, , ,

Všichni infikovaní epidemií COVID na konferenci CDC byli očkováni, potvrzuje agentura

Všichni infikovaní epidemií COVID na konferenci CDC byli očkováni, potvrzuje agentura

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

29.5.2023

 

Na konferenci pořádané americkým Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) došlo k vypuknutí COVID-19, přestože většina účastníků byla očkována.

Asi 1800 zaměstnanců CDC a dalších se v dubnu sešlo v hotelu v Atlantě, kde má CDC sídlo, na konferenci zaměřené na epidemiologická vyšetřování a strategie.

27. dubna, poslední den konference, několik lidí oznámilo organizátorům, že byli pozitivně testováni na COVID-19. CDC a ministerstvo veřejného zdraví v Georgii spolupracovaly na průzkumu účastníků, aby se pokusily zjistit, kolik lidí mělo pozitivní test.

„Cílem bylo dozvědět se více o přenosu, ke kterému došlo, a přispět k našemu porozumění, když přecházíme do další fáze sledování a reakce na COVID-19,“ uvedlo CDC v prohlášení z 26.

Průzkum vyplnilo přibližně 80 procent účastníků. Mezi nimi 181 uvedlo, že byli pozitivně testováni na COVID-19.

Každý člověk, který nahlásil pozitivní test, byl očkován, řekl mluvčí CDC listu The Epoch Times prostřednictvím e-mailu.

Téměř všichni respondenti – 99,4 procenta – v průzkumu dostali alespoň jednu dávku vakcíny proti COVID-19. A „obecně bylo velmi málo neočkovaných účastníků,“ řekl mluvčí.

Úředníci nerozdělili očkované mezi ty, kteří dostali dávku aktualizovaných bivalentních vakcín, a ty, kteří nedostali. Nebyli také schopni říci, kolik lidí z těch, kteří byli pozitivně testováni, pracuje pro CDC.

„Průzkum se neptal na místo zaměstnání a odpovědi byly anonymní, takže na tuto otázku nejsme schopni odpovědět,“ řekl mluvčí CDC.

Asi 360 lidí na průzkum neodpovědělo, takže skutečné ohnisko mohlo být větší.

Dr. Eric Topol, ředitel Scripps Research Translational Institute, na Twitteru uvedl, že tato čísla udělala z konference „událost superpreader“.

Dr. Tom Inglesby, ředitel Johns Hopkins Center for Health Security na Bloomberg School of Public Health, dodal, že epidemie ukazuje, že COVID-19 je „stále schopen způsobit velká ohniska a nakazit mnohé“.

Mluvčí gruzínského ministerstva veřejného zdraví řekl listu The Epoch Times v e-mailu, že mnoho lidí, kteří se konference zúčastnili, nebyli obyvatelé Gruzie a že mnozí používali testy doma.

Na konferenci nebyly žádné masky ani očkovací příkazy, ačkoli mnoho účastníků podle CDC masky stejně nosilo.

Bivalentní ochrana

CDC uvedlo, že výsledky průzkumu „podtrhují důležitost očkování pro ochranu jednotlivců před závažným onemocněním a úmrtím souvisejícím s COVID-19“, protože nikdo z lidí, kteří uvedli, že byli pozitivně testováni, nenahlásil návštěvu nemocnice.

Pro bivalentní injekce nejsou k dispozici žádné údaje o účinnosti z klinických studií, přestože byly poprvé vyřazeny před devíti měsíci. Podle údajů z pozorování poskytují malou ochranu před infekcí, ačkoli úředníci tvrdí, že chrání před vážnými nemocemi. Tato ochrana je podle studií , včetně nerecenzovaných publikací CDC, krátkodobá .

Nejnovější publikace vydaná 26. května ukázala špatnou účinnost proti hospitalizaci bivalentními vakcínami COVID-19 Pfizer a Moderna, které začátkem tohoto roku nahradily staré vakcíny .

Mezi dospělými bez „dokumentovaných imunokompromitujících podmínek“ byla ochrana 62 procent mezi 7 a 59 dny, ale šla na 47 procent, než klesla na pouhých 24 procent po 120 dnech.

U dospělých s „zdokumentovanými imunokompromitujícími stavy“ dosáhla účinnost vrcholu na pouhých 41 procentech a po 120 dnech dosáhla 13 procent.

Výzkumníci neposkytli odhady účinnosti mezi všemi dospělými nebo kombinovanou populací těch, kteří mají a nemají „zdokumentované imunokompromitující stavy“. Neposkytli také neupravené odhady účinnosti vakcíny (VE) nebo odhady před úpravou pro určité proměnné.

„Jak hrubé VE, tak upravené VE by měly být hlášeny, aby byly velké nesrovnalosti pro čtenáře zřejmé a zpochybněny,“ řekl David Wiseman, zakladatel a prezident Synechionu The Epoch Times prostřednictvím e-mailu.

Účinnost proti kritickým onemocněním – definovaným jako přijetí do intenzivní péče nebo smrt – dosáhla vrcholu u 85 lidí považovaných za imunokompetentní, ale po 120 dnech klesla na 33 procent. U těch, které byly popsány jako imunokompromitované, nebyla účinnost odhadnuta nad 53 procent.

Účinnost nebyla měřena déle než 180 dní.

Efektivita pro děti nebyla v rámci výzkumu zkoumána.

Výzkumníci CDC se podívali na data z její VISION Network, sítě nemocnic ve Spojených státech. Vyloučeni byli lidé mladší 50 let, kteří dostali čtyři nebo více starých posilovacích vakcín.

Jen 23,5 procenta imunokompetentních a 16,4 procenta imunokompromitovaných bylo očkováno, zatímco zbytek dostal alespoň dvě dávky vakcíny proti COVID-19.

Podle údajů CDC je asi 8 procent dospělých Američanů stále neočkovaných , ačkoli toto procento může být velmi nadhodnocené ( pdf ).

Výzkumníci uvedli, že data ukázala, že bivalentní dávky „pomohly poskytnout ochranu před hospitalizací a kritickým onemocněním spojeným s COVID-19“ a dodali, že „u některých skupin bylo důkazem oslabení ochrany“.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *