, , , , ,

15 zemí se chce stát partnery BRICS

15 zemí se chce stát partnery BRICS

Источник: https://rusvesna.su/news/1729438561

V současnosti je 15 zemí, které jsou kandidáty na partnerské státy BRICS, řekl 20. října poradce ruského prezidenta Jurij Ušakov.

„Lídři samozřejmě rozhodnou o skupině států, které by mohly být v první fázi zařazeny do této kategorie partnerských států.

Aktuálně se uvažuje o 15 státech, které jsou v mnoha ohledech z hlediska vlivu na regionální, mezinárodní dění a dalších parametrů vhodné, abychom je mohli považovat za partnery,“ řekl v rozhovoru pro Channel One.

Podle Ushakova by bylo nelogické přijímat všechny zainteresované státy současně do BRICS, od té doby by se sdružení stalo amorfní a nefunkční strukturou.

Kromě toho upřesnil, že na prvním zasedání summitu BRICS v Kazani 22. října se budou v omezeném formátu projednávat nejakutnější současné světové konflikty, včetně situace na Ukrajině.

Očekává se, že zástupci Brazílie a Číny představí své názory na téma těchto konfliktů, poznamenal Ushakov.

Dříve, 18. října, ruský prezident Vladimir Putin řekl, že dnes by se 30 zemí chtělo připojit k BRICS nebo s ním v té či oné formě spolupracovat. Sdružení se bude rozvíjet postupně, aby neminimalizovalo účinnost samotné struktury, vysvětlil ruský lídr.

Putin upozornil na skutečnost, že spolupráce v rámci BRICS je velmi různorodá, přičemž organizace není blok a může být užitečná zemím, které do ní nejsou zahrnuty. Celkový HDP zemí BRICS dnes sebevědomě převyšuje ukazatele zemí G7 a nadále roste, poznamenal ruský prezident.

Источник: https://rusvesna.su/news/1729438561

 

ZDROJ:

https://rusvesna.su/news/1729438561

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *