastu pořádaném kolegyní novinářkou a výzkumnicí Whitney Webb poznamenal , že společnosti Big Tech využívají své obrovské zdroje k ovlivňování veřejného mínění a formování politického prostředí. Staly se nedílnou součástí státního aparátu národní bezpečnosti, pokračoval MacLeod, a podle  Lifesite News nyní zasahují do politického diskurzu, cenzurují obsah a manipulují s daty, aby prosazovali své vlastní zájmy .

MacLeod se také domnívá, že situace je nebezpečná a měla by být regulována vládou, aby ochránila veřejnost před vykořisťováním. Dále vyzývá veřejnost, aby tyto společnosti vedla k větší odpovědnosti a požadovala větší transparentnost a odpovědnost v tom, jak využívají svou moc.

Lifesite News dále poznamenal:

Jeho tvrzení je podpořeno výzkumem open-source vyšetřovatele s Twitterem @NameRedacted247, který zjistil, že například Google v současnosti zaměstnává „nejméně 165 lidí na vysokých pozicích ze zpravodajské komunity“, včetně 52. lidí z FBI, 30 lidí z NSA a 27 lidí ze CIA, jak sdílel The Trumpet v lednu.

 

Sám MacLeod zdokumentoval přesuny zaměstnanců od CIA ke Googlu a pomocí snímků z účtu LinkedIn ukázal, jak jeden zaměstnanec CIA za druhým pokračoval v práci pro světově nejpopulárnější vyhledávač, kde se často shlukují role „důvěry a bezpečnosti“, které jsou nesmírně vliv na jejich řízení takzvaných „dezinformací“ a „nenávistných projevů“.

Například Jacqueline Lopour, která strávila více než deset let v CIA jako expertka na „bezpečnostní výzvy v jižní Asii a na Středním východě“ a jako „autorka rychle potřebných dokumentů pro prezidenta USA“, je v současnosti senior manažer „důvěry a bezpečnosti“ ve společnosti Google.

Ryan Fugit a Nick Rossman strávili čas prací pro CIA, než nastoupili do společnosti Google jako vyšší manažeři důvěry a bezpečnosti. Michelle Toborowski, která pracovala 12 let pro CIA, než nastoupila do YouTube – hlavní dceřiné společnosti Google – pracovala jako vedoucí analytik zpravodajských služeb v oblasti důvěry a bezpečnosti. V této roli měla za úkol proaktivně vyhodnocovat rizika platformy, zejména v oblastech, jako je násilný extremismus a nenávist.

Profily LinkedIn naznačují, že bývalí zaměstnanci amerických zpravodajských služeb jsou často „sdíleni“ mezi velkými technologickými giganty. Bryan Weisbard, bývalý zpravodajský důstojník CIA, je toho zářným příkladem. Pracuje jako ředitel online bezpečnostních operací pro Twitter, ředitel důvěry a bezpečnosti pro YouTube a v současnosti ředitel plánování a provozu soukromí pro Meta (Facebook).

MacLeod také zjistil, že Facebook „naverboval desítky jednotlivců z Ústřední zpravodajské služby (CIA) a také mnoho dalších z jiných agentur, jako je FBI a Ministerstvo obrany (DoD), kteří, stejně jako v jiných velkých technologických platformách , se soustředí ve „vysoce politicky citlivých sektorech, jako je důvěra, bezpečnost a moderování obsahu“.

ZDROJ: Natural News https://citizens.news/703121.html

Dočetli jste jeden z našich článků?
Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti.
Více o financování zdola se dozvíte ZDE: https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *