, , , , , ,

Australské banky zavedly systém sociálních kreditů propojením veřejných transakcí s jejich uhlíkovou stopou

Australské banky

Australské banky zavedly systém sociálních kreditů propojením veřejných transakcí s jejich uhlíkovou stopou

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Banky, které zezelenají, ano, ale za jakou cenu? Commonwealth Bank , australská banka známá také jako CBA, která již odmítá umožnit svým klientům podporovat The Expose , se poprvé spojila s CoGo, startupem, který se specializuje na „řešení pro správu uhlíku“, aby vytvořili funkci, která monitoruje uhlíkovou stopu svých zákazníků prostřednictvím jejich transakcí.

V rámci tohoto partnerství může vybraná skupina zákazníků sledovat svou uhlíkovou stopu prostřednictvím aplikací online bankovnictví. Kromě toho si mohou zakoupit uhlíkové kredity, aby vyrovnali nadměrné emise z předchozích měsíců.

Zákazníci mohou v aplikaci zaplatit poplatek, který jim pomůže kompenzovat jejich stopu CO2.

Zákazníci dostanou upozornění, když jejich jednotlivé nákupy překročí „přijatelný“ uhlíkový průměr. Zákazníkovi by pak na telefon přicházely zprávy s pocitem viny, jako „právě bylo pokáceno 8 stromů“.

Směrem k povinnému sledování uhlíkové stopy?

Spojením rozsáhlého seznamu zákazníků banky se špičkovými schopnostmi společnosti CoGo budeme brzy schopni zákazníkům nabídnout zvýšenou transparentnost, aby mohli podniknout konkrétní kroky ke snížení své ekologické stopy, “ uvedl ředitel CommBank Group Angus Sullivan v prohlášení z 5. .

Dodal také : ‚Naše datová kapacita poskytne zákazníkům v průběhu času větší personalizaci, včetně podrobnějších informací o jejich uhlíkové stopě s možností kompenzovat jednotlivé transakce.‘

Banka vypočítá uhlíkovou stopu zákazníka na základě „transakcí provedených na vašich kreditních nebo debetních kartách Comm Bank“.

Říká se, že celostátní průměr pro emise uhlíku v kilogramech je 1 280 zatímco udržitelné číslo je kolem 200.

Tato připravovaná funkce bude v příštím roce dostupná všem zákazníkům bank. Původně prezentovány jako personalizovaná uhlíková stopa.

Commonwealth Bank říká, že data jsou soukromá a nejsou poskytnuta CoGo, a že nakonec budou data tak konkrétní, že je lze rozdělit na jednotlivé transakce.

Navzdory údajně lepšímu pochopení uhlíkových stop a jejich kompenzace stále existuje obava, že se takové programy stanou povinnými. To omezí individuální nákupy pod rouškou boje proti globálnímu oteplování.

Ve vědeckém časopise Nature čtyři klimatičtí experti nastolili myšlenku znepokojivého programu. Pro lepší kontrolu individuálních spotřebitelských výdajů na CO2.

Jakási osobní mapa, na které by byla uhlíková stopa vyjádřena v podobě kvót. Ty by se snižovaly v závislosti na nákladech na cestování, vytápění a elektřinu a na dalším domácím životním stylu.

Každý, kdo překročí limit v souladu s národními cíli každé země, by tak byl povinen nakupovat další jednotky na osobním trhu s uhlíkem. Přeprodej by prováděli ti, kteří mají jednotky k přeprodeji.

Připravily by zákazy cestování a další extrémní opatření přijatá vládami po celém světě během krize Covid-19 půdu pro určitou poslušnost vůči zavedení revidovaných opatření finanční kontroly pod rouškou debaty o klimatu?

Americký senátor Rand Paul již bil na poplach kvůli účastníkům Davosu, pro které „nezáleží na soukromí. […] Chtějí každého sledovat pomocí QR kódu“.

Řekl také: „Skutečné nebezpečí je zde ještě nebezpečnější než všechny jejich falešné starosti o uhlíkovou stopu,“ řekl. „Skutečným nebezpečím je, jak špatně se prezentuje vaše vláda v zemi, kde můžete volit tyto lidi. To by byla vláda, světová vláda, kde nemůžete o nikom hlasovat. Tohle je nejhorší noční můra všech.“

Opatření Commonwealth Bank je rovněž v souladu s opatřením Credit Suisse. Prostřednictvím studie „Tree Print“ evropská bankovní skupina také ukazuje prstem na západní životní styl tváří v tvář potřebám znovuzalesňování.

Výsledkem je, že pro udržitelný životní styl podle Pařížské dohody by se „ideální“ spotřebitel osprchoval pouze třikrát týdně, snědl by nejvýše 25 gramů sýra, jedl hmyz, absolvoval jen jeden krátký let ročně a  oblečení by si vypral pouze jednou za měsíc.

Ve Spojeném království jsme si již vědomi nechvalně známého „Nudge Unit“, který spolupracuje s britskými bankami na zavedení systému sociálních kreditů maskovaných jako sledování uhlíkové stopy.

Podle jednotky Nudge by banky měly využívat své „bohatství dat“ k poskytování „uhlíkové zpětné vazby“ o transakcích a zavádět odměny a pobídky ve stylu sociálního kreditu, aby podpořily „udržitelné chování“.

Posouváme se k systému čistého nulového sociálního kreditu založeného na udržitelném chování a vysoce kontrolované populaci.

Zdroj:https://expose-news.com/2022/11/15/australia-social-credit-bank-carbon-footprint/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *