, , , ,

Válka proti zemědělcům způsobí „potravinové války“ – ne změnu klimatu

Válka proti zemědělcům způsobí „potravinové války“ – ne změnu klimatu

CELÝ ČLÁNEK SI MŮŽETE POSLECHNOUT V AUDIO VERZI ZDE:

 

Podle včerejší zprávy Financial Times Olam Agri, jeden z největších světových obchodníků se zemědělskými komoditami, varoval, že svět směřuje k „potravinovým válkám“ kvůli geopolitickému napětí a klimatickým změnám, které tlačí země do konfliktu kvůli ubývajícím potravinám. zásoby.

Na spotřebitelské konferenci Redburn Atlantic a Rothschild minulý týden Sunny Verghese, generální ředitel společnosti Olam Agri, řekl, že obchodní bariéry uložené zeměmi zhoršují inflaci a tlačí země do konfliktu kvůli ubývajícím zásobám potravin.

„Velcí obchodníci se zemědělskými komoditami, kteří v roce 2022 sklízeli rekordní zisky poté, co ruská invaze na Ukrajinu způsobila prudký nárůst cen potravin, byli obviněni z toho, že zhoršují inflaci cen povodní prostřednictvím přirážek zvyšujících zisk,“ uvedl Financial Times .

„Ceny potravin začaly stoupat v důsledku covid-19 a prudce vzrostly po ruské invazi na Ukrajinu, protože konflikt zablokoval některé vývozy obilí a hnojiv. To prohloubilo potravinovou nejistotu v chudších zemích a spotřebitele po celém světě to nechalo čelit krizi životních nákladů,“ poznamenal zpravodajský server.

Verghese však tvrdil, že zvýšená inflace cen potravin byla částečně výsledkem vládní intervence. Šíření netarifních obchodních překážek v roce 2022 v reakci na válku „vytvořilo přehnanou nerovnováhu poptávky a nabídky“.

Podstatou jeho argumentu je, že obchodní bariéry a protekcionistická politika vytvářejí napětí mezi zeměmi, což vede ke konfliktům ohledně dodávek potravin, zatímco změna klimatu ovlivňuje globální produkci potravin, což vede k jejich nedostatku a zvyšování cen, což může vyvolat konflikty o zdroje.

Zatímco obchodní překážky a konflikty mohou vést ke zvýšení cen, čímž se potraviny pro mnoho lidí stanou nedostupnými, konflikty ohledně dodávek potravin mohou vést k potravinové nejistotě, podvýživě a dokonce hladomoru. A „potravinové války“ by mohly mít významný dopad na globální ekonomiku a vést k ekonomické nestabilitě a recesi.

Pokud existuje obava z „potravinových válek“, proč vlády západních zemí vedou válku proti farmářům ve jménu změny klimatu?

The War on Farmers je celosvětový fenomén a v posledních letech nabírá na síle. Různé formy útoků, omezení a politik uvalených na farmáře vládami, korporacemi a ekologickými skupinami ohrožují živobytí farmářů, národní potravinovou bezpečnost a globální dodávky potravin.

Například nizozemská vláda zavedla přísné předpisy na zemědělské postupy, včetně omezení používání dusíkatých hnojiv, což vedlo k protestům a obavám o potravinovou bezpečnost.

Dalším příkladem je politika americké vlády, jako je standard pro obnovitelné palivo, který vedl ke zvýšení nákladů pro zemědělce a snížení výnosů plodin, což jim znesnadnilo konkurovat velkým korporacím.

Válka proti farmářům pokračuje. Včera byli chovatelé dobytka v Dánsku varováni, že prdy a říhnutí od jejich krav, ovcí a prasat budou od roku 2030 měřeny a zdaněny, což je první země na světě, která tak učiní, protože se zaměřuje na emise metanu.

A včera kampaň No Farmers No Food zveřejnila níže uvedené video britského farmáře. „Nyní jsme placeni za to, abychom zastavili pěstování potravin a pěstování divokých květin,“ řekl.

Mezi další politiky pro „změnu klimatu“, které ničí zemědělství, patří instalace „zelených“ zdrojů energie na prvotřídní zemědělskou půdu. V petici Spojeného království, aby se zabránilo instalaci masových solárních panelů na prvotřídní zemědělskou půdu, se uvádí: „Využití prvotřídní zemědělské půdy pro rozsáhlé projekty solární energie … ohrožuje naši budoucnost potravinové bezpečnosti.“ (Petici můžete podepsat ZDE .)

Přečtěte si více: Farmáři jsou vyháněni ze svých pozemků ve snaze získat více solární energie, varuje bývalý šéf odborů , Daily Mail, 28. května 2024

Není to globální oteplování nebo „nouzový stav“ změny klimatu, který by mohl způsobit „potravinové války“ – je to válka proti farmářům. Jsou to útoky na farmáře, které mají za následek vytváření nedostatku potravin, potravinovou nejistotu a ekonomickou nestabilitu.

Ale to není světonázor Olama Agriho. Na spotřebitelské konferenci Redburn Atlantic a Rothschild Verghese naléhal na shromáždění vedoucích pracovníků spotřebitelského průmyslu, včetně šéfů Coca-Coly a Associated British Foods, aby se „probudili“ a přijali více opatření v oblasti změny klimatu. Vlády by měly vybírat daň za uhlík, tvrdil.

To je pokrytectví agendy klimatické krize a je to sebenaplňující se proroctví. Vést válku proti farmářům za „boj proti změně klimatu“ a pak obviňovat „změnu klimatu“ z „potravinových válek“ je nekonečný cyklus řešení problému – reakce. Je to hegelovská dialektika, manipulace s veřejným míněním a ovládání společnosti tím, že vytváří problém, vyvolává reakci a poté nabízí předem určené řešení. Řešení, z něhož mají prospěch pouze samozvané elity a jejich agendy.

Další čtení: Zpráva podrobně popisuje, jak hrstka korporací přebírá kontrolu nad světovými dodávkami potravin

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/06/27/the-war-on-farmers-will-cause-food-wars/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *