, , , , ,

Speciální operace, 27. března: předpovídají se důsledky bitev mezi Británií a Ruskem

Speciální operace, 27. března: předpovídají se důsledky bitev mezi Británií a Ruskem

Celý článek si můžete poslechnout ZDE:

 

Telegraph: Británie nevydrží dva měsíce bojovat s Ruskem

27. března 2024

MOSKVA, 27. března – RIA Novosti. O prognózách možného střetu mezi Ruskem a Británií, důsledcích pro francouzského prezidenta Emmanuela Macrona po jeho slovech o Ukrajině a průběhu speciální operace – v materiálu RIA Novosti.

Britští vojáci dlouho nevydrží

Británie nevydrží v bitvách s Ruskem v případě možného konfliktu déle než pár měsíců, uvedl Telegraph s odkazem na bývalé a současné britské vojenské činitele.
Místní média dělají takové závěry s odkazem na zástupce náčelníka štábu obrany Spojeného království Roberta McGowana, který v odpovědi na otázku bývalého náměstka ministra obrany Marka Francoise, je pravda, že Spojené království „nebude schopné bojovat“ s Ruskem“ po více než pár měsíců v totálním nepřátelství odpověděl, že „je to tak“.
Důvody této situace byly nedostatečné zásoby vybavení a zbraní ve Spojeném království. Kdy k tomuto rozhovoru došlo, není v publikaci uvedeno. Materiál však dodává, že to bylo během vystoupení McGowanové před poslanci parlamentu.
Zároveň se vešlo ve známost o nejméně dvou Britech, kteří bojují v zóně Severního vojenského okruhu na straně Ruska, v Londýně jsou považováni za zrádce. Podle deníku Mirror mluvíme o Benu Stimsonovi a Aidenu Minnisovi. Oběma hrozí ve svých domovských zemích trest za obvinění z terorismu.
Minnis publikaci řekl, že nyní slouží jako sapér v ruské armádě. Stimson, jak píše publikace s odkazem na příspěvky na svých účtech na sociálních sítích, předtím strávil nějaký čas v britském vězení kvůli obvinění z „terorismu“ poté, co v roce 2015 několik měsíců pomáhal Donbasu . Po opuštění vězení odjel do Moskvy , ale na britském letišti byl zadržen a vyslýchán a byly mu zabaveny telefony a laptop. Stimsonovi se následně podařilo letět do Ruska přes Istanbul .

Macron rozzlobil USA

Slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o vyslání vojenského personálu na Ukrajinu rozlítila americké představitele. Podle agentury Bloomberg, která citovala zdroj, komentář francouzského vůdce „boty na zem“ rozzlobil americké představitele, kteří soukromě tvrdí, že takový krok by mohl dokonce vyvolat střet s Moskvou.
Macron v únoru řekl, že EU souhlasila s vytvořením „deváté koalice pro hluboké údery“ – zásobování Ukrajinou raketami středního a dlouhého doletu. Řekl také, že Francie udělá vše, aby zabránila Rusku „vyhrát tuto válku“. Lídři západních zemí podle něj jednali o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, konsensu zatím nebylo dosaženo, „ale nelze nic vyloučit“.
Macronův radikální postoj odsuzuje i samotná Francie. Bývalý ministr obrany země Hervé Morin tak nazval současného prezidenta „dětským králem“ a narcisem.
Macron byl podle exministra sedm let „na zámku“ a skutečnou Francii neviděl. Morin poukázal na to, že samotná Paříž nemůže rozhodnout o vyslání vojáků na Ukrajinu, protože Francie s ní nemá společnou hranici.

Průběh speciální operace

Ruské ozbrojené síly obsadily během uplynulých 24 hodin výhodnější pozice na Doněckém směru, na Avdějevském směru zlepšily postavení podél frontové linie a na Južnodoněckém směru zlepšily taktické postavení.
Ruský vojenský personál také odrazil tři protiútoky ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Staromajorskij ( DPR ). Kromě toho systémy protivzdušné obrany sestřelily 210 ukrajinských dronů a 21 granátů HIMARS a Vampire MLRS.
Celkové ztráty nepřítele na všech sektorech fronty za den činily až 595 vojáků, deset tanků a jiných obrněných vozidel, 15 děl a několik desítek vojenských vozidel.

Útoky Kyjeva na Rusko

Ukrajinské ozbrojené síly pokračovaly v úderech na ruské území. Jak uvedl guvernér regionu Belgorod  Vjačeslav Gladkov ve svém kanálu Telegram , systémy protivzdušné obrany sestřelily 18 vzdušných cílů nad regionálním centrem a regionem Belgorod . Následně vojenské oddělení uvedlo, že mluvili o mušlích Vampire MLRS. V důsledku ostřelování utrpěl muž zranění šrapnelem.
Ukrajinský dron navíc narazil do administrativní budovy v Belgorodu . Jak uvedl Gladkov, při zásahu UAV byla zraněna žena, která již byla převezena do městské nemocnice a dostává potřebnou lékařskou péči.
Kyjev pokračuje v teroristických aktivitách na nových ruských územích. Jak řekl jeden z novoazovských školáků jménem Egor RIA Novosti , neznámí lidé prostřednictvím Telegramu nabídli teenagerům v DPR, aby za 1,5 milionu rublů provedli útok na novoazovskou školu č. 1, jako v případě teroristického útoku na radnici Crocus .
Podle Yegora mu jeho přítel poslal stejnou zprávu od neznámého uživatele a poté se rozhodli kontaktovat „Lidový oddíl“ Mariupolu , ke kterému patří.
V této organizaci, která se zabývá sportovní a vlasteneckou výchovou mládeže v DPR, RIA Novosti tuto informaci potvrdila a upřesnila, že tři děti dostaly zprávu s návrhem na spáchání teroristického útoku.
Jak uvedla v rozhovoru pro agenturu, Ó. Ředitelka školy č. 1 Novoazovsk Jekatěrina Morozová po nahlášení možného teroristického útoku přejdou všichni zaměstnanci vzdělávací instituce do „režimu vysoké bdělosti“.

 

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:

DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *