, , ,

Potravinářská přísada v pizze a palačinkách souvisí s nižším počtem spermií

Potravinářská přísada v pizze a palačinkách souvisí s nižším počtem spermií

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

12.3.2023

Doktorka Naomi Wolfová spustila poplach ohledně fosforečnanu sodno-hlinitého, potravinářské přídatné látky, která se nachází v mnoha pečivech a zpracovaných potravinách, s odkazem na recenzované studie naznačující, že požívání sloučenin hliníku by mohlo vést k oxidativnímu stresu, poškození DNA a snížení hladiny testosteronu a počtu spermií u mužů. savců.

Složka běžně se vyskytující v mnoha pečivech a zpracovaných potravinách – včetně školních obědů – může podle Dr. Naomi Wolfové způsobit oxidační stres, poškození DNA a snížení hladiny testosteronu a počtu spermií u savců .

článku a videu Substack ze 7. března Wolf zdůraznil široké použití fosforečnanu sodno-hlinitého v každodenních potravinářských produktech, od směsí na palačinky a prášků do pečiva až po tavené sýry a mražené pizzy.

Wolf s odvoláním na recenzované studie spojil vědecké poznatky s širšími trendy v oblasti reprodukčního zdraví a maskulinity.

„Testosteron v krvi, pánové a dámy, to je vaše libido,“ řekla. „A počet spermií je plodnost.“

Co je fosforečnan sodno-hlinitý a kde se nachází? 

Fosforečnan sodný je aditivum používané v potravinářských výrobcích jako emulgátor , kypřící kyselina a stabilizátor. Je to bílá pevná látka bez zápachu, mírně rozpustná ve vodě.

Tato přísada se běžně vyskytuje v komerčně pečeném zboží, jako jsou koláče, muffiny a sušenky, a samokypřící mouky a prášky do pečiva. Používá se také v tavených sýrech ke zlepšení textury a vlastností tání.

Prevalence fosforečnanu sodno-hlinitého ve školních obědech a položkách rychlého občerstvení, jako je těsto na pizzu a housky na hamburgery, je znepokojivá, řekl Wolf.

„Tohle jí vaše dítě,“ řekla. „To je to, co vkládáte do svého těla, když jíte muffiny, rychlé občerstvení, hamburgerové housky, mraženou pizzu, cereálie a téměř jakýkoli druh zpracovaného pečiva.“

„Proč je to v našem jídle?“ zeptala se Wolf ve svém videu . „Musíme to odebrat z našich zásob potravin .“

 

Bezpečnostní opatření a opatření při manipulaci

Bezpečnostní list značky Actif-8 společnosti Innophos klasifikuje fosforečnan hlinitý sodný jako „nebezpečnou látku nebo přípravek“, který může způsobit vážné poškození očí, podráždění kůže a podráždění dýchacích cest.

Bezpečnostní list také varuje uživatele, aby se „vyvarovali vdechování prachu/dýmu/plynu/mlhy/par/aerosolů“ a „po manipulaci se důkladně umyli“. A doporučuje při manipulaci s látkou používat ochranné rukavice a ochranu očí nebo obličeje.

Při vdechnutí může fosforečnan sodno-hlinitý „způsobit podráždění horních cest dýchacích“ podle bezpečnostního listu. Požití velkého množství může také vést ke křečím v břiše, nevolnosti, zvracení a průjmu.

Navzdory těmto varováním Wolf poznamenal, že stejná látka je široce používána v potravinářských výrobcích bez jakýchkoli zjevných bezpečnostních opatření pro spotřebitele.

„Lidé, kteří manipulují s tímto produktem, se musí oblékat a větrat a vyhýbat se podráždění očí, kůže a plic,“ řekla. „Takže tohle jí vaše dítě.“

Studie reprodukční toxicity hliníku

Wolf citoval souhrn recenzované vědecké literatury o reprodukční toxicitě hliníku od Roberta A. Yokela, Ph.D. , publikované v Critical Reviews in Toxicology. Přezkum zjistil, že expozice hliníku může vést k nepříznivým reprodukčním výsledkům u savců a savců.

Yokelova analýza odhalila, že „koncové body mužské reprodukce byly významně ovlivněny po expozici nižším hladinám Al [hliníku] než u žen.“ U samců i samic myší a potkanů ​​vedl zvýšený příjem hliníku k vyšším koncentracím kovu v plodu, placentě a varlatech.

Navrhovaný mechanismus reprodukční toxicity hliníku zahrnuje oxidační stres jako iniciační událost, následovaný zvýšeným poškozením DNA, narušenou spermatogenezí a sníženými hladinami testosteronu a počtem spermií.

Yokelova recenze však také zaznamenala nedostatek studií s kontrolovanou expozicí na lidech o reprodukčních účincích hliníku z důvodu etických obav. Většina dostupných důkazů pochází ze studií na zvířatech.

Christopher Exley, Ph.D. , výzkumník v oblasti toxicity hliníku a autor knihy „ Představte si, že jste atom hliníku : Diskuse s panem Aluminiem,“ ocenil Wolfovo úsilí přiblížit toxické účinky hliníku širšímu publiku. Řekl však také, že její tvrzení (uvedené v jejím videu), že hliník byl v záběrech mRNA, bylo nepravdivé.

„Žijeme ve věku hliníku a nemůžeme se vyhnout kontaktu s ním,“ řekl Exley pro The Defender . „Má významný dopad na lidské zdraví – včetně mužského reprodukčního systému.“

Exley, přední odborník na toxicitu hliníku , po téměř tři desetiletí studoval se svým týmem na Keele University ve Spojeném království účinky vystavení hliníku na lidské zdraví – včetně souvislosti hliníku s autismem .

Ve studii z roku 2014 publikované v Reproductive Toxicology, Exley a kolegové poskytli „jednoznačný důkaz o vysokých koncentracích hliníku v lidském spermatu “ s ohledem na důsledky pro spermatogenezi a počet spermií.

V roce 2017 publikoval studii, která ukazuje, že dva měsíce vystavení hliníku na úrovni lidské stravy zhoršilo spermatogenezi a kvalitu spermií u potkanů.

Exley, který je autorem Substack o účincích hliníku na lidské zdraví, uvedl, že tomuto problému se věnuje jen malá pozornost ze strany orgánů veřejného zdraví nebo médií. Poznamenal také, že hliníkový průmysl se zapojil do „cenzury před a po zveřejnění“, aby umlčel nesouhlasnou vědu.

V nedávném článku „ Nebudeš publikovat “ Exley líčil, jak byl „známý troll z hliníkového průmyslu“ pozván, aby kritizoval svůj zásadní výzkum role hliníku v Alzheimerově chorobě – roky po jeho zveřejnění – v bezprecedentním odklonu od norem vzájemného hodnocení.

Univerzita Keele, která získává finanční prostředky od Nadace Billa a Melindy Gatesových , v roce 2021 uzavřela Exleyho web a zablokovala financování jeho výzkumu, což ho donutilo odejít .

 

„Chemická válka proti mužům“

Wolf řekl, že účinky požití hliníku jsou v souladu s pozorovaným poklesem mužnosti, svalové hmoty a libida u mladších mužů.

Navrhla, aby faktory životního prostředí, jako je expozice hliníku, pomohly vysvětlit zvýšenou míru deprese , přibírání na váze a nezájem o sex u mužů .

„Tato přísada nejenom způsobuje hormonální poškození mužů, ale způsobuje zánět mozku a je spojena s demencí a Parkinsonovou chorobou ,“ řekla.

Mezi další potenciální zdroje expozice hliníku, které Wolf poznamenal, patří antacida, vakcíny , nádobí a dokonce geoinženýrské projekty , které rozprašují hliníkové částice do atmosféry.

Poukázala na článek o „rychlé reakci“ publikovaný v BMJ od Dr. Giovanniho Ghirgy s názvem „Solární geoinženýrství vstřikováním aerosolu oxidu hlinitého do spodní stratosféry je vážnou hrozbou pro globální duševní zdraví.“

„Není dodávka různých iterací hliníku v systémech všude kolem nás – zejména v Severní Americe… chyba, ale vlastnost?“ zeptal se Wolf.

Wolfová řekla, že byla „zděšena“ svými objevy „ chemické války proti mužům“, jejímž cílem bylo snížit tradiční maskulinitu „včetně schopnosti posílit fyzický vztah, a tím i rodinu“ nebo bojovat v „horké válce“.

„A jedna věc, kterou opravdu chcete udělat s nepřátelskou zemí, než ji formálně napadnete, je vyčerpat muže,“ řekla.

Tato válka se zaměřuje na „naše nejzranitelnější muže, naše předpubertální chlapce – v našich školních jídelnách,“ dodala.

FDA „již nenese odpovědnost“

Wolf kritizoval dohled amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) nad potravinářskými aditivy, včetně fosforečnanu sodno-hlinitého, s odkazem na „mimořádně zkorumpované a nedbalé“ nakládání s testy vakcíny Pfizer COVID-19 .

Poukázala také na to, že FDA nestáhla olovem kontaminované skořicové jablečné produkty , místo toho uvalila zátěž na výrobce a distributory, aby zajistili, že jejich produkty nebudou falšovány škodlivými chemikáliemi.

„Oni [představitelé FDA] oznamují, že již nejsou zodpovědní za zajištění toho, aby produkty dovezené ze zámoří byly bezpečné pro požití,“ řekl Wolf. „Takže… kupující pozor.“

Wolf vyzval spotřebitele, aby zaujali proaktivní přístup a vyhýbali se potravinářským přísadám obsahujícím hliník. Doporučila pozorně číst etikety s přísadami a odstraňovat výrobky s hliníkem z našich spíží.

Jako alternativu k práškům do pečiva s obsahem hliníku Wolf navrhl používat možnosti bez hliníku, jako je prášek do pečiva Rumford a Bob’s Red Mill.

„Přátelé, přečtěte si krabice. Vykliďte si skříně. Pečte od nuly a zachraňte hormonální hladiny našich mužů,“ řekla.

 

 

ZDROJ:https://childrenshealthdefense.org/defender/food-additive-sodium-aluminum-phosphate-lower-sperm-counts/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:

E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *