Ohromující statistický podvod v pozadí strachu z globálního oteplování

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

20.5.2023

Globální oteplování: Národní úřad pro oceán a atmosféru má sice nudný název, ale velmi důležitou práci: Měří teploty v USA. Bohužel se zdá, že je v zajetí náboženství globálního oteplování. Její údaje jsou podvodné.
Co tím myslíme? Co třeba toto: NOAA opakovaně prováděla „úpravy“ svých údajů z domněle vědeckého důvodu, aby zpřesnila soubory údajů.

Na tom není nic špatného. Až na to, že všechny jejich úpravy směřují k jedinému – snižují dříve naměřené teploty, aby ukázaly chladnější počasí v minulosti, a zvyšují novější teploty, aby ukázaly oteplování v nedávné současnosti.

To vytváří iluzi dat o stále rostoucích teplotách, které odpovídají nárůstu CO2 v zemské atmosféře od poloviny 19. století, což je podle zastánců globálního oteplování příčinná souvislost. Čím více CO2, tím větší oteplování.
Skutečné naměřené teplotní záznamy však ukazují něco jiného: od přelomu minulého století se střídají horké roky a horká desetiletí a chladnější roky a chladnější desetiletí. Celkové naměřené teploty však v posledním století nevykazují žádný jasný trend, přinejmenším ne takový, který by naznačoval rychlé oteplování.
Tedy dokud statistici NOAA data „neupraví“. Pomocí složitých statistických modelů mění údaje tak, aby neodrážely realitu, ale jejich základní teorie globálního oteplování. To je zřejmé z jednoduchého faktu statistiky: Data generují náhodné chyby, které se časem vyruší. Takže zprůměrováním dat chyby většinou zmizí.

To NOAA nedělá.

Podle NOAA chyby nejsou náhodné. Jsou systematické. Jak jsme uvedli, všechny jejich úpravy teploty se ve vzdálenější minulosti přiklánějí k chladnější a v nedávné minulosti k teplejší. Ale velmi mlží o tom, proč by tomu tak mělo být.

Zdá se, že zdaleka nic legitimně „neupravují“, ale že data upravují, aby ukázali politicky korektní trend globálního oteplování. Ne náhodou je to nedílnou součástí základní vládní politiky po většinu dvou desetiletí.

To, co NOAA dělá, také nejsou žádné drobné změny.

Jak poznamenává Tony Heller na webu Real Climate Science: „Teploty před rokem 2000 se postupně ochlazují a po roce 2000 se oteplují. Letošní rok byl obzvláště velkolepou epizodou falšování dat ze strany NOAA, když od roku 1895 zavedli téměř 2,5 stupně falešného oteplení.“
Takže strašení globálním oteplováním je v podstatě podvod.

Například letošní zima, měřeno podle teploty ve městě za městem a podle intenzity sněhových bouří, byla na severovýchodě jednou z nejchladnějších v historii.

Ale poté, co čarodějové z NOAA dokončili zpracování údajů, byla pouze průměrná.

Klimatický analytik Paul Homewood například uvádí, že ve státě New York byly letos naměřené teploty o 2,7 stupně nebo více chladnější než v roce 1943. Ne však pro NOAA. Podle jejích údajů byly letošní teploty o 0,9 stupně chladnější než skutečné údaje z roku 1943.

Vymazání zimy
Mimochodem, k podobnému výsledku došlo po brutálně chladné zimě 2013-2014 v New Yorku. Byla jednoduše upravena pryč. Dělejte to rok co rok a s cílem radikálně změnit teplotní záznamy tak, aby odpovídaly narativu o globálním oteplování, a máte něco, co se rovná klimatickému podvodu.

„Je zřejmé, že vysoce homogenizovaná a upravená verze teplotního záznamu z Centrálních jezer od NOAA se vůbec nepodobá skutečným údajům ze stanic,“ píše Homewood. „A pokud je toto jedno rozdělení tak silně chybné, jaká může být jistota, že zbytek USA je na tom lépe?“

To je velká otázka. A pro ty, kteří si myslí, že vládní úředníci nemají politické, kulturní nebo jiné záměry, je to naivita nejvyššího druhu. Mají.

Vzhledem k tomu, že oficiální vládní mantrou všech byrokratických úřadů přinejmenším od Clintonovy éry je, že produkce CO2 je zlo, které nevyhnutelně vede ke globálnímu oteplování, vědí ti, kdo pracují ve statistických dílnách byrokracie, že jejich kariéra a budoucí financování závisí na politicky správných odpovědích – nikoli na vědecky správných.

„Klíčové je, že NOAA sice často provádí tyto úpravy surových dat, ale nikdy nenabídla přesvědčivé vysvětlení, proč jsou nutné,“ napsal nedávno James Delingpole v Breitbart’s Big Government. „A už vůbec ne, jak přesně jejich upravená data poskytují přesnější verzi pravdy než data původní.“

Existují však alespoň určité známky pokroku. V případě Agentury pro ochranu životního prostředí budou budoucí zprávy a studie obsahovat údaje a základní vědecké předpoklady pro veřejnou kontrolu.

To je jeden ze způsobů, jak do vlády vnést více poctivosti – a zabránit klimatickým šarlatánům, aby náš národ zruinovali falešnými požadavky na uhlíkové daně a deindustrializaci naší ekonomiky, aby se zabránilo globálnímu oteplování. Jediným skutečným výsledkem nebude chladnější planeta, ale spíše masová chudoba a nižší životní úroveň pro všechny.

Send us mail

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *