Pod Gazou objeveny obrovské zásoby ropy a zemního plynu – Izrael uděluje licence k těžbě

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

Od začátku války Izrael již udělil tucet licencí na průzkum ropy a zemního plynu v Palestině šesti různým velkým ropným společnostem, včetně BP.

4.11.2023

Baxter Dmitry

Už bychom měli vědět, že když obě politické strany v USA projeví podporu obou stran, v zákulisí se děje něco hluboce zlověstného. Měli bychom také vědět, že když supervelmoc začne používat lidská práva jako ospravedlnění pro své činy, vždy existuje postranní motiv. Pamatujete na „zbraně hromadného ničení“ Saddáma Husajna ?

Před čtyřmi lety zveřejnila Konference OSN o obchodu a rozvoji (UNCTAD) zprávu o „nerealizovaném potenciálu palestinských zásob ropy a plynu“. Zpráva odhaduje, že tyto rezervy by mohly vygenerovat „stovky miliard dolarů“ pro toho, kdo je vyvine. Kritizuje také Izrael za to, že brání Palestincům rozvíjet tyto zdroje jako způsob, jak zmírnit jejich obrovskou chudobu. Přečíst si ho můžete zde .

OKDoomer hlásí : Stává se, že USA nyní navrhují mezinárodní koalici západních vlád, aby předsedaly Gaze, jakmile Izrael zatlačí své 2 miliony obyvatel do Egypta . Podobné plány probíhají i na Západním břehu Jordánu.

Od začátku války Izrael již udělil tucet licencí na průzkum plynu šesti různým ropným společnostem, včetně BP. Chtějí prozkoumat, kde přesně se nacházejí tyto palestinské zásoby ropy, u pobřeží.

Přiznejme si to, tento plán vychází přímo z příručky katastrofického kapitalismu a zasáhne přímo uprostřed globální energetické krize, kterou zhoršila válka. Pokud jde o geopolitiku, nic takového jako náhoda neexistuje.

Nejde jen o ropu a plyn.

Jak vysvětluje Richard Medhurst , existuje široká škála ekonomických a logistických pobídek pro USA a Izrael k vylidnění Gazy, včetně výstavby alternativního kanálu k Suezu, který jim umožní ovládnout námořní obchod a poskytne jim klíčové vojenské výhody. Preferovaná trasa kanálu vede přímo středem Gazy. Tento projekt plánovali desítky let a nyní mají skvělý morální krycí příběh. Všechno to vypadá jako opakování invaze do Iráku, kdy si západní země znepřátelí zlotřilého herce, dokud neudělají něco, co si zřejmě vyžaduje extrémní reakci.

Stejně tak válka na Ukrajině nemá nic společného s demokracií, lidskými právy nebo dokonce ruskou agresí.

Řeč je o zemním plynu.

USA a Rusko bojují o nadvládu na Ukrajině nejméně deset let. Ukrajina leží na druhé největší evropské zásobě zemního plynu. Rusko také vyvezlo zemní plyn do EU potrubím přes Ukrajinu. Měsíce po ruské invazi sabotovala proukrajinská skupina plynovody Nord Stream, které přepravovaly zemní plyn z Ruska do Německa. Německo nyní podepisuje 20leté smlouvy na dovoz zkapalněného zemního plynu z USA. Mimochodem, zkapalněný zemní plyn je „ mnohem horší než uhlí “.

Před tím vším se syn Joe Bidena náhodou dostal do představenstva jedné z největších ukrajinských plynárenských společností.

Už to chápeš?

Jakmile uvidíte fakta, nemůžete to popřít. Jistě, chcete popřít fakta. Ale pak se podíváte do světových dějin. Díváte se zejména na historii USA. Pochopíte, že každá válka, kterou jsme kdy vedli, se týkala zdrojů nebo vlivu nebo obojího. I když existuje lidský motiv, je to vždy přítomnost zdrojů a fosilních paliv, které převedou velmoci do násilí. Proč by jinak naši vůdci utráceli stovky miliard dolarů na tyto války a doslova žádná jiná lidská práva nepotřebují, jako je hlad?

Svoboda a demokracie jsou vždy krycím příběhem.

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *