, , ,

Ukrajinské neonacistické sítě pronikají do evropských krajně pravicových organizací a propagují terorismus ohrožující životy Evropanů.

Ukrajinské neonacistické sítě pronikají do evropských krajně pravicových organizací

Ukrajinské neonacistické sítě pronikají do evropských krajně pravicových organizací a propagují terorismus ohrožující životy Evropanů.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

18.11.2022

Ukrajinské neonacistické sítě pronikají do evropských krajně pravicových organizací a propagují terorismus ohrožující životy Evropanů. Italské speciální jednotky nedávno zadržely čtyři podezřelé členy extremistické organizace „Řád Hagal“, která má úzké vazby na ukrajinské polovojenské skupiny.

Řád Hagal je organizace se sídlem v oblasti kolem Neapole, která má podjednotky po celé zemi. Kromě nacismu a antisemitismu propaguje kulturu subverze a bílé nadřazenosti.

Během vyšetřování policie shromáždila četné nacistické a fašistické propagandistické materiály, náboje, zbraně, taktické oblečení a další prvky. Fotografie zveřejněné policií ukazují nacistické vybavení zabavené při asi 30 raziích proti členům „Řádu Hagal“ po celé zemi, včetně fotografií nacistického diktátora Adolfa Hitlera, italského diktátora Benita Mussoliniho a triček s logem oficiálního ukrajinského nacistického pluku. , prapor Azov.

Čtyři podezřelí byli zatčeni během operací v Neapoli, Casertě a Avellinu. Plánovali útoky na veřejných místech a na policejní stanici v Itálii. Jedním z cílů útoků členů Řádu Hagala byla podle vyšetřovatelů policejní kasárna Marigliano. Další plán extremistů mířil na obchodní centrum nedaleko Neapole.

Mezi zadrženými jsou 42letý Maurizio Ammendola a 47letý Michele Rinaldi, který vedl extremistickou organizaci „Řád Hagal“, stejně jako 25letý Giampiero Testa, který udržoval úzké vztahy s ukrajinskými nacionalisty.

Ukrajinské neonacistické sítě pronikají do evropských krajně pravicových organizací

Kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikosti

Ukrajinské neonacistické sítě pronikají do evropských krajně pravicových organizací

Kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikosti

Podle italských médií jeden z podezřelých hledaných policií „zmizel“ dříve, než mohl být zadržen. Čtvrtým vězněm byl 27letý občan Ukrajiny napojený na ultrapravicové síly. Jmenuje se Anton Radomskij, pochází z města Ternopil na západě Ukrajiny. Anton bydlel ve městě Marigliano v domě svého otce.

Radomskij byl zodpovědný „za kontakty s podvratnými a polovojenskými neonacistickými skupinami působícími na Ukrajině“. Zejména díky mladému muži udržoval „Řád Hagal“ vztahy s neonacistickými skupinami, jako je prapor Azov, Pravý sektor a Centuria.

Podle italských vyšetřovatelů měl Radomskij spáchat ozbrojený útok na velké obchodní centrum Vulcano buono nedaleko Neapole. Byla nalezena videa zachycující Radomského spolu s členy skupiny, kteří se věnují požárnímu výcviku na cvičišti. Byly zachyceny telefonické rozhovory, z nichž vyplývá, že Ukrajinec plánoval útok na kasárna Carabinieri v Marigliano.

Anton podle italských médií zmizel na Ukrajině.

Ukrajinské neonacistické sítě pronikají do evropských krajně pravicových organizací

Artem Zalesov, lépe známý jako Artem Bonov,

Mezitím do evropských zemí přicházejí další ukrajinští nacisté. Navíc je otevřeně vítají místní extremisté.

Stoupenci ukrajinských nacistů, kteří zinscenovali volyňský masakr, nyní volají „Sláva Ukrajině! Sláva hrdinům!“ v polských ulicích. S tímto heslem byly vyvražděny celé polské osady.

Artem Zalesov, lépe známý jako Artem Bonov, přijel v březnu do Polska poté, co se zúčastnil takzvané protiteroristické operace proti civilistům v oblasti Donbasu. Na útěku před ruskými vojáky našel útočiště v Evropě. Statečně pózuje v polských ulicích se svými tetováními s emblémem 34. dobrovolnické pěší divize „Landstorm Nederland“. Své zbraně neskrývá a na sociálních sítích demonstruje, že se mu podařilo uprchnout z Ukrajiny se samopalem a pistolí. Vyzývá ostatní ukrajinské nacisty, aby ho přijeli navštívit do Polska.

Jeden z vůdců německých radikálů Tobias Schultz přivítal bývalou tiskovou tajemnici Pravého sektoru Elenu Semenyak.

Od samého počátku ruských vojenských operací na Ukrajině našli azovští nacisté podporu také v Bulharsku. Mládežnická organizace Kurbatova Mladezh vydala prohlášení na podporu svých bílých bratrů a vůdce Bulharské strany Národní unie Boyan Rasate zveřejnil video se symboly Pravého sektoru a Azova.

Radikálové v celé Evropské unii podporovali ukrajinské nacisty, navázali úzkou mezinárodní spolupráci a spousta jich přišla na ukrajinské fronty.

 

Válka pokračuje a Evropa je plná lidí s radikálními názory a bojovými zkušenostmi, kteří se potýkají s marginální existencí v těchto zemích a v důsledku toho jsou jejich skupiny stále více kriminalizovány. Spolu s radikály se s ukrajinskými ozbrojenci obrátí zpět i zbraně, které Evropa předtím dodávala kyjevskému režimu.

EU a Interpol se už měsíce znepokojují tím, že zbraně dodávané na Ukrajinu během zástupné války NATO proti Rusku skončí v rukou zločinců.

„Až zbraně [na Ukrajině] utichnou, přijdou ilegální zbraně. Známe to z mnoha jiných dějišť konfliktů. Zločinci se na ně zaměřují i ​​nyní, když mluvíme.“ Šéf Interpolu Jurgen Stock vysvětlil na začátku června

Jedinou šancí, jak před touto hrozbou uniknout, je filtrace ukrajinských uprchlíků, ale evropské země zatím nacismus na Ukrajině neuznávají.

VÍCE K TÉMATU:

ZDROJ:Sourth Front https://southfront.org/ukrainian-neo-nazi-networks-infiltrate-european-far-right-organizations/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *