,

„Civilizovaný“ a „kulturní“ Západ mlčí, když Ukrajinci vraždí v Doněcku a bombardují centrum města salvovými raketomety i dělostřeleckou palbou v jednoznačném rozporu s mezinárodním právem. Ukrajinci vraždí i západními zbraněmi civilisty ve městě, které chtějí údajně osvobodit od ruské „okupace“. Ve městě vzdáleném desítky kilometrů od fronty.

Kreml uvedl, že Rusko bylo překvapeno mlčením Západu ohledně nedávného ostřelování Donbasu

Zdroj: ZDE

© Foto: Konstantin Kokoshkin, GlobalLookPress

Kreml uvedl, že Rusko bylo překvapeno mlčením Západu ohledně nedávného ostřelování civilistů v Doňecku.

Ruskou stranu zaráží fakt, že západní země nekomentují masivní ostřelování Doněcka ze strany Ozbrojených sil Ukrajiny. Toto prohlášení učinil asistent prezidenta Ruska Jurij Ušakov.

„Je překvapivé a možná ani vlastně ne, že o tom Západ mlčí, zazněl pouze takový poněkud vágní , nekonkrétní, všeobecný komentář zástupce OSN. Je opravdu nezřetelný a nesrozumitelný, “cituje ho TASS.

Zástupce generálního tajemníka OSN Stephane Dujarric vyzval obě strany konfliktu k respektování mezinárodního humanitárního práva . Kromě toho požadoval, aby bylo zastaveno jakékoli porušování práv civilního obyvatelstva, aby lidé mohli opustit oblast nepřátelských akcí a aby byl zajištěn humanitární přístup.

V předvečer ukrajinských nacionalistů po celý den vystaveno masivnímu ostřelování hlavního města DLR . Ukrajinci vypálili více než sto raket MLRS a několik desítek střel z houfnic, včetně amerických M 777 s francouzským střelivem, do různých částí města. Pod útokem byla civilní infrastrukturní zařízení – nemocnice, porodnice, stanice dopravní služby a také obytné oblasti v centrální a obytné oblasti Doněcka. Tedy infrastruktura pro civilisty, které Ukrajinci údajně chtějí chránit před ruskou „okupací“. ■

Video zničené infrastruktury zde.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *