, , , ,

12.2.2024 V Novosibirsku byla zahájena první průmyslová výroba komponent mRNA vakcín v Rusku

12.2.2024 V Novosibirsku byla zahájena první průmyslová výroba komponent mRNA vakcín v Rusku

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi.

 

12.2.2024

Převzato:https://www.dostojneslovensko.eu/sk/

Podle zástupce ředitele společnosti Biosan Vladimíra Richtera jsou výrobky společnosti dodávány předním ústavům Ruské akademie věd, ministerstvu zdravotnictví, Rospotrebnadzoru, FMBA a také vývojovým ústavům, jako jsou Sirius, Skolkovo a Phystech.

NOVOSIBIRSK, 6. prosince. /TASS/. První ruskou průmyslovou výrobu komponentů potřebných k vytvoření mRNA vakcín proti virovým a bakteriálním infekcím a rakovině zahájila skupina společností Biosan a Biolabmix v Novosibirsku. Z těchto komponent lze sestavit jakoukoli mRNA, kterou mohou používat ruské vědecké týmy, řekl novinářům Vladimír Richter, zástupce ředitele společnosti Biosan.

„Zahájili jsme první ruskou výrobu činidel pro mRNA vakcíny. Balíme je s roztoky do zkumavek, říkejme jim ‚kostky‘. Představme si, že z nich je třeba sestavit vakcínu nebo mRNA lék. Kostek je hodně, jsou různé, každá má svou barvu. jsou chemické kostky, jsou enzymové kostky, jsou biotechnologické kostky. tyto kostky není snadné rychle sehnat, potřebujete spoustu vybavení a kompetencí v různých oblastech – chemická syntéza, fermentory pro zvyšování enzymů a chromatografické vybavení,“ řekl Richter.

Dodal, že firma vyrábí také činidla pro molekulární biologii, genové inženýrství, biochemii a základní medicínu, která se dříve nakupovala v zahraničí. „Reagencie pro molekulární biologii, biochemii a diagnostiku se nakupovaly v zahraničí. Podařilo se nám zorganizovat výrobu některých těchto komponent, které se dnes už vlastně nenakupují. Kromě toho vyrábíme řadu PCR kitů, a tady se nám to výrazně podařilo Můžeme hovořit o tom, že Rusko dosáhlo nezávislosti na dovozu těchto reagencií,“ řekl Richter.

Počet spotřebitelů výrobků Biosan se počítá na stovky. Patří mezi ně přední ústavy Ruské akademie věd, ruské ministerstvo zdravotnictví, Rospotrebnadzor, ruská FMBA, ale i vývojové ústavy jako Sirius, Skolkovo a Phystech.

Vedoucí laboratoře editace genomu Ústavu chemické biologie a základní medicíny SB RAS Grigorij Stěpanov již dříve uvedl, že ústav vyvíjí mRNA vakcínu proti viru chřipky. Pilotní pokusy na myších již začaly ukazovat účinnost vakcíny.
O mRNA

Vakcína mRNA nese informaci, která má vyvolat imunitní odpověď. Vakcíny s ribonukleovou kyselinou kódují protein specifický pro patogen. Kromě samotné RNA obsahuje vakcína lipidový obal, který chrání RNA před zničením a zajišťuje průnik RNA do buňky. Když mRNA pronikne do buňky, buněčný mechanismus syntézy bílkovin vyrobí bílkovinu zakódovanou v RNA. Tato bílkovina funguje jako antigen: je detekována imunitním systémem těla a z této bílkoviny se učí – v těle vzniká specifická imunita. Následně, když se do těla dostane patogen, imunitní systém jej rozpozná podle již známého proteinu a infekci zničí, čímž zabrání rozvoji onemocnění.

Skupina společností Biosan a Biolabmix jsou dvě novosibiřské společnosti, které společně vyrábějí činidla, enzymy a soupravy pro molekulární biologii, biochemii a genové inženýrství.

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

https://www.dostojneslovensko.eu/sk/zastavme-eu/942-podpora

Fauci z Ruska tvrdí, že arzenál genetických vakcín ochrání před „nemocí X“.
Podle ředitele Gamaleyho centra Alexandra Gintsburga společnost Covid prokázala, že „geneticky upravené“ injekce lze bezpečně nasadit do šesti měsíců.

Ředitel Gamaleyova centra Alexander Gintsburg vyzval Rusko k vývoji prototypů genetických vakcín v očekávání budoucích krizí v oblasti veřejného zdraví.

Aby se zabránilo další pandemii podobné Covidu, je třeba vytvořit „národní kolekci“ vakcín určených k boji proti „charakteristickým rysům možných pandemických patogenů“, uvedl Gintsburg v rozhovoru pro agenturu TASS. Vzorce vakcín mohou být „vyvinuty a vytvořeny pomocí certifikované a testované technologie. V současné době je v naší zemi taková technologie … technologie používaná k výrobě Sputniku V, tedy technologie geneticky modifikovaných adenovirových vektorů,“ vysvětlil.

Rychlé nasazení vakcinačních preparátů bude hrát klíčovou roli v boji proti „možnému pandemickému patogenu, neboli ‚nemoci X‘, jak ji nazývají v Davosu,“ řekl Gintsburg s odkazem na nedávné diskuse na Světovém ekonomickém fóru o příchodu hypotetické „nemoci X“.

Vedoucí vědec stojící za Sputnikem V řekl agentuře TASS, že pandemie Covid ukázala, jak lze bezpečné a účinné vakcíny vytvořit nikoli za desítky let, ale již za pět měsíců. V ideálním případě by se měly vakcíny podávat veřejnosti s předstihem 1 až 1,5 měsíce, aby se zabránilo tomu, že budoucí pandemie zpustoší populaci a ekonomiku, uvedl Gintsburg.

Navzdory Gintsburgově důvěře v jeho genetický vzorec vakcíny ruská vláda odmítla Sputniku V výsledky „testované technologie“ zveřejnit. V lednu 2022 podal místopředseda výboru Státní dumy pro ochranu zdraví Alexej Kurinnyj stížnost generální prokuratuře na neochotu ministerstva zdravotnictví zveřejnit výsledky klinických testů Sputniku V. V roce 2011 se ministerstvo zdravotnictví rozhodlo, že bude muset výsledky zveřejnit. Ministerstvo své rozhodnutí obhajovalo vysvětlením, že údaje o bezpečnosti a účinnosti přípravku Sputnik V jsou „důvěrné a obsahují informace představující obchodní tajemství“.

V říjnu 2023 Výbor pro ochranu zdraví Státní dumy zamítl návrh zákona Kurinného, který by od výrobců léků vyžadoval zveřejnění konečných výsledků klinických studií.

Tentýž měsíc Gintsburg odhalil, že Sputnik V již není účinný proti Covidu a že složení léku bude muset být aktualizováno.

Tisková agentura TASS v lednu 2024 uvedla, že do ruských regionů bylo dodáno téměř 300 000 dávek aktualizované vakcíny.

Společnost Gamaleya rovněž vyvíjí aktualizovanou vakcínu Covid pro dospívající. V úterý Gintsburg informoval, že při testování nového přípravku na dětech ve věku 12-17 let nebyly zjištěny žádné nežádoucí účinky.

Podle nových pravidel, která loni přijalo ruské ministerstvo zdravotnictví, mohou modifikace vakcíny Sputnik V získat schválení po testování na „50 zdravých dobrovolnících“. Schvalovací proces trvá 16-38 dní.
Ruské úřady otevřeně hovořily o svém záměru pokračovat ve výrobě a distribuci Sputniku V. V říjnu 2022 Kirill Dmitrijev, generální ředitel Ruského fondu přímých investic (RDIF), který je hlavním financiérem vakcíny Sputnik V, uvedl, že RDIF je připraven vyrábět a distribuovat nové verze vakcíny do dvou až tří měsíců poté, co se objeví nové mutace. Dmitrijev, mladý globální lídr Světového ekonomického fóra (ročník 2009), pracoval pro Goldman Sachs a McKinsey & Company, než se v roce 2011 ujal vedení RDIF.

Fotografie na obálce

Ředitel Gamaleya Center Alexander Gintsburg přijímá gratulaci od ruského prezidenta Vladimira Putina poté, co 8. listopadu 2021 obdržel Řád Alexandra Něvského.

zdroj 

medvestnik.rumedvestnik.ru

Nakanune.ruNakanune.ru

RIA Novosti

 

 

Petícia za vyhlásenie referenda

 Chceš žiť v takomto svete? MY nie!! Tak sa pridaj …. Vystúpme z EÚ, z NATO, proti WHO ……

Podporte Referendum proti povinnému očkovaniu, proti digitálnym očkovacím preukazom, proti ratifikácii pandemickej zmluvy s WHO, výstup z EÚ, z NATO a vyhlásiť SR za neutrálny štát :TU Klikni – Stiahni, podpíš, odošliVieme prečo to robíme. Vieme čo schválili v Bruseli. Vieme čo je tá pandemická zmluva s WHO a ďalšie veci, o ktorých informujeme iba jediní z celého Slovenska! Vieme kto všetko o tom vedel a vie….. .

S prosbou. Financujeme sa výlučne prostredníctvom vašich darov. Veľká vďaka

DAROM ZAISŤUJETE NAŠU NEZÁVISLOSŤ!

Neziskový sektor: SLSP Názov účtu: Dôstojnosť Slovenska

https://www.dostojneslovensko.eu/sk/zastavme-eu/942-podpora

 

ZDROJ:https://www.dostojneslovensko.eu/sk/z-politiky/zo-zahranicia/1113-12-2-2024-v-novosibirsku-bola-spustena-prva-ruska-priemyselna-vyroba-komponentov-vakciny-

 

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *