Včera a dnes se v EU schvalovaly další šílené klimatické zákony, které nám všem zdraží život.

BRUSEL VČERA UVALIL ZVLÁŠTNÍ POPLATKY NA BYDLENÍ! NEJVÍCE BUDOU PLATIT ČEŠI! TOP-09 jásá!

19.4.2023

A na konci se samozřejmě jako vždy dozvíte jak kdo hlasoval…

EU: Uvalení nových poplatků na vytápění, chlazení a ježdění zvýší všem občanům EU jejich životní náklady, a to je donutí, aby  si koupili: elektromobily, elektrická tepelná čerpadla, a přestavěli svá obydlí! Takto drasticky včera Brusel zdůvodnil své rozhodnutí zpoplatnit bydlení, teplo a dopravu všem svým občanům!

Včera 18. dubna bruselský parlament rozhodl, že od roku 2027 uvalí vysoké poplatky na bydlení a dopravu! Poplatky budou platit všichni obyvatelé bytů a všichni, kdo se budou muset někam dopravovat, i MHD! Třeba do práce! Česká vládní strana TOP-09 vůdkyně Pekarové Adamové z uvalení poplatků, které budou pro Čechy na rozdíl od ostatních Evropanů obzvláště vysoké, jásala!

Tento týden probíhá na půdě Evropského parlamentu mnoho důležitých hlasování. Všechna mají za cíl – jak je to již v případě EU obvyklé – vám co nejvíc ztrpčit váš život.

První dva dny jednání byla věnována uhlíkovým daním, jejich postupnému zvyšování a dalším zákonům na jejichž základě má být údajně Evropa první uhlíkově neutrální kontinent.

Opět je to tedy šikana založená na klimatických lžích, jimž ovšem většina lidí bezmezně věří.

Připomínám, že právě tyto zákony, které mají za cíl „boj proti uhlíku a dusíku“ stojí například za stávajícím vyvlastňováním tisíců holandských farem a omezování provozu mnoha dalších.

Schválením několika právních předpisů v oblasti klimatu Evropský parlament opět nastavil směr k tomu, aby občané v budoucnu již nic nevlastnili.

Cílem je udělat z Evropy první „klimaticky neutrální“ kontinent. Pro ekonomiku a lidi to znamená, že vše bude ještě dražší, jako by nucené restrukturalizační plány nestačily.

Ve Štrasburku většina poslanců Evropského parlamentu schválila plány Evropské komise, aby se Evropa stala „klimaticky neutrální.“ Za tímto účelem bude obchodování s emisemi, které je považováno za nejdůležitější nástroj plánu „Fit for 55“, dále zpřísněno.

V budoucnu si společnosti budou moci koupit tzv. „certifikáty znečišťování“, pokud při své činnosti vypouštějí CO2. Kromě toho má do roku 2034 vypršet platnost bezplatných certifikátů pro společnosti a celkový počet „práv na znečišťování“ se má snižovat rychleji, než se původně plánovalo.

Současná cena povolenky za 1 tunu CO2 je nyní na burze rekordních 100 EUR. Při jízdě autem na naftový motor vyrobíte 2,64 kg CO2 z každého spotřebovaného litru nafty. Z toho plyne, že nově byste měli při koupi každého litru nafty do svého auta, (podle současné ceny povolenky ETS I 100 EUR za tunu CO2), zaplatit nový poplatek ETS II ve výši 6.60 CZK na litr nafty. Obdobné poplatky budou uvaleny i za vytápění domů a bytů. Pro určení výše ceny poplatku ETS II bude rozhodující, čím vytápíte, a u elektřiny, z čeho je vyrobena!

Pro předsedkyni Evropské komise Ursulu von Lejno je to důvod k oslavě, jak uvedla na Twitteru.

Kromě toho budou muset své emise CO2 v budoucnu platit i společnosti ze zahraničí, pokud budou chtít prodávat zboží v EU. EU to ospravedlňuje tím, že chce chránit domácí společnosti – pokud ještě existují – před konkurencí ze zahraničí.

Tato úprava emisí CO2 na hranicích má být zaváděna po částech a bude se plně uplatňovat od roku 2034.

Každý si dokáže představit, na koho budou přeneseny vyšší náklady – samozřejmě na koncové zákazníky. Přímo se to však dotýká i občanů Unie.

Od roku 2027 má být vytvořen nový dodatečný a nezávislý systém obchodování s emisemi (ETS II) pro budovy, silniční dopravu a paliva.

Uhlíkovou daň tak bude nucen platit prakticky každý občan, který vlastní nemovitost nebo auto, ale dotkne se to i těch, kdo bydlí v nájemních bytech, protože majitelé nemovitostí odrazí povinné uhlíkové poplatky v cenách nájmů.

Prozatím má být cena CO2 do roku 2030 omezena na 45 eur. EU se tak údajně chce vyhnout dalším cenovým šokům na čerpacích stanicích a teplárnách.

Emisní povolenky mají být také omezeny a mají být obchodovány v dražbách, cena práv na emise CO2 pravděpodobně také značně vzroste – na úkor spotřebitelů.

Prostřednictvím klimatického programu EU „Fit for 55“ se individuální mobilita – zejména v souvislosti se zákazem spalovacích motorů – stále více stává luxusním zbožím pro několik bohatých lidí, kteří si mohou dovolit produkovat CO2.

Podle bruselských výpočtů  Češi na poplatcích ETS odevzdají do Bruselu 40 000 CZK na hlavu občana. Ale zpátky dostanou jen 9 500 CZK na hlavu občana, jak se pochválil ministr Jurečka! A ještě si mají koupit za miliony nové elektromobily, nová elektro čerpadla a nově renovovat a zateplovat svoje byty a domy! Obávám se, že Jurečkovi to asi moc nemyslí, protože podle propočtů expertů, abyste v Česku mohli pokrýt náklady na stravu, bydlení, ošacení, dopravu, zdravotní péči, vzdělání a volný čas a děti a uspořit si minimální částku pro případ neočekávaných událostí musíte oba dva v rodině vydělávat každý nejméně 40 912 měsíčně, a nebo 42 776 měsíčně, když jste z Prahy! A tyto peníze prý vydělává pouhých 37% obyvatel Česka! Díky Jurečkovu poplatku ETS 2, ze kterého se tak raduje, protože ho v Bruselu za Česko loni protlačil, se opět další lidé propadnou do chudoby, pod hranici důstojného platu. Jen za jediný rok vlády lidojeda Fialy se už pod tuto úroveň důstojného platu propadlo dalších 800 tisíc lidí! A co teprve těch 50% pracujících, kteří důstojný plat nikdy neměli.

Krom poplatků ETS II včera také v Bruselu schválili novou daň CBAM, a ta se bude vztahovat na všechno dovážené zboží, tedy hlavně na ocel, hnojiva, hliník, cement, výrobu elektřiny a vodík. Představte si, budete muset přestavovat své byty a domy, abyste o ně díky poplatkům ETS II nepřišli, ale oni vám uvalí daň CBAM na hliník, cement a železo, které potřebujete nutně na přestavbu, a které potřebují výrobci na výrobu aut i čerpadel, či čehokoli! Potraviny jsou už teď drahé, a oni je ještě zdraží daní CBAM na hnojiva! K tomu není už co dodat. Běžte demonstrovat, protože je úplně jedno, kdo Fialu svrhne, horší to už nemůže být!

Poplatky ETS jsou neuvěřitelně asociální. Platí je každý občan, bez ohledu na to jak je bohatý či chudý. Poplatky se dělí přibližně takto: 25% Bruselská komise pro sebe! 25% si ponechá každý stát z vybraných peněz! 50% se vloží do speciálního fondu! Všechny peníze se musí použít ale jen na dotace pro stavbu zelených zdrojů elektřiny, zateplování, či elektromobilitu. Bohatí jedinci, hlavně miliardáři a milionáři, tak zadarmo dostanou miliardy či miliony na nové elektrárny, čerpadla, rafinerie vodíku, či aby si koupili byty, za které už jejich obyvatelé nebudou moci platit poplatky. Majetek se tak přesune pomocí poplatků od chudých lidí prostřednictvím dotací k bohatým lidem. 70% lidí zchudne, 20% si nepomůže, 9% si přilepší a 1% shrábne mnohamiliardový jackpot v podobě nových elektráren, větrníků a panelových domů pro chudáky! Rozdíl mezi čínskou modernizací podle prezidenta Xi Jinping a evropským paskvilem Green Deal nakonec celou Evropu rozvrátí sociálními bouřemi a bídou. Evropa přijde o trhy pro svůj průmysl, protože už teď je německý průmysl nekonkurenceschopný, a stěhuje se z Evropy. Podle pár dní starého vyjádření autorů současné bruselské politiky Green Deal se mají průmyslníci i se svými továrnami z Evropy doslova a okamžitě vykopat! Čím se Evropané budou živit, a co budou jíst, tyto génie nezajímá!

A jak kdo hlasoval za ČR?

Pro hlasovali: Šojdrová, Zdechovský, Polčák, Niedermayer, Gregorová, Peksa, Kolaja, Maxová

Proti: Zadražil, Tošenovský, Blaško, David, Konečná, Charanzová, Hlaváček, Kovařík, Knotek

Zdrželi se: Vrecionová, Vondra, Pospíšil

A jak hlasovali Slováci?

Pro: Jurzyca, Hojsík, Šimečka, Wiezik, Ďuriš Nicholsonová, Pollák, Štefanec, Lexmann, Bilčík

Proti: Uhrík, Radačovský

Zdrželi se: Beňová

Na závěr bych chtěla upozornit na to, že k obnoveným kvótám, o kterých jsem se zde zmínila včera, se bude hlasovat ve čtvrtek. Hlasování by nemělo být tajné, takže se samozřejmě dozvíte, kteří z europoslanců by chtěli ze své země vytvořit multikulturní peklo….

Send us mail

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *