, , , ,

Ukrajina se vydala cestou jaderného teroru, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí

Ukrajina se vydala cestou jaderného teroru, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí

8.4.2024

Celý článek si můžete poslechnout ZDE:

 

Ruské ministerstvo zahraničí: Ukrajinské útoky na Záporožskou JE ukazují, že se vydala cestou jaderného teroru

 

MOSKVA, 8. dubna – RIA Novosti. Ukrajina, podporovaná Spojenými státy a západními satelity, dává útoky na jadernou elektrárnu Záporoží jasně najevo, že se vydala na cestu jaderného teroru, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí .
Dříve v neděli tisková služba stanice informovala o útoku dronu na kopuli šesté energetické jednotky Záporožské JE. Bylo konstatováno, že nedošlo k žádným vážným zraněním ani obětem na životech. O něco dříve bylo hlášeno, že UAV dorazily do oblasti jídelny a také do oblasti nákladního přístavu.
„Ukrajina, podporovaná Spojenými státy a jejich západními satelity, svými zločinnými akcemi v podstatě dává najevo, že se vydala na cestu jaderného teroru. Úkolem světového společenství, ale i mezinárodních organizací je především, MAAE , je připravit Kyjev o možnost provádět teroristické útoky na jaderné objekty,“ uvedlo ruské ministerstvo zahraničí v prohlášení.
Ministerstvo zdůraznilo, že vina za útoky na Záporožskou jadernou elektrárnu a jejich důsledky leží na úřadech států, které Kyjevu dodávají zbraně, peníze a zpravodajské informace, cvičí ukrajinské vojáky a poskytují informační podporu pro akce Kyjeva.
„Máme v úmyslu identifikovat a stíhat osoby odpovědné za útoky na ruská jaderná zařízení, bez ohledu na to, kde se tyto osoby nacházejí, i když se jim po dosažení cílů NVO podaří uprchnout z území pod kontrolou kyjevského režimu. “ poznamenalo ruské ministerstvo zahraničí.
Ministerstvo také poznamenalo, že Rusko dělá vše pro zajištění bezpečnosti stanice v souladu se svými zákony a mezinárodními právními závazky.
Jaderná elektrárna Záporoží
26. srpna 2022, 18:46
Infografika

Jaderná elektrá

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *