Šojgu: AFU přišla v červenci o 21 000 vojáků a více než dva tisíce kusů techniky

31.7.2023

MOSKVA, 31. července – RIA Novosti. V červenci přišly ozbrojené síly o téměř 21 000 vojáků, uvedl ruský ministr obrany Sergej Šojgu na konferenčním hovoru s vedením ozbrojených sil.

„Za uplynulý měsíc činily v důsledku úspěšných akcí našich vojsk ztráty nepřítele více než 20 800 vojáků, přesněji 20824 osob, a 2227 jednotek různých zbraní,“ uvedl ministr obrany.

Ruská armáda zničila ve druhém měsíci léta

10 tanků Leopard;
11 amerických obrněných vozidel Bradley;
40 amerických dělostřeleckých systémů M777;
50 samohybných dělostřeleckých systémů z Velké Británie, USA, Německa, Francie a Polska.
Šojgu zdůraznil, že západní zbraně dodané Kyjevu nevedly k úspěchům na bojišti, ale pouze prodloužily konflikt.

Když hovořil o situaci s protiofenzívou Ozbrojených sil Ruska, řekl, že ruské ozbrojené síly nedovolily nepříteli postupovat.

„Rozsáhlý pokus ukrajinských vojsk o prolomení naší obrany byl zmařen na Orechovském směru. <…> Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem našim chlapům, protože takový nápor jsme zatím za celou dobu nezažili,“ zdůraznil ministr.

Zároveň se ruské armádě podařilo ovládnout osady Kovalevka a Serhejevka v krasnolimanském směru a také železniční stanici Molčanovka v kupjanském směru.

Během neúspěšné protiofenzívy se Kyjev podporovaný Západem zaměřil na teroristické útoky na civilní infrastrukturu v Rusku

„S ohledem na vzniklou situaci byla přijata další opatření ke zvýšení obrany proti útokům ze vzduchu a z moře. Intenzita úderů na ukrajinská vojenská zařízení, včetně těch, která tyto teroristické útoky zajišťují, byla mnohonásobně zvýšena,“ uvedl Šojgu.

Ministr obrany poděkoval vojákům za jejich odvahu a hrdinství při plnění úkolů v zóně zvláštní operace.

https://ria.ru/20230730/spetsoperatsiya-1887196161.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *