, , , ,

Veganští muži prdí sedmkrát více než nevegani, zjistila studie

Veganští muži prdí sedmkrát více než nevegani, zjistila studie

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Dobré pro vaše střeva. Špatné pro váš společenský život

Pokud jste nedávno přešli na veganskou stravu – nebo sdílíte koupelnu s někým, kdo ji má –, budete až příliš dobře obeznámeni s nástrahami rostlinné stravy . Nyní výzkum potvrdil to, co jste již věděli: muži, kteří dodržují převážně veganskou stravu, prdí sedmkrát více než ti, kteří dodržují převážně masovou stravu.

Dvacíti mužům ve věku mezi 18 a 38 byly přiděleny dva stravovací plány: nízkotučná dieta středomořského typu obohacená vlákninou (FMD) a vysokotučná dieta západního typu (WD). Po dvou týdnech si muži dali dvoutýdenní pauzu a poté absolvovali čtrnáct dní opačnou dietu.

Zelenina, ovoce, luštěniny a omezené množství živočišných produktů (jako jsou ryby) byly na jídelníčku během fáze slintavky a kulhavky, zatímco během fáze WD účastníci konzumovali maso a mléčné výrobky, jako je šunka, vejce a hovězí maso. 

Během studie výzkumníci zkoumali souvislost mezi stravou a zdravím střev tím, že sledovali vzorky stolice účastníků a sledovali nadýmání. Pokud vás to zajímá, to druhé zaznamenali tak, že krmili subjekty dušenými fazolemi, přikládali jim balónky na konečník a sledovali výstup.

Na konci studie zjistili, že jedinci slintavky a kulhavky nejen produkovali více stolice – a měkčí stolici – ale také prdili až sedmkrát více denně. A co víc, každý prd obsahoval asi o 50 procent více plynu.

Pokud dokážete porozumět – a cítíte se trapně za to, jak, ehm, máte aktivní střevo – utěšte se tím, že vaše plynatost je dobrá věc. Zjištění naznačují, že muži, kteří založili svůj jídelníček na zelenině, mají zdravější střevní bakterie a lepší zdraví tlustého střeva.

„Naše západní představa, že prdění je známkou toho, že něco není v pořádku, je naprosto mylná,“ řekla listu New Scientist Rosemary Stantonová z University of New South Wales v Sydney . „Prdění je známkou zdravé stravy a zdravého tlustého střeva.“

ZDROJ: https://www.menshealth.com/uk/nutrition/a37590491/vegan-men-fart-seven-times-more-than-non-vegans-study-finds/

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *