, , , ,

Stovky tanků T-72 a T-90 se pohybují směrem na Charkov a Donbas – ruské ultimátum pro Kyjev: „Přijměte podmínky pro své vlastní dobro – jinak…“

ZDROJ: ZDE

Krátce před zahájením rozsáhlého ruského útoku zaslal ministr zahraničních věcí Ruska S. Lavrov do Kyjeva telegram, ve kterém zdůraznil, že buď Kyjev uplatní nároky Moskvy, nebo záležitost vyřeší ruská armáda.

Nutno podotknout, že je to možná poslední ultimátum Ruska Ukrajině.

Na hranici s Charkovem byly spatřeny velké vojenské falangy tvořené tanky T-72.

Do Luganské oblasti u města Svatovo zároveň vjelo nejméně 50 nových tanků T-90

 

Byl také spatřen velký rusko-běloruský vojenský konvoj pohybující se na jih směrem k městu Malaryta, které je 20 mil od hranic s Polskem a Ukrajinou.

Rusko se připravuje na rozsáhlý útok.

 

Závěrečný dopis S. Lavrova na Ukrajině

Návrhy Moskvy na „demilitarizaci“ a „denaciizaci“ Ukrajiny jsou v Kyjevě známé a je na ukrajinských úřadech, aby je provedly, jinak problém vyřeší ruská armáda, řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

„Naše návrhy na demilitarizaci a denacifikaci území kontrolovaných (ukrajinským) režimem, odstranění ohrožení bezpečnosti Ruska, které z nich vycházejí, včetně našich nových území, jsou nepříteli dobře známy,“ řekl Lavrov, podle ruských zpráv agentur.

 

„Podstata je jednoduchá: Aplikujte je pro své vlastní dobro. Jinak otázku určí ruská armáda,“ dodal ruský ministr zahraničí. poukazují na to, že „míč“ je na straně Kyjeva a Washingtonu, pokud chtějí vidět konec tohoto nepřátelství.

Rozhovory s Bidenem jsou nemožné

Nejvyšší ruský diplomat navíc tvrdil, že je nemožné, aby Rusko mělo normální rozhovory s USA, dokud je T.Biden prezidentem.

„Normální rozhovor s Bidenovou administrativou, která si jako jeden ze svých cílů stanovila cíl dosáhnout strategické porážky naší země, je objektivně nemožná,“ argumentoval Lavrov s tím, že „konfrontační protiruský kurz Washingtonu má i nadále ostřejší charakter“.

„Rusko-americké vztahy jsou ve skutečně žalostném stavu, protože jsou téměř na mrtvém bodě kvůli Washingtonu.“

Důsledně Američanům vysvětlujeme, že není v našem stylu záměrně podrývat mezivládní vztahy,“ zdůraznil ruský ministr zahraničí.

Riziko jaderné srážky

Ve skutečnosti Lavrov tvrdil, že postoj Západu, jehož cílem je absolutní izolace Ruska, je extrémně nebezpečný a nese s sebou riziko přímého konfliktu mezi jadernými mocnostmi.

„Západ neustále mluví s nezodpovědnými spekulacemi, že Rusko je údajně na pokraji použití jaderných zbraní proti Ukrajině.

Politický postoj Západu, který směřuje k absolutní izolaci Ruska, je krajně nebezpečný.

Nese s sebou riziko přímého konfliktu mezi jadernými mocnostmi,“ řekl Lavrov s tím, že jaderná válka by neměla vítěze a nikdy by neměla být zahájena.

USA, NATO nás chtějí zničit

 

Jak říká, USA a NATO chtějí rozdrtit Rusko na bojišti, aby ho následně zničily.

„Akce Západu a loutky Zelenskij potvrzují globální povahu ukrajinské krize.

Není žádným tajemstvím, že strategickým cílem USA a jejich spojenců v NATO je porazit Rusko na bitevním poli, aby nás oslabilo a zničilo.

Naši protivníci udělají cokoliv, aby dosáhli tohoto cíle ,“ řekl Lavrov s tím, že tím, kdo by z velkého konfliktu ekonomicky i strategicky těžil, jsou USA.

„Washington také řeší klíčový geopolitický cíl, zpřetrhat tradiční vazby mezi Ruskem a Evropou a učinit na něm jeho evropské satelity ještě více závislé,“ podtrhl ruský ministr zahraničí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *