, , , ,

Přípravky proti černému kašli pro dospělé? Vakcíny nefungují ani u dětí, tvrdí odborníci

Přípravky proti černému kašli pro dospělé? Vakcíny nefungují ani u dětí, tvrdí odborníci

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

19.4.2024

Brenda Baletti, Ph.D.

NBC News tento týden uvedlo, že černý kašel „prudce stoupá“ v některých zemích a citoval odborníky, kteří varovali těhotné maminky a rodiče, aby své děti a dospělé očkovali, aby dostali boostery. Experti dotazovaní The Defender uvedli, že vakcíny nebrání přenosu a mají nebezpečné vedlejší účinky.

Počet případů černého kašle – nebo černého kašle – v USA během pandemie klesl a dnes jsou stále nižší než před pandemií, uvedla v úterý NBC News .

„Nevidíme nic neobvyklého,“ řekla novinám Jasmine Reedová, mluvčí Centra pro kontrolu a prevenci nemocí.

Nicméně ve stejném článku — “ ​​Černý kašel stoupá v některých zemích . Proč můžete potřebovat posilovač“ – přispěvatelka NBC Kaitlin Sullivanová uvedla, že „propuknutí v Evropě, Asii a částech USA by mělo být připomínkou toho, že je třeba se nechat očkovat, říkají odborníci“.

Dr. William Schaffner , profesor infekčních nemocí na lékařské fakultě Vanderbilt University, řekl NBC, že současná situace se „nepromění v pandemii, protože máme vysoce proočkovanou populaci“.

Schaffner dodal: „Ujistěme se však, že těhotné osoby jsou očkovány, že děti jsou očkovány podle plánu a my ostatní bereme vakcínu Tdap každých 10 let.“

To je zvláště nutné k ochraně kojenců, kteří jsou obzvláště zranitelní vůči jinak typicky mírnému onemocnění, uvedla NBC.

Odborníci řekli The Defender, že si myslí, že zpráva NBC je zbytečně alarmující, citovali zastaralé metody ochrany dětí a nezvážili vážné a dobře známé obavy ohledně bezpečnosti a účinnosti vakcín DTaP a Tdap.

Vakcíny proti černému kašli nebrání přenosu

Dr. Bob Sears , autor knihy „The Vaccine Book: Making the Right Decision for Your Child“, řekl The Defender, že studie ukázaly, že vakcína proti černému kašli nebrání přenosu .

„Neexistuje žádný lékařský nebo vědecký důvod doporučovat podávání vakcíny jakékoli skupině lidí za účelem prevence přenosu na ostatní,“ řekl Sears.

Přidal:

„V naší společnosti máme černý kašel jednoduše proto, že je to jedna z několika vakcín, které nesnižují šíření jeho nemoci. Vakcína prostě takto nefunguje a žádná vědecká naděje nebo zbožné přání to nezmění.“

Spojené království zaznamenalo v lednu nárůst případů černého kašle. Podle The BMJ došlo k prudkému nárůstu pozorovanému i v jiných evropských zemích, ale epidemie postihla především lidi ve věku 15 let a starší, kteří nejsou touto nemocí příliš ohroženi. Pouze 4 % případů v nedávném nárůstu byla u kojenců.

NBC také uvedla, že Čína zaznamenala v lednu 15násobný nárůst případů, což je součást variabilní epidemiologie onemocnění zaznamenané za posledních 10 let. Tento nárůst činil 15 275 případů v populaci více než 1,4 miliardy lidí.

Dokonce i Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) řeklo NBC, že ohniska a mírné izolované případy, které agentura hlásila v oblasti Sanfranciského zálivu, na Havaji a v New Yorku, jsou normální a něco, co „očekáváme, že uvidíme každý rok“.

Černý kašel je vysoce nakažlivé onemocnění dýchacích cest, které se u většiny lidí projevuje jako nachlazení, ale u novorozenců, kteří mají velmi úzkou průdušnici, může být vážné, řekla deníku The Defender doktorka Meryl Nass, interní lékařka.

Úmrtí na černý kašel jsou extrémně vzácná, v průměru asi 10 ročně. Asi 85 % úmrtí se děje u dětí mladších dvou měsíců – ještě předtím, než jsou děti vůbec způsobilé k očkování proti černému kašli.

Nass řekl, že černý kašel je v USA extrémně častý a endemický, bývá mylně diagnostikován jako nachlazení nebo chřipka a lékařská pomoc je vyhledávána jen zřídka, s výjimkou kojenců

Současný vzorec je třeba „zrušit nebo přepracovat“

Dr. Paul Thomas řekl, že článek NBC „zcela ignoruje riziko úmrtí v důsledku vakcíny, které je zdokumentováno jako vyšší než počet úmrtí, kterým bylo zabráněno – ještě předtím, než uvážíte, že 50–90 % syndromu náhlého úmrtí kojenců se vyskytuje v týdnu. po kojeneckých vakcínách, z nichž DTaP se nejvíce týká.“

Expert na mateřskou a fetální medicínu Dr. James Thorp řekl The Defender, že vakcína proti černému kašli nebyla nikdy prokázána jako bezpečná nebo účinná v randomizované, dvojitě zaslepené, placebem kontrolované studii.

A neexistují žádné dlouhodobé studie, které by zkoumaly všechny zdravotní výsledky související s vakcínou, řekl Thorp.

Miminka a děti v současné době dostávají vakcínu DTaP , která je navržena k ochraně proti pertusi, záškrtu a tetanu. Lidé ve věku 7 let a starší dostávají posilovač Tdap , určený k ochraně proti záškrtu, tetanu a acelulárnímu pertusi.

Thomas, autor knihy „ The Vaccine-Friendly Plan : Dr. Paul’s Safe and Effective Approach to Imunity and Health – from Pregnancy through Your Child’s Teen Years“, řekl, že DTap i Tdap jsou staré vakcíny, jejichž vývoj závisí na rozpoznání pertaktinového proteinu . imunita.

Asi 85 % černého kašle cirkulujícího v USA je pertaktin-negativních, díky čemuž je účinnost vakcíny přinejlepším 15 %, řekl.

CDC již roky sleduje změny v prevalenci bakterií způsobujících černý kašel . Nejnovější data CDC , zveřejněná tento měsíc, zjistila, že černý kašel typu Bordetella parapertussis významně předstihl v prevalenci B. pertussis – a výzkum publikovaný v březnu v Vaccines ukazuje, že stávající vakcíny „ stěží poskytují ochranu “ proti tomuto kmenu.

„Tato vakcína proti černému kašli musí být buď vyřazena, nebo přepracována, aby byla účinná,“ řekl Thomas.

„Ti, kteří jsou očkovaní, nyní dostávají černý kašel v mnohem vyšší míře než ti, kteří mají přirozenou imunitu a nejsou proti černému kašli očkovaní,“ dodal. „Právě očkovaní také s největší pravděpodobností zanesou černý kašel novorozencům a vystaví je riziku.“

Očkovaní – ne neočkovaní – s větší pravděpodobností způsobí u kojenců černý kašel

NBC uvedla, že ačkoli nemoc nepředstavuje žádnou vážnou hrozbu pro většinu dospělých, dospělí by se měli nechat očkovat, aby ochránili kojence.

Článek cituje Schaffnera, jak říká: „Každý, kdo se přijde podívat na nové dítě, by měl být nedávno naočkován vakcínou Tdap, aby kolem toho dítěte poskytl zámotek ochrany.

Ale Thomas řekl, že koncept kokonu , „kdy očkujete dospělé a děti a pečovatele v kojeneckém světě, abyste poskytli kokon ochrany, byl dlouho opuštěn, protože selhal při ochraně kojenců“.

„Ukázalo se, že očkovaní stále trpí černým kašlem, a protože někdy jde o méně závažnou infekci (menší přínos vakcíny), je pravděpodobnější, že se budou v blízkosti kojenců a vystavují je riziku pertuse.“

Nass poznamenal, že antibiotika poskytují určitou ochranu proti přenosu černého kašle, ale ne proti symptomům. A protože je nemoc u dospělých špatně diagnostikována a je velmi mírná, málokdo je bere.

Thomas řekl, že nejlepším přístupem pro rodiče s dítětem – protože nemoc je po jednom roce relativně neškodná – je vyhnout se davům uvnitř a nemocným návštěvníkům.

„Dokonce i rodina a návštěvníci, kteří nejsou nemocní, by si měli před dotykem dítěte umýt ruce mýdlem a vodou a nelíbat dítě na obličej, ruce nebo nohy,“ řekl. „Stojí za zmínku, že nejhorší z nebezpečí černého kašle pominulo ještě předtím, než byla vakcína zavedena mezi masy.“

„Během těhotenství by se neměla podávat žádná vakcína“

Nass řekl The Defender, že dalším problémem s účinností vakcíny proti černému kašli je to, že je potřeba více injekcí – podaných ve věku 2, 4, 6 a 15–18 měsíců – aby si dítě vytvořilo určitou imunitu.

Děti jsou však skutečně ohroženy smrtí onemocněním jen velmi brzy v životě, než výstřely poskytnou jakoukoli ochranu.

Thorp řekl, že protože původním cílem chránit kojence pomocí vakcíny v prvním roce života bylo „mizerné selhání“, farmaceutické společnosti začaly obhajovat podávání injekcí těhotným ženám.

V roce 2012 CDC poprvé začalo doporučovat vakcínu TDap pro těhotné ženy k ochraně novorozenců, a to navzdory skutečnosti, že z velké části nepotřebují složky proti záškrtu nebo tetanu, řekl Nass.

„CDC mohlo výrobcům doporučit, aby pro tento účel vyrobili pouze vakcínu proti černému kašli, ale rozhodlo se to neudělat,“ dodala.

To byl další příklad, řekl Thorp, „kde byla tato pohádka, že vakcína poskytne imunitu, vtlačena do krku těhotným ženám s podporou medicínsko-průmyslového komplexu bez randomizované dvojitě zaslepené, placebem kontrolované studie“.

Během těhotenství by se neměla podávat žádná vakcína, řekl Thorp. „Nyní však farmaceutický průmyslový komplex prosazuje šest vakcín včetně chřipky, tetanu, záškrtu, černého kašle, RSV a COVID-19.“

„Od plodu po dítě ve 12 měsících života bylo v roce 2024 podáno asi 42 vakcín, ve srovnání s asi 11 v roce 1986,“ dodal. „To je absurdní a ohavnost vědy.“

 

 

 

ZDROJ:

https://childrenshealthdefense.org/defender/whooping-cough-boosters-adults-vaccine-efficacy-kids/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *