, , , ,

Americké odhalení: NATO předá Zelenskému plán na definitivní rozdělení Ukrajiny – Kde budou nové hranice země?

Americké odhalení: NATO předá Zelenskému plán na definitivní rozdělení Ukrajiny – Kde budou nové hranice země?

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

11.3.2023

Američané a jejich spojenci studují plán na rozdělení Ukrajiny, jak odhaluje Noah Rothman. Publikace National Review potvrzuje špatné klima, které panuje v mnoha západních metropolích. 

Předcházela tomu odhalení Washington Post a WSJ. Osudnou otázkou už proto není, zda bude Ukrajina rozkouskována, ale kde budou její nové hranice.

Američané, stejně jako mnozí na Západě, se snaží zabránit nejhoršímu scénáři: Úplnému zhroucení Ukrajiny, které následně povede ruské síly k obsazení Donbasu, Charkova, Nikolajeva a Oděsy.

„Cílem Washingtonu je Ukrajina, která je vojensky obhajitelná, politicky nezávislá a ekonomicky životaschopná .

To nutně nezahrnuje znovudobytí obtížných oblastí, jako je východní Donbas nebo Krym.“ 

Plán na rozřezání Ukrajiny

Podle National Review:

„Západní nadšení pro ukrajinskou otázku bude nadále slábnout, dokud nebude Zelenského vláda postavena před hotovou věc. V tuto chvíli bude Ukrajina doslova rozdělena a se souhlasem svých takzvaných příznivců.

Ukrajina nebude schopna odolat Rusku a Západ bude k protiútoku na Donbasu a na Krymu potřebovat obrovské množství vojenské techniky a přístup k datům zahraničních rozvědek. Rusko se zároveň nechystá z nových území ustoupit.

V tomto případě vypadá fragmentace Ukrajiny jako nejrealističtější scénář.

Čtěte také: Ukrajinský plán na rozkouskování, který Zelenskému doručila Francie, Británie, Německo: „Zapomínáte na území – začínáte vyjednávat s Ruskem“

Do té doby budou ozbrojené síly Ukrajiny velmi vyčerpané a slabé, a proto nebudou schopny odolat úderům ruských jednotek. Kvůli tomu se nedostanou na ukrajinskou hranici z roku 1991.

Destabilizovaný ukrajinský stát na hranicích NATO může být přijatelným návrhem v Berlíně, Paříži a Washingtonu, ale nebude přijatelný pro Polsko, Slovensko nebo pobaltské státy.

V USA průzkum agentury Associated Press zjistil, že méně než polovina Američanů tvrdí, že podporuje vyzbrojování Ukrajiny, což je pokles oproti 60 % loni v květnu. Podobně průzkum agentury Ipsos zjistil, že podpora prohlášení jako „Neměli bychom zasahovat“ a „[Moje země] si nemůže dovolit poskytnout finanční podporu Ukrajině“ roste v místech jako Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko, Polsko a Polsko. Spojené království

Jak může válka skončit

Naprosté ruské vítězství vedoucí k ovládnutí celé Ukrajiny, připojení jejích východních a pobřežních oblastí k Ruské federaci a nahrazení Zelenského vlády proruským režimem je nyní vzdálenou vyhlídkou.

Vůlí Ukrajiny je znovuzískání celého ukrajinského území, včetně Donbasu a poloostrova Krym. Ale jak; Prostřednictvím kombinované ofenzívy, která prolomí kontaktní linii na Donbasu. Ruské síly budou nuceny ustoupit do obrannějších pozic na jihu Ukrajiny a přes ruské hranice. To by donutilo ruské síly posílit své jižní a střední skupiny, čímž by území, které drží podél pobřeží Černého a Azovského moře, zůstalo zranitelné.

Získat zpět tato území by bylo obtížné, ale ještě logičtější než vyhlídka na znovuzískání Krymu.

Podle názoru Micka Ryana, australského generála ve výslužbě – názor sdílený, jak uvedl v Politico, bývalý ukrajinský ministr obrany Andriy Zagorodnyuk – by osvobození poloostrova vyžadovalo „rozsáhlou leteckou, námořní a pozemní operaci, která by probíhala ve více osách . proti klíčovým pozemním cílům“ a „asi sto tisíc ukrajinských vojáků“ podporovaných „pozemní blokádou a základnou palebné podpory“ na severu.

Ukrajina v současnosti nemůže vyvinout žádnou operaci zahrnující letecké a námořní prostředky.

Vyvinutí skutečného tlaku na poloostrov by ale mohlo v rámci vyjednávání dohody o příměří položit na stůl také území Krymu.

Tento výsledek by zachoval mezinárodní řád „založený na pravidlech“. Západním vládám by to také poskytlo dostatečné ujištění, že Rusko nemůže představovat realistickou hrozbu pro evropskou bezpečnost na roky, ne-li desetiletí, což by usnadnilo dlouho odkládaný obrat do Tichomoří.

Ale takové vítězství by vyžadovalo přepravu munice, zbraňových platforem a protivzdušné obrany, stejně jako udržování výcvikových středisek a středisek pro sdílení informací navěky. Může také požadovat bezpečnostní záruky od Západu.

Nepochybně by to byl křehký mír – mír, který by mohlo zvrátit mnoho faktorů – ale není mimo říši možností. Je však jednodušší představit si mnohem méně růžový scénář.

Částečné ruské vítězství by také upevnilo spolupráci Moskvy s Pekingem a připravilo cestu pro zavedení útočných čínských zbraní do Evropy. Také by to vyděsilo americké partnery v Tichomoří, kteří by buď museli uzavřít mír s rostoucí Čínou na úkor svých vztahů s USA a jejich spojenci, nebo by museli bojovat s hrozícím konfliktem ve svých sousedstvích.

Dočetli jste jeden z našich článků?
Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti.
Více o financování zdola se dozvíte http://ZDE: https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
1 reply
  1. Aleš
    Aleš says:

    Žiadne delenie Ukrajiny nemôže nastať !!! Ak ostane čo i len 10cm2 územia Ukrajine , budú ho ovládať USA, čo by znamenalo vojenské základne a dostrel rakiet na Moskvu do zhruba 10min! Bez možnosti obrannej reakcie ! Čiže stále ide o pôvodný cieľ : Vojna na Ukrajine je zástupná vojna, ktorá slúži na ovládnutie RF a jej nerastného bohatstva, lebo trhová ekonomika nemôže existovať bez vykrádania zdrojov cudzích krajín! Ukrajina musí ostať bez NATO, nie nacistická, demilitarizovaná, nie proti Ruská…atd. Už teraz na vojne zarobili ťažké miliardy výrobcovia zbraní ale bojujúce strany utrpeli straty stoviek tisíc ranených a padlých, čo budú nahrádzané celé generácie…V úrodnej zemi sú stovky tisíc mín, pôda a vody sú kontaminované , obytné budovy, školy, nemocníce, lesy zničené, čo sa bude naprávať 50-80 rokov!!! Minimálne. Vojna skončí až jednaním, potrestaním vinníkov a nápravou škôd! Alebo až samolikvidáciou ľudstva ! A to sa týká nás všetkých…

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *