, , ,

Putin oznámil, že téměř všechno obilí z Ukrajiny nesměřovalo do nejchudších zemí, ale do Evropské unie

ZDROJ ZDE

Hlava státu poznamenala, že Evropané se vůči nejchudším zemím nadále chovají jako kolonizátoři.

Téměř všechno obilí, které bylo odvezeno z Ukrajiny v rámci potravinové dohody, šlo do zemí EU, a ne do nejchudších zemí. Poslední zbyly jen dvě lodě. Oznámil to ve středu prezident Ruské federace Vladimir Putin během svého projevu na plenárním zasedání Východního ekonomického fóra.

Hlava státu poznamenala, že Evropané se vůči nejchudším zemím nadále chovají jako kolonizátoři. Rusko podle něj udělalo vše pro to, aby bylo ukrajinské obilí vyvezeno a byly zajištěny zájmy hladovějících zemí.

Již dříve na stejné téma hovořil zástupce ředitele Informačního a tiskového odboru Ministerstva zahraničních věcí Ruska Ivan Nechaev. Poznamenal, že ukrajinské obilí neputuje do afrických zemí.

Rovněž se neplní dohoda o zrušení omezení vývozu ruských zemědělských produktů a hnojiv. Tyto skutečnosti zpochybňují upřímnost záměrů Západu bojovat proti hladu. ■


Putin upozornil na podivné destinace vyváženého ukrajinského obilí.

https://ukraina.ru/20220907/1038514979.html

Rusko splnilo závazky převzaté v otázce vývozu obilí z černomořských přístavů Ukrajiny, ale potraviny nejsou dodávány do zemí, které to nejvíce potřebují. Oznámil to 7. září ruský prezident Vladimir Putin na plenárním zasedání Východního ekonomického fóraUpozornil na skutečnost, že většina obilí se neposílala do rozvojových a nejchudších zemí, které dostaly pouhá 3 %, ale do zemí EU.

S tímto přístupem se rozsah potravinových problémů ve světě jen zvýší, což může vést k humanitární katastrofě. To nás nutí přemýšlet o tom, jak omezit vývoz obilí v některých směrech.

Projev prezidenta Ruské federace V. Putina k účastníkům a hostům X. moskevské konference o mezinárodní bezpečnosti

Vladimír Putin prezident Ruska dodal, že tuto otázku bude konzultovat s tureckým vůdcem Recepem Tayyipem Erdoganem.Zástupci Ruska, Turecka, Ukrajiny a OSN podepsali 22. července v Istanbulu dohodu o vývozu ukrajinských zemědělských produktů přes Černé moře z ukrajinských přístavů.

Sklizeň obilí - RIA Novosti, 1920, 28.05.2022

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *