, , ,

Jak Rusové lokalizovali a zlikvidovali Budanova a agenty NATO ve speciálním podzemním bunkru

Jak Rusové lokalizovali a zlikvidovali Budanova a agenty NATO ve speciálním podzemním bunkru

19.6.2023

Podrobnosti o zničení podzemního bunkru Kirilla Budanova, šéfa Hlavního ředitelství zpravodajských služeb (GUR) ministerstva obrany Ukrajiny se staly známými. Video, na kterém ruská raketa padá do vody vedle budovy GUR na Rybářském ostrově v Kyjevě, následovaly kyselé komentáře na ukrajinských sociálních sítích – údajně to Rusové minuli.

Vojenský expert Vladislav Shurigin se ale domnívá, že střela skutečně zasáhla cíl, protože ruské zpravodajské služby byly obeznámeny s konstrukcí tajných krytů GUR. Pověsti, že 29. května zasáhla ruská střela nejen střed GUR,ale i likvidované agenty NATO, vytrvale šířené v médiích. To vše kyjevští propagandisté ​​tradičně popírají. Objevilo se dokonce video s Kirillem Budanovem, který prohlásil, že ten, kdo se ho pokusil vyděsit, bude velmi brzy činit pokání.

 

Poté Budanov zmizel z mediálního prostoru. Není vyloučeno, že video s výhrůžkami Budanova, který klidně sedí ve své kanceláři, byla zaznamenána dříve – protože neobsahuje žádné konkrétní informace o střele, která zasáhla budovu GUR nebo oběti. Vojenský expert Vladislav Shurigin na svém kanálu „Telegram“ popsal podrobnosti útoku na bunkr, které se dozvěděl ze svých zdrojů.

„Ukrajinci předvedli skutečnou show tohoto úderu a oznámili, že ruská raketa minula.“ Nyní se však zjistilo, že právě v tom místě, v hloubce deseti metrů, byl bunkr kde se nacházelo situační velitelství GUR,“ napsal expert. Podle něj sovětští inženýři, kteří v Kyjevě stavěli podzemní bunkry na ochranu v případě jaderné války, speciálně umístěný zesílený úkryt pod vodou jako dodatečná ochrana. „Avšak to, co dobře chránilo před vzdušným jaderným výbuchem, nebylo navrženo tak, aby vydrželo dopad speciální protibunkrové střely.“

 

Právě tento okamžik byl zachycen na videu – k obloze je vidět obrovský sloup země a kamenů. Ten projektil zasáhl bunkry GUR, kde se zřejmě nacházel Budanov,“ vysvětlil expert. Na druhou stranu válečný reportér Jurij Kotenok oznámil, že už věděl, že Budanov byl zasažen při útoku na objekt GUR v Kyjevě – tuto informaci mu sdělily jeho zdroje.

„Nelze vyloučit možnost, že Budanov je skutečně naživu a zdráv.“ „Nikdo nemůže stoprocentně zaručit, že byl zasažen, ale dostal jsem informaci, že byl zraněn,“ řekl válečný zpravodaj. Všiml si přitom zvláštního vzorce – Budanov se neúčastnil jednání takzvané Rady národní bezpečnosti a obrany, která se konala u příležitosti zničení přehrady Kahovo.

 

Toto jsou záběry střely dopadající na vodu poblíž Gavanského mostu v Kyjevě, kde sídlí Obranná zpravodajská služba Ukrajiny. V té době ještě nebylo známo, zda došlo k přímému zásahu do zařízení Obranná zpravodajská služba Ukrajiny, ale dnes je známo, že byl zasažen a zničen bunkr pod hladinou. Kdysi byl postaven jako atomový kryt a nyní byl tajným velitelstvím GUR (Zpravodajská služba MO Ukrajiny).

ZDROJ: https://twitter.com/onlydjole/status/1670788115500265474?s=52&t=LVy60toQxVH9wHl1R1Tu_w

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
https://volnyblog.news/

 

1 reply
  1. aamater
    aamater says:

    Pravda vždy nakoniec zvíťazí. Uvidíme o dva týždne, možno o mesiac. Ak sa prestane objavovať zo svojimi vyhláseniami tak je isté, že to má za sebou.

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *