Ministerstvo obrany připomnělo, že ženy nepodléhají mobilizaci

Ministerstvo obrany uvedlo, že v rámci částečné mobilizace občanů v záloze do Ozbrojených sil Ruské federace se odvod žen neprovádí a neplánuje.

Jak je uvedeno na Ministerstvu obrany Ruské federace, platí to pro všechny ženy bez výjimky, bez ohledu na jejich rodinný stav, přítomnost dětí a další osobní okolnosti.

Dříve to, že ženy nepodléhají odvodu v rámci částečné mobilizace bylo Již dříve ruský ministr obrany Sergej Šojgu

O den dříve ruský prezident Vladimir Putin řekl , že k dnešnímu dni bylo v rámci částečné mobilizace odvedeno do řad ruských ozbrojených sil 222 000 lidí. Očekává se, že částečná mobilizace bude dokončena během několika týdnů.

Připomeňme, že ruský prezident Vladimir Putin oznámil částečnou mobilizaci v zemi 21. září. Hlava ruského státu zdůraznila, že k ochraně suverenity a územní celistvosti Ruské federace a také k zajištění bezpečnosti lidí na osvobozených územích je nutná částečná mobilizace. Putin zároveň oznámil kritéria mobilizace: občané, kteří jsou v záloze, podléhají branné povinnosti, a především ti, kteří sloužili v ozbrojených silách, požadovali speciality a relevantní zkušenosti. Také osoby povolané k vojenské službě před odesláním k jednotkám musí bezpodmínečně projít dalším vojenským výcvikem.

29. září ruský vůdce na zasedání Rady bezpečnosti požadoval vypořádat se s chybami , které se staly při částečné mobilizaci. Putin nařídil odstranit všechny nedostatky při částečné mobilizaci „bez povyku, klidně, ale rychle, podrobně a důkladně“.

Zdroj:https://ren.tv/news/v-rossii/1034945-minoborony-prizyva-zhenshchin-v-ramkakh-chastichnoi-mobilizatsii-ne-budet

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *