Chris Cuomo přiznává, že užíval ivermektin, protože nová studie ukázala, že snížil počet hospitalizací na JIP o 83 %

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

Bývalý moderátor CNN Chris Cuomo zdělil, že byl poškozen vakcínou COVID-19, a uvedl, že k léčbě příznaků užíval ivermektin. Mezitím nová klinická studie prokázala, že tento lék dokáže snížit počet hospitalizací na jednotkách intenzivní péče u pacientů s COVID-19 o 83 %.

 

John-Michael Dumais

 

Bývalý moderátor CNN Chris Cuomo zdělil, že byl zraněn vakcínou COVID-19, a řekl, že užívá ivermektin k léčbě svých příznaků.

Jeho odhalení přichází, když nová zpráva z klinické studie ukázala, že ivermektin snížil počet hospitalizací na JIP o 83 % a zkrátil hospitalizaci pacientů s COVID-19 .

Cuomo, nyní pravidelný hostitel na NewsNation, se poprvé zmínil o poškození vakcínou 3. května během svého rozhovoru s 54letým praktickým zdravotním lékařem Shaunem Barcavagem, který zažil vážné nežádoucí reakce poté, co na něj jeho nemocnice tlačila, aby si vzal vakcínu COVID-19.

Ke konci rozhovoru Cuomo řekl: „Sám jsem nemocný, ale pracuji s lidmi, kteří na tom pracují. … Spojím tě se svými lékaři.“

 

<

/div>

Část pořadu, kde se Cuomo přiznal, byla odstraněna z konečné verze klipu „NewsNation“ na YouTube .

„Dostali jsme špatné informace o ivermectinu“

V epizodě „ PBD Podcast “ s Patrickem Bet-Davidem ze 7. května Cuomo znovu naznačil, že může být zraněn vakcínou. Řekl, že mu jeho lékař řekl: „Díváme se na vaši krev. Máte tolik protilátek, že nevíme, co by vakcína [ booster ] udělala „pro vás“ a nikoli „pro vás“. Tak to neber.“

Cuomovi lékaři ukázali v jeho krvi „zářící mikrosraženiny“, což „ze mě vyděsilo bejesuse,“ řekl. „To se mnou opravdu otřáslo.“

„Nevím, že je to vakcína,“ řekl Bet-Davidovi a prozradil, že před očkováním trpěl dlouhými příznaky COVID . Ale Cuomovo naléhání na potřebu vyšetřování – „protože jsme všechno podělali“ – silně naznačuje, že věří, že vakcína přispěla k jeho stavu a že může trpět „ dlouhou vax “.

Cuomo nebyl ochoten vinit vakcíny – možná ze strachu z profesionálního odporu, který zažilo mnoho jiných – řekl: „Lidé říkají, že jsem přiznal, že mi vakcína ublížila. To jsem nepřiznal. To nevím.”

Ve svém vystoupení „PBD Podcast“ Cuomo kritizoval reakci vlády na poškození vakcínami. „Vakcína je opravdu důležitý rozhovor, který je ignorován.“

Poukázal také na nedostatky systému hlášení nežádoucích účinků vakcín ( VAERS ) a na nedostatek důkladného vládního vyšetřování vakcíny a pandemické reakce.

Po dlouhé diskusi o COVIDu na NewsNation Cuomo řekl: „Zavolali mi vládní lidé, kteří na mě nadávali, protože jsem řekl, že vakcína není dokonalá.“

Ve stejné epizodě „PBD Podcast“ Cuomo přiznal užívání ivermektinu. „Beru… pravidelnou dávku… ivermektinu,“ řekl. „Moje lékařka… to používala během COVID na své rodině a na pacientech.“ A fungovalo to.

Cuomo řekl, že celá klinická komunita od začátku pandemie věděla, že ivermektin není škodlivý. „Nic neříkali“, protože „se báli“.

„Dostali jsme špatné informace o ivermektinu,“ řekl. „To jsem v té době nevěděl.“ [Já] to teď vím, teď to přiznejte, teď o tom referujte, protože si myslím, že to je ta práce.“

 

&n

bsp;

Mainstreamová média se ohledně ivermektinu „mýlila“.

Ivermektin byl během pandemie COVID-19 předmětem mnoha kontroverzí. Přestože se jedná o dobře zavedené antiparazitikum s příznivým bezpečnostním profilem, jeho použití k léčbě COVID-19 se setkalo se skepsí a odporem ze strany mainstreamových médií a některých úřadů veřejného zdraví.

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) zahájil kampaň proti tomuto léku v roce 2021, nazval jej „koňská pasta“ a varoval lidi, aby jej nepoužívali k léčbě nebo prevenci COVID-19 , a to navzdory četným studiím, které ukazují jeho potenciální účinnost.

Ve svých komentářích „PBD Podcast“ Cuomo kritizoval zobrazení ivermectinu v mainstreamových médiích. „Ivermectin byl na začátku COVIDu strašák. Nemohl jsi o tom mluvit. To bylo špatně. … [To] mělo být součástí naší běžné praxe, abychom zjistili, zda to může pomoci nebo ne.“

Cuomo připustil, že Joe Rogan měl pravdu, když mluvil o ivermektinu jako o léčbě na začátku pandemie.

Dr. Pierre Kory , spoluzakladatel a emeritní prezident FLCCC Alliance a prominentní obhájce ivermektinu, řekl, že ivermektin je jedním z nejbezpečnějších léků v historii. „Používám ho na dlouhý COVID a dlouhý vax a mám na něm pacienty, kteří ho užívali denně až dva roky,“ řekl The Defender .

„Myslím, že válka s ivermektinem skončila,“ dodal. „Bylo to vybojováno do patové situace – to znamená, že ti, kteří nevěří, že to funguje, nezmění svůj názor.“

Čas být skutečný, spíše než předstírat nevinnou spoluúčast‘

Navzdory tomu, že se Cuomo objevil v souvislosti se zraněními způsobenými vakcinací a ivermektinem, zatlačil proti těm, kteří trvali na tom, že měl zpochybnit vládní politiku.

„Nevyčítám si, že jsem lidem v té době řekl, že nám vláda dávala nejlepší postupy,“ řekl Bet-Davidovi. „Údaje jsou ohromující, že když vakcína vstoupila do naší populace, snížil se počet lidí, kteří šli do nemocnice s velmi vážnými nebo nakonec terminálními případy.“

Cuomo také tvrdil, že vakcíny snižují přenos viru.

„Ostatní chtějí, abych… řekl: ‚Mýlil jsem se, vakcína je špatná‘,“ řekl. „To neřeknu.“

Kritici tvrdí, že kritická přiznání k očkování hlavních mediálních ikon jako Cuomo a The New York Times jsou případem příliš málo, příliš pozdě.

„Kdy @andrewcuomo a @ChrisCuomo uznali svou roli při propagaci teroristické kampaně, která měla za následek smrt a invaliditu tisíců?“ zeptal se Dr. David Martin na X (dříve známém jako Twitter). „A proč teď nevydají lidi, kteří jim předali scénář?“ Je čas stát se skutečným, než předstírat nevinnou spoluúčast.“

Senátor Ron Johnson (R-Wis.) v příspěvku na X nazval zpravodajství Times „omezeným setkáním“ a prohlásil noviny za „člena Kartelu COVID s kartou, který pomáhal sabotovat včasnou léčbu a popíral zranění způsobená očkováním“.

Komediant, z něhož se stal politický komentátor Jimmy Dore , komentoval Cuomovo tvrzení, že problém vakcíny je „příliš politický“ a Barcavage potřebuje německé vědce, aby mu pomohli: „Je to proto, že nedovolují Big Pharma kupovat jejich média jako oni dělají ve Spojených státech? Že většina výplat, které jste dostávali, když jste byli v CNN, pocházela přímo od společnosti Pfizer?

Během „PBD Podcastu“ se Cuomo zasadil o vytvoření komplexní komise ve stylu „11. září“, která by prošetřila reakci na pandemii, identifikovala oblasti pro zlepšení a poskytla podporu těm, kteří byli postiženi zraněními způsobenými vakcínou a COVID-19.

„Nikdy o tom nepřestanu informovat,“ řekl, „protože to ještě neskončilo.“

Íránská studie podporuje účinnost ivermektinu

Nedávná dvojitě zaslepená, randomizovaná klinická studie, kterou provedli vědci z Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences v Íránu, vrhla nové světlo na účinnost ivermektinu při léčbě pacientů s COVID-19.

Studie, publikovaná 30. dubna v Jundishapur Journal of Health Sciences , zahrnovala 110 pacientů se středně těžkou až těžkou potvrzenou infekcí COVID-19.

Výsledky studie prokázaly, že ivermektin snížil potřebu přijetí na jednotku intenzivní péče (JIP) o 83 % a zkrátil střední dobu hospitalizace ze šesti dnů ve skupině s placebem na čtyři dny ve skupině s ivermektinem.

Kromě toho byl střední čas do vymizení příznaků významně kratší ve skupině s ivermektinem ve srovnání se skupinou s placebem.

Studie nezjistila žádné závažné vedlejší účinky související s užíváním ivermektinu. „Mezi těmi, kterým byl podáván ivermektin, nebyly hlášeny žádné reakce citlivosti, nežádoucí účinky nebo toxicita související s drogami,“ uvedli autoři.

I když autoři uznali omezení své studie, jako je malá velikost vzorku a zaměření na neočkované populace, stále došli k závěru, že ivermektin je slibný jako potenciální léčba COVID-19, zejména u středně závažných případů.

Kory řekl The Defender, že závěry studie byly „zcela v souladu s [jeho] zkušenostmi a horou důkazů“, která nyní zahrnuje „103 kontrolovaných studií, z nichž 50 jsou RCT [randomizované kontrolované studie].

Kory také řekl, že tento dokument byl pravděpodobně potlačen a poznamenal, že výzkumníci dokončili studii v roce 2021, ale publikovali ji až letos.

„Je to něco jako ta věc ‚chyť a pusť‘, kterou [lékařské časopisy] dělají, když se jim nelíbí, že se takové studie zveřejňují,“ řekl. Připustil, že jde z jeho strany o domněnku, ale řekl, že by to bylo v souladu s tím, co pozoroval.

Kory ve své knize „ The War on Ivermectin “ podrobně popsal historii ivermectinu a důvody, které stály za snahou Big Pharma potlačit tento lék, když bylo zjištěno, že je účinný proti COVID-19.

V rámci urovnání soudního sporu dosaženého v březnu FDA souhlasil s odstraněním svých webových stránek a příspěvků na sociálních sítích, které varovaly lidi, aby nepoužívali ivermektin k léčbě COVID-19.

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

McGregor: Rusko odpoví rozhodně, pokud USA rozmístí vojáky na Ukrajině

14. května 2024
Pokud Spojené státy rozmístí své jednotky na západní Ukrajině, Rusko by jim mohlo zasadit zdrcující ránu, řekl bývalý poradce šéfa Pentagonu plukovník Douglas McGregor na YouTube Judging Freedom. Zprávy RIA
Během rozhovoru se hostitel Andrew Napolitano zeptal důstojníka, co by se stalo, kdyby Američané chtěli poslat vojenské síly na Ukrajinu. Zprávy RIA
„Putin dal jasně najevo, jaké budou důsledky intervence NATO,“ řekl McGregor. Čtenářské novinky
Severoatlantická aliance nyní podle plukovníka nemá zájem o přímé vojenské střety. Zprávy RIA
Moskevské komomolety
РИА ТВОИ Новости
Молва
Телеканал ОНТ

 

ZDROJ:

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

V kritickém okamžiku pro sebe Ukrajina požaduje od Spojených států rozhodnost a protivzdušnou obranu

 

15.5.2024

Americký ministr zahraničí Antony Blinken uvedl, že současná fáze nepřátelství v ozbrojeném konfliktu s Ruskem je pro Ukrajinu kritická. Kommersant
Současná fáze speciální vojenské operace, kterou Rusko vede na Ukrajině, je pro kyjevský režim kritická. RT v ruštině
Ruská strana, zdůraznil Blinken, „buduje další ofenzivu na Ukrajině, v Charkově a na východě“. Ruské noviny
Jak se domnívá šéf amerického zahraničního oddělení, „nadcházející týdny a měsíce budou od Ukrajinců vyžadovat hodně“. TASS
Konstantinopol
Комсомольская правда
Телеканал 360°
Ямал-Медиа
Пятый канал

 

ZDROJ:

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

A zase ti umělci

17.5.2024

Teda ono nejen oni, ale při představě, že někdo takový jako David Matásek je herec Národního divadla, a tedy by měl mít alespoň nějaké základní morální hodnoty, se dokáže posmívat smrtelně zraněnému člověku jen proto, že nesdílí jeho pohled na svět, je mi na nic.

  • Datum příspěvku 16. května 2024

Jana Marková

Jenže kdo je vlastně herec David Matásek? A jaké jsou jeho hodnoty? Měl čtyři manželky a s každou z jedno dítě. Za komunismu byl sám prominentní děcko, které si v rámci rebelských let, a protože to bylo in, s radostí s Orlíkem prozpěvoval „Bílou ligu“. Když ovšem začala být in migrace a globalisté, tak se z Bílé ligy stala liga černá, a z rasisty Matáska multikulti šmejd, co sem chtěl vozit spolu se Šojdrovou vousaté „sirotky“. Od komunisty, rasisty, skinheada, multikulturalisty, globalisty a sluníčkového havlisty se nám přerodil do posmívače, ba dokonce možná schvalovače atentátů na premiéra.

Přemýšlím, jestli i on bude mezi těmi umělci, co budou čerpat státní peníze na tvorbu. Přemýšlím, jestli se bude někdo zabývat tím, že tenhle výrok a následná diskuze už je za hranou. Přemýšlím, kam až se naše novodobá kulturní fronta dostala. Do jakého bahna se všichni tihle Matáskové budou ochotní ponořit, aby je režim adoroval. Možná ale žádné dno nemají. Podporovaní protekční hajzlíci za každého režimu a s každým.

Ale ono je to logické. Celá tahle prorežimní neobolševická progresivní svoloč žádné hodnoty nemá. Kromě těch pokřivených. A v celé své nahotě se ukazuje to, že morálka a etika je spojena vždy s konzervativním přístupem, než s tím progresivním. Což je ale naprosto logické, protože konzervativní hodnoty jsou na slušnosti postavené. Nenechme je vyhrát. Už teď nám vládnou korupcí, eurohujerstvím a protekcionismem prolezlé strany. Nechtějme aby nám vládli Matáskové a Novotní. Nedovolme jim to.

*

Jana Marková, ZDROJ

 

ZDROJ:https://www.pokec24.cz/nezarazene/a-zase-ti-umelci/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3GC9fJ4N3hBiJ0sNhG9j6tHqzIvEHkocTyO0htyDux0Qkt9uxQYLT9fRQ_aem_AaD7QKAcG5NbkTh_czUr6EMHgjJjL_3v8Ph5Mlbu7rtLbVgNTv_HS_GBMGGcTovRRsTmZ6I4n1xVPW8vinX-fsOp

 

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

17.05.2024: Odpolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝Televízia TA3: Pozrite si tlačovú besedu ministra obrany Roberta Kaliňáka. Informoval O AKTUÁLNOM STAVE PREMIÉRA.

 

PREMIÉR FICO PODSTÚPIL ĎALŠIU OPERÁCIU, JEHO STAV OSTÁVA VÁŽNY, INFORMOVAL ROBERT KALIŇÁK

 

Roberta Kaliňák: „Dovoľte, aby sme Vás v krátkosti informovali o aktuálnej situácii so zdravotným stavom predsedu vlády Slovenskej republiky, Róberta Fica. Róbert Fico dnes absolvoval chirurgický zákrok o ktorom v podrobnostiach Vás bude informovať pani riaditeľka. Po tejto necelej dvojhodinovej operácii lekársky tým sa snažil, aby sme dokázali posunúť stav pacienta k bližšej pozitívnej prognóze. Jeho stav je naďalej veľmi vážny. Ale aj tento zákrok umožnil, aby mohla prebehnúť aj kontrola a aby sa zlepšilo hojenie poranení. To je z tej lekárskej časti. Myslím si, že bude ešte niekoľko dní trvať, aby  sme mohli definitívne vedieť smer toho vývoja. Ja Vás všetkých poprosím o trpezlivosť a chcem sa ešte raz všetkým poďakovať za všetky slova podpory, ktoré sa nám dostávajú. Rovnako platí, že všetky úlohy, ktoré majú na sebe jednotlivé ministerstva pokračujú ďalej, čiže nejakým spôsobom nie je zmrazený, alebo akýmkoľvek spôsobom zastavený chod krajiny. Všetky procesy fingujú ďalej a myslím že, takéto krátkodobé opatrenia, ktoré aj v minulosti sme zažili, sa nijako nepodpíšu a nepodpisujú pod prácou, ktorú vykonávame všetci v rámci ministerstiev a úloh, ktoré nám ukladá ústava, alebo zákon. Štát je stabilný, aj pacient je dnes stabilný a myslím aj, že dnešný zákrok paní riaditeľka popíše bližšie k pozitívnej prognóze.“

Riaditeľka nemocnice: „Dobrý deň všetkým. Dneska ráno bolo realizované kontrolne CT vyšetrenie pána premiéra. Na základe výsledkov, ktorého rozhodlo lekárske konzílium o revízii pacienta. Je to štandardný postup, ktorý je bežný pre akéhokoľvek pacienta, na základe tohto výstupu bolo operačne odstránené nekrotické tkanivo, ktoré ostalo po strelnej rane. Pacient je toho času už pri vedomí, je stabilizovaný, ale je naďalej umiestnený na ARO a jeho stav je naozaj vážny. Čiže všetko tak ako sa vyvíja je v zásade nateraz bežné pri tak závažnom stave, ktorý pán premiér naozaj má. Ďakujem.“

 

Pokračujú dotazy novinárov.

 

https://youtu.be/Uj7NrJeD4wY?si=q-cZ_xSkE9fUl3QX

 

 

 

📌🔝🔝🔝 16. května 2024: Výstřely na Fica / ATENTÁT NA MK ULTRA ZE STRANY CIA

 

Kdo chtěl zavraždit slovenského premiéra Roberta Fica, který je dlouhodobě trnem v oku Bruselu a Washingtonu? Při bližším zkoumání rozpoznáváme podpis velmi specifického programu tajných služeb.

 

Zdroj (https://t.me/LIONMediaTV/901)

 

📌💥💥💥17.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO POKUSU O VRAŽDU SLOVENSKÉHO PREMIÉRA FICA JE OHROŽEN DALŠÍ „PRO-PUTINOVSKÝ“ EVROPSKÝ LÍDR byl v ohrožení. Jeden člověk zatčen

 

Den po útoku na slovenského předsedu vlády Róberta Fica, další evropský proputinovský lídr ohrožen. Střelba na Fica je jenom nácvikem na tvůj vlastní konec. To bylo to varování na sociálních sítích od Srba, který zaútočil na Srbského prezidenta.

((Taková hrozba, jak je citovaná, byla zaslaná Srbskému prezidentovi. Západní hrozba demokratů, kteří se tomu tiše smáli, jak jsou likvidování takzvaní proputinovští představitelé. Zrovna včera se strhla velká diskuze na CNN Prima NEWS, jak k takovýmto excesům politici přispívají!!! Hádkami a sobě znalou agresivitou.))

Slovenská vláda prohlašuje, že střelba na Fica je důsledkem nesouhlasu střelce k zastavení pomoci Kyjevu.

Srbský občan byl uvězněn 16.5.2024 kvůli údajné hrozbě prezidentu Vučičovi, podle agentury RT. Prohlášení srbského ministerstva vnitra identifikovali podezřelého jako Dragana Mijatovice. Mijatovic, který je nyní v policejní vazbě pochází ze Somboru, což je město poblíž chorvatských hraníc. Věří se, že podezřelý udělal údajnou hrozbu na sociální média, na platformu X. Mijatovič reagoval na Vučičovo prohlášení, ve kterém vyjádřil své modlitby za slovenského předsedy vlády Róberta Fica, za jeho uzdravení. Jako odpověď na Vučičovu poznámku Mijatovič napsal: „To byl jenom nácvik na Tvoje zavraždění!“ Srbští představitelé silně odsoudili poznámky Mijatoviče a nazvali to „ostudným“. Mijatovič zůstane ve vězení 48 hodin, zatím co se úřady rozhodnou o začátku vyšetřování. To přichází v době potom, co slovenský předseda vlády byl několikrát střelen 15.5.2024. Pokus o zavraždění zanechal lídra členské země aliance NATO se život ohrožujícími zraněními. Fico se chtěl pozdravit s davem, čekajícím ve městě Handlová a přitom byl 5. ranami zasažen z pistole. Slovenský předseda vlády je ve stabilním stavu, ale není ještě takzvaně pryč z lesa, řekli představitelé novinám Guardian. Povšimněte si, že oba Fico a Vučič jsou známí, kvůli svému proruskému postoji. Oba lídři se snažili udržovat vztahy s Moskvou, navzdory odporu západu. Fico změnil slovenskou politiku ve věci poskytování vojenské pomoci Ukrajině. Vučič zatím odolával západním výzvám, aby zavedl sankce vůči Rusku. ((Potažmo, vůči vlastním občanům!))

 

https://youtu.be/kjawzN_tdic?si=zSESrhqnjG-ZOKZU

 

📌💥💥💥17.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINŮV KRVAVÝ CHARKOVSKÝ POSTUP OHROMIL ZELENSKÉHO; RUSKO ZABRALO 278 KM2 UKRAJINSKÉ ZEMĚ ZA 7 DNÍ.

 

https://youtu.be/moKc9qTTlfw?si=8c72SF84RGy7qNis

 

📌💥💥💥17.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PRVNÍ PROTI-IZRAELSKÝ „VÝPAD“ ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO ŠPANĚLSKA; zbraněmi naložená loď z Indie do izraelského přístavu Haifa nedostala povolení zakotvit ve španělském přístavu Cartagena…

 

https://youtu.be/8R0FRJtxWkc?si=uD7iWunnZNEKhRmH

 

📌💥💥💥17.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: HAMÁS JE ZPĚT V SEVERNÍ GAZE; ČLENOVÉ IZRAELSKÉHO VÁLEČNÉHO KABINETU BOJUJÍ MEZI SEBOU; ostrá hádka mezi premiérem Netanjahuem a ministrem obrany Gallantem…

 

https://youtu.be/aL-FXaGHiVg?si=bwknfMuvcwvDkR8X

 

📌💥💥💥16.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVY NEJVĚTŠÍ VÁLEČNÉ ZISKY ZA POSLEDNÍHO 1,5 ROKU; ZÍSKAL ZA JEDINÝ TÝDEN VELKÉ ÚZEMÍ; blíží se bod, za kterým už není pro Kyjev žádného návratu?

 

https://youtu.be/a1JOJayYEg4?si=wxcLfSR6wyHly2DT

 

📌💥💥💥17.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVO NÁMOŘNICTVO ZNIČILO 15 UKRAJINSKÝCH NÁMOŘNÍCH DRONŮ ZA NĚKOLIK HODIN; dramatické záběry…

 

https://youtu.be/JG-bGmLKWws?si=JaiAIwg5sIBY0UsP

 

📌🔝🔝🔝💥💥💥16.05.2024, Danny Haiphong, Roman Kirsch, Scott Ritter: RUSKO NIČÍ UKRAJINSKÉ VOJÁKY VE VELKÝCH POČTECH; NATO ZKRESLUJE REALITU A ODHALUJE SE.

 

https://youtu.be/_-GGCDAeQvY?si=mtBKU0gSXB3BRoDl

 

 

📌🔝🔝🔝💥💥💥16.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ČLENSKÁ ZEMĚ ALIANCE NATO NĚMECKO „TRESTÁ“ SEDM UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ KVŮLI POUŽÍVÁNÍ NACISTICKÝCH SYMBOLŮ A VARUJE PŘED TÍM VŠECHNY OSTATNÍ VOJÁKY

 

https://youtu.be/AGBv7K3lHlw?si=799EUf_A-5Syk5Ys

 

 

📌💥💥💥16.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVO VELKÉ PROHLÁŠENÍ O CHARKOVU; RUSKÉ DRONOVÉ ÚTOKY; TY UKRAJINSKÉ ZABILY 2 LIDI V BĚLGORODU

 

https://youtu.be/IyqmtUBHktQ?si=eWfm7cErdGKYygVc

 

 

 

📌💥💥💥17.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: SAÚDSKÝ KORUNNÍ PRINC MOHAMMED BIN SALMÁN ÚTOČÍ NA IZRAEL KVŮLI MASAKRU V GAZE; „NAŠI BRATŘI TRPÍ…“

 

https://youtu.be/ymYafAzdWRs?si=YUfItBafCpd8WA8E

 

 

📌🔝🔝🔝17.6.2024, 12:56: DONALD TRUMP CHCE OVLÁDNOUT MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI A FBI. JEHO SPOJENCI MAJÍ PLÁN.

 

Podle Gram SlatterySarah N. LynchováaAndrew Goudsward:

 

WASHINGTON, 17. května (Reuters) – Někteří spojenci Donalda Trumpa shromažďují návrhy na omezení nezávislosti ministerstva spravedlnosti a proměnu nejvyššího orgánu donucovacích orgánů v zemi v útočného psa pro konzervativní účely, sdělilo agentuře Reuters devět lidí zapojených do tohoto úsilí.

 

Pokud bude generální oprava úspěšná, mohla by představovat jeden z nejzávažnějších kroků druhého Trumpova prezidentství vzhledem k úloze ministerstva spravedlnosti při ochraně demokratických institucí a prosazování právního státu.

 

Znamenalo by to také dramatický odklon od ministerstva poslání, otevře novou kartu, která označuje „NEZÁVISLOST A NESTRANNOST“ za základní hodnoty.

 

Trump, kterého ministerstvo spravedlnosti obvinilo z desítek trestních obvinění, se v předvolební kampani zavázal, že agenturu přepracuje, pokud 5 .listopadu vyhraje prezidentské volby, a zavázal se, že ji využije k pronásledování svých vlastních oponentů, včetně demokratického prezidenta Joea Bidena.

 

Plán je podle devíti lidí oslovených agenturou Reuters v podstatě dvojí, někteří z nich požádali o anonymitu, aby mohli diskutovat o interních jednáních.

 

Za prvé: zaplavit ministerstvo spravedlnosti pevnými konzervativci, kteří pravděpodobně neřeknou „NE“ kontroverzním příkazům z Bílého domu. Za druhé: restrukturalizovat oddělení tak, aby klíčová rozhodnutí byla soustředěna spíše v rukou loajalistů administrativy než kariérních byrokratů.

 

FBI – kterou mnozí republikáni považují za zaujatou vůči nim – by měla nová omezení své autority, přičemž mnoho jejích povinností by bylo přesunuto na jiné orgány činné v trestním řízení, uvedli tito lidé.

 

„Trump má pocit, že ministerstvo spravedlnosti má institucionální problémy,“ řekl Steve Bannon, prominentní Trumpův spojenec, který byl stíhán ministerstvem spravedlnosti a odsouzen za pohrdání Kongresem. „Není to jen personál: je třeba očistit ministerstvo spravedlnosti, ale také ho reformovat.“

 

Přepracování ministerstva spravedlnosti by Trumpově administrativě umožnilo uskutečňovat konzervativní politické iniciativy , jako je demontáž programů najímání zaměstnanců, které mají posílit rozmanitost na pracovišti, a ukončení federálního dohledu nad policejními útvary obviněnými z rasistických praktik.

 

V reakci na dotazy agentury Reuters Trumpova kampaň poukázala na prosincové prohlášení manažerů spolukampaně Susie Wilesové a Chrise LaCivity.

 

„Pokud nepřichází zpráva přímo od prezidenta Trumpa nebo pověřeného člena jeho volebního týmu, neměl by být žádný aspekt budoucího prezidentského personálního obsazení nebo politických oznámení považován za oficiální,“ uvedli.

 

Samotná kampaň má jen málo politických pracovníků na plný úvazek. Trump a jeho tým jsou v častém kontaktu s vnějšími skupinami, například s těmi, které formulují doporučení na ministerstvu spravedlnosti.

 

Vzhledem k tomu, že Trump si drží náskok ve většině houpajících se států, které pravděpodobně rozhodnou listopadové volby, mohou mít poradci bývalého prezidenta šanci uvést své myšlenky do praxe.

 

Trumpovy sliby o přestavbě ministerstva spravedlnosti byly dobře zdokumentovány, ale méně pozornosti bylo věnováno identifikaci konkrétních opatření, která jeho spojenci a poradci prosazují.

 

Dva prominentní Trumpovi spojenci agentuře Reuters řekli, že podporují odstranění generálního poradce FBI, úřadu, který rozzuřil republikány během Trumpova funkčního období 2017-2021 kvůli jeho roli při schvalování vyšetřování kontaktů mezi jeho kampaní v roce 2016 a ruskými představiteli.

 

Generální poradce poskytuje zaměstnancům FBI právní poradenství ohledně probíhajících sond a dalších záležitostí. Její uzavření by podle několika Trumpových stoupenců a právníků se znalostí fungování ministerstva přinutilo úřad získat právní pokyny od lidí bližších Trumpovu generálnímu prokurátorovi v linii velení a omezilo by schopnost FBI vést vyšetřování bez úzkého politického dohledu.

 

Mluvčí Bidenovy kampaně Ammar Mousa v prohlášení uvedl, že Trump a jeho spojenci staví Trumpovu vlastní pomstu a odplatu před to, co je pro Ameriku nejlepší. FBI na žádost o komentář okamžitě neodpověděla.

‚NENÍ STANDARDNÍ POLITIKA‘:

Trumpovi spojenci tvrdí, že jako šéf výkonné moci by měl mít prezident široké pravomoci velet a dohlížet na ministerstvo spravedlnosti, jak uzná za vhodné.

 

Většina demokratů, a dokonce i někteří republikáni tento názor odmítají. Říká se, že ministerstvo spravedlnosti vyžaduje neobvyklou míru nezávislosti, protože je zodpovědné za výkon spravedlnosti nestranickým způsobem. Občas tento mandát zahrnuje vyšetřování prezidentových blízkých politických spojenců.

 

„Vždycky existují spory o vymáhání… To je standardní politika,“ řekla Kristy Parkerová, bývalá federální prokurátorka, která nyní působí v neziskové organizaci Protect Democracy.

 

„Co není standardní politika, je, že někdo v podstatě přijde a řekne, že odhodíme myšlenku, že ministerstvo spravedlnosti by mělo mít zeď oddělení mezi ní a osobní politickou agendou prezidenta.“

 

Mnoho Trumpových spojenců, kteří tyto návrhy předkládají, je spojeno s konsorciem konzervativních think tanků známým jako „Projekt 2025“, které podrobně plánuje druhé Trumpovo prezidentství. Projekt 2025 v prohlášení pro agenturu Reuters uvedl, že nemůže mluvit za Trumpovu kampaň.

 

Tito spojenci také pročesávají federální předpisy a hledají nové způsoby, jak přivést pevné konzervativce na ministerstvo spravedlnosti na začátku potenciálního Trumpova funkčního období, podle dvou lidí, kteří o těchto úvahách vědí.

 

Tyto podrobné přípravy kontrastují s Trumpovou chaotickou transformací v roce 2016, která zahrnovala relativně malé politické plánování, uznalo několik zúčastněných lidí.

 

Bývalý prezident strávil úvodní měsíce své první administrativy mlácením hlav se svým generálním prokurátorem a ředitelem FBI, kteří oba prezidenta rozzlobili tím, že nezastavili vyšetřování jeho kampaně v roce 2016.

 

Podle několika spolupracovníků, kteří s Trumpem hovoří, je to zkušenost, kterou je odhodlán neopakovat.

 

Trump v současné době čelí celkem 88 obviněním ve čtyřech trestních případech – z nichž dvě vzneslo ministerstvo spravedlnosti – kvůli snahám rozvrátit volby v roce 2020, uchovávání utajovaných dokumentů po odchodu z úřadu a údajným snahám zakrýt platbu mlčenlivých peněz pornohvězdě.

 

Sedmasedmdesátiletý muž vinu ve všech případech popírá a poukazuje na obvinění jako na důkaz, že ministerstvo spravedlnosti je vůči němu zaujaté. Ministerstvo to popírá a tvrdí, že všechny své sondy provádí nestranně.

 

Generální prokurátor Merrick Garland ve čtvrtek odsoudil to, co označil za „sérii bezprecedentních a upřímně nepodložených útoků na ministerstvo spravedlnosti.“

 

Trump sice slíbil, že zavede nestranický soudní systém, ale vyzval k zatčení mnoha svých politických oponentů. Loni v červnu se v příspěvku na Truth Social zavázal, že 81letého Bidena prověří „zvláštní prokurátor“.

KONTROLA NAD FBI:

Někteří spojenci se pozastavují nad přijetím Trumpovy rétoriky pomsty. Shodují se však, že Trump by měl mít větší kontrolu nad ministerstvem spravedlnosti a FBI.

 

„Kdykoli máte k dispozici mocenská centra… která mají obrovské zdroje, donucovací moc a vyšetřovací nástroje, a předpokládá se, že jsou nezávislá na jakékoli kontrole v linii velení od prezidenta, je to recept na zneužití moci,“ řekl Steve Bradbury, bývalý úředník spravedlnosti, který krátce působil jako Trumpův úřadující ministr dopravy.

 

V rozhovorech s agenturou Reuters Bradbury a Gene Hamilton, vysoký úředník ministerstva spravedlnosti za Trumpa, oba podpořili opatření na odstranění generálního poradce FBI.

 

Řekli, že nemluví za Trumpa, ale oba přispívají nápady do projektu 2025. Hamilton je důvěryhodným poručíkem Stephena Millera, jednoho z nejbližších Trumpových politických poradců. Miller na žádosti o komentář neodpověděl.

 

Bradbury i Hamilton také podpořili změnu linie velení ministerstva spravedlnosti, aby se ředitel FBI hlásil dvojici politicky jmenovaných asistentů generálního prokurátora.

 

Ředitel se v současné době hlásí náměstkovi generálního prokurátora, vyššímu úředníkovi, který je v praxi příliš zaneprázdněn a má příliš velké portfolio na to, aby dohlížel na sondy FBI a řídil je, uvedl Bradbury.

 

Bradbury a další právní experti uvedli, že změna by mohla být provedena bez souhlasu Kongresu. Řekl, že tyto kroky jsou nezbytné k zajištění toho, aby priority úřadu v oblasti vymáhání práva byly v souladu s politickými preferencemi Bílého domu. Odpůrci tvrdí, že tato opatření podkopou nezávislost ministerstva spravedlnosti a FBI.

 

Někteří Trumpovi spojenci a poradci také chtějí dramaticky zúžit typy zločinů, které může FBI vyšetřovat, a argumentují tím, že zaměření úřadu je příliš rozsáhlé na to, aby na něj političtí kandidáti mohli účinně dohlížet.

 

Ve veřejně dostupném politickém sdělení, které bylo zveřejněno loni v červenci, ale dostalo se mu jen malé pozornosti, Bradbury uvedl, že ostatní orgány činné v trestním řízení, jako je Úřad pro kontrolu léčiv, by se mohly ujmout vedení tam, kde se jejich jurisdikce překrývá s úřadem.

 

Zbytky úřadu, napsal Bradbury, by se mohly zaměřit výhradně na „rozsáhlé zločiny a ohrožení národní bezpečnosti“, které vyžadují federální reakci.

PERSONÁLNÍ JE POLITIKA:

Stejně důležitá jako restrukturalizace ministerstva je podle Trumpových spojenců zajištění toho, aby byla naskládána spojenci, u nichž je nepravděpodobné, že by Trumpovy požadavky zpomalili.

 

Trump veřejně přijal potenciální exekutivní příkaz známý jako „plán F“, který by mu dal pravomoc nahradit tisíce státních zaměstnanců konzervativními spojenci.

 

To by jeho administrativě umožnilo rozšířit počet politických jmenování na ministerstvu spravedlnosti, které se pohybuje v nízkých stovkách, i když spojenci se nedohodli, kolik přesně by bylo možné vytvořit pozic.

 

Někteří Trumpovi spojenci v Projektu 2025 také chtějí rozšířit používání mezivládního personálního zákona, což je obskurní statut, který umožňuje oddělením přivádět externí experty s pomocí neziskovek, uvedlo několik lidí se znalostí těchto jednání.

 

AFSCME Local 2830, odborový svaz zastupující některé zaměstnance ministerstva spravedlnosti, v prohlášení pro agenturu Reuters uvedl, že se „obává, že Trumpovi úředníci obsadí pozice, aby prosadili svou stranickou agendu, místo aby nestranně prováděli federální zákony a předpisy a dodržovali ústavu.“

 

Se správnou strukturou a personálem bude Trump lépe připraven sledovat konzervativní politické cíle, tvrdí jeho stoupenci. Zatímco jeho spojenci předložili desítky myšlenek, mnohé z nich se obecně týkají toho, jak federální vláda hlídá občanská práva.

 

Hamilton například tvrdil, že ministerstvo spravedlnosti by mělo přezkoumat, zda korporace diskriminují bělochy zavedením programů určených ke zvýšení počtu barevných lidí na pracovišti.

 

Ministerstvo by podle něj mohlo svou pravomoc odvodit ze zákona o občanských právech z roku 1964, který zakazuje rozhodování o najímání nebo odškodnění na základě „rasy“ nebo „pohlaví“.

 

Hamilton také vyzval k radikálnímu omezení soudem sledovaných urovnání známých jako „dekrety o souhlasu“ mezi ministerstvem spravedlnosti a místními policejními útvary, které se používají k omezení porušování občanských práv vůči barevným lidem, zdravotně postiženým a duševně nemocným.

 

Konzervativci tyto dohody vykreslují jako těžkopádné federální akce, které zasahují do místních agentur snažících se bojovat proti zločinu. Obhájci práv tvrdí, že takové argumenty ignorují staletí zdokumentovaných nespravedlností.

 

Christy Lopezová, profesorka z Georgetownu, která dříve působila jako úřednice oddělení pro občanská práva ministerstva spravedlnosti, uvedla, že ministerstvo během Trumpova prvního funkčního období snížilo svou policejní odpovědnost.

 

„Není důvod se domnívat, že by se jeho administrativa nezdvojnásobila,“ řekla.

 

https://www.reuters.com/world/us/donald-trump-wants-control-justice-department-fbi-his-allies-have-plan-2024-05-17/

 

 

📌17. května 2024 15:16: ŠÉF ROSTECU VYJMENOVAL NEJOBLÍBENĚJŠÍ RUSKÉ ZBRANĚ V ZAHRANIČÍ.

 

Šéf státní korporace Rostec Sergej Čemezov jmenoval typy ruských zbraní, o které mají zahraniční kupci největší zájem.

Poptávka po víceúčelové stíhačce Su-35 a vrtulníku K-52 podle něj v zahraničí roste. Používají se ve speciální operační zóně a velmi dobře se osvědčily.

Z pozemní techniky vzbuzuje největší zájem potenciálních kupců raketomety Tornado a Smerč, samohybná dělostřelecká lafeta Msta-S a také protiletadlový raketový a dělostřelecký systém Pancir-S1. Zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty ve výslužbě Scott Ritter již dříve uvedl, že tato raketa je účinná v boji proti americkým raketám dlouhého doletu ATACMS.

 

V komentáři ke zjištěním Stockholmského mezinárodního institutu pro výzkum míru (SIPRI), podle kterého Rusko ztratilo druhé místo v seznamu hlavních vývozců zbraní do Francie, Čemezov uvedl, že je to kvůli velkým potřebám ministerstva obrany pro speciální operaci. Po jeho dokončení však bude značné množství ruských zbraní exportováno, píše RBC.

Čemezov již dříve na setkání s premiérem Michailem Mišustinem uvedl, že až 80 % zbraní dodávaných ruské armádě v zóně speciální operace vyrobily podniky Rostec.

 

Výrobní závody společnosti podle něj od roku 2022 zvýšily výrobu minometů 20krát a také zvýšily výrobu samohybného dělostřelectva, MLRS, munice a granátů pro těžké plamenometné systémy, tanky. Zvláštní pozornost je věnována zvýšení výroby leteckých pum s řízenými plánovacími a korekčními moduly. Továrny zvyšují výrobu hlavic všech ráží a typů.

 

https://www.vesti.ru/article/3954980

 

 

📌17. května 2024 14:47: SYRSKY ŘEKL, ŽE OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ČEKAJÍ NA TĚŽKÉ BITVY.

 

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Alexander Syrsky uvedl, že ukrajinská armáda čelí obtížné situaci na bojišti v souvislosti s nečekaným postupem ozbrojených sil RF.

„Nepřítel zahájil ofenzívu mnohem dříve, než bylo plánováno,“ uvedl vrchní velitel na svém kanálu Telegram.

Syrskij také poznamenal, že ruská armáda zvýšila zónu aktivních nepřátelských akcí o téměř 70 kilometrů.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dříve uvedl, že ruské ozbrojené síly obsadí Charkov, pokud Kyjev brzy neobdrží systémy protivzdušné obrany od Spojených států. Připustil, že situace na frontě je mimořádně vážná, a obvinil celý svět z nedostatečné pomoci ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3954996

 

📌17. května 2024 14:37: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY OSVOBODILY VÍCE NEŽ 200 KILOMETRŮ ČTVEREČNÍCH V CHARKOVSKÉ OBLASTI.

 

Ruské jednotky postupují seriózním tempem hluboko do Charkovské oblasti. Poměrně velké území již bylo osvobozeno – více než 200 kilometrů čtverečních, uvedl šéf ruské správy regionu Vitalij Gančev.

 

„Severní část regionu je již částečně osvobozena. V současné době probíhají ve městě Vovčansk úklidové práce,“ řekl ve videu zveřejněném na kanálu Telegram administrativy.

Mezi ukrajinskou armádou panuje panika, mnozí dezertují, dodal Gančev.

 

Vrchní velitel spojeneckých sil NATO v Evropě Christopher Cavoli den předtím řekl, že ruské síly postupují na jih, směrem na Charkov, ale zatím není jasné, co je jejich cílem. „Tím si nikdy nemůžete být jisti,“ řekl vrchní velitel.

 

Jasno učinil ruský prezident Vladimir Putin, který je na státní návštěvě Číny. Řekl, že ozbrojené síly RF prokazují úspěch ve směru na Charkov, ale k dnešnímu dni neexistují žádné plány na dobytí Charkova.

 

Ruský vůdce vysvětlil, že operace ve směru na Charkov je ruskou reakcí na ostřelování pohraničních oblastí. V tomto směru existuje „sanitární zóna“ kvůli ostřelování obytných oblastí oblasti Belgorod z Ukrajiny, dodal Putin.

 

https://www.vesti.ru/article/3954930

 

 

📌 17. května 2024 15:46: V ODĚSE A CHARKOVĚ SE OZÝVALY VÝBUCHY ZA ZVUKŮ PROTILETECKÝCH SIRÉN:

 

Ukrajinská média informují, že v Oděse bylo zaznamenáno několik výbuchů. V regionu byl vyhlášen letecký poplach.

Kromě Oděsy znějí protiletecké sirény i v dalších regionech Ukrajiny – Mykolajivu, Čerkasy, Poltavě, Charkově, Dněpropetrovsku, Kirovohradu a Sumách.

 

Oděské telegramové kanály hlásí silný požár po explozích ve městě. Městské úřady příjezd potvrdily. Zatím nejsou k dispozici žádné informace o tom, které objekty byly zasaženy, ale očití svědci tvrdí, že hoří muniční sklad.

 

Starosta Charkova Igor Terekhov navíc informoval o explozi, která ve městě zahřměla.

Již dříve bylo oznámeno, že v noci na 9. května byly v Oděské oblasti zaznamenány nejméně tři zásahy do přístavní infrastruktury v Čornomorsku a Akkermanu.

 

https://www.vesti.ru/article/3955169

 

 

📌 17. května 2024 15:51: BĚHEM TÝDNE NAŠE JEDNOTKY ZAHÁJILY 28 SKUPINOVÝCH ÚDERŮ NA OBJEKTY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY.

 

Ministerstvo obrany citovalo údaje o úderech ozbrojených sil RF na pozice a zařízení ozbrojených sil Ukrajiny v období od 11. do 17. května.

 

Podle ruského vojenského oddělení zahájily ruské jednotky za poslední týden 28 skupinových úderů vysoce přesnými zbraněmi a bezpilotními letouny.

V důsledku útoků byla zasažena velitelská stanoviště, infrastruktura vojenských letišť, systémy protivzdušné obrany, poklady s municí a zbraněmi, sklady pohonných hmot a také dílny, ve kterých nepřítel vyráběl a skladoval bezpilotní námořní čluny a útočné drony.

 

Kromě toho se body dočasného nasazení ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny a zahraničních žoldáků dostaly pod ruské údery.

 

https://www.vesti.ru/article/3955104

 

 

📌16.05.2024, AUTOR: ETHAN HUFF: LÉKAŘSKÉ AUTORITY TVRDÍ, ŽE 90 % POPULACE MÁ NÁHLE ZÁHADNÝ SYNDROM NOVÉHO SRDCE, KTERÝ ZNÍ JAKO POŠKOZENÍ ORGÁNŮ SPIKE PROTEIN.

 

Nový výzkum otřásá lékařským establishmentem s údaji, které ukazují, že ohromujících 90 procent populace Spojených států nyní trpí srdečním onemocněním, které v mnoha ohledech vypadá jako POŠKOZENÍ ORGÁNŮ SPIKE PROTEINEM Z „VAKCÍN“ PROTI KORONAVIRU (COVID-19) ve Wu-chanu.

 

Loni v říjnu zveřejnila American Heart Association (AHA) zprávu o měnící se povaze kardiovaskulárních onemocnění (CVD), která se překrývají s onemocněním ledvin, cukrovkou 2. typu a obezitou. AHA poprvé definovala překrývání těchto stavů jako syndrom kardiovaskulárního-ledvinového metabolismu (CKM).

 

Jeden ze tří dospělých žijících ve Spojených státech má nejméně tři a často i více rizikových faktorů, které přispívají k CKM. Je jím postižen každý hlavní orgán v těle, včetně srdce, mozku, ledvin a jater, přičemž k nejhoršímu poškození dochází v cévách, srdečním svalu a kardiovaskulárním systému.

 

Cokoli přispívá k syndromu CKM, ať už jde o spike proteiny nebo jiné toxické expozice, urychluje rychlost hromadění tuku v tepnách, což může vést ke vzniku sraženin. Negativně také ovlivňuje elektrické impulsy v srdci. Mezi lidi, kteří jsou nejvíce ohroženi rozvojem syndromu CKM, patří starší dospělí obecně, muži a černoši.

 

(Související: Pokud hledáte řešení COVID-like, podívejte se na ivermektin, který podle nového výzkumu může pomoci dramaticky snížit riziko nutnosti hospitalizace.)

 

CHRAŇ SVÉ SRDCE!

 

Existují různá stadia syndromu CKM, která lékařská profese nyní používá k měření jeho závažnosti. Devět z 10 Američanů se registruje ve stadiu jedna nebo vyšším, zatímco 15 procent se kvalifikuje jako trpící „pokročilým“ syndromem CKM.

 

Ačkoli technicky existuje od roku 2011, syndrom CKM je stav, o kterém se říká, že se časem zhoršuje. V dnešní době ji dostává více lidí než kdykoli předtím, což by mohlo ukazovat na očkování COVID jako na hlavní faktor, který k tomu přispívá.

 

„Zdá se, že 90% míra diagnózy novorozeneckého zdravotního stavu, který má dopad na více orgánů současně, si žádá hlubokou, záměrnou a komplexní reflexi v rámci lékařské komunity – druh rozsáhlé mobilizace zdrojů, kterou jsme viděli během operace Warp Speed – aby se vyčmuchaly základní příčiny, které v jiných kontextech, jako je masová migrace, jako je entita Karamel-uh, výjimečně zvědavé. “ píše Ben Bartee pro Armageddon Prose.

 

… Pokud ovšem skutečná zdravotní péče není prvořadým cílem institucionalizované, korporativizované ůzdravotní péče“ prosazované vládnoucími autoritami a průmyslem.

Bartee se domnívá, že očkování COVID je pouze jednou složkou, která vysvětluje raketově rostoucí výskyt onemocnění CKD. Mezi další patří věci jako toxický přívod potravin a kontaminovaná voda z vodovodu, které jsou ve Spojených státech běžné.

 

Chemický a farmaceutický průmysl jako obvykle neutrácí žádné dolary na to, aby se pokusil tento problém řešit. Lékařské časopisy se většinou odmítají zabývat slonem v místnosti, což je dobrá zpráva pouze pro manažery a akcionáře společností jako Pfizer a Merck.

„Unce prevence vydá za libru léčby‘ je pro obchodní model tohoto odvětví nepřijatelná, takže to, co dostaneme, je opačné paradigma,“ říká Bartee.

 

V komentářích k Barteeho článku jeden člověk napsal, že syndrom CKD se pravděpodobně výstižněji nazývá Pfizerův syndrom nebo Modernův syndrom, což je odkaz na injekce mRNA (modRNA) COVID dvou farmaceutických gigantů.

 

„Nikdo už nikdy nebude věřit prolhaným ‚expertům‘ ani vrahům v křovinách a bílých laboratorních pláštích,“ přidal se další.

 

VŠICHNI JSOU SPOLUVINÍKY MASOVÝCH VRAŽD SVÝCH KRAJANŮ, ŽEN, DĚTÍ, DOKONCE I NENAROZENÝCH. VŠICHNI JSOU SPOLUVINÍKY ZLOČINŮ PROTI LIDSKOSTI A NEVYHNUTELNĚ BUDOU ČELIT SPRAVEDLNOSTI.“

 

https://badmedicine.news/2024-05-16-90percent-population-heart-syndrome-spike-protein-damage.html

 

 

📌 SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO JE V ÚPADKU. NEDOSTANEŠ DŮCHOD. ZCELA JEDNODUŠE NE.

Jasnější už to být nemůže.

https://t.me/absurdnisvet/73125

 

 

📌 Ukrajinská policie si myslí že všichni se podělají. A NE E.Unes mě s úmyslem poslat mě na mlýnek na maso, pak mi dej nabitou zbraň…Slibuji, že pár z vás nepůjde domů a já nebudu dělat Frontline. STAČÍ SE JIM POSTAVIT .PRO PARAZITY SE NESLOUŽÍ.

 

https://t.me/absurdnisvet/73126

 

 

📌 Parlament: TCHAJWANŠTÍ ZÁKONODÁRCI SE V PARLAMENTU V OSTRÉM SPORU O REFORMY SNĚMOVNY STRKALI, POTÝKALI A BILI, jen pár dní předtím, než se zvolená prezidentka Lai Ching-te ujala úřadu bez legislativní většiny.

 

https://t.me/absurdnisvet/73128

https://t.me/absurdnisvet/73129

https://t.me/absurdnisvet/73130

 

 

📌 ŠPANĚLSKO NEDOVOLÍ PLAVIDLŮM PŘEVÁŽEJÍCÍM ZBRANĚ DO IZRAELE ZAKOTVIT VE ŠPANĚLSKÝCH PŘÍSTAVECH

 

„Odmítnutí povolení zakotvit ve španělských přístavech je v souladu se španělskou politikou zakázat vývoz všech zbraní do Izraele od vypuknutí války v Gaze.

 

Zjistili jsme tuto loď a odmítli jsme jí dovolit zakotvit a mohu vám říci, že to bude konzistentní politika s jakoukoli lodí s izraelskými zbraněmi, která chce zakotvit ve španělských přístavech. Takové mezi-kotvení budeme systematicky odmítat z jednoho zřejmého důvodu, Blízký východ nepotřebuje více zbraní, potřebuje více míru“ – španělský FM Albares

 

https://www.epe.es/es/internacional/20240517/espana-atracar-escala-barcos-armas-israel-102507900#google_vignette

 

 

📌 Houston | Texas

 

V texaském Houstonu je v současnosti bez proudu přes 1 000 000 domácností a očekává se, že jejich počet poroste, až se do oblasti přesunou silné bouřky s odhadovanými nárazy větru až 80-117 mph, což spustí varování před tornádem od Národní meteorologické služby. Spadlo mnoho velkých elektrických vedení, okna budov byla vyražena nebo poškozena létajícími úlomky, stromy praskaly nebo spadly a způsobily další škody na budovách a autech a několik ulic zaplavil silný déšť.

https://t.me/absurdnisvet/73132

 

Klikněte (https://x.com/rawsalerts/status/1791272465932718163?t=eKb-T_afhYJgW_Z5s5Fx1g&s=09)

 

BOUŘE ZASÁHLA CENTRUM HOUSTONU V TEXASU. NEJMÉNĚ 4 MRTVÍ…

 

https://t.me/absurdnisvet/73133

https://t.me/absurdnisvet/73134

https://t.me/absurdnisvet/73135

 

 

📌 NOVOZÉLANDSKÁ VLÁDA NUTÍ LIDI PÁLIT SVÉ ÚLY.      

https://t.me/absurdnisvet/73136                                                                                                                                                                                                   https://www.tiktok.com/@thebeekeeper_sbh/video/7369025514452946184

 

Skupina zastupující včelaře tvrdí, že jsou ohroženy živobytí poté, co byla canterburská společnost nucena o víkendu zničit zařízení v hodnotě 2 milionů dolarů.

 

Springbank Honey dostal příkaz spálit 10 000 včelích úlů poté, co dva testy v jeho kůlně byly pozitivní na spóry American Foulbrood Disease (AFB).

 

Jeho majitel Steven Brown dostal příkaz vyhovět do sedmi dnů, jinak bude čelit trestnímu stíhání. Nebyla mu nabídnuta náhrada za ztrátu a bylo mu řečeno, že pokud neuposlechne, bude čelit pokutě nebo dokonce vězení.

 

Přesto tisíce jeho úlů nebyly nikdy testovány na přítomnost bakterií.

 

Národní orgán, který vydal příkaz, má podle vládního plánu kontroly škůdců pravomoc požadovat zničení zařízení, pokud má podezření, že je „potenciálně“ kontaminováno.

 

To znamená, že některé, ale ne všechny, úly byly testovány – a pak bylo nařízeno je všechny spálit.

 

Prezidentka New Zealand Beekeeping Incorporated Jane Lorimer popsala tento přístup jako „velmi znepokojující“.

 

Brown říká, že dva ze šesti testů v jeho kůlně vyšly pozitivně a poté mu bylo řečeno, aby zničil dva kompletní prostory pro vybavení v hodnotě 2 milionů dolarů, včetně 2 000 nových úlů, které byly zabaleny ve smršťovací fólii.

 

https://www.1news.co.nz/2024/05/16/under-threat-of-jail-beekeeper-burns-2m-of-bee-boxes/

 

 

📌 ČESKÝ PREZIDENT PETR PAVEL PŘEVLÉKL KABÁT A NYNÍ POŽADUJE ZAHÁJENÍ JEDNÁNÍ S RUSKEM: „Musíme být realisté. Je naivní se domnívat, že se Ukrajině v dohledné době podaří plně získat kontrolu nad svými územími. Rusko se dobytých území nevzdá. Musíme zastavit válku a zahájit jednání o mírovém řešení konfliktu. K nějakému kompromisu může dojít, ale bez účasti Ukrajiny, Ruska a dalších zemí, které budou fungovat jako garanti dodržování dosažené dohody, to nejde.“

(https://t.me/dimsmirnov175/71104)

 

#чешcкий #česky

🔸Přihlásit se k odběru:

InfodefenseCZ (https://t.me/InfodefenseCZE)

Infodefense (https://t.me/InfoDefAll)

 

Telegram (http://t.me/dimsmirnov175/71104)

Пул N3

Президент Чехии Петр Павел – переобулся и теперь требует немедленно начать переговоры с Россией: Нужно быть реалистами. Наивно полагать, что Украина сможет полностью =

Bazén N3

Český prezident Petr Pavel se přezul a nyní požaduje okamžité zahájení jednání s Ruskem: Musíme být realisté. Je naivní věřit, že Ukrajina bude moci úplně

 

https://t.me/absurdnisvet/73140

 

 

📌 🦅 „Pfizer přiznal, že měl smlouvu na vytvoření „VOJENSKÉHO PROTOTYPUa ne vakcíny “ – Alexandra Lapytova o dohodách mezi ministerstvem obrany USA a farmaceutickými společnostmi

 

„Všechny zakázky udělené na tyto takzvané injekce jsou s ministerstvem obrany, takže ministerstvo obrany je dodavatelem. Ministerstvo rozděluje peníze farmaceutickým společnostem. To je obrovské množství peněz. I pro společnost Pfizer jsou to obrovské částky.

 

Americké ministerstvo obrany financuje nejen společnosti vyrábějící vakcíny, ale také všechna opatření v boji proti COVID: terapie, testy PCR, obličejové masky. Dokonce poskytli očkovací průkazy s čísly šarží,“ řekla Lapytová.

 

V roce 2015 povolil Barack Obama americkému ministerstvu obrany objednat výrobu „neuveřejněných vojenských prototypů“ u farmaceutických společností.

 

https://t.me/absurdnisvet/73141

 

 

📌 NÁBOŽENSTVÍ JE DUŠEVNÍ NEMOC A MISOGYNNÍ KONSTRUKT!!

Vyznávání náboženství je vyznávání Boha někoho jiného.

 

https://t.me/absurdnisvet/73142

 

 

📌 ENERGETICKÝ NÁPOJ RED BULL JE PLNÝ GRAFENU, NANOČÁSTIC, KTERÉ SE SAMY SESTAVUJÍ A ZPŮSOBUJÍ TROMBÓZY, MRTVICE, INFARKTY.

 

https://t.me/absurdnisvet/73143

 

 

📌 🇭🇺🫸🇺🇦MAĎARSKO VETOVALO REZOLUCI EU O UKRAJINĚ

 

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó zdůvodnil rozhodnutí Budapešti tím, že rezoluce počítala pouze s uznáním „mírového plánu“ Zelenského.

 

https://t.me/absurdnisvet/73147

 

 

📌 NESTLÉ CENTRALISTICKÁ KRIMINALITA

 

Chcete udělat něco pro životní prostředí a své zdraví? Pak vynechte produkty Nestlé a kupte si zdravé produkty.

 

https://t.me/absurdnisvet/73149

 

VĚDĚLI JSTE, KTERÉ ZNAČKY JSOU NESTLÉ?

 

Největší „potravinová“ zločinecká skupina na světě prodává své produkty pod 2000 značkami ve 200 zemích

 

I když si koupíte produkty od „The Body Shop“ nebo „Biotherm“, podporujete tuto zločineckou skupinu…

 

https://t.me/absurdnisvet/73150

 

 

📌 VOLEBNÍ AGENTURA 🇺🇸 DOCHÁZÍ K ZÁVĚRU, ŽE BIDEN UKRADL TRUMPOVI VOLBY V ROCE 2020.

Pandořina skříňka byla otevřena:

 

BIDEN JE NEZÁKONNÝ PREZIDENT.

 

https://t.me/absurdnisvet/73151

 

Zdroj: https://t.co/xIf83upOMa

 

 

📌 „CHOROBNÉ LŽI

 

Překlad: The New York Post se zaměřuje na Fauciho za jeho lži o výzkumu nebezpečných virů ve Wuhanském virologickém institutu.

 

Věci se mohou pro tyto lháře jen zhoršit.

(Tuto fotku mi poslal kamarád z newyorské vinárny). https://t.me/absurdnisvet/73152

 

https://x.com/thackerpd/status/1791452017900032436?t=LrBPjxiWNhqTLVHgt8tOeA&s=09

 

 

📌 PREZIDENT PUTIN UZNAL, ŽE MOSKVA POTŘEBUJE ZJISTIT, KOMU A DO JAKÉ MÍRY MŮŽE VĚŘIT, A ŽE BUDE SLEDOVAT DĚNÍ KOLEM „HLASITĚ OHLÁŠENÉHO“ SUMMITU UKRAJINY VE ŠVÝCARSKU.

 

„Myslím, že rozumím myšlence, která je za tím: chcete dát dohromady co nejvíce zemí. Mohou říci, že se na všem shodují, a pak mohou tento dokument předložit Rusku jako fakt.

 

https://t.me/absurdnisvet/73153

 

🇷🇺PUTIN O ZÁPADNÍCH SANKCÍCH: „Evropané to spolknou a tím znovu potvrdí, že jsou vazaly Ameriky“

 

https://t.me/absurdnisvet/73154

 

KOLEM UKRAJINSKÉHO SUMMITU JSOU OTÁZKY, ŘEKL PUTIN: „Pokud nechtějí, abychom tam byli, tak tam být nemusíme,“ řekl.

 

https://t.me/absurdnisvet/73155

 

 

📌 GUVERNÉR RON DESANTIS ODSTRAŇUJE ZMÍNKY O „ZMĚNĚ KLIMATU“ Z FLORIDSKÝCH ZÁKONŮ A ZAKAZUJE POBŘEŽNÍ VĚTRNÉ MLÝNY, ABY CHRÁNIL SLUNEČNÍ STÁT PŘED „ZELENÝMI FANATIKY“

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13427629/ron-desantis-climate-change-florida-offshore-windmills.html?ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&ito=1490

 

 

📌 PROÍRÁNSKÁ TERORISTICKÁ ORGANIZACE HIZBALLÁH VYZÝVÁ UPRCHLÍKY V LIBANONU K MASOVÉ MIGRACI DO EVROPY.

 

Vůdce islamistických šíitských milicí Hassan Nasralláh se ve videoprohlášení obrátil na lidi ze Sýrie, kteří se momentálně nacházejí v Libanonu.

 

Řekl: „Syrským uprchlíkům, našim bratřím – každému, kdo nás chce opustit do Evropy nebo na Kypr, je pro vás otevřené moře.“

 

https://apollo-news.net/hisbollah-chef-ruft-fluechtlinge-zum-sturm-auf-europa-auf/

 

 

📌17.5.2024?  V ODSTAVENÉM KAMIONU NAŠLI POLICISTÉ DEVĚT AFRIČANŮ.

Více informací zde:  https://brnenska.drbna.cz/krimi/30249-video-z-kamionu-v-brne-vyskakalo-devet-africanu-prozradili-se-podivnym-hlukem.html

 

 

📌 Právě jsem představil „End the Fed“

 

NÁZEV: ZÁKON O ZRUŠENÍ RADY FEDERÁLNÍHO REZERVNÍHO SYSTÉMU, HR 8421

 

Američané by na tom byli lépe, kdyby Federální rezervní systém neexistoval. Fed devalvuje naši měnu monetizací dluhu, což způsobuje inflaci. – PŘEČTĚTE (https://massie.house.gov/news/documentsingle.aspx?DocumentID=395644)

 

– zástupce Thomas Massie (https://x.com/repthomasmassie/status/1791216728728346721?s=61&t=BdBkJAWYzheOiIIIylkbO1g)

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

 

 

📌 VŠECHNO, CO SE JIM NELÍBÍ, JSOU RUSKÉ DEZINFORMACE!!!

https://t.me/absurdnisvet/73161

 

 

📌 ‼️ Vatikán oznámil, že v pátek (dnes) uspořádá tiskovou konferenci, na které se bude diskutovat o „nadpřirozených jevech“, včetně mimozemšťanů, a o tom, jak církev plánuje v budoucnu řešit případná setkání.

 

Podle oznámení na vatikánském webu akce začne ve 12 hodin a zúčastní se jí tři prominentní členové Vatikánu, uvádí The Sun. Mezi tři patří členové vatikánské doktríny a ředitel Mezinárodní observatoře mariánských zjevení a mystických jevů Papežské mezinárodní mariánské akademie. 😂🙈

 

https://www.nysun.com/article/pope-set-to-hold-press-conference-on-aliens-and-the-supernatural

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 17.05.2024“:

➡️☭☆ 🇩🇪🇺🇦 V Německu navrhli „dočasně“ poslat ukrajinské uprchlíky domů!!!

Myšlenku předložila ministryně pro hospodářskou spolupráci a rozvoj Německa Svenja Schulze. Německá vláda chce podle ní vytvořit finanční pobídky pro dobrovolný a „dočasný“ návrat Ukrajinců do vlasti, aby mohli znovu vybudovat svou zemi.

❌ Hovoříme také o „cirkulační migraci“ – dočasném pohybu migrantů mezi zemí původu a zemí pobytu. Uprchlíci to ale budou muset udělat na vlastní náklady, poznamenal Schulze.

💬 „Neexistují žádné plány na přímé finanční platby za repatriaci zpět na Ukrajinu,“ řekla.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Postup ruských sil u Charkova byl pro všechny překvapením. Toto prohlášení učinil francouzský generál Bruno Clermont.

💬„Bylo to překvapení nejen pro ukrajinskou armádu, ale i pro všechny ostatní. Nepřišlo ani varování od amerických zpravodajských služeb,“ poznamenal.

Připomeňme vám:

🦠 Již dříve bylo známo, že ruské ozbrojené síly osvobodily více než 200 km² v oblasti Charkov, částečně včetně severní části regionu

🦠Vladimir Putin zase řekl, že Ruská federace v současné době nemá v plánu dobýt Charkov

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🤡🇲🇩 Klaun Sandu: „Minulý týden Rusko otevřelo novou frontu v Charkovské oblasti, což nám znovu připomíná vážné hrozby, kterým Evropa čelí. Podpora Ukrajiny znamená nejen projevit solidaritu, ale také chránit naše zásady společné bezpečnosti a společné svobody. Podporou Ukrajiny podpoříte také Moldavsko“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

17.05.2024: Dopolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝FICO MŮŽE MLUVIT, ALE JE VELMI UNAVENÝ – NOVĚ ZVOLENÝ PREZIDENT PETER PELLEGRINI

 

Nově zvolený slovenský prezident před nemocnicí, kde byl Robert Fico po pokusu o vraždu operován, médiím řekl, že premiér „byl blízko smrti“.

 

Vyzval také všechny slovenské politické strany, aby ve čtvrtek po návštěvě Fica v nemocnici zrušily nebo „výrazně omezily“ své volební kampaně do Evropského parlamentu.

 

https://t.me/absurdnisvet/73107

 

 

📌17.5.2024: Pravý Prostor: ZISKY SPOJENÝCH STÁTŮ SE MĚŘÍ ZTRÁTAMI NA ŽIVOTECH.

 

HUGO DIONÍSIO:

Financování kyjevského režimu je spíše skrytým programem financování vojensko-průmyslového komplexu než skutečnou „pomocí“ pro obranu Ukrajiny.Není žádným tajemstvím, že financování kyjevského režimu a jeho vojenských kapacit je spíše skrytým programem financování vojensko-průmyslového komplexu než skutečným balíčkem „pomoci“ pro obranu Ukrajiny.

 

Ve skutečnosti, aby nikdo neřekl, že toto obvinění není na místě, jsou to právě USA a organizace, které ovlivňují politické rozhodování, které přišly objasnit základní cíl ukrajinského projektu.Článek CSIS (Center for Strategic & International Studies) s názvem „Jak podpora Ukrajiny oživuje americkou obrannou průmyslovou základnu“ jde tak daleko, že využívá oficiální údaje o veřejných zakázkách podle firem, států a okresů, o částkách, které USA vynakládají na národní obranné zakázky, a dává je do souvislosti s obrannou průmyslovou základnou relevantní pro Ukrajinu.

Z poskytnutých informací vyplývá, že prostředky na obranné zakázky, související s podporou kyjevského režimu, jsou rozprostřeny po celém území, což nakonec v praxi potvrzuje tvrzení Sullivana a jemu podobných, když tvrdí, že navzdory všemu jde při „pomoci“ Ukrajině o vytvoření „dobrých pracovních míst“ pro Američany.

 

Nebylo nutné, aby to říkali oni, ani aby CSIS dělala tento článek, abychom viděli tento hluboký vztah mezi schválením výdajů Kongresem a byznysem, ale vždy je příjemné, když sami přiznají – což je, pravda, v případě USA obvyklé – skutečné cíle svých operací.

 

Není žádným tajemstvím, že evropský a americký obranný průmysl se snažil uspokojit potřeby opotřebovávací války, takže, není nic lepšího než válka vysoké intenzity, která dokáže to, co žádný mír nemůže poskytnout: přinutit k upřednostnění investic do modernizace, inovací a modernizace vojenských kapacit země. Tak tomu bylo v případě Ruska, jehož potřeby „speciální vojenské operace“ vedly k exponenciálnímu nárůstu obranného (nebo spíše válečného?) průmyslu a modernizace zbraní; tak tomu je v případě USA; tak tomu bude v případě Evropské unie, Číny a dalších.

 

Proto tato strategie odpovídá potřebám USA a je naprosto v souladu s dalšími cíli, které vyplývají z této konfrontace mezi NATO a Ruskem na ukrajinské půdě. Izolace a oslabení Ruska, podmínění, manipulace a oslabení Evropy (zejména té „staré“) a znovuvytvoření jakési „válečné ekonomiky“, která zaručuje zvýšení průmyslové kapacity, a především, protože to je pro impérium, jako jsou USA, velmi důležité, zvýšení konkurenceschopnosti jejich dodávek zbraní, jsou cíle, kterých bylo alespoň částečně dosaženo. Zatím se nepodařila pouze izolace a degradace Ruska.

 

Z hlediska sekundárních cílů se mi také zdá, že jimi nelze pohrdnout a lze je nalézt v celé dostupné literatuře o obraně vojensko-průmyslového komplexu (který je součástí programu Think). Jeden z těchto cílů souvisí s odstrašením, nakolik připravenější ozbrojené síly činí vše hrozivějším, nutí potenciální nepřátele, aby si vše dvakrát rozmysleli, a i pro „přátele“ je užitečný, protože si musí dávat pozor, když přemýšlejí, aby nedělali to, co po nich USA chtějí; další cíl souvisí s revitalizací samotného amerického průmyslu a repatriací důležitých odvětví, která byla přemístěna. Není také žádným tajemstvím, že monumentální rozpočty na obranu jsou důležitým faktorem při přidělování veřejných dotací na hospodářskou činnost – zejména průmyslovou -, aniž by USA byly obviňovány z přímého porušování mezinárodních pravidel, která si samy ukládají pro „volný obchod“.

 

Tato strategická nutnost činí ukrajinský konflikt ještě důležitějším a je třeba jej prodlužovat co nejdéle, i když všichni vidí, že Rusko postupuje každým dnem rychlostí, jakou od začátku úbytku nikdy nezažilo. V důsledku toho, aby bylo zaručeno pokračování válečných akcí a získán čas na zvýšení instalované kapacity obranné průmyslové základny, byl schválen legislativní akt, který dává 61 miliard Ukrajině, bude živit kapacity Kyjeva přinejmenším do roku 2026, což dokazuje, že USA se nadále považují za pána válečného harmonogramu na Ukrajině.

 

A těm, kteří si myslí, že tato snaha ze strany USA oddálit nebo nedovolit ruské vítězství není strategicky důležitá, pro ně samotné, pro Evropskou unii, NATO a kolektivní Západ, doporučuji, aby se podívali, co se stalo, po celém světě, když Japonsko v roce 1905 porazilo

 

Ruské impérium (rusko-japonská válka). Porážka Ruska, které bylo považováno za západní imperialistickou zemi utlačující východní země, tehdy vyvolala řadu povstání uvnitř těchto zemí, které žasly nad tím, že Japonsko ukázalo, že je možné, aby se utlačovaná země za velmi krátkou dobu rozvinula a postavila se západní moci. Osmanská říše, Írán a další jsou toho dobrým příkladem. Dnes je to Ruská federace na Ukrajině, která může pro globální Jih představovat to, co Japonsko představovalo pro Východ na počátku 20. století. Zajímavé je, že právě Japonsko je opět na opačné straně, tentokrát však v obrácené pozici, tedy na straně západního utlačovatele. USA proto vědí, že v případě porážky na Ukrajině dojde k rozsáhlé demoralizaci, jejíž důsledky již můžeme začít pozorovat v Africe, Latinské Americe a Asii. A všichni víme, co se od té doby stalo s ruským impériem. USA to vědí také!

 

Proto je ekonomický význam tohoto konfliktu tak dobře sladěn s jeho politickým významem. V důsledku toho, jestliže jsme v listopadu 2023 podle informací poskytnutých službou www.usaspending.gov zjistili, že 37 států využilo „bezpečnostní pomoc Ukrajině“, tentokrát, po schválení posledního balíčku ve výši 61 miliard dolarů, je tato dotace, maskovaná jako „bezpečnost“ a válka, nezbytná pro ještě více států a oblastí, dopadá na firmy ve 47 státech. Jinými slovy, téměř všechny státy mají z ničení ukrajinského národa přímý prospěch, některé více, některé méně.

 

Nyní je již jasnější, proč byla dosažená dohoda, mezi demokraty a původně neústupnými republikány, tak důležitá. Podle mého názoru, a i když je třeba to dále studovat, není tento větší územní rozsah vůbec bezvýznamný, vezmeme-li v úvahu známé ekonomické zájmy, které mají kongresmani a senátoři na federální úrovni a ve svých domovských státech. Informace, které oslavují schválení balíčku „pomoci“, se opět týkají spíše osobního prospěchu než neexistujících zisků pro Ukrajinu. Národní zájem se vždy musí sladit s osobním prospěchem.

 

Tento obraz se ještě umocní, když analyzujeme údaje zveřejněné na webové stránce www.fool.com a zjistíme, že od roku 2021 do roku 2023 se částka, kterou členové Kongresu zobchodovali na burze, zvýšila z 583,98 milionu dolarů na 751,17 milionu dolarů.

Zajímavé, nebo možná ne, je, že podle webové stránky www.unusualwhales.com má k 25. dubnu 2024 nejvíce registrovaných obchodů Ro Khana, demokratický kongresman z Kalifornie, s 8 463 obchodními operacemi, a na druhém místě, s určitým odstupem, je Michael McCaul z Texasu, republikán, s přibližně 7 200 operacemi. První z nich počet registrovaných obchodů od konce roku 2023 do dubna 2024 zdvojnásobil a druhý zečtyřnásobil.

 

Největšími vítězi jsou demokraté s výnosem 31,18 % a republikáni se 17,99 %. To je tak, když jste u moci a máte iniciativu, víte, co uzákoníte a schválíte… Není divu, že nejlepší výnos má demokrat Brian Higgins s výnosem 238,90 % a republikán Mark Green daleko za ním s výnosem „jen“ 122,20 %. S nejhorším výnosem je u nás rovněž republikán, v tomto případě Warren Davidson z Ohia. V málokteré zemi najdeme tak smíšený vztah mezi investorem a politickým představitelem.

 

Otcem tohoto „demokratického“ zázraku byl „velmi demokratický“ Obama, nositel Nobelovy ceny míru, který v roce 2012 prosadil zákon o kapitálových trzích, umožňující členům Kongresu (a nejen jim) a jejich rodinám nakupovat a prodávat akcie, pokud do 45 dnů nahlásí transakce nad 1 000 dolarů. To umožnilo všem politickým představitelům přístup do kasina na Wall Street, čímž se americká politická elita proměnila v aristokracii, která již není pouze v zajetí monopolů, ale je jejich součástí.

Tato „demokracie“ v USA má mnoho výhod. Vítězství ve volbách je jednosměrnou jízdenkou k hloupému zbohatnutí a záleží také na straně, která vyhraje nebo prohraje, protože tak je zaručeno utajení a interní informace o zákonech a dotacích, které projdou nebo neprojdou, se promítají do konkrétních zisků. O tom, zda z toho Američané něco získají, mám velmi malé pochybnosti, protože ulice jsou plné bezdomovců, zchátralé infrastruktury, dělníků s nízkými mzdami a nedostupným bydlením. Takže zatímco jedni získávají právo na bohatství, druzí potvrzují právo na chudobu.

Když Lyndon Johnson varoval před nebezpečím zasahování vojensko-průmyslového komplexu do státního aparátu USA, rozhodně nemluvil o tom, že by se sám státní aparát stal jedním z pánů „nebezpečného“ vojensko-průmyslového komplexu. Ale právě to se stalo.

 

Když je hlavním aktérem naděje tzv. pokrokové levice – Roy Khana – z Congressional Progressive Caucus, mluví se v USA o „levici a pravici“ všechno. Prostě bažina, kde se mísí privilegia, demokratické nekalé praktiky a spousta laciných řečí. A pak tito lidé – republikáni a demokraté – jezdí po světě a šíří morálku.

 

V USA se kapitálové zisky, reindustrializace, imperiální hegemonie měří ztracenými životy. V politice a ekonomice, doma i v zahraničí!

 

https://pravyprostor.net/zisky-spojenych-statu-se-meri-ztratami-na-zivotech/

 

 

📌 17.5.2024, Redakce10 kategorie: ATENTÁT NA FICA: CHYTNOU SE TOHO DEZINFORMÁTOŘI?

 

Spekulace, dohady, šokované hledání odpovědí na otázku, proč?

Do toho se promítající i vlastní politické přesvědčení. Na serveru iDnes několik málo hodin po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica začali klást návodné otázky a dostávali návodné odpovědi.

„Mohlo se stát, že Robert Fico přehnal svou polarizaci společnosti tak moc, až se mu to vymstilo a vyvrcholilo tímto útokem?“ Zazněla otázka serveru iDnes pro politologa a specialistu na extrémismus a terorismus Miroslava Mareše ve stínu masivních demonstrací, které na Slovensku pořádaly opoziční strany. Demonstrace, na kterých teklo tolik nenávisti a odporu k Ficově ne pouze vládě, ale i existenci.

 

„Zmiňujete často spekulace. Využijí toho dezinformační média?“ zazněla další otázka serveru iDnes.

Atentát na politika. V našem prostoru věc šokující, která nutně povede ke spekulacím a dohadům a hledání důvodů. Samozřejmě, že člověka hned napadne, že za to může vyhrocená veřejná diskuse. Samozřejmě, že hned přijdou dohady a předpoklady a hádání a hledání a snaha se blýsknout svým úsudkem. Což není nutně potřeba hned zahrnovat do šuplíku dezinformací, který je navíc tak fádně popsaný, že do něj jde založit ke skartaci i běžný život a jeho dimenze. Běžný život a jeho dimenze, obzvláště, je-li člověk na straně, kterou jakákoliv věrchuška označuje za dezolátní, kavárenskou, jakkoliv odlidštěnou a karikujcí.

 

Už samotné slovo dezinformace je v základu pochybné, nemocné, protože bez argumentu.

Však před dvěma měsíci premiér Fiala označil své odpůrce při zemědělských protestech za proruské. Bez argumentu, jen s touhou ponížit svého odpůrce a vytvořit z něj nečlověka.

Podobné předvedl třeba lídr SPD do evropských voleb Petr Mach, který se nechal zvěčnit u vpravdě ubohého pití piva s názvem Fialový hnus s podobiznou premiéra Fialy.

To není politika, ale připitomělá klauniáda. Jak u Fialy, tak i u Macha.

 

Spekulace, dohady. Ano, na Facebooku se hned objevila spekulace – spekulace, nikoliv dezinformace – že za atentátem stál Ukrajinec.

Proč by taková spekulace nemohla zaznít? Může, může a může. Je to hledání pravdy ve změti emocí a šoku z vybočení z reality naší každodennosti. Spekulace bude potvrzena, nebo vyvrácena. Netrvalo ani hodinu a za viníka byl označený slovenský básník Juraj Cintula, který nesouzněl s Ficovou politikou.

Žádný Ukrajinec. Spekulace byla vyvrácena samotnou realitou.

Spekulace, nikoliv dezinformace.

 

Otázka serveru iDnes ale hned vytvořila prostor pro démonizování domnělého nepřítele.

Ale ano, na mnoha serverech se jistě objeví, že atentátník Juraj Cintula byl zaplacený Sorosem, že jej pásli politici Progresívného Slovenska, nebo že jej na smetišti v Pezinku vyhrabala zpoza promoklého papundeklu prezidentka Čaputová a na její pokyn jej slovenské tajné služby vycvičily právě pro tento účel.

Všechno to budou hry na odboj, pro takový ten pocit, že realita stojí za zlámanou grešli, protože je to řízené pro něčí vyšší a zlolajný záměr.

A ano, i takové spekulace je třeba vyvrátit, ne je kriminalizovat a tím je vlastně v hlavách jejich obhájců potvrzovat, protože princip mučedníka je sakra silný, krom jiného i v nich se může skrývat pravda, která nemusí být pohodlná a je, pro klid celé společnosti, důležité je probrat, vyloučit, potvrdit, mluvit o nich.

A je to přece normální. Naprosto normální.

Tam je kořen všeho, zpochybňovat, protože zpochybňování vede k obhajobě a vysvětlování, tady osvětlování celého problému za všech stran.

Nikoliv k dogmatům.

 

Ale démonizování ať té, nebo druhé strany vede k jedinému.

K nenávisti, s kterou si někteří neumí poradit, a tak popadnou zbraň a jdou střílet do člověka s pocitem, že jim to jejich domněle i skutečně podělané životy vyřeší.

To neznamená, že by se politici a v jejich stínu i společnost neměli hádat a dohadovat o směru, o politice, ekonomice.

Ale když dojdeme do stavu, kdy se oponent démonizuje, zbavuje se účelově lidské tváře, dostaneme se tam, kde se ocitl atentátník.

A Ficova existence byla slovenskou opozicí démonizovaná ukázkově. Netvrdím, že se to nedělo i z Ficovy strany vůči jeho oponentům.

Vlastně přesně to nedávno ukázala i vládní ODS, která „zparodovala“ heslo hnutí ANO do evropských voleb „Česko, pro tebe všecko“, kde slovo Česko nahradila slovem Rusko a na tváře Babiše a Dostálové namalovala ruské vlajky.

Démonizace par excellence a velmi úrodný hnojník pro nějakého českého Cintulu.

 

https://pravyprostor.net/atentat-na-fica-chytnou-se-toho-dezinformatori/

 

 

📌 17.5.2024 Redakce 4 Kategorie, Jan Keller: JAK TO TEN FIALA VLASTNĚ MYSLEL?

 

Český premiér v jednom ze svých posledních rozhovorů zaujal výrokem: „JSME PŘEDURČENI K TOMU DOVLÁDNOUT, UDĚLÁM PRO TO VŠECHNO.“

Nemálo diskutujících spojilo tento výrok rovnou s Adolfem Hitlerem. To je ovšem krátké spojení a očividný nesmysl. Pokud by Hitler hovořil o nějaké předurčenosti, týkalo by se to celého národa nikoliv jedné vlády poskládané z kdekoho.

 

V této rovině by mohl Petr Fiala přemítat jedině o tom, jak se vlastně stalo, že náš národ byl předurčen k vysoké inflaci, rostoucímu zadlužení, postupné likvidaci průmyslu i zemědělství a k zatahování až na samotný okraj války. Jedině v těchto souvislostech by mohl konstatovat, že pro to udělal opravdu všechno. Pan premiér to tak však určitě nemyslel a my musíme hledat jinde.

 

Jako vystudovaný češtinář zná Petr Fiala nepochybně literární tvorbu Karla Čapka i její filmová ztvárnění. Že by jeho inspirace pocházela z filmu Krakatit?

O předurčenosti k vládnutí se v něm pojednává ve scéně, která je natolik pozoruhodná, že ji ocitujme celou:

 

Demagog: „Kam vás zavedlo vítězství demokracie, vláda? Do ponížení a hladu, do zmatku a bezmocnosti! Ušlechtilé národy strádají; protože ti, kdo byli předurčeni, aby vládli, byli vyštváni lůzou! Jsme vybráni prozřetelností, abychom zdvihli z prachu národy vyvolené a méněcenným vykázali jejich místo. My umíme vládnout, oni pracovat. Takovou spoluprací nastolíme blahobyt, který lůza chtěla ukrást světu!”
Prokop: „Mně je z toho špatně.”

D’Hémon: „Toho si nevšímejte. Vycvičili jsme si ho, aby zfanatizoval lidi proti demokracii. Potřebujeme válku, aby začaly zbrojovky prosperovat.”

 

CO BY JEN MOHLO PANA PREMIÉRA NA TÉTO SCÉNĚ ZAUJMOUT?

Tvrzení, že vláda mající plná ústa demokracie zavedla lid do ponížení a hladu, do zmatku a bezmocnosti?

Rozdělení společnosti na ty, kdo umějí vládnout, a na ty ostatní, kteří budou pracovat?

Rozdělení na ty, které prozřetelnost vybrala k tomu, aby těm méněcenným (lůze, chcimírům, dezolátům) ukázali, kde je jejich místo?

Anebo snad dokonale dezinformační Čapkův výrok o tom, že potřebujeme válku, aby začaly zbrojovky prosperovat?

Zdá se, že ani tady nejsme na správné stopě. I když by nebylo správné pochybovat o sečtělosti Petra Fialy, míru sebereflexe pana premiéra bychom přeceňovat neměli. Jako jeden z předních světových lídrů si o nějakém Karlu Čapkovi jistě myslí svoje.

 

Při pátrání o původu jeho výroku je třeba zohlednit kontext, v jehož rámci byl pronesen.

Řeč byla o tom, že pětikoalice není křehký projekt, jak předpokládala řada komentátorů. V koalici je jen minimum sporů a premiér tyto drobnosti dokáže za pochodu s přehledem řešit. Právě díky tomu je jeho vláda prostě předurčena k tomu, aby se stala od dob první vlády Václava Klause úplně první vládou složenou ze stran od středu do pravého středu, která dovládne po celé funkční období.

I když Petr Fiala prokazatelně nehledal inspiraci ve výrocích politiků minulosti ani v myšlenkách literárních postav, nemůžeme mu bohužel přiznat talent ke zvláště originálnímu myšlení.

Na to je jeho výrok až příliš podobný tomu, co řekl Fialou nemilovaný slovenský premiér Robert Fico jen o měsíc dříve.

Den po zvolení Petera Pellegriniho slovenským prezidentem prohlásil Robert Fico: „Jsme předurčeni vládnout do roku 2027.“

K tomu dodal, že věří ve stabilitu vládní koalice.

 

https://pravyprostor.net/jak-to-ten-fiala-vlastne-myslel/

 

 

📌17.05.2024, 07:23 Vesti.RU: VÍCE NEŽ 100 UKRAJINSKÝCH DRONŮ BYLO PŘES NOC ZNIČENO NAD ÚZEMÍM RUSKA.

 

Protivzdušná obrana a Černomořská flotila zlikvidovaly 102 bezpilotních letounů a šest bezpilotních člunů.

„Během uplynulé noci byla zmařena řada pokusů kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů leteckého typu a bezpilotních člunů ukrajinského námořnictva proti cílům na území Ruské federace,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

Upřesňuje se, že systémy protivzdušné obrany zničily a zachytily 51 dronů nad územím Krymu, 44 na Krasnodarském území. Šest dronů bylo vyřazeno v oblasti Belgorod, jeden v Kurské oblasti.

„Během noci námořní letectvo a hlídkové čluny Černomořské flotily zničily v Černém moři šest bezpilotních člunů,“ uvedlo ministerstvo.

Ozbrojené síly Ukrajiny již dříve zaútočily na několik osad v oblasti Belgorod pomocí dronů. Žena a dítě zemřely v důsledku útoku dronu na auto.

 

https://www.vesti.ru/article/3954041

 

 

📌17. květen 2024 2:05 Margarita Semenyuková: NA UKRAJINĚ OČEKÁVAJÍ MOBILIZACI DALŠÍCH 100 TISÍC LIDÍ.

 

Ukrajinští vojenští komisaři postupují stále tvrději ve snaze doplnit řady ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Nové záběry ze Záporoží: zaměstnanci územního náborového střediska (TCC, obdoba vojenského registračního a náborového úřadu na Ukrajině) a policie zbili muže do bezvědomí. Očití svědci zavolali sanitku a vše natočili do telefonu a sousedé potvrdili, že chlap byl surově zbit. A to vše na pozadí náletu.

 

Doručení předvolání bylo doprovázeno bitvou v Dněpropetrovsku. Ale tady měl muž větší štěstí, nepřijal výzvu a odešel po svých.

Zaměstnanci TCC násilně vlečou Ukrajince do minibusu – tento obrázek se v Nezalezhnaya stává známým. Míra agrese neustále roste, ženy v ulicích se zastávají téměř mobilizovaných a zachraňují muže.

V Kyjevě se křehcí zaměstnanci nákupního a zábavního centra pokusili zastavit policejní hlídku, která přímo na pracovišti sbalila kolegu podléhajícího vojenské službě. Strážci zákona nepředložili doklady a nepředstavili se.

 

Past, ze které není úniku. Militanti, kteří byli na frontě, nabízejí svou vizi optimalizace mobilizace – policie chytí „únosce“ sama. A ukazatele budou lepší, pokud je správně motivujete. „Řekl bych jim: chyťte se, zapojte se do profesionálního pátrání, pokud to nechytíte, půjdete místo nich,“ řekl jeden z bojovníků.

 

Obyčejní Ukrajinci jsou motivováni stále sofistikovaněji, doslova si utahují smyčku kolem krku a zbavují člověka práv. Tentokrát – řidičské průkazy, další bolestivé opatření pro ty, kteří se vyhýbají odvodu. Zástupce ministerstva obrany Dmitrij Lazutkin uvedl, že odnětí řidičského průkazu lze napadnout až poté, co se dostaví na vojenský registrační a náborový úřad.

 

„Ve skutečnosti je v zákoně jasně stanovený systém: osoba, která se takříkajíc vyhne, do pěti dnů ode dne doručení předvolání, se musí dostavit k TCC. Takové předvolání se nazývá „požadavek“ pro plnění vojenských povinností. Po 10 dnech to osoba ignoruje, nedostaví se k ÚOHS, nepotvrdí ani neaktualizuje své údaje, je odvolání k soudu. A soud už rozhoduje o omezení řízení vozidla,“ řekl Lazutkin.

 

Majitelé firem jsou nyní nuceni vydávat předvolání zaměstnancům sami. Taková novinka vstoupí v platnost 18. května a v zákoně o mobilizaci se nazývá „oznámení“.

 

Po snížení věkové hranice na 25 let kyjevské úřady doufají, že povolají dalších 100 tisíc lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/3953926

 

 

📌17. května 2024, 8:35: NATO POVAŽUJE VYSLÁNÍ SVÝCH VOJÁKŮ NA UKRAJINU ZA OTÁZKU ČASU.

 

NATO přiznává, že dříve nebo později aliance vyšle na Ukrajinu svou armádu. Serveru Politico o tom informoval vysoce postavený úředník z jedné z členských zemí organizace.

 

Zdroj zároveň zdůraznil, že v tuto chvíli NATO nemá v plánu vyslat vojáky.

 

Deník The New York Times již dříve napsal, že Kyjev požádal NATO o pomoc při výcviku rekrutů v blízkosti frontové linie v souvislosti s úspěšným postupem ruských sil v řadě oblastí. Předseda sboru náčelníků štábů amerických ozbrojených sil Charles Brown označil nasazení instruktorů NATO na Ukrajině za nevyhnutelné.

 

Francouzský prezident Emmanuel Macron uvedl, že nevylučuje možnost vyslání vojáků na Ukrajinu, pokud Rusko prorazí frontovou linii a existuje odpovídající žádost Kyjeva. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov již dříve označil taková prohlášení za nebezpečnou rétoriku.

 

https://www.vesti.ru/article/3954140

 

 

📌17. května 2024, 9:00: PROČ ZELENSKÉHO „MÍROVÝ VZOREC“ VE SKUTEČNOSTI VEDE K JADERNÉ VÁLCE?

 

Ukrajinský prezident po neúspěchu protiofenzívy nyní oznamuje své „diplomatické vítězství“ nad Ruskem, ale „mírový vzorec“, o kterém mluví Zelenskyj, se může stát receptem na jadernou válku, píše ve svém sloupku o Smotrimovi Viktor Medvedčuk, předseda Rady hnutí Jiná Ukrajina.

 

Situace na frontě ukázala, že Zelenskyj se neukázal jako brilantní stratég a velitel a urychleně se rozhodl přeškolit na mírotvorce.

Jestliže loni tento politický klaun oznámil své „vojenské vítězství“ v protiofenzívě, která selhala, nyní se chlubí svým „diplomatickým vítězstvím“ ve Švýcarsku a znovu slibuje, že se vypořádá s Ruskem. Pravda, bez její přítomnosti.

 

Analýza situace však ukazuje, že to pro Zelenského dopadne ještě hůř než po neúspěchu protiofenzívy, kterou Američané kritizovali za úzkoprsost a neprofesionalitu. Koneckonců, v jeho diplomatické pozici je ještě více úzkoprsosti a neprofesionality.

Zelenského trik už dávno všichni rozplétali ještě před začátkem konference ve Švýcarsku, ale není vůbec jasné, jak budou hrát ostatní hráči, a také zda tam vůbec přijedou.

 

EVROPA SI UPŘÍMNĚ ZAHRÁVÁ SE ZELENSKÝM

Přestože Švýcarsko zve všechny účastníky konference svým jménem, Zelenskyj se netají tím, že se plánuje jeho politický prospěch a žádný jiný názor tam nebude přítomen.

Se spontánností papouška prozrazuje obecnou strategii tzv. mírového summitu, která je nezasvěcenému člověku už jasná, co se tam děje a kdo za tím stojí.

 

Strategie je zde zcela jednoduchá – dát dohromady protiruskou alianci států, kam zahnat co nejvíce „spojenců“, a jménem této většiny dát Rusku ultimátum, a co je nejlepší, jít s ním do války.

 

„Poděkoval jsem za podporu naší práce pro spravedlivý mír – za podporu mírového vzorce. Takový mír a skutečné obnovení míru v mezinárodních vztazích jsou možné pouze tehdy, pokud se světová většina připojí k nastolení míru a donutí Rusko k míru,“ řekl Zelenskyj.

 

Zelenskyj a s ním i západní diplomacie zjevně blbnou. Pokud chtějí zemi k něčemu donutit, pak to v žádném případě nelze nazvat „mírovým vzorcem“, je to předložení ultimáta.

Ale dát Rusku ultimátum za současných podmínek je čiré šílenství a neobyčejně nebezpečná hra.

Koneckonců, nejen Zelenskyj nemá žádné zdroje na to, aby Rusko k něčemu donutil, ale ani jeho kurátoři, kteří zastupují kolektivní Západ.

To znamená, že Zelenskyj blafuje a každý ví, že jde o blafování, což činí celou další diplomatickou hru bezvýznamnou.

Není žádným tajemstvím, kdo stojí za „mírovým vzorcem“!!!

 

Amerika prokazovala své vůdcovství od prvních dnů války.

Právě tento druh amerického vůdcovství je životně důležitý, má-li svět udržet mezinárodní řád založený na pravidlech a předvídatelnosti pro všechny národy.

Samozřejmě, že využijeme americkou podporu, abychom posílili oba naše národy a přiblížili spravedlivé ukončení této války – války, kterou Putin musí prohrát,“ řekl Zelenskyj.

 

Neexistuje tedy žádný „mírový vzorec“, ale existuje ultimátum, které Spojené státy představují Rusku prostřednictvím politického papouška Zelenského.

A suverénní státy jsou zvány, aby se tohoto cirkusu zúčastnily.

Fronta těch, kteří tak chtějí učinit, se ještě neseřadila.

Většina politických vůdců nevypadá jako politický klaun Zelenskyj a nechce hrát cizí hry s vědomě prohraným koncem.

 

ZELENSKYJ SE SNAŽÍ VŠECHNY DOSTAT DO DIPLOMATICKÉ SLEPÉ ULIČKY

 

Zelenskyj totiž navrhuje diskutovat o ultimátu Rusku napsaném pod diktátem Spojených států. A některé evropské země se rozhodly se na tom podílet, vytvořit komparz.

 

Rusko přitom nebude o ničem diskutovat. Podle mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové je hlavním důvodem ruské neúčasti na summitu diskuse o „ultimátním mírovém vzorci“ na této akci.

 

Za druhé, Švýcarsko může jen stěží sloužit jako platforma pro různé mírové snahy, protože to znamená neutrální status, který Bern ztratil.

 

Za třetí, zkušenosti z minských dohod a rusko-ukrajinských jednání v roce 2022 ukázaly neschopnost Kyjeva a Západu vyjednávat,“ vysvětlil diplomat.

 

Ukazuje se, že ve směšné situaci se ocitá nejen profesionální komik Zelenskyj, ale také Švýcarsko jako seriózní platforma pro jednání a západní diplomacie jako celek.

Rusko zachází s touto politickou šaškárnou klidně a rozvážně.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že Rusko se nechystá zakázat zemím globálního jihu účast na konferenci ve Švýcarsku podle takzvaného ukrajinského „mírového vzorce“: „Řekli jsme našim kolegům, že nejsme proti a nebudeme jim účast zakazovat, protože Západ se jim snaží zakázat účast na akcích, které pořádáme. Nemáme takové koloniální a diktátorské zvyky, ale vysvětlujeme jim, kde jsou lákáni.“

 

A VŠECHNY LÁKAJÍ DO ŠVÝCARSKA S JEDINÝM CÍLEM – POTVRDIT AMERICKOU HEGEMONII NAD SVĚTEM, O KTERÉ ZELENSKYJ TOLIK MLUVÍ.

 

Odpověď čínského vůdce Si Ťin-pchinga na summitu v Paříži je proto pochopitelná: „Historie ukazuje, že konflikt nelze vyřešit jinak než vyjednáváním. Vyzýváme všechny strany, aby obnovily dialog. Podpoříme konání mezinárodní mírové konference, která bude uznána Ruskem a Ukrajinou, která se bude konat v podmínkách rovnosti a umožní vyvážené diskuse.“

 

ZELENSKYJ NAOPAK CHCE DIPLOMATICKY PORAZIT RUSKO BEZ PŘÍTOMNOSTI RUSKA, IGNOROVAT JEHO POZICI A VŠEM VNUCOVAT SVŮJ VLASTNÍ POSTOJ.

 

Se spontánností místního venkovana říká celému světu, co má dělat, i když nemá čas, sílu a znalosti, aby zastavil nepořádek a právní bezpráví, které se na Ukrajině odehrává.

 

„Celý tento ukrajinský zkorumpovaný mafiánský stát nás v podstatě všechny podvedl a v důsledku toho se všichni dostaneme do zadku,“ řekl Politico Dominic Cummings, bývalý hlavní poradce Borise Johnsona.

Domnívá se, že Západ selhal v diplomatické hře před NWO. „Lekce, kterou jsme Putinovi dali, je, že jsme banda zatracených vtipálků,“ řekl a poznamenal, že VÁLKA „UKÁZALA CELÉMU SVĚTU, JACÍ JSME KLAUNI„.

 

NEPROFESIONALITA ZÁPADNÍ DIPLOMACIE MŮŽE VÉST K VYPUKNUTÍ JADERNÉ VÁLKY

 

Takové politické šaškování může mít nezvratné následky. Je jasně vidět, že Zelenskyj a po něm západní političtí klauni ztrácejí kontrolu nad situací a ta se stává nekontrolovatelnou.

 

NEEXISTUJE ŽÁDNÉ VOJENSKÉ VÍTĚZSTVÍ a nemůže být a západní diplomacie není schopna nijak pomoci.

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv uvedl, že schůzka ve Švýcarsku ukáže „naprostou impotenci“ současných západních elit, které na přímý pokyn Spojených států provedly „bolestivou sebekastraci svých schopností“ k vyřešení ukrajinského konfliktu.

 

A zatímco se západní diplomacie „sama kastruje“, možnost jaderné války roste každým dnem.

 

„Rusko je připraveno přejít k použití taktických jaderných zbraní, pokud se konflikt na Ukrajině, který eskaluje do konfliktu mezi Ruskem a NATO, posune do fáze nekontrolované eskalace. Právě v této nejnebezpečnější fázi se riziko přechodu k použití jaderných zbraní radikálně zvyšuje a Rusko je za těchto podmínek připraveno to udělat,“ řekl vojenský expert Konstantin Sivkov v rozhovoru pro Russia 24.

 

EXPERT SE DOMNÍVÁ, ŽE JIŽ NYNÍ EXISTUJE MOŽNOST ZASÁHNOUT LETIŠTĚ VELKÉ BRITÁNIE, NĚMECKA, POLSKA, RUMUNSKA A DALŠÍCH ZEMÍ NATO JAKO POTENCIÁLNÍ ZÁKLADNY PRO JADERNÉ ZBRANĚ A LETECKOU PODPORU PRO ÚTOČNÉ OPERACE.

 

Expert zároveň poznamenal: „Civilizace je zatahována do jaderné katastrofy nikoli armádou, civilizace je zatahována do jaderné války dobrodružnými a nezodpovědnými politiky, kteří se chopili moci v Evropě a ve Spojených státech.“

 

V takové situaci jsou jednání nejen nezbytná, ale nesmírně důležitá, abychom se dostali z nejnebezpečnější eskalace, v jaké se kdy svět ocitl. Zelenskyj a jeho loutkovodiči však nadále hrají starou desku a situaci eskalují.

 

„Takzvaný „mírový vzorec“, o kterém se mluví na Západě a na Ukrajině, je pokračováním plnění dekretu prezidenta Ukrajiny o zákazu jednání s Ruskem. Tak to je. To jsou nepřípustné požadavky na vyjednávací proces,“ řekl Putin na setkání s vedoucími představiteli municipalit zakládajících subjektů Ruské federace.

 

Zelenského „mírový recept“ je tedy receptem na jadernou válku, kde Evropu tlačí Spojené státy a do čeho je dnes zapojeno Švýcarsko.

Švýcarské vedení by se mělo Zelenského bát jako malomocného, protože jeho politika ničí význam švýcarské neutrality, ničí nejdůležitější zdroj Evropy – mírový život.

Přesto byste neměli sedět na stejné větvi s hlupákem, který ji aktivně řeže.

 

https://www.vesti.ru/article/3954103

 

 

📌A propó – toto video prý vyzývá k násilí (tou žádostí k Bruncvíkovi o potrestání vlastizrádců), ALE SCHVALOVÁNÍ ATENTÁTU NA ROBERTA FICA JE PODLE NICH, ZMETKŮ, V POŘÁDKU!!! To nezablokují !!!🤮

 

Já se ptala, zda to mohu sdílet na Absurdním světě a mám souhlas. Ten bubeník, který pak poklekl před Bruncvíkem mi řekl, že to dal na fb a ten to zablokoval – prý vyzývá k násilí!!! Tak, milá Ivetko, jestli bys to mohla zveřejnit. Byl to včerejší pochod Prahou za mír a poděkování Ondrovi Thórovi.

 

https://t.me/absurdnisvet/73098

 

 

📌💥 FICO… STŘELEC A STOPA K SOROSOVI.

Kdo je Ficův atentátník Juraj Cintula a jak je napojen na Sorosovu síť? Prostředí 71letého staříka naznačuje přinejmenším souvislost.

 

https://t.me/absurdnisvet/73099

 

📌🇮🇷 GENERÁL QAANI: FRANCIE, NĚMECKO A ANGLIE SE BUDOU ZODPOVÍDAT.

🔹 Velitel jednotek Quds: Všichni zločinci by měli vědět, že jejich činy a zločiny budou zaznamenány. Francie, Německo a Anglie by si neměly myslet, že tu noc přiletěly (operace True Promise), přivezly letadla (a pomohly Izraeli) a tím to skončilo. Ano, ta noc skončila, ale jejich účet tam stále je.

 

https://t.me/absurdnisvet/73101

 

 

📌MÍSTOPŘEDSEDA SRBSKÉ VLÁDY ALEKSANDAR VULIN PRO SPUTNIK K POKUSU O ATENTÁT NA SLOVENSKÉHO PREMIÉRA ROBERTA FICA POZNAMENAL: „Časem zjistíme, co se skutečně stalo, ale faktem je, že na Slovensku a v celé Evropě je neuvěřitelný tlak proti  Ficovi, proběhla nenávistná kampaň. Zjistíme, zda pokus o vraždu souvisí nebo ne, ale to, co se stalo, je téměř jistě důsledkem nenávistné a informační kampaně proti panu Ficovi. To je naprosto jisté. Důvodem nenávisti byl Ficuv politický postoj… Víte, na Západě se trestají různé politické postoje, různými způsoby. Někdy na vás uvalí sankce, někdy vás zastřelí.“

 

https://t.me/absurdnisvet/73102

 

 

📌Fico vzdoroval Západu, ale neměl by za to platit životem, říká americký právní expert.

 

Pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica ukazuje „zoufalství Západu“ srovnat ostatní země a „démonizaci všeho ruského,“ říká právní expert Andrew Napolitano.

 

Jeho komentáře následují po místních zprávách, že podezřelý 71letý střelec patřil k liberální opoziční straně a byl „politicky motivován“ ke spáchání svého zločinu.

 

https://t.me/absurdnisvet/73103

https://t.me/absurdnisvet/73103

 

 

📌Někteří evropští politici mluví o nutnosti přímého zapojení do války na Ukrajině proti Rusku s takovou intenzitou, že to začínám vnímat jako realitu. Myslím si, že by bylo správné, aby Národní rada co nejrychleji rozhodla, že s takovým vojenským dobrodružstvím nesouhlasí

 

https://t.me/absurdnisvet/73104

 

 

📌⚠️🇬🇧🇺🇦/ 🇸🇰BRITISH SKY NEWS ZDŮVODŇUJE POKUS O ATENTÁT NA ROBERTA FICA JEHO ODMÍTNUTÍM PODPOROVAT UKRAJINU.

 

https://t.me/absurdnisvet/73105

 

 

📌⚡️MARIA ZACHAROVÁ: SLOVENSKÉMU PREMIÉROVI ROBERTU FICOVI PŘEJEME BRZKÉ UZDRAVENÍ. Známe ho jako přítele Ruska, který se v tomto dramatickém historickém období, zlomu v dějinách lidstva, nebojí vyjádřit svůj názor, který se často neshoduje s mainstreamem „kolektivního Západu“.

 

https://t.me/absurdnisvet/73106

 

 

📌 ⚖️🇿🇦/🇮🇱 JIŽNÍ AFRIKA VYZÝVÁ MEZINÁRODNÍ SOUDNÍ DVŮR K OKAMŽITÉMU UKONČENÍ IZRAELSKÉ GENOCIDY V PÁSMU GAZY

 

Jižní Afrika žádá o soudní příkaz v následující podobě:

✅ Izrael by měl zastavit všechny své vojenské aktivity.

✅ Izrael pokračuje v zabíjení žen a dětí.

✅ Palestinci kvůli Izraeli čelí nejhorší humanitární krizi, jakou generální tajemník OSN za více než 50 let viděl.

✅ Systematické napadání a ostřelování nemocnic a zdravotnických zařízení.

✅ Masové hroby v důsledku přímých útoků Izraele na nemocnice.

✅ Vzhledem k tomu, že Izrael útočí na severní Gazu a Rafah, neexistuje žádné bezpečné místo pro vysídlené Palestince.

 

https://t.me/absurdnisvet/73108

 

 

📌 ⚖️🇿🇦/🇮🇱 JIŽNÍ AFRIKA TVRDÍ, ŽE IZRAEL PROKÁZAL SVŮJ ZÁMĚR SPÁCHAT GENOCIDU.

 

Jižní Afrika ukázala jazyk používaný členy Knesetu a izraelskými vojáky.

Jako například:

✅ Srovnat Gazu se zemí

✅ Vypálit Gazu

✅ Zpěv „Smrt Arabům“.

✅ Zablokování

✅ Ničení humanitární pomoci

 

https://t.me/absurdnisvet/73109

 

 

📌⚠️🇨🇦 V ZÁPADNÍ KANADĚ ZUŘÍ PŘES 130 POŽÁRŮ A TISÍCE LIDÍ MUSÍ BÝT EVAKUOVÁNY

 

https://t.me/absurdnisvet/73110

 

 

📌⚠️ 🇺🇦 TOTO BOHUŽEL NENÍ FAKE, ALE Z JEDNOHO Z NEJVĚTŠÍCH UKRAJINSKÝCH TELEVIZNÍCH KANÁLŮ. NAJÍT NA UKRAJINĚ STŘÍZLIVÉ LIDI JE STÁLE TĚŽŠÍ.

 

Vydali se ve stopách svého prezidenta Koky a prezentují to veřejně.

 

https://t.me/absurdnisvet/73111

 

 

📌 🇹🇷TURECKÝ PREZIDENT RECEP TAYYIP ERDOGAN VE STŘEDU VAROVAL, ŽE BY SE IZRAELSKÁ VÁLKA PROTI GAZE  MOHLA ROZŠÍŘIT DO DALŠÍCH REGIONŮ A TAKÉ OHROZIT TURECKÉ OBLASTI.

 

https://t.me/absurdnisvet/73112

 

 

📌 ⚠️🇷🇺/🇺🇦 RUSKÉ SÍLY ZASÁHLY TAJNÉ VELITELSKÉ CENTRUM NATO NA UKRAJINĚ.

 

Raketa Iskander zasáhla velitelství ukrajinských ozbrojených sil v Charkově, kde se nachází předsunuté velitelské stanoviště NATO💥💥💥

 

https://t.me/absurdnisvet/73113

 

 

📌 🇷🇺⚔️ 🇺🇦 JAKÉKOLI POUŽITÍ ZÁPADNÍCH ZBRANÍ PROTI MÍRUMILOVNÝM MĚSTŮM V RUSKU POVEDE K ODVETNÉMU POUŽITÍ SILNĚJŠÍCH ZBRANÍ K OCHRANĚ RUSŮ, VYSVĚTLIL VOLODIN.

 

https://t.me/absurdnisvet/73114

 

 

📌 🇷🇺🛢EVROPSKÁ UNIE DOVÁŽÍ PŘES TURECKO OBROVSKÉ MNOŽSTVÍ RUSKÉ ROPY SCHOVANÉ POD RŮZNÝMI NÁZVY, UVÁDÍ POLITICO‼️

 

K tomuto závěru dospěly Centrum pro výzkum energie a čistého ovzduší (CREA) a Centrum pro studium demokracie (CSD). Údaje podporuje i nezávislá zpráva Politico.

 

Ruská ropa je legálně dovážena do EU jako „smíšené“ palivo a je označena jako „ne ruská“.🤡

Rusko vygenerovalo až tři miliardy eur za jeden rok jen ze tří přístavů.😏

 

Dalším aktivním dovozcem ruské ropy je Řecko. Země uvedla, že dodržuje sankce tím, že nepřijímá zásilky s ruskými štítky. Pravděpodobně se jen změní označení.🤡

 

https://t.me/absurdnisvet/73115

 

 

📌 TO JE ČÍNA A JAK TO TADY VYPADÁ?

 

Zajímalo by mě, kolik z nás se nedokáže pořádně vyspat, protože trávíme příliš mnoho času na internetu?

Pokud se pak musíme přihlásit pomocí digitálního ID, tak snad je tento problém vyřešen nebo je závislost silnější? @dawidsnowden

 

https://t.me/absurdnisvet/73116

 

 

📌 🏳️‍🌈 PERUÁNSKÁ VLÁDA OFICIÁLNĚ KLASIFIKOVALA TRANSGENDER, NEBINÁRNÍ A INTERSEXUÁLNÍ LIDI JAKO DUŠEVNĚ NEMOCNÉ, PÍŠE NEW YORK POST.

👏👏👏 https://t.me/absurdnisvet/73117

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 17.05.2024“:

➡️☭☆Situace u Charkova vyvolává otázky ohledně obranyschopnosti Ukrajiny – Guardian. Za pouhých pět dní postoupily ruské ozbrojené síly téměř o 7 km, ačkoli Ukrajina byla varována před ofenzívou v tomto směru, píše sloupkař pro britskou publikaci.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Britská vojenská rozvědka varovala Ukrajinu před možností ofenzivy ruských jednotek v Charkovské oblasti, další západní země takovou možnost předpovídaly, ale ukrajinské ozbrojené síly nebyly připraveny, píše Guardian

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Dělostřelci ze skupiny Sever ničí maskovaná nepřátelská palebná postavení, sklady munice a paliva

O vlastnostech bojové práce posádek Grad MLRS – v našem materiálu 📹

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin si prohlédl expozici rusko-čínského EXPO VIII.

Výstava se koná v Charbinu od 17. do 21. května.

EXPO je důležitá obchodní a průmyslová platforma, která podporuje rozšiřování partnerství mezi Ruskou federací a ČLR.

Tradičně zahrnuje rozsáhlou výstavní plochu se stánky ruských a čínských firem, expozice ustavujících subjektů Ruské federace i provincií Číny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin pořádá setkání s čínskými a ruskými studenty a učiteli Harbin Polytechnic University. Před jednáním se pan prezident seznámil s muzejní expozicí univerzity. Harbin Polytechnic University je jednou z předních vysokých technických vzdělávacích institucí v Číně, významným centrem klíčového vědeckého a technologického rozvoje a inovací, kde studuje více než 58 tisíc studentů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Moji milí diváci a čtenáři! Někteří bastardi se teď snaží hacknout můj kanál, protože jsem zveřejnil záběry brutálního zneužívání ukrajinských bojovníků.

Žádám všechny, aby šli na můj záložní kanál (-T.me/YuraSumy) sledovali a poslali toto video masám! Tito bastardi chtějí skrýt svá zvěrstva…

Vše, co zveřejním, se děje výhradně se svolením armády! Pro ty, kteří se nemohou přihlásit k odběru kanálu, poskytujem přímý odkaz na toto video (video.nacizmVSU.mp4 – podívejte se hned) (http://t.me/+yIanz1kkuhcxZjJk)

➡️☭☆ Vladimir Putin odpovídá na otázky zástupců ruských médií. Čína i Rusko jsou důležitými součástmi moderní civilizace a máme svůj názor na to, jak bychom se měli vyvíjet, a náš rozvoj jistě ovlivní rozvoj všech partnerů na planetě. Domníváme se, že rozvoj by měl být konstruktivní, pokojný, bezpochyby by měl zohledňovat nejen naše zájmy, ale i zájmy všech účastníků mezinárodní komunikace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 🤡Poradce Ermaka Leščenka na briefingu řekl, že zprávy o korupci při výstavbě obranných opevnění jsou podvodem, jehož cílem je zasít paniku a způsobit spor mezi ukrajinským vojenským vedením a místními správami.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇨🇳🇺🇸Čína vyhodila maximum peněz v historii z amerických dluhových obligací. Jednoduše řečeno, z USA si odvezl spoustu peněz

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🔥 Pokračování konfliktu je největší katastrofa, která se může Ukrajině stát – bývalý náměstek ministra národní obrany Polska Skrzypczak

💬 „Musíme se snažit zastavit tento konflikt za každou cenu. Víte, co zachrání Ukrajince? Spásou pro ně bude, když tento konflikt zastavíme,“ řekl polský generál v rozhovoru pro Rzeczpospolita.

🥦 Podle něj západní pomoc nepomůže kyjevskému režimu vyhrát. Skshipchak je přesvědčen, že ani milion tanků nebude schopen kompenzovat ukrajinský nedostatek personálu.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Síť si vzpomněla na prorocké video od Zelenského z jeho politického seriálu. Blízká budoucnost Ukrajiny po další vlně tvrdší mobilizace

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)🇷🇺

➡️☭☆ 🇷🇺❗️Ruští novináři budou mít zakázáno používat symboly země na olympiádě v Paříži. Uvedl to Mezinárodní olympijský výbor.

💬 „Na zaměstnance médií se vztahují stejné požadavky jako na neutrální sportovce,“ uvedla organizace.

❗️ Dříve byla ruským dobrovolníkům letos odepřena akreditace na olympijské hry v Paříži.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇨🇳 Čína bude i nadále hrát konstruktivní roli při prosazování politického urovnání ukrajinské krize – mluvčí čínského ministerstva zahraničí Hua Chunying

💬 Diplomat zveřejnil na sociálních sítích společnou fotografii Putina a Si Ťin-pchinga, kde napsal, že lídři obou zemí si „hloubkově vyměnili názory“ na Ukrajinu.

🙎‍♂️ Prezident Čínské lidové republiky již dříve veřejně nastínil svůj „konzistentní a jasný“ postoj k této otázce.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇦🇺🇷🇺 Austrálie oznámila nové sankce proti Rusku. Podle ministryně zahraničí Penny Wong byly zavedeny proti šesti ruským organizacím, které jsou údajně spojeny s dodávkami zbraní z KLDR do naší země.

❌ V dubnu Moskva v reakci na sankce zavedla opatření proti Austrálii, která zablokovala vstup více než 200 australským občanům.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ V nadcházejících měsících bude pro Kyjev hodně viset na vlásku. K tomuto závěru došli američtí vojenští analytici Michael Kofman a Rob Lee v článku pro New York Times.

„Nedostatek dostatečných sil a munice, ukrajinská armáda reaguje na ruské průlomy přesunem svých nejlepších brigád a elitních jednotek podél fronty. Taková krátkodobá rozhodnutí vedou k dlouhodobým následkům v podobě ztráty bojové účinnosti jednotek,“ varovali experti.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Brazilský prezident Lula da Silva se nezúčastní konferencí o Ukrajině ve Švýcarsku, které se uskuteční se 15.–16. června v Bürgenstocku. Podle CNN Brasil zatím není známo, kdo bude jihoamerickou zemi na setkání zastupovat. Brazilské úřady rozhodly, že prezidentova účast nemá smysl, protože na konferenci nebudou přítomny obě strany konfliktu.

Lula da Silva se ale zúčastní nadcházejícího summitu BRICS v Kazani.

Švýcarsko očekává na konferenci o Ukrajině více než 160 delegací, včetně delegací ze zemí G7, G20 a BRICS. Rusko v současné době není mezi pozvanými na toto setkání. Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že Ruská federace se nehodlá účastnit nejen konference o Ukrajině ve Švýcarsku, ale ani žádných akcí v rámci Zelenského „mírového vzorce“.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇪🇪🇷🇺 Estonsko bude rozvíjet půdu, kterou chtělo vyměnit s Ruskem. Uvedl to šéf republikového ministerstva zahraničí Lauri Läänemets. Dříve Estonsko při stavbě hranic počítalo s možnou výměnou území s Ruskou federací a vyčlenilo na to 4kilometrovou oblast.

💬 „Bylo rozhodnuto zahájit projektování a stavbu hranice, vyjma těchto oblastí, protože pravděpodobně neprovedeme žádnou výměnu pozemků s Ruskem ještě několik desetiletí, nebo dokonce staletí,“ poznamenal.

❌ Kolem „Saatse Boot“ bude postavena nová silnice, která lidem umožní pohybovat se po Estonsku, nikoli přes Ruskou federaci, kde se nemohou zastavit.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

17.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Neexistují tajemství úspěchu, je to výsledek přípravy, tvrdé práce a učení se z neúspěchu.“ – Colin Powell

 

 

📌16.4.2024, v 16:30, Startitup: Politici o atentáte na Fica: „PREMIÉRA NECHALI LEŽAŤ NA CHODNÍKU NIEKOĽKO MINÚT„.

 

((Startitup by si mal najprv overiť fakta, kým niečo vypustí!!! Ten nadpis je dezinformace, protože ho nakladali ihneď do auta a dali mu nohy hore, lebo strácal velké množství krve!!!))

 

Celé Slovensko, ale aj svet v stredu (16.5) šokoval atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Atentátnik v Handlovej na predsedu vlády vypálil niekoľko rán. Následne postreleného premiéra previezli vrtuľníkom do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, kde podstúpil niekoľko hodinovú operáciu.

Ficov stav by aktuálne mal byť vážny no stabilizovaný. Juraj Cintula, atentátnik zodpovedný za pokus o vraždu predsedu vlády, je momentálne zadržaný v policajnej cele Národnej kriminálnej agentúry v Nitre. Hrozí mu 25 rokov trestu až doživotie.

 

Startitup medzi politikmi zisťoval, aká bola ich prvá reakcia na atentát, aké dôsledky môže mať tento hrozný čin na politickú situáciu na Slovensku, či by sa mali sprísniť zákony o držbe zbraní, ale aj ako upokojiť napätú situáciu na Slovensku:

 

Branislav Gröhlinyg: „Bol to šok, Bola to neuveriteľná informácia, že niečo takéto sa stane na Slovensku v demokratickej krajine. Môžeme mať rôzne politické názory a naozaj tieto politické názory pretaviť v niečo, že niekto fyzicky zaútočí so zbraňou na najvyššieho ústavného činiteľa je naozaj útok na štát a niečo také by sa nemalo diať. Ten politický súboj by mal byť súboj v parlamente, mal by byť slovný, mal by byť názorový a mal by byť v rámci nejakej vízie budúcnosti štátu, nie zbraňami.“

Eduard Chmelár, poradca premiéra: „Moja prvá reakcia bola, musím povedať, že som bol v takom šoku, že som si v prvom momente ešte ani neuvedomil čo to všetko znamená. Možno až po tých niekoľkých rozhovoroch, ktoré som dával mediam. Pamätám si ten najemotívnejší, pre mňa najťažší moment bol, keď som bol v priamom vysielaní pre českú televíziu NOVA a počas toho rozhovoru mi ta moderátorka priniesla správu, že doslova bojuje o život. To bolo naozaj ťažké, ako emócie zo všetkých strán sú v tejto chvíli pochopiteľné, ale už deň po, by sme sa mali všetci upokojiť, schladiť hlavy a rozmýšľať čo ďalej.“

Marián Čaučík, KDH: „Bol to šok. Človek si nedokázal takú situáciu ani predstaviť, že to môže sa stať na Slovensku, takže bol som z toho šokovaný a zhrozený. A v podstate aj doteraz človek nemôže tomu akoby uveriť, že sa niečo takého mohlo stať na Slovensku.“

 

AKÉ DÔSLEDKY TOTO MÔŽE MAŤ NA SLOVENSKU?

Branislav Gröhlinyg: „Následky budú také, že sa tu urobí nejaká silná čiara a že do budúcna sa budú všetci kolegovia, všetci politickí partneri naozaj kontrolovať vo svojich vyjadreniach a že to bude jediný ten následok, pretože toto by sa malo udiať ma Slovensku, mala by sa ta situácia naozaj upokojiť a momentálne by sa všetci navzájom nemali obviňovať a vykrikovať kto za toto môže.“

Eduard Chmelár: „…..

 

https://youtu.be/tPLDpQcMpB4?si=8qJYD1G6Kmy76PIR

 

 

📌💥💥💥16.05.2024, CRUX, Roman Kirsch: PRODALA UKRAJINA AMERICKÝ SYSTÉM PATRIOT ČÍNĚ? ZÁBĚRY NA SÍTÍCH ZAŽEHLY ŘADU KONSPIRAČNÍCH TEORIÍ

👍😂😂😂

 

https://youtu.be/FGQisWNtxiM?si=-jhvbSpLSeGSTX0E

 

 

📌16.5.2024, MAP 1993: PUTINŮV RAFINOVANÝ ÚDER NA DOLAR – III. DÍL.

 

Význam návštěvy v Pekingu. Aneb, proč západní politici najednou otáčejí válečnou rétoriku a chtějí mír?

Pro úplné pochopení dnešní analýzy doporučuji a její předchozí dva díly.

Putin nyní plánuje ve velmi blízké době vytvořit „mocný nástroj vlivu Ruska proti Západu”, (мощный инструмент влияния РФ на Запад). Očekává se, že jeho nynější návštěva v Pekingu, bude rozhodujícím krokem, pro jeho vytvoření.

 

👉 Cílem Putinova v současné době nejmazanějšího plánu je odstranit dolar i EURO z velké části obchodu s obilím. Rusko totiž již nyní ovládá 25% celosvětového exportu obilí, a po ovládnutí celého černomořského pobřeží a jižní Ukrajiny, jak Putin plánuje, se tento podíl ještě značně zvýší. Odběrateli ruského obilí jsou přitom zejména země BRICS, a další země tzv. globálního Jihu. Jenom samotný BRICS nyní produkuje 40% veškeré produkce obilovin. (Produkce 1.23 miliardy tun. Spotřeba 1.22 miliardy tun.)

 

👉Ceny obilovin se přitom globálně celému světu určují na dvou světových burzách – chicagské CME a francouzské MATIF – a všechny země světa musí tyto ceny akceptovat.

Putinovým plánem je vytvořit třetí světovou burzu, na které se budou určovat ceny obilovin, a to burzu BRICS. A na této burze se nebudou určovat ceny v dolarech ani v EURO, ale v národních měnách zemí, které za tyto měny budou na burze obilí nakupovat a prodávat.

👉Putinův plán je rafinovaný a mazaný. Země globálního Jihu, Indie i Čína jsou na dovozu ruského i ukrajinského obilí životně závislé, a toto obilí není čím ve světovém obchodě nahradit. Země, které toto obilí dovážejí, mají problémy s určováním jeho ceny v dolarech i eurech, protože při nákupu tohoto obilí musí zatím akceptovat ceny určené oběma západními burzami, a k jeho nákupu musí nakoupit obě západní měny.

👉Jakmile Putinova burza začne fungovat, očekává se, že ruské, (i bývalé ukrajinské) obilí na ní prodávané bude jednak levnější, a jednak se nebude obchodovat ani v dolarech, ani v eurech.

 

👉Největší hlad po ruském obilí je v Africe a v arabských zemích. Podle Putinovy vize tyto země na jeho burze nakoupí ruské obilí za své měny, a Rusko za ně nakoupí zejména čínské zboží.

👉Čína, která v těchto afrických zemích nakupuje suroviny, energie, a investuje do výstavby tamní infrastruktury, tyto z Ruska utržené africko-arabské měny použije na své nákupy a platby.

👉Vytvoří se stabilní koloběh měn zemí BRICS, a další africko-arabské země budou mít zájem k uskupení se přidat.

👉Dolar i EURO ztratí důležitý komoditní trh, na kterém obě měny zatím cirkulují, a začnou se zbytečně „poflakovat” na bankovních účtech, protože po obou měnách klesne poptávka.

 

👉Pokud se Putinova burza osvědčí, vzroste důvěra v měny zemí BRICS, a v měny dalších na Putinově obilné burze zúčastněných zemí, a tento nový model vypořádávání plateb v mezinárodním obchodě bude expandovat do obchodů s ropou a s dalšími komoditami.

👉Čím víc bude Putinův systém růst, tím více bude klesat poptávka po dolarech i eurech, a tiskárny ve Washingtonu i Bruselu přestanou mít odbyt pro část svých „nekrytých” valut.

 

ZÁPAD ZAČNE POMALU KOLABOVAT.

 

👉Že Putinův plán je Západu nebezpečný, je zřejmé z náhlé změny západní rétoriky o míru na Ukrajině.

👉Místo dobytí Krymu Ukrajinou, jako základní podmínky pro mír s Ruskem, nyní západní politici začali hovořit o míru uzavřeném podle současné linie fronty. 👉Tím by se zachránila značná část produkčních ploch ukrajinské pšenice a obilí pro západní burzy, a zároveň by přístavy od Oděsy po Cherson ve vlastnictví Ukrajiny mohly toto obilí levně vyvážet do světa, a konkurovat ruskému obilí v zemích globálního Jihu.

 

👉Z Putinova plánu na zřízení obilné burzy zemí BRICS lze usuzovat, že ruské cíle na Ukrajině jsou větší než pouhé osvobození současného území Ruské federace. Obilná burza BRICS bude tím lépe fungovat, čím více ruského, a naopak méně ukrajinského obilí se na světový trh dostane.

👉Obiloviny jsou zvláštní komodita.

👉Západ je nemůže sankcionovat, protože by tím vyvolal hladovou vzpouru proti sobě v Africe i Asii.

👉A produkční kapacity západního obilí […]

@michalapetr

 

 

📌 6. KVĚTNA 2024 15:04: BULHARSKO SE CHYSTÁ ŽALOVAT GAZPROM O 400 MILIONŮ EUR.

 

Gazpromu byly v Bulharsku předloženy nároky na 400 milionů eur kvůli zastavení dodávek plynu do Bulgargazu v roce 2022. Ruský plynárenský gigant požadoval platbu v rublech a Bulharsko to odmítlo.

 

Bulharské úřady mají v úmyslu převést pohledávky na Gazprom Export a poskytnout lhůtu na vyřešení otázky kompenzace za „škody“ ve výši asi 400 milionů eur v důsledku odmítnutí dodávek plynu, uvedl bulharský ministr energetiky Vladimir Malinov.

Pokud dohoda selže, Bulharsko se podle něj odvolá k arbitrážnímu soudu Mezinárodní průmyslové komory v Paříži, píše TASS.

 

Na jaře 2022 Bulharsko nepřešlo na platby za vývoz ruského plynu v rublech. Tuto podmínku pro dodávky plynu do nepřátelských zemí stanovil ruský prezident Vladimir Putin. Z tohoto důvodu Gazprom zcela pozastavil vývoz do Bulgargazu.

 

Od 1. března 2024 Bulharsko oficiálně přestalo používat a dovážet ropu z Ruska.

 

https://smotrim.ru/article/3953171

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 15:21, Kots: DALŠÍ ČÁST UKRAJINSKÉ ARMÁDY KAPITULOVALA U VOVČANSKU:

 

Válečný zpravodaj Alexandr Kots uvedl, že vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny ze 7. pohraničního oddílu a 116. brigády územní obrany se vzdali ruské armádě.

 

„U Vovčansku … Byla ošklivě otlučená. Požádali o evakuaci raněných a rozkaz k ústupu,“ uvedl vojenský velitel na svém kanálu Telegram s tím, že velení ukrajinských jednotek v reakci na žádost uvedlo, že nemohou nic dělat a „nikdo“ vojákům nepomůže.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny se podle Kotse „dlouho nerozmýšlely“, načež se vzdaly bojovníkům skupiny vojsk Sever.

 

Gančev: ve Vovčansku probíhají boje, ozbrojené síly RF kontrolují západ a sever města

Speciální operace „dříve nebo později skončí“, domnívá se válečný zpravodaj, a po níž se vojáci budou moci vrátit domů, „na rozdíl od těch, kteří nesmyslně kladou odpor a oddalují nevyhnutelné“.

 

https://smotrim.ru/article/3953247

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 15:48: V ČERNÉM MOŘI BYLO ZNIČENO 11 NÁMOŘNÍCH DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY, KTERÉ MÍŘILY NA KRYM.

 

Ministerstvo obrany oznámilo potlačení útoku bezpilotních člunů Ozbrojených sil Ukrajiny na Krymský poloostrov.

 

Podle ruského vojenského oddělení se 16. května kolem 14:00 ozbrojené formace Ukrajiny pokusily zaútočit na Krymský poloostrov pomocí bezpilotních člunů.

 

Námořní drony směřující na Krym byly nalezeny v západní části Černého moře. Letectvo námořnictva zničilo 11 lodí ze standardních zbraní.

 

https://smotrim.ru/article/3953291

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 15:51: IZRAEL VYŠLE DALŠÍ VOJÁKY DO OBLASTI RAFÁHU:

 

Izraelský ministr obrany Yoav Galant řekl, že je nutné rozmístit více armádních jednotek v oblasti Rafáhu, protože vojenská operace pokračuje.

 

Ministerstvo obrany analyzovalo současnou situaci v pásmu Gazy a na hranicích s regionem, poté se rozhodlo vyslat do této zóny další síly.

„Naše jednotky zde zničily několik tunelů a další budou brzy následovat,“ varoval Yoav Galant.

 

Vojenské oddělení zintenzivňuje nepřátelské akce poblíž Rafáhu, aby zničilo zbývající síly Hamásu soustředěné v tomto městě. Situaci zhoršuje skutečnost, že právě v Rafáhu se nahromadilo mnoho vysídlených osob z jiných částí pásma Gazy.

Ve čtvrtek večer velení přemístilo brigádu speciálních sil Commando do Rafáhu. Interfax připomíná, že v regionu již operují 84. pěší brigáda Givati a 401. obrněná brigáda Iqvot ha-Barzel.

 

Yoav Galant ujistil, že Hamás už nebude schopen se oživit, protože nemá žádné rezervy, žádné průmyslové kapacity, žádnou munici a žádnou lékařskou službu.

 

https://smotrim.ru/article/3953327

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 16:28: ATÉNY VYSLALY KYJEVU VLAK S VOJENSKOU POMOCÍ A VYZVALY K OLYMPIJSKÉMU PŘÍMĚŘÍ:

 

Řecko, které poslalo ozbrojeným silám Ukrajiny novou velkou dávku zbraní, vyzvalo k olympijskému příměří. Tuto výzvu učinil náměstek ministra zahraničí Giorgos Kotsiras na akci UNESCO „Olympismus a olympijské příměří: Sport ve službách míru“.

 

Podle prohlášení informační služby ministerstva zahraničí se akce konala 15. května v Paříži. Ve zprávě se uvádí, že náměstek ministra hovořil o věčné hodnotě „olympijského příměří“, které je aktuální v době četných světových konfliktů.

 

„Tradice olympijského příměří, která má původ ve starověkém Řecku, je základním kamenem olympijských ideálů,“ zdůraznil Kotsiras.

Kromě toho vyzval k přijetí „olympismu jako životní filozofie“.

 

Kreml je skeptický k myšlence příměří na Ukrajině kvůli olympiádě

Výzvy k „příměří“ přišly v době, kdy se objevily informace, že Řecko urychleně posílá do Kyjeva 250 kontejnerů se zbraněmi a granáty. Tento týden opustila zemi první auta.

Francouzský prezident Emmanuel Macron prosazuje myšlenku „olympijského příměří„, ale zároveň vyhrožuje vysláním francouzských vojáků na území Ukrajiny a dodává tam i zbraně.

 

První místopředseda obranného výboru Rady federace Vladimir Čižov řekl, že je nesprávné nabídnout Moskvě „olympijské příměří“ tím, že ruským sportovcům nedovolíme účast na hrách.

 

https://smotrim.ru/article/3953373

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 16:33: RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: BĚHEM ROTACE POZOROVATELŮ MAAE NA ZNPP BYLA NALEZENA UKRAJINSKÁ MUNICE.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace a Národní garda zajistily bezpečnost další rotace pozorovatelů mise Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v Záporožské jaderné elektrárně.

 

Podle ruského vojenského oddělení bylo vyhlášeno a dodržováno příměří po celé trase pohybu pozorovatelů ze zničeného mostu u obce Kamianske v Záporožské oblasti od 6:00 do 18:00.

 

Ministerstvo také uvedlo, že při kontrole silnice v oblasti ruská armáda našla nevybuchlou munici, která zbyla v důsledku nového „systematického ostřelování z ukrajinské strany“.

Po provedení ženijního průzkumu ruští vojáci zničili munici náloží nad hlavou, čímž zajistili průchod pozorovatelů mise a jejich doručení na stanici. Podle prohlášení ministerstva obrany se mise skládá ze čtyř specialistů MAAE.

 

https://smotrim.ru/article/3953393

 

 

📌 17.5.2024, 3:27: RUSKÉ SÍLY ODRAZILY ÚTOK BEZPILOTNÍCH ČLUNŮ U POBŘEŽÍ SEVASTOPOLU.

 

Vzdušné cíle likvidují systémy protivzdušné obrany.

Ozbrojené síly Ukrajiny se snaží zaútočit na Sevastopol vodou i vzduchem. Oznámil to gubernátor města Michail Razvozžajev.

 

„Síly protivzdušné obrany, flotila a seskupení krymských obranných sil v různých oblastech Sevastopolu pokračují v ničení bezpilotních letounů a také bezpilotních člunů ve vodní oblasti,“ napsal na svém kanálu Telegram.

 

Dříve uvedl, že v Sevastopolu bylo světlo částečně vypnuto poté, co trosky UAV spadly na rozvodnu.

 

https://smotrim.ru/article/3953921

 

 

📌 17. KVĚTNA 2024, 01:14: UKRAJINŠTÍ VOJENŠTÍ KOMISAŘI POSTUPUJÍ STÁLE TVRDĚJI VE SNAZE DOPLNIT ŘADY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY

 

Ukrajinský generální štáb očekává, že snížení věku pro mobilizaci na 25 let umožní odvést dalších 100 tisíc mladých lidí. Informují o tom ukrajinská média. Jiná publikace zveřejnila rozhovor s aktivním vojákem, který řekl, že pokud nedojde k doplnění, fronta se jednoduše zhroutí.

 

Proto ukrajinské úřady zpřísnily mobilizaci a vojenští komisaři jednají stále tvrději, bijí lidi a násilně je odvádějí na shromaždiště.

 

https://smotrim.ru/video/2806758

 

 

📌16 května, 2024: AMERICKÁ SNĚMOVNA REPREZENTANTŮ HLASUJE O VYNUCENÝCH DODÁVKÁCH ZBRANÍ DO IZRAELE A POKÁRÁ BIDENA

 

Republikány vedená americká Sněmovna reprezentantů ve čtvrtek schválila návrh zákona, který by donutil prezidenta Joea Bidena poslat zbraně do Izraele, a snaží se pokárat demokrata za zdržování dodávek bomb, když naléhá na Izrael, aby udělal více pro ochranu civilistů během války s Hamásem.

 

Zákon o podpoře izraelské bezpečnostní pomoci byl schválen poměrem hlasů 224 ku 187, převážně podle stranické linie. Šestnáct demokratů se připojilo k většině republikánů a hlasovalo pro a tři republikáni se připojili k většině demokratů v odporu proti tomuto opatření.

 

Neočekává se, že by se tento zákon stal zákonem, ale jeho schválení podtrhlo hluboký rozkol v americkém volebním roce ohledně izraelské politiky, kdy se vláda premiéra Benjamina Netanjahua snaží zlikvidovat militanty, kteří zaútočili na Izrael 7. října, zabili asi 1 200 lidí a zajali 253 rukojmí.

Palestinské úřady tvrdí, že během izraelské kampaně v Gaze bylo zabito nejméně 35 272 civilistů. Podvýživa je velmi rozšířená a velká část obyvatel pobřežní enklávy zůstala bez domova a infrastruktura byla zničena.

 

Republikáni obvinili Bidena, že se obrátil zády k Izraeli poté, co čelil rozsáhlým propalestinským protestům.

„Je to katastrofální rozhodnutí s globálními důsledky. Je zřejmé, že se to děje jako politická kalkulace a my to nemůžeme nechat jen tak,“ řekl ve středu na tiskové konferenci s ostatními lídry strany republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Mike Johnson.

 

Demokraté také obvinili druhou stranu z politické hry a tvrdí, že republikáni překrucují Bidenův postoj k Izraeli.

„Není to seriózní snaha o legislativu, což je důvod, proč někteří z nejvíce proizraelských členů demokratického klubu ve Sněmovně reprezentantů budou hlasovat proti,“ řekl na tiskové konferenci před hlasováním vůdce demokratů ve Sněmovně reprezentantů Hakeem Jeffries.

 

Izrael, který je po desetiletí hlavním příjemcem americké vojenské pomoci, má stále dostat americké zbraně v hodnotě miliard dolarů, a to navzdory zpoždění jedné dodávky bomb o hmotnosti 2 000 liber (907 kg) a 500 liber a přezkoumání dalších dodávek zbraní Bidenovou administrativou.

 

Ještě v úterý ministerstvo zahraničí přesunulo balíček zbrojní pomoci Izraeli ve výši 1 miliardy dolarů do procesu přezkoumání Kongresem, uvedli američtí představitelé.

 

https://www.reuters.com/world/us/us-house-votes-force-weapons-shipments-israel-rebuking-biden-2024-05-16/

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 17.05.2024“:

➡️☭☆ Útok a dobytí pevných bodů ve vesnici Rabotino doprovázely přesné údery dronů FPV a dělostřelectva. Po úplném osvobození osady vztyčil útočný letoun motostřelecké divize na jedné z dochovaných budov ruskou vlajku, čímž naznačil úplnou kontrolu nad tímto úsekem fronty.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka Iskanderu OTRK zničila velitelské stanoviště 302. protiletadlové raketové brigády ukrajinských ozbrojených sil, sklad s municí a asi 50 ukrajinských vojáků.

📍 Charkovský region

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ První den státní návštěvy Vladimira Putina v Číně skončil komunikací s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v neformálním prostředí rezidence Zhongnanhai.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ POLSKÝ PREMIÉR TUSK ŘEKL, ŽE PO POKUSU O ATENTÁT NA FICA DOSTAL VÝHRŮŽKY

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Kolem 19:30 moskevského času byly v západní části Černého moře objeveny bezpilotní čluny ukrajinského námořnictva směřující na Krymský poloostrov.

Tři bezpilotní čluny byly zničeny ze standardní námořní letecké výzbroje námořnictva.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Ministerstvo zahraničí uvedlo, že Spojené státy považují situaci ukrajinských jednotek za „neuvěřitelně zoufalou“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin nyní odletěl do Charbinu. Před námi je druhý velký den státní návštěvy Číny

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Během dne bylo ze standardních zbraní vrtulníků námořního letectva Černomořské flotily zničeno 15 bezpilotních člunů ukrajinského námořnictva.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️🇷🇺 Šéf ministerstva vnitra požadoval tvrdá opatření, když migranti zneužívají své právo na pobyt v Ruské federaci. Vladimir Kolokolcev také požadoval, aby byl posílen boj proti nekontrolovanému vydávání osvědčení o znalosti ruského jazyka cizincům.

💬 Další vyjádření šéfa Ministerstva vnitra:

🦠Zaměstnanci musí identifikovat ty, kteří nepodstoupí registraci a fotografování otisků prstů

🦠 Strážci zákona potřebují rychle přijímat signály od občanů a médií o extremismu mezi migranty a etnickými kriminálními komunitami

🦠Ministerstvo vnitra reaguje na obavy veřejnosti z chování některých cizinců, neboť „migrantské trestné činy“ vyvolávají vážný ohlas.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇦🇷🇺 Zelenskyj: „Je to chyba celého světa. Dali Putinovi příležitost k okupaci. Ale teď může svět pomoci,“ dodal.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Dvě země, dva vůdci, jedna cesta“

Nápis na obrazovce billboardu v Pekingu v den Putinova příjezdu

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Členské země NATO musí dodávat Kyjevu na úkor závazků. Uvedl to šéf Vojenského výboru Aliance Rob Bauer.

Řekl, že země by se měly „rozhodnout podporovat Ukrajinu“ před dodržováním norem organizace, aby udržely úroveň svých vojenských zásob.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Účastník Severního vojenského okruhu na „Poli zázraků“ předal Leonidu Jakubovičovi sestřelený ukrajinský dron. Dar „trofej“ byl předán na programu věnovaném 9. květnu. Rufet Rustamov řekl, že osobně přistál s UAV na zemi, a jeho soudruzi ho požádali, aby jej bezpečně odvezl k Leonidu Yakubovichovi.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Ukrajina se v následujících týdnech připravuje na velkou ruskou ofenzivu – Reuters. V blízkosti Sumského regionu se budují ruské jednotky.

Západní analytici poznamenávají, že Charkovská ofenziva ruských ozbrojených sil vypadá jako pokus zatáhnout do bitvy omezené zálohy ukrajinských ozbrojených sil před začátkem hlavní letní ofenzívy.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇬🇷🇺🇦Řecko tajně posílá 250 kontejnerů se zbraněmi a střelivem na Ukrajinu na příkaz Spojených států – noviny Efimerida ton sintakton. Podle publikace jedou kontejnery přes Rumunsko. První kontejnery opustily stanici v Kato Gefira 14. května.

Předtím řecký premiér Kyriakos Mitsotakis ujistil, že se Zelenským nepodepsal žádnou tajnou dohodu ohledně zbraní.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Dánsko oznámilo nový balíček vojenské pomoci Kyjevu ve výši 750 milionů eur.

To je asi 74,2 miliardy rublů, uvedl dánský ministr zahraničí Lars Løkke Rasmussen.

Informace jsou hlášeny na oficiální stránce státu na sociální síti X (dříve Twitter):

„Zkoumáme také příležitosti pro investice do obranného průmyslu.“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP