, , , ,

Další úryvky z knihy Vernon Coleman’s Commonplace Book

Další úryvky z knihy Vernon Coleman’s Commonplace Book

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

 

Minulý týden jsme znovu publikovali některé výňatky z ‚Commonplace Book‘ Dr. Vernona Colemana. Níže jsou uvedeny některé další úryvky ze stejné knihy.

V následujícím nám Dr. Coleman vypráví pravdivý a ohromující příběh Sawneyho Beana a jeho rodiny a uvádí sedm věcí, kterých by rád viděl.

Od Dr. Vernona Colemana

Za starých časů (dokonce ještě předtím, než jsem se narodil) bylo zvykem, že si dámy a pánové vedli sešit s věcmi, které nasbírali z knih, časopisů a novin. Přidávali uvozovky a úryvky z konverzací, které si pamatovali a chtěli si je zapsat, aby si je uchovali. Tyto svazky se nazývaly „běžné“ knihy.

Moje nově vydaná obyčejná kniha obsahuje příběhy, anekdoty, seznamy, komentáře, citáty atd., které se vám, myslím, budou líbit. Kniha obsahuje i některé mé vzpomínky a plané myšlenky. Doufám, že najdete nová fakta, podnětné názory a lahůdky informací, které vás donutí říci: „Hej, poslouchej…!“

Kanibalismus ve Skotsku: Podivný příběh Sawney Beanea

Možná jste ještě neslyšeli o Sawney Beane. Někteří Skotové (možná zahanbení a v rozpacích) rádi předstírají, že neexistuje. Ale udělal. Byl stejně skutečný jako Haggis a Robert Burns. Narodil se ve východním Lothianu ve Skotsku za vlády královny Alžběty (první, nikoli druhé), a když zjistil, že rodinné řemeslo zajišťování a okopávání je příliš podobné tvrdé práci, našel si manželku a vydal se na cestu. najít méně namáhavý život. Mladý pár se rozhodl žít v jeskyni na skalnatém pobřeží Galloway. Jeskyně byla hluboká a nevyžadovala žádné výdaje, i když se její přední část při přílivu naplnila vodou.

Ani pan, ani paní Beaneovi neholdovali tvrdé práci a nebyli příliš nadšení z pěstování potravy nebo jejího lovu. Rychle si uvědomili, že lidé jsou tím typem lomu, který se nejsnáze chytí. Na nedaleké dálnici bylo mnoho cestujících a lidé, kteří se toulali kolem, na koních nebo pěšky, obvykle nebyli ozbrojeni ani připraveni se bránit. Kromě toho lidé nosili oblečení, které bylo možné si přivlastnit a recyklovat.

Beanes začínali docela v malém. Ubili k smrti osamělé cestovatele a spotřební kousky, které nejedli syrové, nakládali a skladovali, aby se postarali o deštivé dny.

Ale jak se rodina Beanových rozrůstala, zjistili, že podivný cestovatel nesplňuje všechny jejich požadavky, a začali cestovat dále do přírody. Počet nevysvětlitelných zmizení brzy vzrostl a stal se v regionu jakýmsi tématem, o kterém se začalo mluvit. Když jednotlivci nebo rodiny zmizeli, podezření padlo na cizince, kteří byli často zatýkáni pro podezření z vraždy. Místní hostinští byli také zatčeni a popraveni a nakonec byla většina místních hostinců uzavřena. Úřady se snažily zjistit, co se děje, ale nikam se nedostaly. Někteří z těch, kteří hledali odpovědi, se ze svého vyšetřování skutečně nevrátili.

Jak děti Beane rostly, byly přijaty do rodinného podniku. Mladí Beanesové nepotkali cizince, aniž by je zabili a sežrali, a tak se množili výhradně mezi sebou.

Beanesové byli možná psychopati, ale nebyli úplně hloupí. Udržovali vchod do své jeskyně bez odpadků (kostí a podobně) a snažili se zajistit, aby tam nebyli žádní svědci jejich zabití.

Beanesovi to šlo dobře a už třicet let jedli lidi, když přišla katastrofa.

Beanovi zaútočili na muže a jeho ženu, kteří jeli na koni z pouti. Stáhli ženu z koně a podřízli jí hrdlo. Manžela však nebylo tak snadné zabít a zatímco dívky z rodiny pily ženě krev, on použil svůj meč a pistoli k útoku na zbytek rodiny Beane. Byl v tom tak úspěšný, že byl ještě naživu, když se objevila skupina dvaceti cestovatelů z veletrhu, viděli, co se děje, a přidali se. Beanesové, kteří nebyli zvyklí se bránit, z místa utekli.

Nyní byli svědci toho, co se v oblasti dělo.

Probošt z Glasgow byl informován a předal zprávu králi Jakubovi (který byl v té době skotským panovníkem) a král, doprovázený čtyřmi sty vojáky a smečkou krvavých psů, spěchal do oblasti.

Nakonec krvaví psi našli Beanovu jeskyni a všichni členové rodiny byli zatčeni. V té době byli původní dva Beanové plus osm synů, šest dcer, osmnáct vnuků a čtrnáct vnuček. Strop jeskyně zdobila spíž s visícími končetinami a rohy jeskyně byly plné kradeného oblečení, zbraní a šperků.

Nepovažovalo se za nutné plýtvat veřejnými penězi na soud.

Sawney Beane a jeho početná rodina byli odvezeni nejprve do Edinburghu a poté do Leithu. Sawney, jeho synové a vnuci měli všichni useknuté ruce a nohy a paní Beaneová, dcery a vnučky byly umístěny na hranici a upáleny. Všichni hodně proklínali, ale ani jeden z nich nečinil pokání.

A to je pravdivý a ohromující příběh Sawneyho Beana a jeho rodiny.

Svědek

Zde je seznam sedmi věcí, kterých bych rád viděl.
1) Ježíš vyhazuje lichváře z chrámu.
2) Ježíš Kristus dává kázání na hoře.
3) Mojžíš rozdělil Rudé moře.
4) Cromwell rozpouští parlament.
5) Projev Alžběty 1. v Tilbury.
6) Churchilla zachraňuje Lawrence z Arábie, když ho ohrožuje dav rozhněvaných Arabů.
7) Napoleon se vrací z Elby a obrací armádu za sebou.

Chemoterapie

Slovo „chemoterapie“ je velmi špatně pochopeno. Bylo uneseno, aby znamenalo léčbu onemocnění (obvykle rakoviny) cytotoxickou látkou (něčím, co zabíjí buňky). Ale to slovo skutečně znamená léčbu nemoci chemickou látkou. Pokud užíváte aspirin na bolest hlavy nebo antibiotika na infekci, podstupujete chemoterapii. Tato definice může být někdy používána poněkud nepravdivými způsoby.

Mimořádní studenti

V dnešní době mohou být studenti vyhozeni z univerzity za nepromyšlený komentář na sociálních sítích nebo za to, že se objeví v nevhodném videu na internetu. Nebylo to tak vždycky. Beau Nash, který se označil za krále Bathu a byl studentem Jesus College v Oxfordu, vyvázl bez cenzury, i když jel nahý vesnicí Oxfordshire. V tu chvíli seděl na krávě. Lord Byron navštěvoval Trinity College v Cambridgi a na univerzitní pravidlo „bez psů“ zareagoval tím, že přijel s medvídkem v závěsu. 2. hrabě z Rochesteru začal studovat na Wadham College v Oxfordu ve věku 13 let a rychle se stal notoricky známým a zhýralým. O rok později odešel s magisterským titulem. Šílený Jack Mytton dorazil na Cambridge University v roce 1816 s 2000 lahvemi portského, aby ho udržely. Ale nudil se a odešel. Přesto se studenti v minulých dnech občas dostali do problémů. V roce 1883 Royal College of Physicians and Surgeons na Queen’s University v Kingstonu v Kanadě vyloučila všechny studentky. Jejich zločin? Nebyli muži.

Podvodníci

V žádné oblasti života není tolik odsouzených zločinců jako v politice.

Výše uvedené úryvky jsou z knihy Vernon Coleman’s Commonplace Book – právě vydané. Výtisk z knihkupectví si můžete zakoupit na jeho stránkách ZDE .

O autorovi

Vernon Coleman MB ChB DSc praktikoval medicínu deset let. Více než 30 let je profesionálním autorem na plný úvazek . Je romanopisec a autor kampaní a napsal mnoho knih literatury faktu. Napsal přes 100 knih , které byly přeloženy do 22 jazyků. Na jeho webu ZDE jsou stovky článků, které jsou zdarma ke čtení.

Na webu nebo videích Dr. Colemana nejsou žádné reklamy, žádné poplatky a žádné žádosti o dary. Vše platí z prodeje knih. Pokud chcete pomoci financovat jeho práci, stačí si koupit knihu – na Amazonu je v tištěné podobě přes 100 knih od Vernona Colemana .

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/10/27/more-extracts-from-commonplace-book/

 

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *