, , ,

Soud rozhodl: „Zúčastnili jsme se“ není seznam nepřátel! Kritici Corony osvobozeni

Soud rozhodl: „Zúčastnili jsme se“ není seznam nepřátel! Kritici Corony osvobozeni

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

13. června 2024

Virální se stal hashtag #Wehaveparticipated: V létě 2022 Michael Z. shromáždil a zveřejnil slovní žvásty politiků, umělců, novinářů a lékařů proti neočkovaným lidem na X (dříve Twitter) pod pseudonymem MicLiberal, aby se na ně nezapomnělo. . Státní zástupce považoval sbírku citací za „seznam nepřátel“ a vznesl obvinění. Včera se soud konal u okresního soudu v Kolíně nad Rýnem a skončil osvobozujícím rozsudkem: vítězství nejen pro MicLiberal, ale i pro svobodu projevu!

Během období Corony byli lidé, kteří se nenechali očkovat léky na genovou terapii Covid, veřejně očerňováni a vyloučeni – celebrity, politici, lékaři a novináři se navzájem předháněli nenávistnými výroky jako „Lovme ty, kteří se odmítají očkovat foukačkou, Waidmanns Heil “ (Novinář Christian Ortner), „Zažíváme tyranii neočkovaných“ (Frank Ulrich Montgomery), „Anti-vaxxeři jsou idioti“ (bývalý spolkový prezident Joachim Gauck) doslova proti sobě.

26. července 2022 zveřejnil MicLiberal sbírku těchto veřejně pronesených urážek, které by podle jeho názoru neměly být zapomenuty. Na úvod napsal : „Zúčastnili jsme se! Vyloučili jsme, očernili, zdiskreditovali, urazili a zrušili lidi. Ve službách vědy!“

 

 

Vítězství pro přehodnocení: Tyto citáty nebudou nikdy zapomenuty.

Nejen, že toto vlákno vzbudilo velkou pozornost, MicLiberal se také dostal do centra pozornosti vyšetřovacích orgánů. Státní zastupitelství vzneslo obžalobu, protože prý vytvořil „seznam nepřátel“ s citáty a ohrozil tím bezpečnost autorů – porušení § 126a trestního zákoníku ( Report24 ).

Včera byl MicLiberal zproštěn obžaloby ze škodlivého šíření osobních údajů, přičemž soud se řídil argumenty jeho obhájkyně Jessicy Hamedové. „Dnešek je nejen dobrý pro mého klienta, ale také pro svobodu projevu. „Soud založil osvobozující rozsudek v podstatě na judikatuře Spolkového ústavního soudu o svobodě projevu a nakonec se řídil naším právním posouzením,“ řekla Berliner Zeitung .

U soudu argumentovala:

Můj klient je zapáleným obráncem svobodně-demokratického základního řádu a je mu plně oddán. Můj klient svým tweetem spustil debatu, kterou společnost naléhavě potřebovala.

Je nejen legitimní, ale dokonce eticky nutné, důrazně se ohradit proti takovým přeshraničním prohlášením lidí, kteří zastávají významné společenské postavení (např. jako politik nebo lékař). Protože tyto výroky byly diskriminační a ohrožovaly sociální smír.

Mělo by být legální vyjadřovat se veřejně slovy – také citovanými mým klientem –: „Pokud piloti s rizikem mozkové smrti syčí skrz aerosoly, chytne se spousta lidí (Udo Lindenberg), ale kritika! by nemělo být povoleno? Bývalému federálnímu prezidentovi Gauckovi je také dovoleno říci: „Anti-vaxxeři jsou blázni,“ ale můj klient nesmí říci, že tyto výroky urážely, pomlouvaly a vylučovaly jiné lidi? To hraničí s převrácením pachatele na oběť a obrátilo by to účel zákona.

Období Corony bylo společensky náročné a polarizující období. Soudnictví se však nesmí nechat těmito oddíly zmocnit. Musí rozhodně čelit zdání, že některé lidi dohlíží intenzivněji než jiné.

Většinou se tak stane nejpozději ve chvíli, kdy se lidé sejdou u soudu a střízlivě proberou skutkový a právní stav. Pevně ​​věřím, že to bude možné i dnes.

Jessica Hamed (zvýraznění editora)

MicLiberal byl verdiktem potěšen, ale zároveň oznámil, že bude bojovat dál, pokud se státní zastupitelství odvolá.

 

 

Z rozsudku vyplývá, že ústavní stát v Německu (alespoň občas) stále funguje. Skutečnost, že k obvinění vůbec došlo, však také ukazuje, jak nebezpečné je v dnešní době vyjadřovat se veřejně kritizovat. Svoboda projevu je cenným aktivem, které je třeba bránit – policejní síla názoru nemá v ústavním státě místo. Verdikt je nejen vítězstvím kritického X-User MicLiberal a každého pomlouvaného neočkovaného člověka, ale také svobodně-demokratickým základním řádem, za který se vždy vyplatí bojovat.

 

ZDROJ:https://report24.news/gericht-hat-geurteilt-wir-haben-mitgemacht-ist-keine-feindesliste-corona-kritiker-freigesprochen/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *