, , , ,

Velká banka začala Čechům rušit účty. Neřekne vám proč, prostě okamžitě končíte

Velká banka začala Čechům rušit účty. Neřekne vám proč, prostě okamžitě končíte

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

8.10.2023

Pokud existuje nějaká instituce, které musíte skutečně důvěřovat a mít s ní kvalitní vztah, jde o vaší banku. Vždyť vám tam každý měsíc chodí výplata a pravděpodobně zde také držíte celoživotní úspory, případně zde máte sjednanou hypotéku na desítky let dopředu. Zkrátka chcete, aby to s vaší bankou všechno dobře fungovalo. Mnozí vydrží i nejrůznější příkoří, jako jsou navyšované poplatky, případně ne úplně nejlepší podmínky, hlavně když banku nemusí měnit a mohou zůstat u té své prověřené.

Banka klienty vypekla

Bohužel však platí, že v posledních letech banky už nejsou to, co bývaly. Zatímco ještě relativně nedávno nenechaly banky do vašich účtů nahlédnout jen tak někoho, dnes už je bankovní tajemství naprosto vyprázdněným pojmem, protože třeba úřady vám do účtů vidí prakticky na jedno kliknutí. A nejen to. Když děláte nějakou větší transakci, případně posíláte peníze do zahraničí, rychle poznáte, pod jakým dohledem vaše peníze jsou. Dost možná vám totiž někdo bude volat a doptávat se na to, co s penězi zamýšlíte, kde jste je získali apod. Jeden už má potom pocit, zda to ještě jsou jeho peníze nebo už patří eráru, když musí zodpovídat takové otázky.

Vývoj ale pokračuje dále, a tak dnes už není ničím neobvyklým to, že vám banka zruší účet, jednoduše proto, že se jí z nějakého důvodu nelíbíte. A co je na tom nejlepší? Vůbec vám nemusí říct skutečný důvod, na výpověď bez udání důvodu má totiž podle podmínek právo.

Právě to teď začala ve větším stylu dělat Raiffeisenbank, jak upozornil server Seznam Zprávy. Když jsme na toto téma prováděli další rešerše, zjistili jsme, že skutečně nejde o nic výjimečného. “Zrovna jsem byla na pobočce řešit nějakou záležitost, ale bankovní úřednice mi s kamenným výrazem řekla, že to není možné, protože mi banka zrušila účet a že se se mnou dále bavit nebude,” uvedla jedna z klientek, které RB vypověděla smlouvu k účtu.

Dotyčná to přitom vůbec netušila, jelikož jí banka poslala vyrozumění na adresu, kde se vůbec nezdržuje. Na zařízení veškerých záležitostí, jako je založení nového účtu a převodu peněz a příkazů jí tak zbývalo jen několik málo dní.

Foto: Shutterstock

Mají máslo na hlavě

Lidé, kterým banka zrušila účet, se na toto téma baví na sociálních sítích, kde došli k závěru, že postižení jsou hlavně klienti z Ruska. Nejde přitom o nějaké prominenty, na které by se vztahovaly sankce, ale obyčejné lidi, kteří zde žijí delší dobu a účet u této banky měli řadu let.

Požádali mě, ať doložím určité dokumenty, což jsem také udělal. Nepřišla na to žádná reakce, tak jsem myslel, že je to v pořádku. Jenže potom dorazila výpověď účtu,” uvedl další bývalý klient Raiffeisenbank.

Je přitom skutečně zvláštní, že účty vypovídá zrovna Raiffeisenbank, jejíž mateřský ústav nadále vesele podniká v Rusku a generuje zde obří zisky. Za to čelí kritice nejen mezinárodních organizací, ale také českých klientů. Ti banku již několikrát vyzvali, aby od těchto aktivit upustila. Nikdo jí však nevyzýval k tomu, aby rušila účty ruským občanům žijícím v České republice. Zatímco výzev neuposlechla, do rušení účtů se ochotně pustila.

ZDROJ:https://www.mix24.cz/velka-banka-zacala-cechum-rusit-ucty-nerekne-vam-proc-proste-okamzite-koncite/?fbclid=IwAR2UNziPP6VIWbD2mHnrdqVwUcXx6u-lGQzBxzUpbkTGwaX23IOppL4-Xr4

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *