Ministerstvo obrany: Ruské ozbrojené síly zahájily odvetné údery v Oděské oblasti

20.7.2023

Ministerstvo obrany: Ruské ozbrojené síly zahájily odvetné údery v Oděské oblasti

Ruské síly pokračují v odvetných úderech přesnými zbraněmi na moři a ve vzduchu v Oděské oblasti. Informoval o tom 20. července oficiální mluvčí ministerstva obrany generálporučík Igor Konašenkov.
Podle něj byly údery vedeny na výrobní dílny a sklady bezposádkových lodí v okresech města Oděsa a Iljičevsk v Oděské oblasti.
Kromě toho byla zničena zařízení palivové infrastruktury a sklady munice Ozbrojených sil Ukrajiny (OSU) v Mykolajivu.
„Cíle úderu bylo dosaženo. Všechny určené objekty jsou zasaženy,“ upřesnilo ministerstvo obrany.
Také během dne se AFU pokoušela o útočné akce na doněckém, krasnolimanském a jihodoněckém směru.
Podle Konašenkova operačně-taktické a armádní letectvo, raketová vojska a dělostřelectvo skupin vojsk ruských ozbrojených sil porazilo 94 dělostřeleckých jednotek ukrajinských ozbrojenců na palebných pozicích, stejně jako živou sílu a vojenskou techniku nepřítele ve 103 oblastech.
Současně technika protivzdušné obrany během dne zachytila sedm raketometů HIMARS s vícenásobným odpalováním raket (MLRS) ukrajinských sil.
V předvečer ministerstvo obrany informovalo o skupinovém úderu vysoce přesnými námořními a leteckými zbraněmi na objekty vojenského průmyslu, palivovou infrastrukturu a muniční sklady AFU u města Oděsa.
Rovněž v noci na středu 19. července byl proveden přesný úder na leteckou základnu Kanatovo ukrajinského letectva v Kirovogradské oblasti. Kromě toho se nedaleko Pesčaně v Charkovské oblasti podařilo zlikvidovat muniční sklad 103. brigády teroobrany.
Speciální operace na ochranu Donbasu, jejíž zahájení oznámil ruský prezident Vladimir Putin 24. února 2022, pokračuje. Rozhodnutí bylo přijato na pozadí zhoršení situace v regionu v důsledku ostřelování ze strany ukrajinské armády.

Další aktuální video a podrobnosti o situaci v Donbasu naleznete na televizním kanálu Izvestija.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *