Bývalý ředitel ruského kosmického programu nenašel „žádný důkaz“, že Američané v roce 1969 přistáli na Měsíci

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

od Tylera Durdena

STŘEDA, 10. KVĚTNA 2023

Bývalý šéf ruské vesmírné agentury Roskosmos Dmitrij Rogozin řekl, že se asi před deseti lety rozhodl najít konkrétní důkaz, že Američané přistáli v roce 1969 na Měsíci. Poté, co nenašel skoro nic, zapochyboval, zda mise Apollo 11 vůbec měsíčního povrchu dosáhla.

„Asi před deseti lety, když jsem pracoval ve vládě, poslal jsem do Roskosmosu oficiální žádost, aby mi poskytli důkazní dokumenty o pobytu Američanů na Měsíci, které v té době ještě měla federální agentura k dispozici,“ uvedl Rogozin v nedělním příspěvku na Telegramu.

Pokračoval: „Byl jsem bolestně v rozpacích z toho, že sovětští kosmonauti vracející se z vícedenních expedic sotva stáli na nohou a procházeli po takových letech dlouhou rekonvalescencí a Američané vylézali ze svých měsíčních lodí jako okurky ze zahrady.“

Rogozin tvrdí, že předložil Roskosmosu několik žádostí o důkaz o přistání NASA na Měsíci v roce 1969. Řekl, že jediným důkazem, který obdržel, byla kniha, která obsahovala zprávu sovětského kosmonauta Alexeje Leonova o jeho rozhovoru s americkými astronauty a jejich diskusích o lunární misi.

Rogozin ve svém příspěvku pokračoval:

V roce 2018, když jsem šel pracovat do státní korporace Roskosmos, pokračoval jsem v pátrání po těchto důkazech, ale nic jsem tam nenašel, kromě vzteklých obvinění některých našich fanoušků, že jsem odjel do Ameriky na úkor ostatních akademiků, kteří říkají, že podkopávám „posvátnou spolupráci s NASA“. Také jsem obdržel jeden rozzlobený telefonát od vysoce postaveného úředníka, který mě obvinil, že svými pochybnostmi „zhoršuji mezinárodní situaci“.

Ano, nic jsem nepodkopal ani nezhoršil, ale pouze z titulu své povahy jsem se snažil přijít na kloub detailům a zjistit, alespoň pro sebe, skutečný stav věcí v otázce průzkumu Měsíce našimi konkurenty. Nebylo mi jasné, jak Spojené státy na takové úrovni technologického rozvoje 60. let minulého století dokázaly to, co stále neumí?

Přidejte Rogozina do tábora popíračů přistání na Měsíci, protože jak se někdo opovažuje zpochybňovat, že kosmická loď s menším výpočetním výkonem, než má i moderní USB-C nabíječka, mohla přistát astronauty na Měsíci v roce 1969 – a astronauti se tam o 54 let později ještě nevrátili?

… stále existuje mnoho otázek.

Zdroj: https://www.zerohedge.com/technology/ex-russian-space-boss-finds-no-proof-americans-landed-moon-1969

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail