Kardiolog v rozhovoru pro BBC vyzval k pozastavení injekcí kovidu

Dr. Aseem Malhotra, britský kardiolog, poskytl včera ráno rozhovor BBC. Rozhovor se týkal nejnovějších doporučení NICE ohledně statinů, která Dr. Malhotra poskytl.

Řekl také, že „panují velké obavy ohledně nadměrné úmrtnosti … můj vlastní výzkum zjistil … že vakcíny s kovidovou mRNA skutečně nesou kardiovaskulární rizika. A já jsem skutečně vyzval k pozastavení jejich používání do doby, než bude provedeno šetření … Je skutečně čas pozastavit zavádění vakcín.“
Půl hodiny po rozhovoru sdílel doktor Malhotra na Twitteru ukázku z rozhovoru s komentářem:

„BREAKING BBC News: Kardiolog říká, že pravděpodobným faktorem, který přispěl k nadměrnému počtu úmrtí na kardiovaskulární onemocnění, je vakcína covid mRNA a její zavádění by mělo být pozastaveno až do vyšetření.

„Dokázali jsme to. Zlomili jsme hlavní vysílací média.“

Večer deník The Guardian zveřejnil článek s dramatickým názvem „BBC kritizují za to, že nechala kardiologa „unést“ rozhovor s nepravdivým tvrzením o injekci Covid“. „BBC se dostala pod palbu kritiky vědců za rozhovor s kardiologem, který tvrdil, že některé vakcíny proti kovidům mohou za nadměrné úmrtí na ischemickou chorobu srdeční,“ stálo v článku.

Článek nejprve popisuje názory „odborníků“ podporujících očkování a věnuje jim většinu článku, ale pak přece jen končí citací Dr. Malhotry, která naznačuje vyrovnanější přístup ke kovidovým injekcím, než jsme byli svědky v posledních dvou letech. Vzhledem ke škodlivosti kovidových injekcí však The Guardian nejde dostatečně daleko v upozorňování veřejnosti, aby se mohla chránit před poškozením tím, že odmítne další injekce.

Následují komentáře „odborníků“, jak je zaznamenal deník The Guardian.

Prof. Peter Openshaw, profesor experimentální medicíny na Imperial College London, poskytl v pátek rozhovor také BBC.

„Dnes ráno jsem poskytl rozhovor v rychlé reakci na zpravodajském kanálu BBC, abych řekl, že vedlejší účinky vakcíny jsou velmi, velmi vzácné ve srovnání s riziky, kterým lze předejít v souvislosti s vakcínou covid-19. Personál vypadal znepokojeně a rozpačitě, že mu [Malhotrovi] poskytl platformu,“ napsal na Twitteru.

Dr. Stephen Griffin, virolog z univerzity v Leedsu, uvedl: „Vakcína je pro nás velmi důležitá: „Jsem skutečně ohromen tím, že BBC dovolila někomu se známým extrémně okrajovým názorem na mRNA vakcíny a na to, do jaké míry jsou spojeny s kardiovaskulárními problémy, aby buď unesl rozhovor na slabě související téma a vyjádřil tyto názory, nebo aby vůbec vystoupil po byť jen zběžné kontrole.“

Prof. Marc Dweck, vedoucí katedry klinické kardiologie na Edinburské univerzitě, řekl deníku Guardian: „Myslím, že názory doktora Malhotry na statiny i na vakcíny Covid jsou zavádějící a ve skutečnosti nebezpečné. Naprostá většina kardiologů s jeho názory nesouhlasí a nejsou založeny na solidních vědeckých poznatcích.

„Důrazně vyzývám pacienty, aby jeho komentáře, které se zdají být spíše zaměřené na podporu jeho profilu (o kariéře kardiologa nemůže být řeč) než na blaho veřejnosti, ignorovali. BBC by neměla poskytovat platformu pro jeho názory a měla by si dát mnohem větší práci s průzkumem lidí, které zve ke komentářům.“

Dr. Matt Kneale, spolupředseda Asociace lékařů, uvedl, že Malhotrovo vystoupení bylo „hluboce nebezpečným chováním“, a vyzval Všeobecnou lékařskou radu, aby přijala opatření.

BBC kritizována za to, že nechala kardiologa „unést“ rozhovor nepravdivým tvrzením o injekci Covid, The Guardian, 13. ledna 2022.
Je třeba zahájit oficiální vyšetřování, kdo financuje výše uvedené čtyři takzvané „odborníky“ a univerzity či organizace, které zastupují.

Send us mail