, ,

Továrny v eurozóně se hroutí. Pokles produkce, nejrychlejší od pandemie

Továrny v eurozóně se hroutí. Pokles produkce, nejrychlejší od pandemie

23.5.2023

Výrobní aktivita v eurozóně se tento měsíc snížila nejrychlejším tempem od uzavření továren pandemie před třemi lety, což hrozilo, že ovlivní dynamiku ekonomiky založené na službách.

Stavební práce také v březnu klesly o 2,4 % v eurozóně ao 1,9 % v Evropské unii oproti předchozímu měsíci.

Index založený na průzkumech nákupních manažerů v celém regionu nečekaně klesl na 44,6, stále pod úrovní 50, která naznačuje kontrakci, uvádí zpráva S&P Global.

Zpráva přidává k rostoucím důkazům, že výrobní problémy v Německu, největší evropské ekonomice, jsou rostoucí zátěží pro kontinent jako celek.

Průzkum, který v pondělí zveřejnila podnikatelská lobby DIHK, naznačil nulový letošní růst, protože společnosti nevidí žádné známky oživení.

Analytici si začínají klást otázku, zda eurozóna může dosáhnout hospodářského pokroku až 0,4 % za čtvrtletí, jak naznačovaly prognózy Evropské komise z minulého týdne.

“HDP pravděpodobně ve druhém čtvrtletí vzrostl kvůli dobrému stavu sektoru služeb,” řekl Cyrus de la Rubia, hlavní ekonom Hamburger Handelsbank, “avšak zpracovatelský průmysl výrazně zpomaluje dynamiku celkové ekonomiky.” .”

Dřívější údaje ukazovaly podobné trendy ve Francii a Německu. V USA a Spojeném království se očekává zpomalení výrobní aktivity, ale do konce letošního roku se objevují známky oživení.

ZDROJ:NATIONAL.ro https://www.national.ro/economie/fabricile-din-zona-euro-se-prabusesc-scaderea-productiei-cea-mai-rapida-de-la-pandemie-795237.html

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
https://volnyblog.news/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *