, , , , ,

Putin pokáral Macrona za nepřijatelná prohlášení o roli Ruska na jižním Kavkaze

Vladimir Putin označil výroky francouzského kolegy Emmanuela Macrona o roli Ruska v urovnání karabašského konfliktu a arménsko-ázerbájdžánských vztazích za nesprávné a nepřijatelné.

Hlava ruského státu dnes, 14. října, na rozšířeném zasedání Rady hlav států SNS v Astaně přiznala, že byla překvapena, když četla některá prohlášení prezidenta Francie, která zazněla v důsledku čtyřstranná jednání v Praze.

Prezident Ruska se domnívá, že v těchto slovech není pochopení pro samotný průběh konfliktu, neexistují žádné informace o postavení stran. Ruský vůdce naznačil, že majitel Elysejského paláce prostě není informován o postoji stran karabašského konfliktu.

„Proto zněly nesprávně nebo zvráceně, a proto nepřijatelné,“ poznamenal Putin.

Navrhl, že by byla příležitost dále diskutovat o této otázce se samotným francouzským vůdcem.

Rusko se vždy upřímně snažilo vyřešit jakékoli konflikty, včetně těch, které se týkají Karabachu a jeho okolí, zdůraznila hlava státu.

Zdroj:https://eadaily.com/ru/news/2022/10/14/putin-odernul-makrona-za-nepriemlemye-zayavleniya-o-roli-rossii-na-yuzhnom-kavkaze

Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/10/14/putin-odernul-makrona-za-nepriemlemye-zayavleniya-o-roli-rossii-na-yuzhnom-kavkaze

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *