Vladimir Putin na ekonomickém fóru v Petrohradu pohrozil, že Ruská armáda udeří na letecké základny NATO, pokud z nich budou startovat ukrajinské stíhačky F-16 k bojovým operacím na Ukrajině! Myslel tím Polsko, Slovensko? Ihned po tomto výroku začaly ve 27 státech USA mamutí přesuny vojenské techniky po vlastní ose! Britská stanice Sky News otiskla redakční článek, že přímá západní intervence na Ukrajině je jedinou schůdnou cestou pro ochranu ukrajinské ofenzívy před ruským letectvem! Zkušební balón vypuštěn!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

20.6.2023

Minulý týden v pátek vystoupil ruský prezident Vladimir Putin na plenárním zasedání ekonomického fóra v Petrohradu (SPIEF 2023) a ve svém projevu v podstatě zopakoval hlavní teze současného přechodu globálního světa od unipolárního zřízení pod vedením anglo-saského světa v čele s USA (Dům Rockefeller) a Velkou Británii (Dům Rothschild) do nového modelu multipolárního světového zřízení, přičemž válka na Ukrajině je katarzí zániku a demise kolektivního Západu, čemuž se podle Putina nešlo vyhnout, protože každé impérium, když se hroutí, snaží se o nejvíce válečných výbojů a expanzí. Pád SSSR předznamenala sovětská neúspěšná intervence do Afghánistánu a demise USA kolektivního západu proběhne na Ukrajině.

Vladimir Putin v panelové diskusi na SPIEF 2023

Otázkou však je, jakou podobu tento zánik bude mít, jestli civilizovaný, jako v případě rozpadu SSSR, který proběhl mírovou cestou a podpisem Bělověžských dohod, anebo to bude zánik připomínající pád Římské říše, která zanikla ve válkách vedených až do posledního okamžiku s tzv. barbarskými kmeny. A jde také o to, jestli na území Ukrajiny nedojde k vypuknutí III. sv. války v naději kolektivního západu, že v té válce dojde k porážce Ruska a Číny, což jsou dvě nejvíce nepřátelské země vůči oběma domům kolektivního západu.

Západ ztratil svoji světovou moc podobně jako Britské impérium po II. světové válce, kdy na jeho místo nastoupilo nové impérium v podobě amerického dolaru a systému Pax Americana. Vladimir Putin v projevu probral mnoho témat v oblasti ekonomiky a bezpečnosti, ale pro konceptuální rozvoj je nejdůležitější malá a drobná poznámka, která zazněla v poslední části panelové diskuse.

VIDEO: Vladimir Putin vyslal varování, že Ruská armáda bude považovat západní letecké základny s ukrajinskými F-16 za legitimní cíle pro údery

Vladimir Putin totiž prohlásil, že NATO se rozhodlo posílat na Ukrajinu všechny své zbraně, kterými disponuje, přičemž vrcholem jsou německé tanky Leopard, které ale na Ukrajině už hoří a podle Vladimira Putina hoří dobře. A nezapomněl dodat, že hořet budou i stíhačky F-16. A potom k tomu došlo. Vladimir Putin totiž v šokujícím výroku potvrdil informaci Aeronetu, kterou jsme exkluzivně publikovali před několika týdny, že pokud ukrajinské stíhačky F-16 budou operovat z letišť mimo území Ukrajiny, o čemž se nyní v NATO vedou intenzivní rozhovory, potom Ruská armáda prý bude muset vážně přemýšlet a zvážit, kam udeřit a kde udeřit na zbraně nepřítele, který je používá proti Ruské armádě! V sále v Petrohradu nastalo hrobové ticho, protože všem okamžitě došlo, co právě Vladimir Putin řekl.

Ano, je to přesně tak, o čem jsem psal v nedávném článku. Ukrajina nemá zázemí pro údržbu a servis stíhaček F-16, nemá pro ně ani bezpečné hangáry, aby byly chráněny před ruskými raketovými údery. Proto se v Bruselu již několik týdnů, podle našeho exkluzivního zdroje z aliance, usilovně jedná o modelu zapojení F-16 do bojů, aby o ty stroje Ukrajina nepřišla de facto hned první den.

A ten zvažovaný model, o kterém jsme byli informováni, má spočívat v tom, že ukrajinští anebo piloti NATO ve službách Ukrajiny (piloti v rolích žoldáků) by startovali z polských, slovenských a rumunských letišť a přeletěli by hranice a přistáli na krátkou dobu na západě Ukrajiny. Na pár desítek minut, ne déle. Tam by servisní technici na stíhačky namontovali rakety, doplnili by palivo a teprve odtamtud s raketami a výzbrojí by stíhačky odletěly nad východní část Ukrajiny k bojovým operacím.

Američané mají obavy, že Rusové operační lety F-16 s mezipřistáním na západní Ukrajině budou i tak považovat za operační údery vedené z letišť NATO

Poté by se vrátili na leteckou základnu na západě Ukrajiny, došlo by k odzbrojení stíhaček a k jejich přeletu zpátky do Polska, Slovenska a Rumunska na noc, k údržbě, k zaparkování atd. Podle naších informací, které máme potvrzeny již ze 2 zdrojů, má tento plán podporu Polska a Německa, ale nelíbí se Američanům. Podle nich Rusové tyto “meziskoky” se zastávkami na západě Ukrajiny neuznají jako vedení bojových operací ukrajinského letectva z území Ukrajiny a budou to považovat za útoky stíhaček z letišť aliance NATO. A uběhlo několik týdnů a v pátek to vyšlo na veřejnost oficiálně ve výroku Vladimira Putina, že Rusko bude zvažovat údery proti takovým leteckým základnám v zahraničí.

Dánské F-16 mají být dodány Ukrajině

V největším ohrožení v případě spuštění takového plánu jsou samozřejmě Poláci, Slováci a Rumuni, kteří tvoří trojici loutkových států v područí amerických ambasád ve Varšavě, v Bratislavě a v Bukurešti. Vlády těchto 3 zemí jsou amerikanizované a bez suverénních vlád, beze zbytku a do důsledku proxy hlavice Washingtonu, mají na svých územích americké vojenské základny a letiště. Česko se k těmto zemím čerstvě připojilo podpisem DCA smlouvy zásluhou Calamity Jane, ale bude nějaký čas trvat, než se americká armáda v ČR rozmístí. Česko je totiž poměrně daleko od Ukrajiny, takže pro přímé angažmá v údržbě stíhaček F-16 pro Ukrajinu nepřipadá zatím v úvahu.

Na britské Sky News už vyšel editorial, který vyzývá k intervenci NATO na Ukrajině, protože stíhačky v rukách Ukrajinců už nic nevyřeší

Ovšem pozor, v NATO mají dost možná z tohoto modelu strach a proto hned v sobotu vyšel na britském serveru Sky News redakční editorial [1] vojenského analytika Seana Bella, který uvedl článek s třeskutým názvem “Západní intervence je jediným věrohodným způsobem, jak ochránit ukrajinskou protiofenzívu před ruským letectvem” a jeho autor pracoval mnoho let na britském ministerstvu obrany a je to redakční analytik, který je na Sky News známý svým papouškováním postojů britské vlády. V textu došel Bell k názoru, že ukrajinská ofenzíva je odsouzena k nezdaru, protože Ukrajinci nedokáží kontrolovat vzdušný prostor, který ovládli Rusové.

Sean Bell

Podle jeho mínění v článku už nepomůže ani poslání vysloužilých stíhaček F-16 Ukrajině, protože půjde maximálně o pár tuctů těchto strojů, které pro Ukrajinu vlastně nic neznamenají. Podle Bellova názoru potřebuje Ukrajina intervenci západních zemí. Kyjev prý potřebuje moderní leteckou sílu, nikoliv letku F-16 z druhé ruky, která není ani podporovaná, ani důvěryhodná, proti moderním, neviditelným ruským stíhačkám. A v závěru článku dodává: Jediným věrohodným způsobem, jak poskytnout Ukrajině leteckou kapacitu potřebnou pro letošní ofenzívu, by byla intervence Západu a nasazení západních prostředků – a posádek – do konfliktu. Navzdory zásadnímu významu této ukrajinské ofenzívy není na mezinárodní scéně žádný náznak ochoty k takovéto eskalaci.

Svědci hlásí už ve 27 státech USA obrovské přesuny vojenské techniky po vlastní ose do měst, technika hromadně opouští kasárny a vojenské újezdy

A právě ta poslední věta už dost možná není pravdivá. Od pondělí tohoto týdne totiž zděšení Američané hlásí mohutné přesuny americké armády a Národní gardy už v celkem 27 státech USA [2], přičemž to nepřipomíná cvičení, protože drtivá většina transportů probíhá po vlastní ose, po silnicích, dálnicích, uvnitř měst v ulicích, transportéry, samohybné houfnice, těžká technika burácí na silnicích po vlastní ose.

Jde o přesuny, které se nepodobají přesunům z/na cvičení, protože takové přesuny probíhají zásadně po železnici a když není k dispozici železnice, tak na kamionech a podvalnících. Pásová technika totiž i s gumovými poduškami na pásech ničí asfalt a navíc jde o obrovskou spotřebu nafty, která při přesunu po vlastní ose musí být logisticky zajištěna pro doplňování a tankování. Níže je video z ulic Philadelphie. Armáda rozmisťuje do ulic vojenskou techniku. Jsou ale hlášeny i mohutné odlety z leteckých základen, např. v San Diegu ze základny Miramar jsou hlášeny evakuace helikoptér.

Masívní cvičení amerických, kanadských a anglických vojsk

V USA přitom nebylo ohlášeno žádné velké celonárodní cvičení v tolika státech. Ovšem jedno mohutné cvičení právě bylo spuštěno v Evropě. Jedná se o cvičení Air Defender 2023, což je největší letecké cvičení NATO za posledních několik dekád. A spekuluje se, že by mohlo teoreticky dojít k plynulému přechodu z tohoto cvičení do ostré letecké operace na Ukrajině. Pokud by k tomu došlo, hrozilo by vypuknutí III. sv. války a na americké základny v USA by dopadly ruské balistické rakety. Došlo by k pádu americké vlády. Jedinou cestou, jak by šlo udržet moc a pořádek, by byla americká armáda rozmístěná v té době po celých USA na vlastní ose venku mimo kasárny.

Nejlépe poblíž měst, nebo uvnitř aglomerací, ale hlavně… mimo své trvalé základny, které se stanou terčem úderů ruských balistických raket v případě konfliktu NATO s Ruskem! To je logické. Rusové by provedli totéž, vyprázdnili by své kasárny. Pokud by Pentagon očekával konflikt s Ruskem, přesně podle slov náčelníka genštábu AČR Karla Řehky, že Ruská armáda je na trajektorii střetu s NATO, potom by došlo k preventivnímu odsunu americké vojenské techniky z kasáren pryč do civilních oblastí, do měst, která podle všeho nebudou terčem ruských raket, protože současná ruská vojenská doktrína míří své údery na vojenské body nepřítele, nikoliv na civilní populaci ve velkých městech.

Pokud by Pentagon počítal, že po dodávce F-16 může dojít ke střetu Ruské armády a NATO, začal by preventivně odsunovat vojenskou techniku z kasáren, na které budou vedeny ruské údery

Celé tyto přesuny po vlastní ose opravdu připomínají vyprazdňování vojenských garáží před očekávanými údery, i když potvrzení pro takovou hypotézu zatím neexistuje, máme pouze indicie. Proč k těmto mamutím manévrům došlo krátce po vystoupení Vladimira Putina v Petrohradu? Protože tam zaznělo, že Rusko se bude muset zamyslet, kam a kde udeřit, když stíhačky F-16 budou startovat nebo budou servisovány na leteckých základnách mimo Ukrajinu? To je ten důvod pro manévry armády v USA ve více jak 27 státech?

Pokud je dodávka F-16 již odsouhlasena (Holandsko a Dánsko jsou prý připraveny stíhačky dodat), potom už musí být jasné, jak to bude s údržbou letadel, kde budou parkovat, kde budou servisovány a kdo s nimi bude létat, protože na Ukrajině potřebná letiště nejsou a piloty Ukrajina nemá, minimálně ne ve stavu, aby dokázali bojovat proti ruským profesionálním pilotům. A když už v britském tisku vychází balónky v podobě výzev k intervenci NATO na Ukrajině, tak si poskládejte tyto informace dohromady a máte obraz, který vykresluje střet Ruska s NATO jako reálnou závěrečnou koncovku operací na Ukrajině. Níže je video ze San Diega, mohutný letecký přesun helikoptér opouštějících leteckou základnu americké námořní pěchoty Miramar.

Bylo by to koncovku pro speciální vojenskou operaci, protože po ní to už bude regulérní III. sv. válka se vším všudy, pokud západ neustoupí a opravdu dodá Ukrajině stíhačky, které si budou z Ukrajiny odskakovat na noční parkování a údržbu do Polska nebo na Slovensko. Rusko varovalo, aby se NATO nerozšiřovalo. NATO se rozšířilo. Rusko žádalo, aby Ukrajina byla neutrální. NATO to odmítlo. Rusko žádalo, aby Ukrajina plnila Minské protokoly. NATO a Kyjev ty protokoly neplnily, protože ten čas 8 let využily k vyzbrojení Ukrajiny a k vycvičení vojáků. Rusko bylo v Minských dohodách tím pádem podvedeno.

A teď Rusko varuje, aby NATO nedodávalo stíhačky F-16 Ukrajině, které budou mít základny v zemích NATO, protože jinak se stanou cílem pro údery Ruské armády. Tak dlouho bude kolektivní západ škrtat sirkou u obrysů III. sv. války, až tu válku opravdu zažehnou. A jak to vypadá, tak dokonce se už uvažuje o intervenci NATO, protože ofenzíva vlastně již ukázala, že Ukrajinci přišli o Leopardy tak rychle, že je jasné, jak by to dopadlo se stíhačkami F-16 v jejich rukách. Takže ten článek na Sky News je v podstatě zkušební balón, který vlastně už ani nic netestuje, pouze připravuje Brity na realitu, která možná brzy nastane, protože ukrajinská ofenzíva jde do kytek rychleji, než se předpokládalo.

-VK-

Šéfredaktor AE News

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail