, , , , , ,

Stoltenberg svolává mimořádné zasedání Rady NATO-Ukrajina: Rusko zasáhlo západní vojenské instruktory a cíle ve 148 oblastech Ukrajiny

Stoltenberg svolává mimořádné zasedání Rady NATO-Ukrajina: Rusko zasáhlo západní vojenské instruktory a cíle ve 148 oblastech Ukrajiny

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

28.8.2024

„Zatím jsme nic neviděli,“ říká Moskva

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg svolává na žádost Kyjeva mimořádnou radu NATO-Ukrajina, oznámil dnes zástupce Severoatlantické aliance.

„Schůzka se bude konat na úrovni velvyslanců,“ řekl zástupce NATO Farah Dakhlala . „Očekává se, že ukrajinský ministr obrany Rustem Umerov bude prostřednictvím video spojení informovat spojence o situaci na bojišti a prioritách z hlediska potřeb vybavení,“ dodal.

Loni vznikla Rada NATO-Ukrajina, jejímž cílem je lepší koordinace mezi aliancí a Kyjevem. Jednání Rady se obvykle účastní velvyslanci členských států NATO a ukrajinští představitelé.

Mluvčí NATO před schůzkou upozornila, že jí předcházela „srážka těžkých útoků Ruska proti civilistům a infrastruktuře Ukrajiny“.

„Spojenci NATO poskytli ukrajinské protivzdušné obraně značnou podporu a jsou odhodláni dále posilovat obranné schopnosti Ukrajiny,“ dodal.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požádal o pomoc letectvo svých evropských sousedů, aby zničily vlny ruských raket a dronů, které začátkem tohoto týdne masově zasáhly jeho zemi.

„V různých regionech Ukrajiny bychom mohli udělat mnohem více pro ochranu životů, kdyby letectvo našich evropských sousedů spolupracovalo s našimi F-16 (pronásledování) a protivzdušnou obranou ,“ argumentoval a požadoval „řešení.“

Rekordní ruské útoky ve 148 regionech Ukrajiny: „Ještě jsme nic neviděli“

48 hodin bezprecedentní eskalace ruských raketových útoků a operací dronů bylo precedentem.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že při jednom z nejmasivnějších útoků Moskvy od roku 2022 bylo bombardováno celkem 148 různých regionů Ukrajiny.

Kromě objektů se západními zbraněmi byly cílem i závody na výrobu energie a budovy, kde byli ubytováni zahraniční bojovníci.

Rusko stále nazývá armádu NATO „zahraničními žoldáky“, kteří jsou neformálně rozmístěni po tisících po celé Ukrajině a koordinují ukrajinské E.D. jak vzadu, tak vepředu.

Objevují se zprávy o další havárii stíhačky F-16, jedné z prvních doručených Ukrajincům. Nestihlo ani vzlétnout a údajně havarovalo v hangáru, ve kterém bylo.

V dlouhém dvoudenním útoku byly použity různé typy raket a také mnoho kamikadze dronů.

Rusové shodili mimo jiné rakety Iskander, Kinzhal, Kalibr, Kh-101 a Kh-555.

Ojedinělé boje přitom pokračují na Kurských pláních, poblíž hranic s Ukrajinou, kam 6. srpna vtrhlo více než 12 000 Ukrajinců.

Oficiálně ruské ministerstvo obrany poskytuje informace o více než 6 tisících mrtvých ukrajinských a zahraničních vojenských osob.

Mnozí v Rusku, včetně korespondenta OPEN v Moskvě, Thanasis Avgerinos, si z paměti vzpomněli na následující prohlášení, které Putin učinil v nic netušící době o válce:

„Ještě jsme nic neviděli.“

Podívejte se na video

 

Hotel plný „zahraničních instruktorů“ zasáhli Rusové! Byli NATO?

Lokalita, kde žili „zahraniční instruktoři“ ukrajinského E.D. byl zasažen v Krivoj Rog na Ukrajině.

„Ukrajinci pomohli celkem 15 anglicky mluvícím obětem ,“ řekl ruský představitel Sputniku.

Jejich zdravotní stav není objasněn.

Ukrajinské stránky zveřejňují výsledky ruského raketového úderu (někteří říkají, že to byl Iskander).

Budova hotelu Aurora byla těžce poškozena. Ukrajinské úřady stávku potvrdily a uvedly, že „zprávy jsou špatné“.

Jak můžete vidět na záběrech, doslova polovina budovy byla zdemolována.

Údajně nejsou žádní „zranění civilisté“, protože úder byl „chirurgický“ a druhý den v řadě se připojuje k ruskému bombardování na ukrajinském území.

Mnoho ukrajinských hotelů slouží jako základna pro dočasné nebo trvalé rozmístění zahraničních bojovníků a důstojníků NATO:

 

 

 

ZDROJ:

https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/o-stoltenmpergk-sugkalei-ektaktws-to-sumboulio-nato-oukranias-h-rwsia-ktuphse-dutikous-ekpaideutes-kai-stoxous-se-148-perioxes-ths-oukranias/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *