, , , , ,

 Katastrofální nákaza. Cvičení simulovalo sérii schůzí poradního výboru WHO pro mimořádné situace

Katastrofální nákaza

Katastrofální nákaza

14.1.2023

Johns Hopkins Center for Health Security ve spolupráci s WHO a nadací Bill & Melinda Gates Foundation provedlo Catastrophic Contagion , pandemické stolní cvičení na výročním setkání Grand Challenges v Bruselu v Belgii dne 23. října 2022.

Mimořádnou skupinu účastníků tvořilo 10 současných a bývalých ministrů zdravotnictví a vysokých představitelů veřejného zdraví ze Senegalu, Rwandy, Nigérie, Angoly, Libérie, Singapuru, Indie, Německa a také Bill Gates, spolupředseda Bill & Melinda Gates. Nadace.

Cvičení simulovalo sérii schůzí poradního výboru WHO pro mimořádné situace, které se zabývaly fiktivní pandemií odehrávající se v blízké budoucnosti. Účastníci se potýkali s tím, jak reagovat na epidemii lokalizovanou v jedné části světa, která se poté rychle rozšířila a stala se pandemií s vyšší úmrtností než COVID-19 a neúměrně postihující děti a mladé lidi.

Účastníci byli vyzváni, aby učinili naléhavá politická rozhodnutí s omezenými informacemi tváří v tvář nejistotě. Každý problém a volba měla vážné zdravotní, ekonomické a sociální důsledky.

Zdroj:https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/exercises/2022-catastrophic-contagion/?fbclid=IwAR325dUin8hfmS4TQ21dI9WXxXDgZxsmBT5IZf1yF1wXz_oaturxeRhU-Yk

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *