, , , ,

OSN spouští kybernetickou ARMÁDU, aby agresivně prosadila Agendu 2030 a zároveň potlačila vše, co označují za „dezinformace“

OSN spouští kybernetickou ARMÁDU, aby agresivně prosadila Agendu 2030 a zároveň potlačila vše, co označují za „dezinformace“

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi

 

Ethan Huff / 4.9.2023

Divize OSN pro udržování míru zahájila program náboru „digitální armády“ mladých lidí, jejichž úkolem bude online odhalovat „falešné informace“ a nahrazovat je „skutečnými fakty“.

Program, známý jako Kinshasa, byl navržen tak, aby oslovil lidi, jako je Blessing Kasasi, 15letá „aktivistka za práva žen a dětí“, která prošla školením v Kinshase spolu s 30 dalšími mladými lidmi ze štafetového klubu, kteří se sešli v červnu, aby se naučili o tom, jak cenzurovat obsah.

„Cílem bylo vybudovat jejich kapacity v boji proti dezinformacím, které nabývají na sociálních sítích znepokojivých rozměrů,“ říká o programu OSN.

Na školení byli mladí lidé jako Himlish Nketani Nsiala, student práv na Katolické univerzitě v Kongu (Université Catholique du Congo), vymýváni mozky do umění prezentovat „novinky“ tak, jak je chce OSN prezentovat.

„Nemá smysl brát vysílaný obraz pro spravedlivé účely, odklonit ho od jeho kontextu a manipulovat s ním s cílem ublížit,“ řekl Nsiala o operaci „ověření faktů“ a jejím cílem.

(Související: Zatímco svět je rozptylován nekonečným hašteřením o „laboratorních únikech“, Světová zdravotnická organizace [WHO] se připravuje na to, aby se stala globální zdravotní diktaturou.)

Ověřovače faktů“ OSN se učí, jak lépe označovat a prodávat „atraktivní videoobsah v boji proti dezinformacím na webu“

Další modul vyvinutý speciálně Giscardem Midem, jedním ze dvou školitelů v segmentu digitálního marketingu programu OSN, si klade za cíl naučit děti vytvářet propagandistická videa propagující jejich úsilí o „ověření faktů“.

„Jak vytvořit atraktivní videoobsah pro boj s dezinformacemi na webu?“ je tématem modulu Mido, který dále pojednává o tom, jak lze využít telefon, aby pomohl zvrátit trend „falešných zpráv“, kterých je podle OSN „na webu hojnost“.

„Za tímto účelem byly účastníkům poskytnuty mechanismy pro sběr, zpracování a šíření ověřených zpráv, zejména o důležitosti křížové kontroly informací a jejich ověřování u zdroje,“ oznámila OSN.

MONUSCO, což je název práce „ověřování faktů“, kterou provádí mise OSN v Konžské demokratické republice (Konžská demokratická republika), poskytne dětským účastníkům „základní nástroje“, které potřebují k vytváření videa a dalšího obsahu, včetně vybaví své chytré telefony editačním softwarem.

Konžské obyvatelstvo je hlavním cílem úsilí MONUSCO v boji proti šíření „dezinformací“, které podle OSN „už způsobily několik škod se škodlivými důsledky v rámci komunit“.

Tím, že vybaví mladé lidi nejen střihem videa, ale také dovednostmi pro natáčení videa a fotožurnalistiku, OSN prostřednictvím MONUSCO věří, že učiní velké pokroky směrem k dezinfekci internetu všech informací, které OSN a její podporovatelé považují za „nepravdivé“.

„Tyto praktiky se používají jako válečná zbraň k podkopání mírového úsilí MONUSCO v KDR,“ řekl prof. Guillaume Kingh-Farel, další školitel zapojený do programu, který se zaměřuje na to, jak zaujmout sítě sociálních médií.

Pomocí speciálních technik detekce „falešných zpráv“ budou účastníci zapojení do programu schopni nejen poskytovat obranu proti falešným zprávám, ale také urážet jejich virové šíření online.

Ve hře jsou také snahy protlačit „pravdivé“ informace na sociálních sítích „současným šířením objektivních a věrohodných informací“ ve stejnou dobu, kdy se „falešné zprávy“ začínají šířit jako virální.

„Štafetový klub je struktura složená z mladých dobrovolných studentů, kteří pochopili, že je třeba čelit viralitě nepravdivých informací šířením dobrých a pravdivých informací širšímu publiku,“ uvádí OSN.

Bude svět v roce 2030 vůbec rozpoznatelný? Více se dozvíte na Collapse.news .

Zdroje pro tento článek zahrnují:

Peacekeeping.UN.org

 

NaturalNews.com

ZDROJ:https://www.naturalnews.com/2023-09-04-un-cyber-army-pushing-agend-2030-disinformation.html

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *