, , , , ,

USA nechtějí fotky Abramse uvízlého v ukrajinském bahně

abrams

USA nechtějí fotky Abramse uvízlého v ukrajinském bahně

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

24.1.2023

MOSKVA, RUSKO — V posledních týdnech eskalovalo téma západních tanků na Ukrajině. Nejčastěji jsou zmiňovány tanky Abrams a Leopard. Ačkoli Challenger 2 je již nasmlouvaný na dodání. Challenger 2 je hlavní bitevní tank britské armády. Abrams a Leopard jsou hlavními bojovými tanky NATO.

Rusko: USA nechtějí fotky Abramse uvízlého v ukrajinském bahně
Fotografický kredit: YouTube

Ruský politolog pan Andrey Klincevitz si myslí, že téma tanků pro Ukrajinu je přehnané. Washington má podle něj jiné obavy. Souvisí s mezinárodními trhy, kterým dominují USA. Podle pana Klinzewitze se USA obávají o Abramsovu image. Říká, že Washington se snaží eliminovat tržní pozice svých konkurentů. V konkrétním případě Leoparda. Washington proto chce, aby Německo dodalo tanky a Abramy, aby „zůstaly v suchu“ mimo Ukrajinu.

Pan Klinzewitz říká, že tank Abrams je pýchou americké armády. „Pevnost, která byla téměř vždy v nějakém dominantním stavu, “ říká politolog. Připomíná, že tank je útočná zbraň. Díky tankům mohou armády vést manévrovou válku. Tank je přitom prestiž pro každou armádu.

Ztráty reputace

Ale ruský expert vidí neochotu Washingtonu poslat Abramse na Ukrajinu z jiné perspektivy. „Pro ně [Američany – ed.] jsou velmi velké ztráty na pověsti, pokud tito Abramové uvíznou v bahně. Pamatuji si, že váží 70 tun. A naše váží 50 tun i s maximálním zatížením,“ říká pan Andrey Klintsevitz.

Fotografie amerických tanků uvízlých v bahně pověsti zbraně přímo ubližují. Abrams začne ztrácet trh. Ano, Američané mají pravdu, říká pan Klinzewitz, že tank je obtížné udržovat a opravovat v polních podmínkách na zemi. Právě z tohoto důvodu si Washington nepřeje, aby byl web zaplaven takovými fotkami.

Pan Klinzewitz nevidí jediný Abramsův problém ve své váze. Motor s plynovou turbínou je podle něj dalším slabým místem amerických tanků. Na tomto motoru, říká Rus, je těžké pracovat. To povede k potížím pro armádu ozbrojených sil Ukrajiny při jejich použití na bojištích.

Tlak na Německo

Na webu kolují fotografie a videa ukazující, jak tank Abrams nedokáže vyjet mírný svah, který je pokrytý sněhem. Ale to není žádný důkaz tvrzení pana Klinzewitze. Ruské tanky, které jsou lehčí než americké Abrams, uvízly v prosinci v bahně na rusko-ukrajinské hranici. Pak je musel jeden po druhém vytahovat traktor.

USA vyvíjejí tlak na Německo, aby umožnilo dodávku leopardů na Ukrajinu. Mají podporu několika evropských zemí, které jsou připraveny rozloučit se s částí svých leopardů. Německý kancléř Olaf Scholz však odmítl prosby Bílého domu a řekl, že pošle leopardy na Ukrajinu, když USA poslaly také Abramse.

ZDROJ: BULGARIAN military https://bulgarianmilitary.com/2023/01/24/russia-us-doesnt-want-photos-of-abrams-stuck-in-the-ukrainian-mud/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *