, , ,

Klid v Rusku! Panika v USA! Šturm na pobočky bank! 52 miliard USD vyfučelo jen za včerejšek! 150 miliard dolarů obyčejných Američanů uložených na účtech prý není ani pojištěno před krachem!

krach

Klid v Rusku! Panika v USA! Šturm na pobočky bank!52 miliard USD vyfučelo jen za včerejšek! 150 miliard dolarů obyčejných Američanů uložených na účtech prý není ani pojištěno před krachem!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

11.3.2023

V noci na dnešek (sobotu 11. března) nabrala páteční americká bankovní krize hrozivých rozměrů, když slavný americký multimiliardář a investor Michel Burry, oznámil, že USA mají před sebou novou aféru EnronTedy, že stovky miliard USD se Američanům vypaří bez náhrady z účtů, než bys řekl švec! Michale Burry je slavný, protože dokázal vydělat při minulé hypotéční krizi 2007 tím, že s předstihem vsadil na pád banky Lehman Brothers, ještě v době kdy ji všichni chválili v jaké je perfektní finanční kondici.  Také se říká, že kolaps dvojčat v roce 2001 v důsledku tzv. teroristického útoku, odstranil ze světa většinu důkazů o skutečných pachatelích machinací Enron!

V USA padla v pátek 16 největší banka SVB, po té co na její pobočky masivně zaútočili střadatelé. Ti se snažili, ještě před očekávaným uzavřením banky vybrat z jejích účtů 151 miliard dolarů, které nejsou ze zákona FDIC pojištěny, a lidé tak o ně při pádu banky SVB nenávratně přijdou! Úředníci bankovního dozoru USA, proto aby v bance zbylo co nejvíce peněz na výplatu pojištěných vkladů, rychle zasáhli a banku uzavřeli. Kdo z Američanů v ní měl uloženo přes 250 tisíc dolarů, a nestihl je včera vybrat, tak má smůlu!

Pád banky SVB vyvolal takovou paniku, že jen akcie 4 největších amerických bank včera ztratily 52 miliard USD. Obzvláště zasaženi jsou Goldman Sachs (-10% za jediný den!), a Bank of Amerika (-11% za jediný den). Bidenova finanční náčelnice Yellenová, sice začala ihned v pátek ráno do světa troubit, že bankovní sektor USA je stabilní, ale akcie i tak padaly po celém západním světěNejmenší dopad (0,1%) se projevil na Moskevské burzeA v Číně -0,5%.

Hlavním viníkem pádu banky SVB je Bidenova administrativa. Banka SVB investovala klienty na účtech uložených 91 miliard do tzv. hypotéčních cenných papírů a amerických vládních pokladních poukázek, o kterých Biden a spol. tvrdili, že jsou sázkou na nejjistější jistotu zisku! Jenže, jakmile cenné papíry prodali, rozpoutali inflaci, a z nejjistější jistoty zisku se stal suprový propadák! Banka SVB ke včerejšku nenávratně prodělala jen na těchto obchodech s vládou USA minimálně 15 miliard dolarů, a vyhlásila na sebe úpadek!

Tento úpadek banky SVB ohrožuje celou Bidenovu administrativu i z dalšího důvodu. Biden před vánoci vyhlásil program IRA, který má rozdělit 350 miliard USD hlavně US technologickým firmám! Jenže technologické a farmaceutické firmy ze Silicon Valley i z celých USA jsou hlavními klienty zbankrotované Silicon Valley Bank (SVB), a jejich manažeři se nyní nemohou dostat na své účty! Současné spojení pádu hodnoty tzv. cenných hypotéčních papírů, (hlavní příčina krize Lehman Brothers), s okradením technologického sektoru USA o desítky až stovky miliard, (krach SVB), vyvolává v USA nepříjemné mrazení. Tím spíš, že Biden plánuje na rok 2024 další zvyšování daní prostým Američanům, další zadlužování, a jediné, za co hodlá takto získané peníze utrácet je podpora programů na “předělání dvojpohlavní americké rodiny” a na “válku na Ukrajině”! Stejně tak Bidenův náčelník FED Jerome Powell má jediný nápad, a jak oznámil tento týden, úrokové sazby se budou nadále ještě zvyšovat! Dokonce už i italským bankéřům považovaným za nejnatvrdlejší investiční bankéře vyspělého světa, je jasné, že další zvyšování úroků FED jen dále sníží hodnotu cenných hypotéčních papírů a vládních pokladničních poukázek, a tím zvýší krizi bankovní likvidity! A republikáni i demokraté jsou zděšeni, protože spočítali, že Bidenova inflace znamená, že příští rok, poprvé od prezidentování Jimmy Cartera, se vlivem inflace sníží reálné vojenské výdaje USA! A v USA prezident, který dostatečně nezvyšuje vojenské výdaje, je na odstřel, buď politický, a nebo skutečný, že? V každém případě, Bidenovi zbývá jediné, natisknout další nekryté stovky miliard USD, a spoléhat, že si je někdo bude ochoten koupit, respektive prodat za ně USA ve své zemi vyrobené zboží, či vytěžené suroviny! A to znamená další inflaci i v Evropě, i další posilování české koruny, proti kterému ČNB zuřivě bojuje, aby udržela nízkou cenu práce v českých montovnách, což je základ fialové politiky!

Ostatně drzost nejrůznějších fialových mudrců, kteří propagují fialovou lidojedskou politiku je už nebetyčná. Aby oblbli národ, tak ve spolupráci s Akademií věd České republiky pomocí média Seznam před pár dny zveřejnilijak fialová vláda pozvedne Česko ekonomicky na úroveň Řecka, aby tak Česko nebylo jen nepatrně ekonomicky lepší než nejhorší ekonomika EU Lucembursko! Celý svůj nebetyčný blábol fialoví mudrcové učeně nazvali – Stav ekonomiky, index prosperity Česka – viz jejich graf níže! A vůbec je přitom nezajímalo, že absolutní opak jejich tvrzení je pravda!

V roce 2022 podle samotné MMF bylo totiž Lucembursko nejvíce prosperující zemí světa s HDP 128 820 USD na obyvatele, kdežto podle fialových mudrců bylo nejhorší zemí EU podle jejich fialového indexu prosperity! Oslavované Řecko dosáhlo jen 21 370 USD, a předehnalo ho už i Slovensko 22 300 USD, a Česko 29 860 USD už trumflo i v grafu fialových mudrců druhé nejlepší Španělsko 29 730 USD! Že je situace s prosperitou v EU vážná, je zřejmé, už z toho, že podle MMF na pozici Slovenska v prosperitě jeho obyvatel už útočí tyto země: Barbados, Trinidad a Tobago, Uruguay, Guyana! A dokonce jakási Aruba, o níž jsem ani nevěděl, že už získala samostatnost na Holandsku, ostrov v Karibiku, už Česko i Slovensko životní úrovní svých 120 tisíc domorodých Arubů  překonala. V Arubě nejspíš rychle, po získání samostatnosti, vyházeli všechny místní fialové mudrce ze státních úřadů, a od té doby prosperují! V Česku je to opačně, fialoví mudrcové tisknou grafy s nesmyslnými údaji, a přitom hýkají, že Fiala je ten nejlepší, přesně podle staré pravdy, koho chleba jíš, toho píseň zpívej!

 

Mike Pompeo, nedávno přiznal, že si až jako ředitel CIA a ministr zahraničí USA s překvapením uvědomiljak příslušníci nejvyšší  americké státní byrokracie (Deep State) pohrdají obyčejnými Američany. Přiznal, že ani jeden z těchto elitních úředníků a politiků nikdy nepracoval, a ani nikdy nebyl v žádné továrně, a že vůbec ani netuší, jak vypadá život obyčejných Američanů, kterým tzv. slouží. Pompeo přiznal, že až díky své funkci ředitele CIA konečně pochopil, co si uvědomil už jako mladý důstojník US Army v osmdesátých letech, kdy nechápal, proč jsou v armádě povyšováni důstojníci výhradně v příkrém rozporu s jejich talentem, a s výsledky jejich služby, a to skutečnost, že US vládnoucí byrokracie se už tak naprosto vzdálila lidem, že dnes v USA panuje stav, že i když prezident vydá jasný příkaz, byrokracie je už tak obrovská, že příkaz nevykoná, ztratí, a nebo dokonale překroutí, a že bez příslušnosti k privilegovaným skupinám obyvatelstva USA se žádný obyčejný talentovaný Američan nikdy nemůže stát US byrokratem!. Podle Pompea, se  tak největším nepřítelem Američanů, stala jejich vlastní “levičáky zrevolucionovaná” byrokracie! 

Ostatně před pár dny Trump v předvolebním projevu slíbil, že vyžene Bidena z Bílého domu, tzv. RINO z politiky, a že jednou pro vždy zúčtuje s podvratnými médii, i se všemi členy Deep State, a Global State, a zabrání tak komunistům ovládnout Ameriku! (Kdo jsou RINO.)

Jako typický příklad odcizení byrokratů českým občanům může sloužit porovnání cen polévek a jídel, v poslanecké restauraci, a v jídelně v OC Globus ve Zličíně. Zatím co český poslanec s platem 102 400 CZK si dopřává v parlamentní restauraci špenátovou polévku s vejcem za 15 CZKčeský občan dostane špenátovou polévku bez vejde v hromadné jídelně za 32 CZK. Řízek s bramborem je pro poslance v parlamentní restauraci na Malé straně za 95 korun, pro lid v jídelně na periferii Prahy za 145 korun. Průměrná mzda českého občana se přitom zvýšila od roku 2015 jen o 36%,  průměrný důchod o 43%, ale platy poslanců se zvýšily o 44%!  Pekarová – Adamová vůdkyně TOP-09, která nařídila nedávno stav legislativní nouze, aby zabránila procentuálnímu zvýšení důchodů, radí lidem, jak si mají kupovat svetry, když nemají na energie, ale na přemrštěné poslanecké prebendy šáhnout odmítá!

TOP-09 je z minulosti známá, že se vždy, když se dostane k moci, tak se snaží sedřít obyčejné lidi z kůže – viz tzv. Drábkovi nucené práce a důchodové reformy, aby si její političtí úředníci mohli v podivných kriminálních kauzách přilepšit na důchod.

Nyní je to opět TOP-09, kdo  zabedněně požaduje, aby lidé mohli odcházet do důchodu až v 68 letech. Uskutečnitelnost tohoto plánu přitom už vyvrátily nejnovější socioekonomická data  ze Spojeného království. V Anglii letos s překvapením zjistili, že od skončení pandemie COVID zmizelo z pracovního trhu 516 tisíc lidí, převážně ve věku 50-64 let, (přepočet pro Česko 90 tisíc lidí). Britští úředníci proto obdrželi naléhavý vládní pokyn, ihned vypátrat, proč tito lidé zmizeli z práce, protože, když nepracují, tak nebudou platit daně, a to je pro britskou vládu velký problém! Šokující bylo vědecké zjištění úředníků, proč tito lidé ve věku 50-64 let přestali pracovat: medicínská péče už nedokázala udržet jejich zdravotní stav v souladu s pracovními nároky jejich zaměstnavatelů! I skutečnost, že chudá část těchto lidí se musela vrátit do práce, ačkoli jsou nemocní, protože jinak nemohou současnou Drahotu vyvolanou inflací přežít. Důchody Pekarové-Adamové od 68 let, tak vyvolají v Česku stav, že staří a nemocní se budou muset upracovat, aby nezemřeli hlady před důchodem, a tak jejich výsledný zdravotní stav při dosažení důchodového věku způsobí, že důchod dostanou jen po velmi krátkou dobu, protože umřou na neléčené choroby! Českým pracujícím tak Pekarová Adamová chystá krutý osud upracovat se před důchodem, aby si fialoví úředníci a politici užili hodně dlouhého důchodu.

Jak bude vypadat budoucí životní standart českých starých zaměstnanců podle plánů české vlády si můžete prohlédnout na těchto reklamních  fotografiích. Narazil jsem na ně, jako odkaz na reklamu skvělého života pro ruské dělníky, na tomto ruském vlasteneckém médiu. Už z  prvního pohledu na ruskou vzorovou ubytovnu pro dělníky v Tule je jasné, že v Česku je už teď mnohem více horších ubytoven pro dělníky než je tato v Rusku, a že důsledky takovéto životní úrovně pracujících jsou pro města zdrcující. Fiala má jediný plán, udržet mzdy obyčejných lidí a jejich důchody za každou cenu na nejnižší možné úrovni, a donutit všechny co nejdéle a nejlevněji pracovat bez ohledu na jejich zdraví, jen proto aby měl na prebendy fialových byrokratů a politiků! Že jsou české elity ještě více vzdálené českým lidem, než americké Američanům, dokazují tyto úchvatné komentované fotografie z tzv. oslavy inaugurace prezidenta ČR! (Verze 1 “Kam vítr, tam plášť!) (Verze 2.) Jsou vskutku )chvatnou karikaturou toho, jak lidový prezident pozval lid na oslavu své inaugurace! Představte si, že by Masaryk pozval na oslavu své inaugurace hlavně lidi jako Bárovou, Mandlovou, a třeba Raula Schránila, či Oldřicha Nového, a ti by z hradního balkónu rozverně povykovaly na shromážděné fotografy! První republika nebyla žádný med, ale její elity měly svou úroveň, a chovaly se ke svým voličům poctivěji, než dnešní fialové elity, aneb vlastně pražská kavárna!

Proto dnes můžete vyjádřit svůj názor od 14. hodin na Václavském náměstí na demonstraci, kterou pořádá Jindřich Rajchl, a doufám, že snad se najdou ještě další politici, kteří ho v budoucnu napodobí! Demonstrací v demokracii není nikdy dost! Díky nim se nakonec zase elity rády přiblíží svému lidu. Protože vědí, že jinak budou nahrazeny novými elitami. Takový je nekonečný koloběh demokracie!

Další zdroje dnešního textu: zdroje (1), (2),

Michael Svatoš

ZDROJ: INFOKURÝR http://www.infokuryr.cz/n/2023/03/11/klid-v-rusku-panika-v-usa-sturm-na-pobocky-bank/

Dočetli jste jeden z našich článků?
Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti.
Více o financování zdola se dozvíte ZDE: https://volnyblog.cz/podporit-provoz-volny-blog-cz/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *